1. Games moeten goedkoper worden!

Re: Games moeten goedkoper worden!

Dus eend zoals jij het zegt zijn wij allemaal gewoon gierig!
dat klopt ook wel maar soms zijn spellen heel duur en dan is er niks aan trouwes spellen worden steeds slechter de laatste tijd ( VIND IK )
 • Dus eend zoals jij het zegt zijn wij allemaal gewoon gierig!
  dat klopt ook wel maar soms zijn spellen heel duur en dan is er niks aan trouwes spellen worden steeds slechter de laatste tijd ( VIND IK )
 • Dit is Gaming Discussie, houd het inhoudelijk!
 • In muziek CDs zit ook geen onderscheid of er 10 of 15 nummers op staan, over het algemeen zijn ze even duur.
  Voor een DVD geldt dat ook, een film van 1.5 uur is even duur als een film van 3 uur.
 • Mwah….Ik heb liever een 6 uur dikke pret, dan 20 uur met tegenzin. Verder zijn de spellen vandaag de dag prima aan de prijs. Ze zijn zelfs goedkoper dan vroeger…Dus wat zitten "we" eigenlijk te zeuren ?!
 • bleh als ik me ophype voor een spel wil ik er best 60 euro voor neerleggen, en btw je hoeft een spel toch niet meteen te kopen? iedereen zegt meteen hebben terwijl paar maanden later ze gewoon goedkoper worden.
  Zolang ik het spel leuk vind vind ik 60 euro best
 • Als je dan ook nog gewoon het aandeel van de groothandel en de gameshop laat dalen kan zo'n game gewoon voor 5 euro in de winkels komen te liggen.. Dat ze daar niet eerder aan gedacht hebben!
 • Ik vind spellen niet te duur. Ze zijn circa even duur als 10 en 20 jaar geleden of soms nog wel een stukje goedkoper (vanwege het afscheid nemen van dure cartridges). Wel stoor ik me aan steeds korter wordende games, uitmelkerij zoals betalen voor elke DLC of voor online, en slecht afgewerkte spellen. Zo vanzelfsprekend is het niet. Sommigen vinden het logisch dat je extra moet betalen voor online maar dat deden ze vroeger ook niet bij de reguliere multiplayer (wat per slot van rekening ook tijd en geld kost om een degelijke four-player mode in elkaar te zetten). Je ziet eveneens dat de 'ouderwetse' multiplayer modes amper meer worden gemaakt of dat daar weinig moeite in wordt gestoken, er vindt dus een verdringingseffect plaats.
 • Als de games goedkoper worden kan je je 2e hands game gewoon gratis weggeven. Prijs is goedzo. :)
 • Net als hierboven vind ik het n iet te duur. Het is btw een luxeproduct, Maar het mag natuurlijk wel:P
 • Goedkoper mag altijd…..graag zelfs.


  Maar vind het niet te duur….
 • mijn auto rijlessen kosten 62 euro per 1.5 uur elke week…zelfs een 60 euro spel van 6 uur is leuker, geloof me het is niet zo veel meer als je duurdere zorgen hebt
 • van 10 jaar geleden mag je rustig 30 jaar geleden maken , de prijs is al die tijd redelijk stabiel gebleven dus wat klagen we .
 • Ik vind dat de nieuwste games zo rond de €40,- moeten kosten en een eventuele special edition zo rond de €50,-. Ook zouden ze sneller afgeprijsd mogen worden naar mijn mening.

  Die €40,- is overigens makkelijk te bereiken door het aandeel van bijvoorbeeld sony, microsoft, nintendo e.a. te laten dalen evenals het aandeel wat de verkoper krijgt.
 • Mwah….Ik heb liever een 6 uur dikke pret, dan 20 uur met tegenzin. Verder zijn de spellen vandaag de dag prima aan de prijs. Ze zijn zelfs goedkoper dan vroeger…Dus wat zitten "we" eigenlijk te zeuren ?!

  Inderdaad, van alle luxe producten zijn games haast het enige die niet in prijs omhoog zijn gegaan de laatste 10 jaar. Sterker nog, volgens mij zijn ze soms goedkoper geworden. En in ieder geval dalen games razendsnel in prijs. Dus wil je goedkoper gamen, dan is het enige dat je nodig hebt wat geduld, en moet je niet meteen op releasedag een game willen.

  Playstation spellen kostten 10 jaar geleden 120 gulden. PC spellen 99 gulden en Nintendo 64 tussen de 120 en 180 gulden. Do the math.
 • Voor dat punt heb je reviews, beslis zelf of je zoiets wil kopen of niet. Bovendien liggen spellen na een uur wachten vaak in de budgetbak voor een mooie prijs. En anders ga je gewoon op zoek naar goede oudere games, op marktplaats of zo. Ik had Metroid Prime voor 5 euro gevonden, en daar heb je meer plezier van dan van een Rogue Warrior die voor een hoop geld in de winkels ligt
 • Al die schakels verdienen hun brood ook op een CD of DVD van 14,99. De voornaamste kosten van een game zitten in de ontwikkeling en marketing er van.

  Toch vind ik wel dat de kwaliteit of de speelduur van een game (al is dat met online gameplay natuurlijk praktisch ongmogelijk) wel terug te zien mag zijn in de prijs. Of misschien nog beter, dat ergens op de achterkant van het doosje verplicht een geschatte speelduur van de singleplayer vermeld staat. Ook een taak voor reviewers trouwens.

  Jezelf goed laten voorlichten is het advies als je bang bent dat je teveel betaalt voor een korte game. Games als Mad World zijn imo geen 50-60 euro waard. Dat kon je ook in elke recensie lezen. Goede cijfers, maar overal een dikke kanttekening: Geen online modus en een korte singleplayer. In dat licht is het nog niet zo gek dat je voor bijvoorbeeld een nieuwe Call of Duty maar 30 euro betaalt als je alleen maar offline speelt en optioneel voor 30 euro de online modus kunt aanschaffen. Ik heb de singleplayer van die game maar 8 uur gespeeld, maar de online modus al iets van 12 dagen ofzo.
 • Van mij mogen games wel duurder…..wat een onzin topic, benzine moet ook goedkoper en sigaretten ook.
  Ik vind dit geen onzinstelling. Veel gamers accepteren blind dat games 3x zoveel kosten als films en cd's. Ik vind het juist verstandig om je af te vragen of games niet goedkoper kunnen worden. Het zou best waar kunnen zijn dat games niet goedkoper kunnen worden, maar het is nog altijd beter om kritisch te zijn, dan zeggen dat het je niet boeit.

  Dat kan inderdaad verschillen, maar ik denk wel dat de meeste mensen hier er wel zo over denken. We zitten tenslotte wel op InsideGamer.nl <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />
  True. Op dit forum ben ik misschien wel een uitzondering dan… Maar ik wil alleen zeggen dat het geen feit is dat je bij games 'more bang for your buck' krijgt bij films. En het aantal uren plezier zegt ook niets. Ik denk dat ik BioShock meer uren gespeeld dan dat ik Chinatown heb gekeken. Toch heb ik uit Chinatown meer plezier gehaald.

  Ik heb zoiets van: als ik bij een film of cd net zoveel plezier terug krijg dan bij een game, waarom zou ik dan meer geld betalen voor een game? Daarom koop ik minder games. Daarom zou ik blij zijn als games goedkoper worden gemaakt.


  je kan games niet goedkoper maken @ launch omdat dit is al eerder gezegd alle schakels ook hun brood op de plank moeten verdienen en als je weet dat in de ontwikkeling van een game al rap meer dan een miljoen in gaat steken je toch de lat van de prijs hoog leggen met bv. special edition ,prestige edition , limited edition enz.
 • Mwah….Ik heb liever een 6 uur dikke pret, dan 20 uur met tegenzin. Verder zijn de spellen vandaag de dag prima aan de prijs. Ze zijn zelfs goedkoper dan vroeger…Dus wat zitten &quot;we&quot; eigenlijk te zeuren ?!

  Inderdaad, van alle luxe producten zijn games haast het enige die niet in prijs omhoog zijn gegaan de laatste 10 jaar. Sterker nog, volgens mij zijn ze soms goedkoper geworden. En in ieder geval dalen games razendsnel in prijs. Dus wil je goedkoper gamen, dan is het enige dat je nodig hebt wat geduld, en moet je niet meteen op releasedag een game willen.
 • Het mag van mij zeker wat goedkoper.
  Games die maar 6 uur duren moeten geen 60 a 70 euro kosten.
  Daarna speel je ze haast nooit meer.
  In deze tijd is het wel anders met hoge ontwikkelingskosten, maar vroeger waren games ook heel erg duur. Ik kon mij herinneren dat n64 games heel duur waren.
  Als een game 40 uur duurt(hoofdverhaal) is 40 euro nog wel te doen.
  20 euro vind ik een redelijke prijs voor een game.
 • ik vind dat er per leeftijd games prijzen moeten hebben zoals 3 tot 9 ongeveer 30 euro 12-16 ongeveer 40 euro en 18+ zo'n 50

  Wat een onzin. De ene game kost meer dan de ander, om verschillende redenen, of het nu ontwikkelkosten zijn of omdat het medium goedkoper is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren