1. Helpt Microsoft Sony en Nintendo niet te erg?

Re: Helpt Microsoft Sony en Nintendo niet te erg?

Microsoft bouwt hierdoor natuurlijk een voorsprong op, maar de vraag is wat Sony en Nintendo doen. Blijkbaar maken hun zich niet echt zorgen en beslissen zij wat de volgende move is, die waarschijnlijk op e3 2006 zal plaats vinden. Dat Nintendo en vooral Sony de hele launch van de 360 gewoon voorbij lieten gaan zonder ook maar 1 poging om ook maar een beetje wind uit de zeilen te halen zegt wel iets denk ik (nintendo had bv eerder uit de kast kunnen komen met demonstratie next SSB, of Mario 128 met ingame beelden om MS dwars te zitten, of Sony met een prijs, nieuw model controller, games draaiend op devkits etc). Zij bepalen imo wanneer hun de kaarten op tafel leggen, microsoft heeft daarentegen al haar kaarten gespeeld.
 • Microsoft bouwt hierdoor natuurlijk een voorsprong op, maar de vraag is wat Sony en Nintendo doen. Blijkbaar maken hun zich niet echt zorgen en beslissen zij wat de volgende move is, die waarschijnlijk op e3 2006 zal plaats vinden. Dat Nintendo en vooral Sony de hele launch van de 360 gewoon voorbij lieten gaan zonder ook maar 1 poging om ook maar een beetje wind uit de zeilen te halen zegt wel iets denk ik (nintendo had bv eerder uit de kast kunnen komen met demonstratie next SSB, of Mario 128 met ingame beelden om MS dwars te zitten, of Sony met een prijs, nieuw model controller, games draaiend op devkits etc). Zij bepalen imo wanneer hun de kaarten op tafel leggen, microsoft heeft daarentegen al haar kaarten gespeeld.
 • maar MS kan het nu eigenlijk ook een beetje vies gaan spelen. Er is een tekort aan X360, dus als er wat is, kan dat voor een hogere prijs verkocht worden. Bovendien, als er wat is, zullen er veel mensen als de kippen erbij zijn, want ze willen zo graag een X360, en willen niet meer wachten. Dus eigenlijk is een tekort, als het straks ook zo zou verlopen, juist een slimme zet.

  En bij de Launch gaat er wel vaker dingen fout. Kinderziektes, tekorten, gebrek aan games, enz enz enz….. dus ook bij de PS3 en Revo.
 • Inderdaad dit is allemaal hype creeren zelfs RTL Nieuws melde over de XBOX 360 tekorten. Iedereen praat erover iedereen wilt het hebben. Reken er maar op dat de winkels nog meer binnenkrijgen rond de kerstdagen.
 • OK, iedereen weet het ondertussen: de Xbox360 is uit en uitverkocht. Tal van mensen zijn teleurgesteld, of de schuld hiervan bij Microsoft ligt of bij de winkeliers is tot nu toe niet geheel duidelijk. Dat is ook niet waar dit topic over gaat, wat ik van jullie wil weten is:

  Helpt Microsoft nu niet onbedoeld Sony en Nintendo bij een strak verloop van hun launch?

  Mensen blijken nu ondanks besprekingen toch nog een Xbox360 mis te lopen. Dit is de keerzijde van het daverende succes bij de launch.

  Daarom deze vragen en stellingen van mij:

  Gaan de gamers bij de launch van de PS3 en Revolution nu nog eerder pre-orderen zodat de leveringen hier op afgestemd kunnen worden?
  En nemen Sony en Nintendo hier een voorbeeld aan van hoe het blijkbaar niet moet?
  Is dit een voorbeeld van de stelling dat een wereldwijde launch helemaal niet per definitie voordelig is voor de gamers? En zijn wereldwijde launches wel realistisch?
  Door de leveringsproblemen wordt de “Window of Opportunity” kleiner om de voorsprong op te bouwen waar Microsoft op hoopt.
  Verspeelt Microsoft nu niet een deel van de zorgvuldig opgebouwde reputatie bij de doelgroep?

  Geef je mening, maar hou het netjes <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />


  maar het kan ook zijn dat MS nu de aandacht krijgt van consumenten die nog geen 360 hadden besteld/ of wouden gaan kopen. en die zien dat zoveel mensen een 360 willen hebben en dus denken hun: " kom laten wij er ook meer 1 kopen want als zoveel mensen em willen hebben dna moet ie wel goed zijn " dus nog meer winst voor MS ^_^' das mijn theorie 8]
 • Mjah die winkelier bestelt ook meteen een aantal wat je alleen heb als de productie volledig op gang is en er al voorraden zijn aangelegd.

  Dat aantal is een standaard aantal dat bij de launches van de PS2, Xbox en Gamecube werd gebruikt, met het aantal is niets mis. MS heeft het deze keer niet goed geregeld, want er zijn genoeg boze consumenten die ervan balen dat ze geen Xbox360 kunnen kopen, en dan doe je het niet goed naar mijn mening.
 • Zijn we nu al de PS2 en Japanse en Amerikaanse PSP launch vergeten ofzo?

  Alle XBOX 360's zijn uitverkocht en mensen moeten weer wat hebben om over te klagen.

  Niks mis met wereldwijde launch. PSP kwam in december vorig jaar uit in Japan en wanneer kreeg Europa hem? Bijna een jaar later!

  Inderdaad.

  Heerlijk, die ondercapaciteit. Waarschijnlijk gaat MS die nu wel snel opvoeren om haar concurrenten voor te zijn.
  Anderzijds: die assemblage-plaatsen kosten ook veel geld.

  We zien wel. Het enige nadeel wat MS echt heeft, is dat de console nu door mensen voor meer dan de aankoopprijs verkocht wordt. Wat dus inhoudt dat de launchprijs eigenlijk wel wat hoger had mogen liggen…
 • PSP launch vind ik ook erger, Europa dat een jaar later een de beurt komt =/ Alleen wereldwijde launch is niet handig als je niet aan de vraag kan voldoen. Het voorbeeld dat ik eerder gaf, een winkelier die 400 bestelt en er 30 krijgt, dat is niet zoals het hoort en gewoon niet goed. Minder erg dan de PSP wellicht (maar dat is dan ook het toppunt) maar nog steeds erg slecht naar mijn mening.

  Mjah die winkelier bestelt ook meteen een aantal wat je alleen heb als de productie volledig op gang is en er al voorraden zijn aangelegd.

  Nogmaals, ms is ook niet dom en heeft zelf ook echt wel geweten hoeveel consoles ze bij de launch beschikbaar zouden hebben. Schijnbaar vonden ze dat genoeg en zijn ze dus met de launch door gegaan. IMO geen slecht idee want ze hebben nu een heleboel hype omdat de console is uitverkocht en dat weegt echt wel op tegen het feit dat ze op het moment niet genoeg consoles hebben.
 • hmmmm…Als ik Sony zou zijn dan zou ik eens kijken voor welke prijs de Xbox360 nu doorverkocht word op Ebay etc etc. Dat is dus een prijs die sommige mensen willen betalen voor een "zero-day"-console en waar de fabrikant dik geld laat liggen….

  Maar gelukkig ben ik Sony niet ;-)
 • nou ik vind dat de launch een klein beetje gerushed is en de vraag in amerika is het hoogst daarom hadden ze hem eerst ergens anders moeten lancen,zodat ze genoeg tijd hebben om daar de lancering te regelen
 • PSP launch vind ik ook erger, Europa dat een jaar later een de beurt komt =/ Alleen wereldwijde launch is niet handig als je niet aan de vraag kan voldoen. Het voorbeeld dat ik eerder gaf, een winkelier die 400 bestelt en er 30 krijgt, dat is niet zoals het hoort en gewoon niet goed. Minder erg dan de PSP wellicht (maar dat is dan ook het toppunt) maar nog steeds erg slecht naar mijn mening.
 • Zijn we nu al de PS2 en Japanse en Amerikaanse PSP launch vergeten ofzo?

  Alle XBOX 360's zijn uitverkocht en mensen moeten weer wat hebben om over te klagen.

  Niks mis met wereldwijde launch. PSP kwam in december vorig jaar uit in Japan en wanneer kreeg Europa hem? Bijna een jaar later!
 • Wereldwijde launch is slim en micrrosoft is slim bezig…. overal uitverkocht, dat klinkt gewoon goed bij de casual gamers….. die denken dan WOW dat moet gewoon een goede console zijn….. Microsoft helpt zichzelf, en is het beste bezig :)

  Geen wereldwijde laucnh is kut….. ik moet er niet aan denken om 6 maanden extra te w88 voordat ie pas in europa is :S
 • of de schuld hiervan bij Microsoft ligt of bij de winkeliers is tot nu toe niet geheel duidelijk

  Ik weet, het topic gaat hier niet over. Maar ik ken een aantal mensen die werken in verkoop. Ze bestellen een hoog aantal (een stuk of 400) maar krijgen er uiteindelijk slechts 30. Lijkt me niet dat de winkelier hier wat aan kan doen.

  Ontopic:
  MS heeft dit echt niet met opzet gedaan. De winkeliers die ik ken zijn er echt niet blij mee en balen vies van dit alles (zij krijgen vaak de schuld), om over de consument zelf nog maar te zwijgen. Er zijn zelfs mensen die 'pre-ordered' hebben voor een iets hogere prijs, die krijgen hun X360 pas aan het eind van de maand.

  Ik vind het ook echt schandalig van MS hoe ze dit geregeld hebben. 'World Wide Launch' met een schrijnend tekort, handig! =/

  Tja een worldwide launch gaat vaak gepaard met maar enkele exemplaren. Geld ook voor videokaarten en processors (al ligt dat wel iets anders). MS zal het vast niet 100% expres hebben gedaan maar ze zullen er vast wel mee kunnen leven. Je heb nu weer een hype op een hype. Iedereen wil een 360 want het ding was immers zo uitverkocht. Zolang ms maar in een relatief korte tijd zorgt dat er wel genoeg 360's te koop zijn zal het alleen maar in hun voordeel werken.
 • Moah.

  MS helpt zichzelf, zo creeren ze wereldwijd een imago van succes, van gewildheid, omdat de Xbox360 overal uitverkocht is. Xbox360 is hot! is the message.

  Het is lastig om voldoende consoles te produceren om wereldwijd aan de vraag te voldoen, ze hadden eerst in de States kunnen launchen en dan voldoende three-sixties gehad, maar ze kozen voor een wereldwijde launch voor bovengenoemde reden. Zou me niks verbazen als er voor de kerst nog een flinke shitload aan Xbox360s in de winkels belandt.

  Een console die succes uitstraalt verkoopt meer dan een console die dat niet doet, zie ook de Dreamcast, o.a. Sony zorgde ervoor dat men de Dreamcast zag als bij voorbaat gedoemd tot mislukken door negatieve reclame campagnes. Daarnaast was de laatste Sega console, de Saturn, weliswaar een uitstekende console voor de hardcore, geen doorslaand succes geworden. 32X en Sega CD brachten ook niet wat men voor ogen had bij hun introductie.
 • IK ben er persoonlijk ook niet helemaal weg van. Ik heb het al vaker gehad over de gepushte launchgames en andere problemen met de vroege launch, en ook dit is er een van. MS zal het niet zo voor ogen hebben gehad. Als ze er wereldwijd meer hadden kunnen verkopen hadden ze dat écht niet om marketingtechnische redenen gelaten. Een wereldwijde launch is ambitieus, en ik heb niet het idee dat de 360 zorgvuldig gepland is. Iets dat wel vereist is om een vlekkeloze launch neer te zetten. Ik vind het zelfs wel jammer, dat MS stug vol blijft houden dat dit "the best is for the gamer". Tuurlijk, mensen die de schaarste uitbuiten en de 360 die dan $ 1000,- doet op eBay, goed voor de gamer :S

  Nintendo lijkt ook redelijk te rushen, maar komt denk ik wel als ze er klaar voor zijn. Sony zal helemaal dezelfde fout niet maken. Mensen wachten toch wel op de PS3, dus die launch zal helemaal groots aangepakt worden. Jammer van MS, maarja, we hadden het aan kunnen zien komen.
 • mijn 360 is gefrabriceerd op 22 november 2005 !!… dus nog binnen 10 dagen is hij verscheept naar de winkels en bij mij op de deurmat beland!
 • bwa, ik weet het niet.. in het verleden was dit ook al.
  Er waren veeel te weinig ps2's..
  En dat herhaalt zich gewoon.

  Maar M$ heeft gewoon te groot willen doen… ze hadden er beter 2 maanden tussen gelaten.
  : amerika….2 maanden .. europa…2 maanden japan (dan waren er ook meer japanse games bij die launch (zoals DOA4)
 • of de schuld hiervan bij Microsoft ligt of bij de winkeliers is tot nu toe niet geheel duidelijk

  Ik weet, het topic gaat hier niet over. Maar ik ken een aantal mensen die werken in verkoop. Ze bestellen een hoog aantal (een stuk of 400) maar krijgen er uiteindelijk slechts 30. Lijkt me niet dat de winkelier hier wat aan kan doen.

  Ontopic:
  MS heeft dit echt niet met opzet gedaan. De winkeliers die ik ken zijn er echt niet blij mee en balen vies van dit alles (zij krijgen vaak de schuld), om over de consument zelf nog maar te zwijgen. Er zijn zelfs mensen die 'pre-ordered' hebben voor een iets hogere prijs, die krijgen hun X360 pas aan het eind van de maand.

  Ik vind het ook echt schandalig van MS hoe ze dit geregeld hebben. 'World Wide Launch' met een schrijnend tekort, handig! =/
 • Ze wilde gewoon te graag in de kerstperiode vallen wat ook logisch is maar ook vreemd, want alle hardcore gamers die het ding nu kopen kochten hem ook als het maart was ofzo.

  PS3 verwacht ik geen wereldwijde lauch van dus die zullen niet zulke tekorten hebben.
 • Volgens mij wist ms echt wel dat dit ging gebeuren. MS is ook niet achterlijk. Maar ze hebben wel wat ze willen, een hele hoop aandacht. Iedereen heeft het overal over een x360 en hoe ze eraan kunnen komen. Reken maar dat MS het gedeeltelijk ook expres heeft gedaan. Het zal me niks verbazen als rond de kerst er totaal geen tekort is aan xboxen.

  Ik denk ook niet dat een wereldwijde release binnen een week onmogelijk is. Het is gewoon een kwestie van plannen en keuzes maken. Hoelang wil je wachten met de release nadat je console klaar is? hoeveel kan je er maken? etc. Als sony met de ps3 een gelijke launch wil hebben zullen ze de release dat waarschijnlijk moeten uitstellen, want de ps3 is redelijk moeilijk te maken dus heb je langer nodig om de hele wereld te voorzien in 1 keer. De revo is waarschijnlijk een stuk makkelijker te maken dus heb je er ook sneller meer. Dan heb je nog de release date. Wil sony/nintendo 1 maand nadat de console 100% af is hem op de markt hebben dan kan je idd geen wereldwijde launch hebben maar wacht je een paar maanden dan kan dat wel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren