1. Gaat de game industrie genoeg mee met nieuwe technologieën?

Re: Gaat de game industrie genoeg mee met nieuwe technologieën?

Qua hardware wordt er wel goed meegegaan met de technologie, naast de hdtv worden er zelfs hele nieuwe technieken zoals blu-ray.

Qua games, niet zo, natuurlijk komt er af en toe een game uit die iets nieuws laat zien (eyetoy,samba di amigo enz.) maar dit gebeurt niet echt vaak, dus op dat gebied is het niet echt vernieuwend.
 • Qua hardware wordt er wel goed meegegaan met de technologie, naast de hdtv worden er zelfs hele nieuwe technieken zoals blu-ray.

  Qua games, niet zo, natuurlijk komt er af en toe een game uit die iets nieuws laat zien (eyetoy,samba di amigo enz.) maar dit gebeurt niet echt vaak, dus op dat gebied is het niet echt vernieuwend.
 • Of jij het interessant vindt of niet, het is een technologische vernieuwing, en daar gaat het over

  Daar heb je gelijk in. Maar iedereen doet alsof HDTV nu opeens de oplossing is voor alles terwijl dat helemaal niet het geval is. Het enige wat je krijgt is een wat hogere resolutie, het is niet iets waarvoor je een nieuwe console koopt en het bied in games eigelijk 0,0 voordeel behalve dat alles er iets beter uitziet. 9 van de 10 mensen zal het een rotzorg zijn. Terwijl dingen als kracht en controllers mensen meer aanspreekt omdat het meer direct te maken heeft met de games.
 • Denk dat je ook moet vragen of game makers/console bouwers goed gebruik maken van de beschikbare technologie. Dan vind ik van niet. Op nintendo na komen de sony en ms eigelijk met niets wat nou echt vernieuwend is. Ze komen alleen met snellere hardware die er toch wel was gekomen ook zonder die console.
  Het ging zich ook voornamelijk om de consoles kant van het geheel, dat de pc goed meegaat lijkt me eerder een feit. :) Liet ik niet goed doorblijken.

  HDTV vind ik trouwens niet zo bijzonder. Het zorg alleen voor een hogere reso wat voor een deel weer met de betere hardware te maken heeft. Het brengt eigelijk niets nieuws behalve wat scherpere gfx maar je game word er niet beter door. Het is voor een hype.
  Of jij het interessant vindt of niet, het is een technologische vernieuwing, en daar gaat het over ;)

  Revo controller is imo niet iets met techniek vooruit, alleen andere gameplay…. je moet er maar van houden.
  Het gaat zich erom dat de 'nieuwe' technologie (die door derden is ontwikkeld) wordt toegepast op gaming. In dit geval is deze technologie al wat jaren oud, maar het wordt nu pas voor het eerst serieus in gamen toegepast. De vraag is nu of dit over het algemeen snel en vaak genoeg gebeurd.
 • nintendo heeft dan wel een nieuwe controller verzonnen maar ik zie het nog niet een standaard worden voor alle consoles
 • Ik vind je stelling eigelijk een beetje half af.

  Wat betreft hardware denk ik dat de game makers goed meegaan. Zodra de hardware makers met iets nieuws komen zullen game makers snel genoeg met games komen die er gebruik van maakt, in het geval van pc's that is.

  Denk dat je ook moet vragen of game makers/console bouwers goed gebruik maken van de beschikbare technologie. Dan vind ik van niet. Op nintendo na komen de sony en ms eigelijk met niets wat nou echt vernieuwend is. Ze komen alleen met snellere hardware die er toch wel was gekomen ook zonder die console.

  HDTV vind ik trouwens niet zo bijzonder. Het zorg alleen voor een hogere reso wat voor een deel weer met de betere hardware te maken heeft. Het brengt eigelijk niets nieuws behalve wat scherpere gfx maar je game word er niet beter door. Het is voor een hype.
 • en toch denk ik dat de meeste revogames gewoon zullen bebruik maken van die shell.
  De 1st party games zullen dan wel weer meestal gebruik man van de echte mogelijkheden van de revocontroller .
  Denk ik dan he
 • Nou, werd wel tijd dat er een frisse wind door consoleland werd geblazen. Tuurlijk zijn er geen problemen met de huidige controllers zoals we die van de PlayStation 2, GameCube en Xbox kennen. Echter, een alternatief zou veel beter kunnen uitpakken als je denkt. Het is zomaar mogelijk dat je over een paar jaar zegt: ''geef mij maar de goold old Revolution-controller'', als het inderdaad fijner blijkt te werken als de huidige besturingssystemen.

  Natuurlijk is het nog afwachten, maar er zijn al een aantal sites die met het ding hebben mogen stoeien, en die waren er verrassend postitief over. Het spelen met de controller ging bijzonder vloeiend, veel vloeiender dan de huidige controllers en je hebt echt het idee op een compleet nieuwe manier spellen te beleven.
 • Revo controller is imo niet iets met techniek vooruit, alleen andere gameplay…. je moet er maar van houden :S

  Geef mij maar the good old controller :)
 • Ik open dit topic naar aanleiding van de vraag die ik in de Quick Survey op de frontpage tegenkwam, gaat de industrie genoeg mee met tecnhische ontwikkelingen ja of nee?

  In eerste instantie dacht ik van wel, kijk bijvoorbeeld naar HDTV. Het zijn toch o.a. de next-gen consoles (behalve de Revo) die wellicht een belangrijke factor gaat worden voor de inburgering van HDTVs.

  Van de andere kant kun je het ook zo bekijken: bijvoorbeeld de technologie achter de Revo controller. Kijk, deze technologie was een jaar of tien geleden misschien ook al mogelijk, maar er was niemand die er direct op insprong. We blijven maar plastic bakjes met plastic knopjes erop maken (laat me denken aan 'supertech' stuff uit de James Bond films uit de jaren 60), dit terwijl er toch vele andere nieuwe dingen mogelijk zijn. Ik verwijs ook naar de Eye Toy demonstratie die Sony op de E3 liet zien, maar of Sony hier ook echt wat mee gaat doen, blijft nog de vraag (de technologie is er dus, maar doet men er wel wat mee?)

  Ik heb uiteindelijk toch op 'ja' gestemd, het HDTV gebeuren + de Revo-controller zijn voor mij technologie genoeg, en waar heb jij op gestemd?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren