1. Fout bij het lezen van disc

Re: Fout bij het lezen van disc

Nou mijne doet het al 5 jaar perfect….
 • Nou mijne doet het al 5 jaar perfect….
 • maar het duurt met de ps2 geen 5 of 6 jaar ^_^'
 • Mijne hebk gekocht sinds de release in 2000 :D en nooit problemen gehad :D Maar dat van SNEL kapot gaan vind ik beetje overdreven hoor…
  je doet ook maar 5-6 jaar met je wasmachine en daar gaan mensen tog ook niet over zeiken :S en 5-6 jaar voor een spelcomputer vind ik genoeg hoor :S binnen die tijd is er tog alweer een nieuwe console
 • mhh ik heb die van mij nou al 5 jaar en k heb et maar 1 keer gehad dat was met GTA:SA maar toen had k em ingeruild en sindsdien nooit meer problemen mee gehad
 • Mijn PS2 is van iets na de launch , na 2 jaar kreeg ik ook problemen met games .
  Lens cleaner gekocht maar na een paar maanden werkte dat niet meer en ondanks veelvuldig cleanen bleef hij moeite met inlezen houden .
  Het kreng toen van ellende helemaal uit elkaar gesloopt inclusief de drive behuizing en de lens met alcohol en een wattestaafje gereinigd , tot nu toe speelt ie al weer 3 jaar zonder problemen af .
  Het viel me bij het uit elkaar halen op dat de lens van mijn oude PS2 rondom een soort opstaand randje heeft , borsteltje van de lenscleaner cd raakt dus alleen de rand i.p.v. het totale lens oppervlak bij snel rond draaien vandaar dat het bij mij maar ff werkte .
 • Ik ben ook blij dat hij het weer doet. Maar het was echt alleen met DBZ: Tenkaichi. Aan de ene kant wel beetje vreemd. Maar goed, ik kan weer verder :D Iedereen bedankt voor de tips!
 • naja het is beter als de playstation die ik een jaar geleden heb gekocht, die is er nu al helemaal mee gekapt :( ;(
 • Ik heb ook een ps2 sinds de launch en hij wordt zeker oud en dement..
  Paar keer resetten disk in en uit en lens clean disk erin werpen en de spelen doen het vaak wel weer.. maar hij houd het niet lang meer vol
 • Ik had de mijne meteen bij de launch gekocht en hij liet me 2 maanden geleden in de steek
 • Netjes man. Goed dat het gelukt is. Heb zelf ook wat problemen gehad met mijn "oude" PS2. Doet het echter nog steeds (en redelijk goed ook). Is een launch ps2… :)
 • Mooi dat het is gelukt, ik denk dat het echt ouderdomsverschijnselen zijn bij jouw aangezien jouw playstation al meer als 4 jaar oud is. Dus waarschijnlijk kun je in de toekomst dit probleem nog wel vaker tegenkomen :S.

  Yannick
 • Ik heb nu een cleaner disc er doorheen gehaald en nu doet het spel het weer.
  Mocht het weer niet lukken, blijf ik die cleaner voorlopig gebruiken. Mijn bedoeling was sowieso al om in december een nieuwe te halen. Die ik nu heb is ook al weer iets van 4 of 5 jaar oud.

  Hier kan dus een slotje op
 • Ik had dat ook bij mij gebeurde het bij GT4, mijn tip is als je de spel ooit nog spelen wilt; koop dan een nieuwe (wat ik ook gedaan heb), wacht daar echter mee tot december, want dan zou de ps2 sterk in prijs zakken.
 • Game Over Playstation2 [29-03-2004]


  Op het moment van schrijven ontving de Radar-redactie al 85 klachten over de Sony Playstation 2 (PS2). De spelcomputer draait de schijfjes wel, maar kan de spellen niet meer lezen.

  Het lijkt erop dat de lens of de laser snel kapot gaat, of dat er stof in de machine komt. We vroegen Sony Playstation2 wat de oorzaak kan zijn. 'Een verkeerd gebruik van de disc', luidt hun commentaar.

  Lees de officiële reactie van Sony Playstation.

  De klachten die bij Radar binnenkomen lijken allemaal sterk op elkaar. Na ongeveer één jaar leest de computer de spellen steeds slechter. Het schijfje met het spel draait wel, maar gaat ratelen en geeft uiteindelijk de foutmelding: ‘cannot read disc’.

  Schoonmaak-cd’s werken niet en mensen weten niet waar ze heen moeten voor een reparatie. In de meeste gevallen was de garantie net verlopen toen de klachten begonnen.

  Na één jaar is de fabrieksgarantie op een Sony PS2 verlopen en als zich dan dergelijk klachten voordoen, voert Sony geen reparaties uit. Wel kan de consument voor 101,15 euro de kapotte computer omruilen voor een gereviseerde computer. Een behoorlijk bedrag, wie bedenkt dat een nieuwe PS2 tegenwoordig 199 euro kost.

  De reportage laat zien dat stof een oorzaak kan zijn en dat dit voor een monteur een relatief kleine reparatie is, dat zeker niet de helft van een nieuwe PS2 hoeft te kosten. Op internet staat een handleiding om deze reparatie zelf uit te voeren. We raden zelf openen van uw PS2 TEN ZEERSTE AF. U verspeelt uw garantie en maakt de problemen mogelijk erger.

  De Playstation 2 wordt gedemonteerd De ingewanden van een Playstation 2
  De Playstation 2 wordt gedemonteerd De ingewanden van een Playstation 2
  Stofafzetting op het aandrijfmechanisme Stofafzetting op het aandrijfmechanisme II
  Stofafzetting op het aandrijfmechanisme Idem


  Onderzoek
  Onder de eerste 70 klachten heeft Radar een onderzoek gedaan. Opvallend is dat de meeste Sony PS2’s gekocht zijn in 2002. Van de klachten ging 79 % defect buiten de fabrieksgarantieperiode.

  Vaak was dat kort na het verstrijken van de garantieperiode, gemiddeld 5 maanden na de garantie (alleen berekend bij nieuwe apparaten die na 12 maanden kapot gingen). Ongeveer 22 % van de bezitters van een kapotte spelcomputer is op de omruilaanbieding van Sony PS2 ingegaan en heeft 101,50 euro voor een gereviseerde Sony PS2 betaald. Helaas gingen sommige gereviseerde spelcomputers ook kapot.

  Wat kunt u doen?
  Mail Radar op Playstation@tros.nl en vermeld duidelijk wat uw contactgegevens en wat de klachten zijn. Wij geven deze klachten door aan Sony Playstation. Heeft u ons al gemaild dan hoeft u dat niet nogmaals te doen.

  Heeft u zelf uw Playstation omgebouwd of gerepareerd, dan kunnen we weinig voor u doen, omdat de garantiezegel verbroken is. We houden de zaak nauwlettend in de gaten en onze kijkers op de hoogte van mogelijke nieuwe ontwikkelingen.
  ik kan geel link geven wat er is maar 1 link; de startpagina ^_^'
  ga anders naar http://www.trosradar.nl en typ bij zoeken Playstation 2, dan bij het 4e kopje op leesmeer
 • nee, doe niet, dit probleem was ook al bij het programma radar, w8 ik zoek 't ff op
 • In de meeste computer winkels verkopen ze het wel. Zelfs bij de Hema heb ik ze zien liggen.
 • Ja ik moet inderdaad maar een laser cleaner disc gaan kopen.

  Nee mijn PS2 staat gewoon horizontaal, verticaal heb ik ook nooit gedaan.

  Nog een vraagje dan: Wat voor soort winkels kan je zo'n laser cleaner disc kopen?
 • Ik las de titel van het topic en ik dacht:

  "Genaaid."

  Als het een gloednieuwe disc is dan zul je er vrij weinig aan kunnen doen. Misschien kun je met een laser cleaner disc eens de laser schoonmaken maar veel meer kun je er niet aan doen, ben ik bang. Staat je PS2 toevallig verticaal?
 • Het kan aan je lens liggen. Ik zou eens een lasercleandisk kopen en die door je ps2 laten gaan en kijken of dat het probleem oplost.

  ^^D
 • Simpel zoals het er staat. Ik heb gister DBZ Budokai: Tenkaichi gehaald. Heerlijk beetje zitten spelen ( Saiyan Saga door gespeeld ). Toen ik vanochtend hem weer wilde opstarten kreeg ik dus de melding: Fout bij het lezen van de disc. Ik andere spelen proberen en ja hoor, het ligt inderdaad aan de disc ( de rest speelde mijn PS2 dus wel af ). Ik terug naar de winkel, kreeg heel vriendelijk een ander exemplaar mee. Ik verheugd om weer verder te kunnen stop hem in mijn PS2, krijg ik precies dezelfde melding!

  Heeft iemand enig idee wat het probleem kan zijn?

  Het model nummer van mijn PS2 is: SCPH 30004 ( of iets dergelijks )

  Graag hulp!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren