1. Gameshop openen wat heb je nodig?

Re: Gameshop openen wat heb je nodig?

weetje wat jij zou moeten doen??

naar de kamer van koophandel :P of klik gewoon ff op de link hierboven :)
 • weetje wat jij zou moeten doen??

  naar de kamer van koophandel :P of klik gewoon ff op de link hierboven :)
 • www.kamervankoophandel.nl :P ??
 • Mensen die games willen importeren doen dat zelf wel bij een toko als vgp.ca, waar ze weten dat ze snel, goed en goedkoop uit zijn. Op importgames valt m.a.w. niets te verdienen als webshop zijnde.

  Als fysieke shop zou ik het al helemaal niet proberen, of je moet in hartje Amsterdam zitten. Niet voor niets bestaan er bijna geen gameshops meer buiten de paar ketens die Nederland zitten.

  Het enige wat evt. wel zou werken is een retroshop, goedkoop inkopen via Marktplaats en Ebay en vervolgens doorverkopen. Volgens mij verdienen de mannen van Retrogamefreak een fuckload aan geld op die wijze. Maar goed, dan moet je een ruim aanbod hebben en concurrerend prijzen, en of er nog zoveel ruimte op die markt zit vraag ik me ook af eerlijk gezegd.
 • Mijn reactie is gericht op Cloud81Strife's kick van 14 oktober :)
 • Het is een topic uit 2007.
 • Een webshop zou ik alleen beginnen als ik een shitload retrogames had, anders zou ik me niet eens willen begeven op dat rotte pad, waarbij het aanbod al te groot is en de marges te klein en het toekomstbeeld grauw is.

  Misschien beter om download tegoeden te gaan verkopen, van diverse kanalen, zolas PSN-kaarten / XBL Gold kaarten / eStore kaarten / Steam / iTunes etc…
 • Retail is dood. Gaming is dood. Nu nog een webshop beginnen lijkt me niet verstandig. Maar goed, wie ben ik.
 • Ik zeg ook doen, je hebt je doel helemaal duidelijk voor ogen, waarschijnlijk een flink kapitaal om te investeren en je kent de markt als geen ander!
 • Ik zou toch echt ff kijken hoe het in de nabije toekomst gaat met digitale distributie. Dat is toch een nagel aan de doodskist van gameshops zoals jij die voor ogen hebt. En dan zit je ook nog met de regio locks. Alleen op import PS3 en Vita games kun je niet teren, lijkt me.

  Daarnaast worden de meeste rommelmarkten al voor openingstijd leeggeroofd door de handelaar die daar ook met zn eigen stand staat. De rommelmarkt zelf is ook al jaren op z'n retour natuurlijk. Een jaar of 6/7 geleden kwam ik soms met tassen vol toffe games en consoles thuis. Nu regelmatig met lege handen.
 • Ik kan niet meer zeggen dan succes. Opzetten van een GameStore vergt veel tijd en investering. Good Luck!
 • Goed verhaal. Ik zou het doen.
 • um ik zat al over hetzelfde te denken om een shop te openen maar zoals Gungrave zegt is het makkelijker en goedkoper om op sites zoals marktplaats en ebay te beginnen ^^ eerst beginnen met het proeven van koop en verkoop en proberen te netwerken vooral contacten zijn belangrijk die je kan vertrouwen met transacties.

  er zijn gameshops die gezamelijk willen investeren zoals advies of inkoop kosten verdelen voor een franchise naam met ieder eigen management maar daar ben ik voorzichtig mee er is altijd kans om ergens aan vast te zitten waar je niet om vraagd.

  ik ben nu eerst met een budget bezig voor inkoop en vestiging(als het haalbaar is) ik woon in friesland de huur prijzen zijn heel zacht vergeleken met holland mijn stiefmoeder heeft papieren voor boekhouding en webpage designer lol en mijn zus zit op nhl management opleiding ik krijg veel tips van de meiden en kvk valt ook wel mee.

  Ps misschien is het een idee om prijzen op te zoeken en noteren van ebay enz, en dan met een lijst naar de rommelmarkt gaan want ik heb zelf al collectie retro rpg juwelen op die manier verzameld want sommigen weten echt niet wat ze verkopen :) het kost tijd en je hebt niet snel een collectie import games maar het is wel een manier om kopen en verkopen te leren.


  Gruten ut fryslan en nee.. we hebben nog geen sneeuw met ijsberen en pinguins en nog geen elf steden tocht lmao ik zie net de datum van 2007 lolz ik laat voor de grap dit bericht zo misschien een Bump… bump
 • http://www.oscommerce.com/
 • Het komt op mij nogal dom over om een shop te beginnen omdat jíj de prijzen te hoog vindt. Hebben anderen behoefte aan zo'n winkel? Kun jij garanderen dat het ook echt goedkoper is en mensen iets hebben aan je winkel? Daar zou ik eerst maar eens over nadenken.
 • Probeer een import eBay shop te openen, dat zal veel beter werken. Zoals De Uitverkorene al aangaf worden de prijzen van de games uiteindelijk toch weer erg hoog, dan is er niet te concurreren met fora en eBay.
 • Een koevoet?
 • Inderdaad, alle andere gameshops zijn 'duur' omdat ze wettelijk verplicht zijn aan de consument nog 19 % BTW door te rekenen en nog eens wat geld moeten verdienen.

  Ook al kan je een game voor 30 euro inkopen. BTW erop zit je al op 35 euro. dan nog 5 @ 10 euro marge. Dan ben je ook al 'duur'.

  In iedergeval succes!
 • Importeren via een winkel is niet interressant omdat met BTW mee de prijs niet eens zo verschilt. Je moet alles laten inklaren via de douane anders klopt je boekhouding niet meer.

  Import games kosten in Nederland ook dus gewoon 60-70 euro omdat de winkel ook moet verdienen.
 • Een goed ondernemingsplan bijvoorbeeld…
 • Er zit veel meer werk in dan je denkt, zeker om het echt succesvol te laten worden… Maar toch dan even;

  -Webspace
  -Layout van de site, zeker laten doen door een professional
  -Een publiek waar je geld aan kan verdienen
  -Prijzen die tegen eBay ed. kunnen concurreren
  -Goede leiding die de site onderhoudt
  -Genoeg connecties om aan import te komen, zo goedkoop mogelijk en in zeer goede staat natuurlijk, anders heb je er niks aan

  En als ik nog iets vergeet, ach… Het is in ieder geval een begin.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren