1. HDtv's zijn goedkoper dan de meeste mensen denken

Re: HDtv's zijn goedkoper dan de meeste mensen denken

Elke grote electronica zaak heeft tegenwoordig net zo veel of meer LCD dan CRT staan , die zetten ze daar echt niet neer als CRT nog steeds beter verkoopt .
Ik heb mijn Xbox en PS2 met component aangesloten , door het scherpere beeld zijn de jaggies veel beter te zien als op een CRT , als Nintendo bij zijn lage res. blijft maar wel een component aansluiting gaat gebruiken zullen ze flink moeten filteren om die jaggies kwijt te raken , ook dat kost kracht .
Ik snap het hele performance probleem trouwens niet , de Xbox ondersteund nu al een aantal games in 720 P zonder slowdown en jaggies , hoe traag gaat die revolution dan worden ?


http://144.92.43.200/hdg/
 • Elke grote electronica zaak heeft tegenwoordig net zo veel of meer LCD dan CRT staan , die zetten ze daar echt niet neer als CRT nog steeds beter verkoopt .
  Ik heb mijn Xbox en PS2 met component aangesloten , door het scherpere beeld zijn de jaggies veel beter te zien als op een CRT , als Nintendo bij zijn lage res. blijft maar wel een component aansluiting gaat gebruiken zullen ze flink moeten filteren om die jaggies kwijt te raken , ook dat kost kracht .
  Ik snap het hele performance probleem trouwens niet , de Xbox ondersteund nu al een aantal games in 720 P zonder slowdown en jaggies , hoe traag gaat die revolution dan worden ?


  http://144.92.43.200/hdg/
 • Er worden bijna alleen nog maar LCD schermen gemaakt. Als je naar TV zaken gaat, zie je ze bijna alleen maar.
 • en van die 12.5 weet 50% niet eens wat HDTV is want ze hebben gewoon een BIG ASS TV gekocht niets mis trouwens

  maar toch vraag ik mijaf waarom maar 2% van de cube en xbox HD gebruikten
 • 12.5 procent van amerika heeft al een HDtv in hun huishouden en de gatallen zouden alleen maar sneller stijgen. daar ben ik van overtuigd, want in 2004 had nog maar 4.4 procent van de amerikaanse bevolking een HDtv !
  dus dom van nintendo om niet HDtv te ondersteunen !
 • Lijkt me niet dat ze flink 1080p gaan gebruiken, zal wel rustig opgebouwd worden denk ik. Volgende generatie zal wel 1080p gaan worden denk ik.
 • Nee , alleen 1080i dus dan hou ik het wel op 720P .
  PS3 gaat wel 1080P ondersteunen maar of dat bij elk spel word is nog niet zeker , ik ben benieuwd hoe de framerate dan blijft .
 • Xbox 360 gaat 1080p niet ondersteunen toch?
 • Ik heb zelf een 26 " Decktron die 480i/p 720i/p en 1080 i ondersteund , native res. is dus 720 i/p met 16 Ms .
  Is voorlopig goed genoeg voor de slaapkamer en ruim voldoende voor games , ik heb zowel de Xbox als PS2 aangesloten via component en hij heeft totaal geen ghosting en haarscherp beeld .
  2 x scart , component , composiet , S-video , VGA en DVI-D , ik heb er ook een barebone PC opstaan via VGA en ook als PC monitor doet ie het prima .
  Ik wacht rustig tot er een minimaal 16 Milli seconde 42 " LCD met native 1080 P uitkomt voor een prijs van rond de 1200 € voor de huiskamer maar dat gaat nog wel ff duren , voorlopig ben ik prima tevreden en eigenlijk wel klaar voor de next gen .
  Alleen 480 P is al veel beter als een gewone tv en aangezien de Next gen. consoles straks meer gebruik van AA gaan maken zal het best wel heel mooi worden .
 • Tussen 480i in 480p is wel een redelijk groot verschil. 480i is maar een beetje beter dan normaal beeld, 480p is dan toch stukken beter. Heb het bij een vriend gezien, die heeft 480 p. Dat is toch ook al heel mooi
 • Bedankt Casey. Maar jammer, ik heb 480 i/p.
 • 480 i/p is 720 x 480 pixels , is geen High Definition TV maar DTV .
  720 i/p is de laagste HD spec en is 1024 x 720 pixels
  1080 i/p is 1920 x 1080 pixels

  Zoals je merkt zijn de meeste HDTV's nu die 1080 i/p ondersteunen geen echte 1080 hdtv's , die schalen terug naar hun hoogste resolutie die meestal lager ligt .
  I staat voor interlaced en P voor progressive scan .
  Interlaced ververst in 1/60 van een seconde 2 keer het beeld , eerst met de ene helft van de horizontale lijnen en dan de andere helft , het beeld word dan onscherper en onrustig .
  Progressive scan ververst in 1/60 van een seconde het hele beeld in een keer en geeft een relaxt beeld , 1080 i is in vergelijking redelijk gelijk met 720 P omdat de resolutie dan wel hoger ligt maar de horizontale verversing maar op de helft , wat je aan kwaliteit wint aan resolutie verlies je weer door de dubbele verversing .
  Als je aan een HDTV van rond de 72 cm genoeg hebt is 720 P echt prima , veel scherper als wat je tot nu toe gewend bent en aangezien zowel Sony als MS 4 x AA gaan gebruiken op die resolutie en 2 x AA op 1080 P zal het verschil niet zo groot zijn , daarnaast lopen de games op die iets lagere resolutie dan altijd vloeiend zonder framedrops .
  Wil je een hele grote bak dan is 1080 P een must maar in native 1080 P word dat wel erg duur .
  Net als op een TFT PC monitor is het ook belangrijk hoeveel Milli seconde de verversing van het paneel zelf is anders heb je straks een prachtige tv waar totaal niet op te gamen is door de ghosting en tearing , zorg dat ie minimaal 16 MS up en down is .

  Mooi plaatje hierboven , normaal en 480 P zijn precies de zelfde resolutie alleen normaal is Interlaced , kan je gelijk het verschil tussen interlaced en Progressive scan zien .
 • dat is zeker een heel groot verschil van normaal naar 1080i.
  bedankt voor het voorbeeld big papa
 • normaal

  480p
  1080i
 • LCD, maar is wel duurder.

  PLASMA toch? plasma is iig wel duurder… LCD tv's heb je soms al vanaf 800euro, plasma begint pas bij 1500(gemiddeld…)
 • Zijn er screenshots van het beeld van een HDtv in vergelijking met een normale tv?
  Ik ben best wel benieuwd naar de kracht van zo'n tv :P .
 • wanneer is een tv eigenlijk HD? vanaf welke resolutie? En welke 'naam' hoort daar dan bij(720p, 720i, 1080p,1080i, etc)?

  Het valt dan nog best mee, ja…
  ALDI Sud had er laatst ook 1 voor 999,00euro ofso :P
 • Kan iemand me misschien vertellen wat het verschil tussen een ''I'' HDTV en een ''P'' HDTV?

  http://www.insidegamer.nl/forum/viewtopic.php?t=27836
 • Kan iemand me misschien vertellen wat het verschil tussen een ''I'' HDTV en een ''P'' HDTV?
 • http://product.samsung.com/cgi-bin/nabc ... WX%252fXAA

  46" dus :)
 • maar die zijn zeker ook heel groot quwa inch ?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren