1. Het verloren genre: Pinball...

Re: Het verloren genre: Pinball...

Bedankt Lid Hierkomik nu kan ik ook eens flipperen naar een hogere level.
Ik vind ook dat er meer moeten komen voor consoles maar dat heb ik ook met puzzelspellen.
 • Bedankt Lid Hierkomik nu kan ik ook eens flipperen naar een hogere level.
  Ik vind ook dat er meer moeten komen voor consoles maar dat heb ik ook met puzzelspellen.
 • Ik heb Adventure Pinball voor de Pc maar dat begrijp ik niet <img alt=":'(" src="/plugins/sceditor/emoticons/cwy.png" />

  Hij is niet heel leuk, maar je begint dus met 2 tafels, en elke keer als je en tafel uitspeelt in adventure mode, unlock je de volgende.
  De eerste tafel is meer intro. De tweede (vulkaan) moet je de vulkaan stoppen. Net als in de meeste pinballspellen moet je dan de ramps of targets in een bepaalde volgorde raken (alleen in normale pinball krijg je dan enorm veel punten of multiball etc, en hier ga je dan naar de volgende tafel).
  Het nadeel van Adventure pinball is dat het niet als pinball aanvoelt. De tafels zijn gewoon niet 'flashy' en ziet er niet metaalachtig uit (2 dingen die ik wel vind dat pinball spellen moeten hebben). Ik heb overigens in 1 dag alle tafels unlocked, maar had dus niet echt de zin van 'goh, laat ik nu eens proberen op elke tafel wat highscores te krijgen.

  Een echte tafel is idd eigenlijk nog wel het beste, maar die zijn echt heel duur (of je moet naar je lokale arcade gaan en er steeds geld in gooien).
 • Vroeger speelde ik inderdaad veel Epic Pinball.
  Maar ach, vriend van me heeft een pinball ding op z'n kamer staan das veel vetter :D
 • Ik heb Adventure Pinball voor de Pc maar dat begrijp ik niet :'(
 • Ik heb dms Dosbox al een aantal oude pinballspellen aan de praat gekregen: Epic Pinball en Pinball Fantasies (die laatste is nog steeds geweldig :)).
  Ik heb Balls of Steel ook gespeeld een keer, maar ik vond de flippers zo traag reageren. Had jij daar ook last van? (Ik speelde het in Win XP en met de 1.03 patch)

  Heeft er iemand weleens Pure Pinball (1 of 2) gespeeld? Het ziet er op de plaatjes wel leuk uit, ik vraag me af hoe ze spelen.
 • Ik speel af en toe een potje pinball dat bij Windows zit :P
  Heeft iemand hier trouwens de Metroid Pinball gespeeld?
 • Het laatste pinball spel dat ik heb gespeeld is "Balls of Steel" met oa de Duke Nukem kast. Deze heb ik laatst nog maar eens geinstalleerd en dat beviel nog best goed.
 • Dan moet je zeker ook de andere oude pinball spellen proberen,

  Ga naar http://www.abandonia.com/main.php?nav=awlist en zoek naar 'pinball'. En zie ook 'Silverball' (ook een hele goede Pinball).
  Op deze site kan je gelijk zien welke pinball je legaal kan downloaden omdat het abandonware is, en welke nog verkocht worden (alleen dos). Ook hebben ze tips hoe je ze weer aan de praat krijgt.

  Anyway, de reden waarom dit topic dus niet in het 'retro' forum staat is dat ik dus eigenlijk op zoek ben naar een goede recentelijke pinball ;). Er moet er toch wel 1 zijn? Of spelen alle panball fans alleen maar die goede oude dos pinballs?
 • Lol, daar zeg je wat Wouter. Epic Pinball, stond ergens op een verloren Best of… CD, samen met nog een ander Pinball spel. Haha, heb me vreselijk vermaakt op de 486 met dat spel ^^D
 • Sinds ik de reclames zag van Metroid Prime Pinball voor de DS is mijn pinball handje weer actief geworden. Ik vind het eigenlijk zonde om een DS te kopen voor alleen dit spel, en ben toch meer een PC-gamer.

  Ik herinnerde me ineens dat ik vroeger heel veel pinball spellen heb gespeeld: Epic Pinball, Pinball Fantasies, Psycho Pinball… en nog veel meer toppers.
  Ik vind Psycho Pinball denk ik well het epitoom van de DOS-pinballs: een hoop flashy dingen met felle kleuren, en een leuk pinball screen (je weet wel, zwart scherm met rode letters zoals vrijwel alle echte pinballkasten), minigames en een funky tune.

  Ik wist ook dat ik een tijdje geleden een flipperspel aan mijn vader had gegeven: Adventure Pinball. Ik heb het spel uit zijn collectie gegraaid en het spel vol verwachting geinstalleerd. De teleurstelling was groot. Dit was niet het type pinball waar ik mee was opgegroeid. Ik heb wat websites afgestruind naar video's van nieuwe pinballs, maar de meesten zagen er niet zo fantastisch uit.

  Misschien hangt het samen met het feit dat ik na de DOS-pinballs eigenlijk niks meer van het genre heb gehoord.

  Zijn er nog toppers onder de nieuwe pinballs? Welke? Of is het beter om te proberen de oude DOS-pinballs aan de praat te krijgen (waar ik al mee bezig ben)?
 • Geen idee wat nieuwe pinball spellen betreft, maar damn wat heb ik me goed vermaakt met Epic pinball :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren