1. Gameverslaving wordt zwaar onderschat

Re: Gameverslaving wordt zwaar onderschat

Probleem is dat je het vaak pas merkt als het al te laat is :)
 • Probleem is dat je het vaak pas merkt als het al te laat is :)
 • Ik vraag me af of er hier mensen op IG rondlopen die zichzelf zien als gameverslaafde.

  Ik denk dat ik tijdens het 16-bit tijdperk wel wat symptomen van een verslaving heb gehad. Elk weekend bracht ik braaf een deel van mijn zakgeld naar de videotheek om een game te huren en die speelde ik dan het heel weekend met een wat vrienden ergens op een muf slaapkamertje. De rest van het geld ging in het spaarvarken om eens in de zoveel tijd een nieuwe game van te kopen. Ik was gelukkig vrij slim, dus school ging me lange tijd vrij gemakkelijk af. Ik raffelde mn huiswerk in een half uurtje af zodat ik de Super NES weer een slinger geven voor Street Fighter of Mario Kart. Maar op een gegeven moment moesten mn ouders toch ingrijpen en hebben ze een tijdje mijn console in beslag genomen omdat het op school niet zo goed ging. Gelukkig kreeg ik later nieuwe vrienden en ontdekte ik het stappen, de vrouwtjes, popfestivals en voetbal enzo. Dus werd ik toch nog een vrij normale puber. Ik heb die hele N64/PSX.Dreamcast periode ook nauwelijks meer gagamed. Pas weer in 2002 ofzo.

  Ik heb nu gewoon een vrij normaal level opgebouwd. Vaste baan, Huisje gekocht samen met mn vriendin, twee auto's, katten een hoop sociale contacten en op termijn waarschijnlijk gezinsuitbreiding. Maar ik merk wel dat ik nog steeds enorme moeite heb om een koopje op gamegebied te kunnen laten liggen. Fullpriced games koop ik eigenlijk nauwelijks, maar als ik bijvoorbeeld zoals vanmiddag in de Bart Smit loop en zie dat een Brutal Legend of DJ Hero zijn afgeprijsd, dan moet ik mezelf echt tegenhouden om ze niet allebei mee te nemen. Ik MOET ook gewoon alle consoles hebben en zo komt het dat ik eigenlijk te veel games heb om in mijn bescheiden vrije tijd te kunnen spelen. Ik heb sinds de releaese van Modern Warfare volgens mij wel 30 games gekocht (dat is inclusief die 10 euro games bij de FRS hoor) en ik speel eigenlijk alleen maar MW2 online en Fire Emblem op de DS. MW2 speel ik trouwens wel weer ziekelijk veel, maar dat is ook meer uit verveling omdat er de laatste tijd echt geen reet op TV is en mijn vriendin onregelmatig werkt. Ik heb zelfs nog PS2 en GameCube spellen in de seal in de kast staan die ik nog nooit aangeraakt heb…

  Het is bij mij denk ik trouwens meer een koopverslaving dan een gameverslaving. Ik heb namelijk veel te weinig tijd om alles te spelen wat ik koop. Al heb ik het aan de andere kant wel alleen met games en niet met films of CD's ofzo. Dus eigenlijk is het wel een soort combi lijkt me ;). Soms denk ik wel eens, kom op man, je bent 30 jaar, ben je nu nog niet zat van die 'stomme spelletjes'? Maar ach, zo lang ik het nog kan betalen en ik er niemand kwaad mee doe valt nog wel mee denk ik. En ik lijdt er zelf ook niet onder. Heb een normaal sociaal leven enzo. Kan op vakantie, naar festivals enzo. En ik rook ook niet. Wat ik aan games uitgeef (nou, vooruit wel wat meer) paffen mijn vrienden de lucht in…

  Ik moet stoppen want ik moet ff checken of ik niet ben overboden op Ebay. triltriltril… ;)
 • Kamper Ik ben het helemaal met je eens.
  :)
 • Dat doen ze als sinds elke console. Na een x aantal minuten pauze word aangeraden. Niet alleen bij de 3DS. Het is niets nieuws.
 • Ik denk wel dat het wordt onderschat het is namelijk wel een probleem maar het is ook weer niet zo een groot probleem dat je er echt een waarschuwing van moet maken. mensen kunnen zelf wel inschatten wanneer ze te veel gamen. en als ze dat niet kunnen moeten ze proffessionele hulp er bij halen. het probleem alleen is dat ze zelf niet door hebben dat ze verslaafd zijn. dus wanneer ben je nou verslaafd. ze zeggen dat je verslaafd bent als je niet meer aan je werk toekomt en niet meer slaapt of eet dat je alleen nog maar gamed. Als dit bij jouw gebeurt ben je wel verslaafd maar daar is dan heus nog wel hulp voor te krijgen. en meestal komt het al niet zo ver.
 • @oversoul

  Dat is toch wel verschillend hoor met de 3DS en de console.

  Als ik een 3DS had zal ik elke 5 minuten pauze nemen, heb al bij de 1e minuut pijn aan me ogen omdat die gek worden van al dat slechte 3D.

  Stel het goed in en als je er echt niet tegen kan, zet het uit. Sucks for you, voor mij werkt het prima en ik zet de schakelaar altijd op een kwart.
 • Wrong topic. :S
 • Tuurlijk, buiten spelen is een onvervangbaar iets. Maar zoals je al zegt, dingen als je woonplaats en of je veel vriendjes/vriendinnetjes in de buurt hebt wonen en wat hun interesses zijn, dat speelt natuurlijk allemaal mee. En hoewel het ene kind meer buiten is dan het andere, kan je er niet omheen dat ze allemaal wel eens buiten spelen natuurlijk, en dat is ook gewoon gezond :)
 • Vraag of Keith Bakker wilt helpen met dit probleem :|

  Die helpt je alleen als je 16 bent, vrouwelijk en zwaar in de war.
 • Vraag of Keith Bakker wilt helpen met dit probleem :|
 • Ik kan niet zonder xbox live want ik voel gewoon dat ik moet gamen maar ik werk ook nog 4 dagen in de week, dus zoveel maakt het niet uit.

  Dude… als je dit meent, dan heb je serieus 'n probleem… :S
  Ok en wat voor probleem heb ik dan ?

  Gast als je niet meer zonde Live gold kan… Dat je gewoon voelt dat je dat moet hebben om je compleet te voelen what ever, dan lijkt me dat niet echt te gezond.

  En btw ooit south park gezien, in die aflevering dat het internet weg is? Dat zou er gebeuren met ons als je we geen internet hebben :'D
  Ik voel me anders heel gelukkig als ik aan het gamen ben en later ga ik toch dood, dus ik zie het probleem niet <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  Tuurlijk ga je later dood, maar dan moet je toch wat meer hebben gedaan dan in een virtueel wereldje te hebben gelopen?
  Nee heb al genoeg gedaan, een virtueel wereld heeft zoveel meer voordelen <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  Er is echt iets mis met je…
 • Als ik buiten kom dan is het om de hond uittelaten, en contact met andere mensen heb ik heel soms op xbox live. Een vriendin heb ik al lang niet meer gehad al zie ik wel van die mooie lichtbruine meiden op me werk.

  -_-'
  En dat noemen ze een serieus probleem -_-'
  Of een troll ??? Je hebt nog niks anders gedaan op dit forum dan zielig wezen.
 • I will live forever!

  Or die trying.

  :'D
 • Eens met chiz. Er mag wel wat meer dan smileys gepost worden in ieder geval.
 • Kan dit topic niet dicht ofzo of kan er een inhoudelijke post komen?

  Ja, er zit hier een gozer die van gamen houdt en geen bijzonder sociaal sociaal leven heeft. Hij is hier zelf naar schijnt tevreden mee though en valt geen mensen lastig dus er is geen probleem. Voor je kijken doorlopen mensen, dit gaat nergens meer over.

  /wannabemod :')
 • Veel beter toch en op me werk zie ik al genoeg mensen. Als je veel wil gamen moet je dat gewoon doen <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />  :S²
 • Daarom spreek ik me vrienden ook alleen nog maar op xbox live.

  ;}
 • Wat Sawok zegt lijkt misschien wat ernstig maar als je er goed bij vaart zie ik het probleem niet. Sowieso, menselijk contact is ook niet meer wat het is hoor. Zet een groep mensen bij mekaar, en als er een stilte van minstens 10 seconden valt grijpt men massaal naar de smartphone :lol:

  Je slaat echt de spijker op de kop. Als ik bij vrienden zit op een vrijdagavond of zaterdagavond gebeurt dit regelmatig. Dan valt er even een stilte en zitten mijn vrienden weer op hun telefoon.

  Ik heb zelf maar een mobiel van €70 die kan bellen,smsen en er kan wat muziek op. Verder hoef ik al die technische snufjes niet. Ik besteed liever mijn geld aan games dan aan een telefoon van €500/€600 :P . Maarja dat ben ik dan weer.
 • Wat Sawok zegt lijkt misschien wat ernstig maar als je er goed bij vaart zie ik het probleem niet. Sowieso, menselijk contact is ook niet meer wat het is hoor. Zet een groep mensen bij mekaar, en als er een stilte van minstens 10 seconden valt grijpt men massaal naar de smartphone :lol:
 • Als ik buiten kom dan is het om de hond uittelaten, en contact met andere mensen heb ik heel soms op xbox live. Een vriendin heb ik al lang niet meer gehad al zie ik wel van die mooie lichtbruine meiden op me werk.


  Ik bedoel menselijk contact niet virtueel, dat heb je toch al lang door.Je vergooid je leven nu wel erg.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren