1. Gaming; hoe bedrijven hun geld verdienen

Re: Gaming; hoe bedrijven hun geld verdienen

Met moeite!
 • Met moeite!
 • Elk uur een kwartier rust en tijd voor reclame, toch :'D ?
 • Het zou me persoonlijk wel storen denk ik als de game wordt gepauzeerd. Maar reclameborden met bestaande merken in bijvoorbeeld GTA zou me dan wel weer grappig lijken.
 • Ik zie het al gebeuren:

  Koop nu een PlayStation Vita en ontvang gratis Motorstorm RC!

  Stop je het spel erin, moet je nog een memorycard kopen. Start je het eindelijk op, moet je nog eens €40 betalen om de hinderlijke advertenties te schrappen.
 • Dit had ik dus ook al gezegd inderdaad. Maar in Pokémon gebeurt het al <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" /> Daar zie je altijd in je eigen kamer een Nintendo Wii staan en jochies spelen op een Nintendo DS _O-

  Nintendo product placement in een Nintendo game!? Ga weg..!
  Tuurlijk is het logishc, maar het is ook een vorm van reclame…
 • Dit had ik dus ook al gezegd inderdaad. Maar in Pokémon gebeurt het al <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" /> Daar zie je altijd in je eigen kamer een Nintendo Wii staan en jochies spelen op een Nintendo DS _O-

  Nintendo product placement in een Nintendo game!? Ga weg..!
 • Dan kun je vast je lol niet op in Super Smash Bros.
 • Of net als in GTST waar de personages in elke scene vreten uit Haribo of Doritos zakjes, spelen met hun Galaxy S2 (Samsung logo ongeveer 5 volle seconden in beeld) en uitgebreid Yakult drinken..Product placement..
  Dit had ik dus ook al gezegd inderdaad. Maar in Pokémon gebeurt het al :P Daar zie je altijd in je eigen kamer een Nintendo Wii staan en jochies spelen op een Nintendo DS _O-
 • Dat van Motorcross RC wist ik niet, zoals blijkt ;)
  Of net als in GTST waar de personages in elke scene vreten uit Haribo of Doritos zakjes, spelen met hun Galaxy S2 (Samsung logo ongeveer 5 volle seconden in beeld) en uitgebreid Yakult drinken..Product placement..
  Ik heb zo'n vermoeden dat er vrij weinig zendtijd overblijft om een goed verhaal in te vertellen…. (Wat een cryptische omschrijving is wat er ook met games kan gebeuren: ontwikkelaars worden te gefocust op het plaatsen van sluikreclame in hun games om de game betaalbaar te houden, dat ze vergeten om een fatsoenlijke game neer te zetten.)
 • Motorstorm RC kost maar 6 euro en is alleen digitaal verkrijgbaar :P

  Maar dat je van die game dan gewoon de 'free2play' versie download en dat je na elke race een minuut reclame moet kijken ofzo. Ik heb trouwens liever dat ze gewoon sluikreclame toepassen door ingame reclame borden langs het parcours. Kan bij Fifa en andere sportgames ook natuurlijk.

  Of net als in GTST waar de personages in elke scene vreten uit Haribo of Doritos zakjes, spelen met hun Galaxy S2 (Samsung logo ongeveer 5 volle seconden in beeld) en uitgebreid Yakult drinken..Product placement..
 • Ik denk dat Sony een soort free to play games wil gaan uitbrengen met reclames daarin verwerkt. En dat je ook gewoon keuze hebt om de volle mep te betalen voor een reclame vrije versie. Dat zal vast niet bij games van het kaliber Uncharted gebeuren. Eerder met die Motorstorm RC Vita game oid…
 • Pokkel: dat van die servers die offline gaan, betreft grotendeels een berg titels van EA, al doen andere bedrijven het ook. Bij EA wordt het helaas ook steevast toegepast op de PC-versies, no more Battle for Middle Earth 2 dus online.
  Dat snap ik dus niet. Voor de uitvinding van het vuur kon men al met basale computerkennis en een tutorial zelf een server opzetten voor je geliefde game. Ik heb laatst bijvoorbeeld met een maat weer eens Return To Castle Wolfenstein (2001), en Enemy Territory (2003) gespeeld, waar een stel enthousiastelingen nog steeds servers voor draaien. Is dat idee van EA servers bedacht als "nou, dat is pas handig tegen piraterij!" of zo? Dat zou dan namelijk wederom een "anti-piraterij"-maatregel zijn waar de betalende consument de dupe van wordt.

  En als dit niet zo is dan moet er iets geregeld worden met de publishers wiens games onderbroken worden met reclames(sowieso ben ik benieuwd hoe publishers hier dan tegenover staan, het is toch hun product die geassocieerd wordt met reclames die getoond worden. Wat zit er in voor hun?).
  Geld?

  Als dit soort verdienmodellen worden ingevoerd is dat juist nóg een reden om de gekraakte versie van een game (een beetje hacker omzeilt zo'n script vrij gemakkelijk lijkt mij?) te downloaden in plaats van te betalen voor het product. Ik gun dergelijke bedrijven dan ook niets anders dan failliet gaan.
 • Maar dat patent is best breed te interpreteren volgens mij. Het kan bv ook een model zijn waarbij je ofwel betaald voor PSN en geen reclames in je online games of online content krijgt, of dit wel krijgt wanneer je niet betaald voor PSN.

  Ik bedoel, om dit interessant te maken vanuit Sony, moeten er zoveel mogelijk partijen geïnteresseerd gemaakt worden, en met reclames in een "vast" medium zoals retail games staan de adverteerders dus vast ("op schijf" dus). En als dit niet zo is dan moet er iets geregeld worden met de publishers wiens games onderbroken worden met reclames(sowieso ben ik benieuwd hoe publishers hier dan tegenover staan, het is toch hun product die geassocieerd wordt met reclames die getoond worden. Wat zit er in voor hun?). Dat terwijl dit dus vanuit Sony gedaan zou worden.
 • Pokkel: dat van die servers die offline gaan, betreft grotendeels een berg titels van EA, al doen andere bedrijven het ook. Bij EA wordt het helaas ook steevast toegepast op de PC-versies, no more Battle for Middle Earth 2 dus online. :(
 • Net als die eindbaas een enorme klap aan het uitdelen is…. *POEF*

  Spannend moment? Drink nu thee van ons, het helpt je relaxen. Pickwick!

  *POEF* 500 hits, GAME OVER.
  _O-
 • Net als die eindbaas een enorme klap aan het uitdelen is…. *POEF*

  Spannend moment? Drink nu thee van ons, het helpt je relaxen. Pickwick!

  *POEF* 500 hits, GAME OVER.
 • Hoe willen ze trouwens die reclame in multiplayer-games gaan verwerken? Even game platleggen, wat slechte Coca Cola Zero reclames laten zien en weer doorgaan? Zal vast fijn zijn, de game platleggen op een cruciaal moment…
 • gamen wordt televisiekijken, je kan je soort programma nog wel afstemmen, maar niet meer hoe je het kijkt.
 • Wat ook verandert is de manier waarop bedrijven geld besparen. Waar vroeger een game nog relatief lang ondersteund werd met patches en updates is daar tegenwoordig bij een hoop games geen sprake meer van. Elk jaar moet er een nieuw deeltje worden uitgepoept, dus een half jaar na de release nog met een update aankomen die werkelijk iets toevoegt aan de game is een beetje zinloos. Althans, om dat gratis te doen. Als je het DLC noemt en er een tientje voor vraagt, dan weet je waar de vroegere "ondersteuning" is gebleven.

  Ik las laatst ook wat verhalen over games waar de servers voor offline werden gehaald. Sommige games waren nog geen anderhalf jaar op de markt geweest. Volgens mij is dit dan weer een typisch consoleprobleem. Bij PC-games zijn er vrijwel altijd nog dedicated servers te vinden, zelfs van games van 10+ jaar oud. Het lijkt me heel zuur als je als consolegamer een game koopt, een paar maanden na de release, en dan nog maar een jaar gebruik kan maken van de online functionaliteiten van een game.

  Merknamen in games vind ik geen probleem, maar het moet natuurlijk wel in de setting passen. Als ik in een WWII shooter bij Duinkerken een advertentie voor de nieuwste iPad op een gevel geschilderd staat zou ik dat jammer vinden. Oke, ook wel komisch op zich, maar het doet afbreuk aan de ervaring. Amerikaanse soldaten die Lucky Strike staan te paffen passen dan weer feilloos in de setting. Bij een hoop games dragen reclames ook juist aan een echte ervaring. Sportgames en Need For Speed waren al genoemd. En dan doel ik niet op onderbrekingen van het spel om de reclame te tonen, maar als je in bijvoorbeeld Fifa echte advertenties weergeeft op de boarding langs het veld heeft denk ik niemand daar problemen mee.

  De opmerking van iemand dat hij kan leven met reclame tijdens laadschermen; reken er maar op dat er met de adverteerders bijvoorbeeld zal worden afgesproken dat een laadscherm minimaal 7 seconden zal blijven staan, ookal is het volgend level al geladen.

  En als ik die patentaanvraag van Sony doorlees gaat 't jeuken. Je gaat dus tijdens het spelen eerst geattendeerd worden "Pas op, er komt zo reclame voorbij!", dan zou ik als gamer dus al mijn concentratie verliezen en strontchagerijnig gaan zitten afwachten (want nu nog een gevecht aangaan betekent dat je midden tijdens de battle wordt onderbroken), dan komt de advertentie eindelijk, wachten tot ie is afgelopen, dan wordt aangekondigd dat de game weer verder gaat :'). Elk bedrijf dat dit in de praktijk toe gaat passen mag wat mij betreft de vlektyfus krijgen. Is dat die variant met dodelijke afloop? Ik hoop het van harte.
 • Ze kunnen reclames ook beter in gameplay en cutscenes integreren. Dat kijk je als gamer ook niet weg, in tegenstelling tot forcefeeded commercials of pauzes.

  Een cutscene waarin Drake tijdens een autorit even een fles Coke leegzuipt, why not?
  Zolang ie maar niet in de camera lacht en zegt: &quot;My God this Coca Cola is delicious!&quot; Dat zou een beetje overdreven zijn. Subtiel is het toverwoord.
  _O- Het bracht een smile, ik zou dat te gek vinden :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren