1. Het algemene Revolution-specs topic

Re: Het algemene Revolution-specs topic

Nintendo zei dat de Revolution de makkelijkste is van de 3 om games voor de te maken.
Wat zou jij zeggen als je hun was?
 • Nintendo zei dat de Revolution de makkelijkste is van de 3 om games voor de te maken.
  Wat zou jij zeggen als je hun was?
 • Waarom geldklopperij? Zo'n kabeltje kost amper iets en het is alleen maar een (leuk) extra'tje… Het is niet iets wat je echt nodig hebt om compleet van een game te genieten ofzo :S
 • Tsja veel praatjes.
  Ik heb geen haast.
  Ik koop dat ding toch of het nou slechte of geile graphics heeft.
 • Hmmm, zullen we dit topic dan maar dopen tot het algemene Revolution-specs topic? Lijkt me wel zo goed, kunnen we hier alles over die specs in kwijt (was toch overal al veel geblaat over).

  Late reactie na al die topics maar ja.
 • Hmmm, zullen we dit topic dan maar dopen tot het algemene Revolution-specs topic? Lijkt me wel zo goed, kunnen we hier alles over die specs in kwijt (was toch overal al veel geblaat over).
 • Daarvoor hoef je toch geen link te hebben. Alle drie de fabrikanten hebben wel een keer gezegd dat hun console makkelijk om voor te ontwikkelen is. Ze gaan nou eenmaal niet het tegendeel lopen beweren.
 • Ik denk niet dat Nintendo met Multicore gaat werken…. vooral door de kosten en dat het teveel ruimte zou kosten voor dat kleine design.
  Er zou dan een dikke Cooler in moeten…. dus dit is FAKE!!!

  Als je geen verstand van hardware heb houd dan je mond erover.

  1. Kosten hoeven helemaal niet hoger te zijn, aangezien het maken van een single core proc die evensnel als een dualcore proc is vaak onmogelijk is omdat het kwa Mhz tegenwoordig gewoon niet veel hoger meer kan.

  2. Te weinig ruimte? te heet? dacht het niet. Een dualcore 1.6Ghz G5 geeft 16watt aan warmte af (=heel weinig, is nog heel simpel passief te koelen zelfs), neem nu een single core proc die dezelfde performance heeft, die geeft veel meer af aan warmte.

  Even wat quotes uit het artikel:

  CPU:
  IBM Custom PowerPC 2.5 GHz with 128 KB L1 cache + 2 internal Highly customized G5 cores, 2.5 GHz each.

  Each G5 core will have 128 KB L1 cache.
  The whole CPU (including the cores) will share either 256 – 512 KB of L2 cache.
  Its Dual Threaded, G5 cores to have 2 hardware threads per core, 4 Threads total

  10 billion dot product operations per second

  Theoretical speed of CPU in a non-realistic way of looking at it, but it still is correct….

  2.5 GHz CPU + 2x 2.5 GHz cores = 7.5 GHz total

  Om te beginnen is 1 losse proc + 1 dual core proc al niet echt logisch. Het optellen van het aantal Mhz slaat ook nergens op, daar klopt geen kut van omdat het nooit 100% efficient kan zijn.

  ATI Custom based RN520 core. The "N" stands for Nintendo, and is because the ArtX team is with them, that is why it’s an "N". There will be 2 GPU cores (just like the nVidia SLI motherboard with two Graphics Chips), this will use ATI's alternative, and will be the first in any console.

  28 way parallel floating-point dynamically scheduled shader pipelines for each core with unified shader architecture. Thats a theoretical
  56 Shader pipes if combined

  Dat er een r520 variant in de revo komt zit er imo dik in. Alleen onze vriend maakt een paar behoorlijke fouten. 2 cores? lijkt me sterk, dat is nou niet bepaald goedkoop te noemen. 28 unified shader pipelines? goh, jammer dat de r520 helemaal geen unified shader tech heeft.

  IBM Custom PowerPC 2.5 GHz + 4 internal Power PC G5 cores running at 2.5 GHz each. Each core will have 128 KB L1 cache.
  The whole CPU will share 512 of L2 cache.

  4 2.5Ghz cores lijkt mij wel reeel als het waar is dat de revo met de ps3 en xbox360 mee zou kunnen komen. Zo zou de revo wel ongeveer evenveel processor kracht hebben. Alleen vraag ik me af hoe je op die manier nog een console kan maken die minder dan 250 dollar kost.

  2 GPU cores running at 500 MHz. Now this says there will be HD support up to the resolution as above…

  Each GPU will have 256 MB of GDDR4 RAM

  Zoals ik eerder al zij, 2 cores lijkt mij zeer onwaarscheinlijk. En bij elkaar 512mb gddr4 geheugen? lol, gddr4 is nog geeneens beschikbaar (hell, het bestaat nog geeneens) en 512mb is eerder het totaal aan geheugen in de hele console. No way dat er 512mb aan video geheugen is. Allemaal onbetaalbaar en ook te krachtig.

  FAKE dus voor het grootste gedeelte. Er zitten wel wat dingen in die waar zouden kunnen zijn maar dat is allemaal speculatie.
 • Nintendo heeft inderdaad gezegd dat de revolution een van de makkelijkste console zal zijn om games voor te ontwikkelen.

  Hmmmm, die uitspraak hoor ik wel vaker. Maar heeft iemand misschien een link naar dat interview (of artikel of whatever). Ik wil het best geloven, maar ik wil het zelf wel eens bekijken zeg maar.
 • mensen hier ff een uitleg:

  het maakt weinig uit of een console multi core is of niet of andere hight tech poes pas bevat. Nintendo heeft inderdaad gezegd dat de revolution een van de makkelijkste console zal zijn om games voor te ontwikkelen. dit wil niet zeggen dat de revo geen multi core of hardcore high tech shit can bevatten. Als nintendo een uber framework / Application Programming Interface kan creeren zodat developers hiermee gemakkelijk meekan werken / snel te leren is etc dan hoeven de developers minder zorgen te maken over de hardware. dit heet in de IT wereld ook wel encapsulatie / information hidding.

  its all about the interface. dat heeft nintendo zelf gezegt. dus het hoeft niet perse over de controller gaan (wat ook een interface is) maar kan ook gaan op de API.

  i rest my case.

  @on topic:
  geen idee of het echt is
 • nou volgens devs is dat niet zo

  er zijn veel klachten geweest over de 360 van wege de dualcore
 • Dit zijn weer verkoop praatjes, dat snap je zelf ook wel.
  MS zegt namelijk het zelfde en er zijn ook devs die zeggen dat MS het makkelijkste voor te programmeren is.
  Allemaal verkoop praatjes, laten we eerst maar eens afwachten voor we zulke beweringen gaan lopen verdedigen.
 • makkelijk is ook goedkoop want er zit minder tijd in
  en volgens mij had de maker van Metal Gear als gezegt dat de revolution het goedkoopst zal zijn op het gebied van games maken

  en dat krijg je niet als je er heel erg lang bij moet zitten omdat het te moeilijk is
 • Nintendo zei dat de Revolution de makkelijkste is van de 3 om games voor de te maken

  Misschien voor de nintendo games ja…

  Je moet wachten totdat een andere developer dat zegt, niet Nintendo. Dat klinkt niet echt geloofwaardig als zij dat zeggen.
 • ja vraag het hun

  maar het vereist wel aangepaste hardware

  nintendo had ook Patent gekregen op een aangepaste versie van cubemapping als ze dat gaan gebruiken kunnen wel nog wat moois beleven
 • als er zoveel andere technieken zijn om met lagere specs. even mooie beelden te kunnen tonen danw at de xbxo360/ps3 kunnen , waarom hebbe sony en MS dit dan ook niet als er zoveel mogelijkheden zijn??
 • Maar het gaat er volgend Nintendo niet om hoeveel power je hebt, maar hoe je het gebruikt.

  Ja, Nintendo heeft wel meer van die rare ideeen die t allemaal net niet gaan maken. Ze zijn wel orgineel bezig enzo maar dat connect gedoe is nog niet echt van de grond gekomen. ik hoop dat de revolution t echt goed gaat doen voor Nintendo (en mij) maar ik be bang dat t nt zo gaat lopen als de cube en dat zou zonde zijn.

  En ik wacht wel op de specs van Nintendo al geef ik eigenlijk niks om cijfertjes ik wil beelden zien filmpjes datums.

  Ik hoop niet dat het connectivity achter na gaat idd, één van de grootste geldklopperijen van de games geschiedenis imo.
 • de specs zullen waarschijnlijk lager zijn

  maar de beelden kunnen daarom nog wel even mooi zijn

  je hebt verschillende technieken om die beelden te maken

  de een heeft minder kracht nodig dan de ander terwijl de beelden toch nog even mooi zijn
 • Maar het gaat er volgend Nintendo niet om hoeveel power je hebt, maar hoe je het gebruikt.

  Ja, Nintendo heeft wel meer van die rare ideeen die t allemaal net niet gaan maken. Ze zijn wel orgineel bezig enzo maar dat connect gedoe is nog niet echt van de grond gekomen. ik hoop dat de revolution t echt goed gaat doen voor Nintendo (en mij) maar ik be bang dat t nt zo gaat lopen als de cube en dat zou zonde zijn.

  En ik wacht wel op de specs van Nintendo al geef ik eigenlijk niks om cijfertjes ik wil beelden zien filmpjes datums.
 • ik denk fake
  waarom omdat ik niets geloof totdat het pas uit Iwata's of Miyamoto's mond komt
  of 1 van die gasten van NoA

  totdan is alles nep

  Oh nu ineens wel?
  Ik weet me te herinneren dat jij ook dit soort topics opende kort geleden.

  Maar in ieder geval ben je wat wijzer geworden. ;)

  Maar idd specs FAKE!

  Wie weet wordt de Revolution wel de sterkste console van de drie. <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  Daar ga ik niet vanuit, zou jij ook niet moeten doen.
  Nintendo/Miyamoto heeft aar meerdere keren gezegd dat qua PK/pure kracht Nintendo waarschijnlijk achter de PS3 en 360 zal zitten.
  Maar het gaat er volgend Nintendo niet om hoeveel power je hebt, maar hoe je het gebruikt.
 • uhm DVD hoesjes hoog

  maar ik betwijfel echt als het wel echt is

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren