1. Het grote boze Trophieboost topic: Trophiehoeren verzamelen!

Re: Het grote boze Trophieboost topic: Trophiehoeren verzamelen!

Zou je mij in een gemotiveerde PM kunnen uitleggen wat de meerwaarde van dit topic is t.o.v. deze?
 • Zou je mij in een gemotiveerde PM kunnen uitleggen wat de meerwaarde van dit topic is t.o.v. deze?
 • Nou bij deze, wie help mij aan de 10 man in het stadion Trophy in Burnout Paradise???
 • Misschien een wat controversieel onderwerp, maar ik vind/denk dat het wel een bespreekbaar issue moet wezen hier op Insidegamer. Natuurlijk had ik dit topic ook in het Game-discussie forum kunnen plaatsen, maar ik wil het topic ook gebruiken voor mensen die oproepen willen plaatsen om sommige trophies te behalen.

  Wat is boosting?

  Ik heb even op internet gegoogled, maar op de eerste zoekpagina kwam weinig echt naar boven drijven, op een interessante topic na waar dit onderwerp ook werd besproken (en goed samengevat). Ik zal de tekst die daar dan staat ook hieronder willen plakken, om dan te vervolgen met mijn eigen uitleg.

  One of the most controversial of the next generation consoles (Playstation 3 and XBox360) activities is known as 'boosting', so what exactly is boosting. Boosting is the name given to getting trophies and achievements in ways not intended by the programmer, or more simply put helping each other to gain online trophies and achievements.
  Bron

  Het gaat dus inderdaad erom dat je met een of meerdere mensen afspreekt om een bepaalde trophie te behalen. Trophies die je misschien ook kan behalen door gewoon erg goed in het spel te zijn of per toeval vrij speelt, maar in dit geval versnel je het proces om de trophies binnen te halen.

  Cheaten of niet?

  Natuurlijk komt hier een morele vraag bij kijken. Is dit nou cheaten of niet? Deze discussie is al veel gevoerd op allerlei fora (en misschien ook al hier), maar misschien is het een nieuwe discussie wel waard.

  Waarom zou het wel cheaten wezen? Nou ja, de lijst zal hier wel verder worden aangevuld door anderen, maar het is natuurlijk een makkelijke methode om trophies vrij te spelen zonder daar zelf de nodige moeite voor te doen. Als voorbeeld, terwijl velen de moeite nemen om level 50 online te halen in spel x door er gewoon veel tijd en aandacht aan de game te besteden, zijn er een aantal n00bs die de spel verpesten door hun levels online te boosten, etcetera, etcetera… Nogmaals, vul een reden aan waarom dit slecht is voor de online community.

  Waarom zou het niet cheaten wezen? Twee vijanden een headshot geven in 4 seconden? Dat lukt niemand, behalve als er twee mensen zijn die als slachtoffer willen spelen! En hoe kan ik nou die trophie behalen als bijna niemand meer online is? Twee voorbeelden om aan te tonen dat het geen cheaten is. Want waarom zou een hulp van een ander een probleem moeten zijn als je die Platinum trophie kan scoren? Of zijn er nog meer redenen waarom het geen cheaten is?

  Mijn mening?
  Noem me een trophiehoer, maar ik heb er geen problemen mee om trophies te boosten. Heb ik er dan ervaring mee? Nee niet echt. Ik kom dan geregeld op een site als PS3trophies.org om me te informeren over hoe ik trophies moet behalen. Dat zou je misschien al zelf als een manier van trophieboosting kunnen zien. Maar daar op het forum heb je dan ook bij elke game een topic waar mensen elkaar kunnen vinden in het boosten van trophies. Een topic waar ik nog geen gebruik van heb gemaakt. Echter heb ik wel tijdens het online spelen van Resident Evil 5 meegemaakt dat ik met een persoon speelde die mij constant items gaf waardoor ik een bepaalde trophie wel kon behalen. Ik had hier niet om gevraagd, maar maakte er wel graag gebruik van.

  Jullie mening!
  Gooi je mening in de strijd of het terecht of onterecht is dat je gebruik maakt van trophie boosten? En probeer die mening te onderbouwen. Een zin als: “Ik vind het goed/kut/interesseert me geen ene reet” is misschien iets te kort om een discussie verder over het onderwerp… En probeer uiteraard elkaar een beetje netjes te woord te staan.

  En verder…
  Mocht je trophies willen boosten, plaatst die dan ook hier. Ik zal binnenkort ook eens wat oproepjes plaatsen als ik weer wat bepaalde spellen binnen heb.

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.