1. HDD NTFS/FAT32

Re: HDD NTFS/FAT32

NTFS heeft ook meer beveiliging etc., maar zoals al vermeld heb je voor de PS3 fat 32 nodig.
 • NTFS heeft ook meer beveiliging etc., maar zoals al vermeld heb je voor de PS3 fat 32 nodig.
 • Even ter informatie: ps3's kunnen geen NTFS schijven lezen/beschrijven. Je kunt er dus geen bestanden groter dan 4 gig op zetten ;)
 • Ps3 interne HDD is NTFS. Maar extern is FAT. Dat is alles eigenlijk.

  Je hebt niets aan een externe HDD voor je Ps3 imo. Je kunt er media en misschien wat backup game saves op zetten. Echt geen installs of PSN games ofzo.

  Knal ten alle tijden een grotere HDD in de Ps3 zelf. Via mediaserver of iets soortgelijks kun je die naar hartelust vol gooien.
 • Ik heb gelezen dat een PS3 alleen FAT32 herkent. Maar das wel raar eigenlijk, want ik heb ook spellen met een verplichte install van >4GB, maar dat zou dus niet op een externe HDD kunnen.

  Waar kan ik die zwarte lijst van Sony vinden? En kan een interne HDD wel >4GB opslaan?
 • Het veranderen van NTFS naar FAT32 is ook niet zo heel moeilijk :) Bij mij was het wel iets lastiger, omdat Vista zat te klote met rechten enzo. Toen moest ik het via command promt doen…
 • Een harde schijf kan zowel als NTFS als FAT32 geformatteerd worden. Het belangrijkste verschil is dat NTFS bestanden groter dan 4GB ondersteund. FAT32 gaat tot max. 4GB per bestand. FAT32 wordt over het algemeen beter ondersteund. Zo kan een Mac niet schrijven naar een NTFS schijf. Geen idee of een PlayStation 3 dat wel kan.

  Nog een klein addertje onder het gras. Sinds de laatste update kun je niet zomaar elk USB apparaat aansluiten. Alleen apparaten die niet op de zwarte lijst van Sony staan kunnen nog gebruikt worden. Ik heb een WD MyPassport 640GB en die doet het prima.

  Verder raad ik je aan om een externe HDD zonder voeding te kopen. Die halen hun stroom uit de USB poort en zijn veel kleiner. Wel zijn ze iets duurder als het om opslaghoeveelheden gaat. Mijn WD harde schijf was 100 euro voor 640GB. Zal nu wel iets goedkoper zijn.
 • Ik wil een HDD aanschaffen, ben er nog niet uit of het een externe of interne wordt, om aan te sluiten op m'n PS3. Ik heb al rondgekeken, maar ik kom er niet echt uit.
  Graag zou ik het verschil willen weten tussen NTFS en FAT32 en hoe je dit zou kunnen omzetten. En hoe zit het met partitioneren? Zou iemand mij dit uit willen leggen of een goede link kunnen geven? En het liefst ook nog een link waar ik verschillende HDD kan vergelijken.

  danku!
 • Ok thanks :)
  Dan ga ik op zoek naar een interne HDD.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren