1. Hoe ben jij begonnen?

Re: Hoe ben jij begonnen?

de SNES met Super Mario World, waren echt leuke dagen toen!
 • de SNES met Super Mario World, waren echt leuke dagen toen!
 • Donkey Kong!
  Eerste game die ik speelde.
 • De Atari 2600 maar het begon pas echt voor mij met de NES.
 • Ik ben ongeveer op m'n zesde begonnen met gamen (ben nu 20), ik geloof dat het eerste spel wat ik ooit deed Snake was, op zo'n ouwe 286 XT (PC met een monitor met alleen maar groen beeld hadden we :lol: ), ook testdrive deed ik heel erg vaak. (door deze game vroeger heel vaak te spelen dacht ik later makkelijker auto te kunnen rijden omdat ik zo goed werd in dat spelletje :O ;} ;} ;} )
  Toen brak (voor mij) het magische tijdperk van de Nes aan, welke ik op mijn verjaardag kreeg en voor een gedeelte aan meebetaalde, ik ging echter gewoon zelf mee om het ding op te halen uit de winkel, en 6 weken voor mijn verjaardag was ik al druk bezig het controllerbakje van de Nes in sierlijke bewegingen omhoog te brengen zodat Mario begon te springen (ja, want dat hielp echt) Ik had nog totaal geen smaak voor games en kocht dan ook alleen spellen die 10 of 15 gulden kosten. (+ mijn ouders zijn vrekkige Friezen die ik 't nog steeds kwalijk neem dat ze nooit een Snes voor me hebben gekocht :@ ;) ) Anyway…ik kocht dus gewoon de spellen die goedkoop waren en/of een mooie cover hadden, zo kwam ik aan Total(ly?) Dragon, waar ik echt helemaal gek op was om één of andere reden, Star Wars (toen waren er nog games zonder dubbele punt en een achtervoegsel in de naam), Gauntlet, donkey kong, Kirby (die muziek en die sfeer o_0 ) en nog wat die ik ben vergeten, de Nes staat nu bij m'n neefjes en wordt naar horens zeggen nog steeds wekelijks gebruikt. (ook al staat daar nu ook een PS2,.nou dat zegt wat, dat wou ik maar even zeggen :] )
  Mijn Nes had ik dus aan mijn oom en tante verkocht :'( om een Snes te gaan kopen, maar die was toen 300 gulden en ik had maar 250, nou dan weet je 't wel, dan ga je natuurlijk niet meer sparen tot je die 50 gulden d'r bij hebt :lol: maar koop je een Megadrive!!! Waar ik overigens geen spijt van heb gehad, ik heb hier honderden uren Sonic 1,streets of Rage, Shinobi, etc. opgedaan. De Megadrive moest natuurlijk ook weer het huis uit :'( om een Nintendo 64 te kunnen veroorloven. (de Megadrive is toen naar een neef van me gegaan, daarna heeft hij die Megadrive weer verkocht aan m'n zusje, m'n zusje heeft 'm toen eens aan mijn opa en oma gegeven (leuk voor de neefjes en nichtjes als die eens op bezoek komen ^^D ) en toen is ie uiteindelijk belandt bij Mr. Bahamut, maar je kunt wel nagaan, dat ding ziet d'r toch niet meer uit ^_^' …………..J/K

  <pauze>…………..</pauze>

  Met de N64 heb ik absoluut de meeste lol gehad, al was het maar om het meesterwerk aller tijden: LoZ: OOT en andere toppers als LoZ: MM, Goldeneye, SM64, MK64. Veel mensen zullen dit misschien raar vinden, deze console had dan misschien niet een geweldig groot aanbod van (goede) games, maar de goede games die er waren ;} ;} absoluut geweldig, en ik heb alles ook nog steeds gelukkig (als je wat ouwer wordt, krijg je de beschikking over wat meer geld natuurlijk :P )
  Toen kwam de Dreamcast waarop ik relatief niet zo veel heb gespeeld, ik had zeker wel leuke games: Sonic Adventure 1/2, Soul Calibur, Jet Set Radio, MSR, maar als een console op een gegeven moment samen met de games uit de schappen verdwijnt, raak ik er op een gegeven moment wel een beetje op uitgekeken, jammer dat het zo moest gaan met de Dreamcast, ik had het Sega gegund.
  En toen, toen kocht ik de Gamecube, ook supervette games op gespeeld, zoals LoZ: WW, Metroid Prime (deel 2 kon me niet bij de strot grijpen), Eternal Darkness, MGS: TTS, Resident Evil 1, Zero en natuurlijk deeltje 4 :P :P Maar wat mij betreft konden deze games nog net niet tippen aan de kwaliteit van de allerbeste toppers op de Nintendo 64.
  Sinds een jaartje heb ik d'r nog een PS2 bij gehaald waarbij ik gemiste toppers van de PS1 op heb gespeeld (niet slaan :'( ) zoals: Final Fantasy 8 (absoluut één van mijn alltime favorite games allertijden, ik heb me zowat nog nooit zo betrokken gevoeld in een verhaal in een game, en de sfeer in deze game is werkelijk ongelofelijk) en ik ben op 't moment nog bezig met Final Fantasy 7 (ook dit is weer een gruwelijke game, zonde dat ik toendertijd geen PS1 met deze spellen heb gehad) Ook speel ik op mijn PS2 games als GTA: SA (geweldig :P :P ), Final Fantasy 10 (in mijn ogen minder dan 7 en 8 ), MGS2, GT4.

  Phew, en dat was het dan wel zo'n beetje(veel), ik weet 't: een tikkeltje aan de lange kant, maar ik wou dit even met jullie delen ^^D
 • Tertis, Snake, Space Impact, Pong, Asteroids, Space invaders, Pacman en daarna de eerste games op de NES zoals Mario, eerste Ninja Gaiden en een spel van Mission Impossible heb ik nog een vage herindering van.
 • Ik Kreeg voor sinterklaas in 1991 ofso een NES (die ik nou nog steeds heb :) ). Ik speelde altijd duck hunt en mario enz. De jaren daarop speelde ik altijd op de SNES van me beste maat en van me tante dat was echt cool met donkey kong enz. :D. Daarna kreeg ik en me zusje een N64 en toen was het pas echt begonnen. Ik en me maatjes gingen altijd na school met ze 4en smash brothers en Goldeneye spelen. Toch denk ik dat mijn "hoogtepunt" de zomer van 1998 was toen ik Banjo-Kazooie had gekocht, damn wat was ik verslaafd aan dat spel. Sindsdien heb ik ondanks wat dipjes altijd wel gegamed, vooral de laatste tijd is de verslaving weer flink toegeslagen.
 • Toen ik 7 was ofzo verscheen er een NES met Duckhunt in huis….het is nooit meer overgegaan ^^D
 • Was 10 jaar en op vistie bij vrienden van mijn ouders deze mensen hedden een zoon die ouder was en in het bezit van pong met dat controllerkastje met draaiknop vanaf dat moment was ik verkocht. Daarna kwamen die handheld dingen PAC_MAN,die DS (lol) Donkey Kong enz. vanaf daar is het begonnen.Zelfs op mijn 32ste wordt ik nog helemaal gek als ik verlies met PES4,of blijf ik veels te laat op om nog een stukkie verder te komen met RES4. Ik bedoel IT NEVER DIES!!!!!!!!
 • Ben ook met de NES begonnen.Kreeg ik als een geschenk van m'n oom voor mijn verjaardag.Dat was in 1990 geloof ik.Toen wist ik er nog niets van.Ik speelde gewoon Duck Hunt en Mario(nog een paar spellen,ben de naam kwijt).Daarna een tijdje niks gedaan en toen de PSX uit kwam ging ik bij een vriend kijken hoe die was.We speelden TOCA Touring cars en ik was verkocht.2 uur later had ik hem ook gekocht met TOCA en Gran Turismo.The rest is history.
 • M'n neven namen een NES mee bij 'n verjaardag van m'n Oma.

  tja :P
 • Toen ik 5-6 jaar was ongeveer, lekker Duckhunten:D
 • Ik heb mijn hele jeugd eigenlijk alleen op de pc gespeeld, wat was begonnen het spel Wofenstein 3D (waar mijn ouders niet zo blij mee waren eigenlijk :P). Vanaf dit moment heel veel spellen op de pc gespeeld, waarvan er nog veel in mijn geheugen zitten. Duke Nukem 3D, Quake, alle Lucasarts adventures vanaf Monkey Island tot Grim Fandango, Command and Conquer serie, (W/St)arcraft serie en nog veel veel meer. Nu ik er over na denk komen er nog maar weinig goede spellen uit op de pc in vergelijking met die tijd.

  In die tijd was ik in de veronderstelling dat consoles voor "niet stoere mensen" was, totdat een vriend van me een psx kocht. Binnen enkele weken had ik er ook een en heb hier nog steeds geen spijt van. O.a. de Resident Evil serie, MGS en de Final Fantasy serie maken die console imo de beste console waarop ik gespeelt heb. Ik heb echter wel alleen wat voor deze generatie zat gemist door mijn pc obsessie.

  Op dit moment speel ik nog op mijn PC maar een stuk minder dan vroegen. Zoiezo vind ik het jammer dat er bijna geen adventure games meer uitkomen, en ook de C&C serie is niet meer wat het was. Eigenlijk speel ik alleen nog maar FPS games op de pc waarvan de meest recente HL2 was. Verder heb ik een ps2 en gamecube en beide apparaten zijn veel gebruikt. Op ditmoment ben ik bezig met Baten Kaitos voor de GC. Ook is er zojuist een periode geweest waarin echt onwijs veel goede spellen zijn uitgekomen voor deze consoles: Metroid Prime 2, Tales of Symphonia, Baten Kaitos, MGS3, RE4, DMC3 en God of War komt er ook nog eens aan.
 • wow, dat is zo lang terug….. dat kan ik me niet eens meer herinneren. volgens mij speelde ik al op de nes van m'n broer voordat ik kon lopen :D mario bros 3, helemaal verrot gespeeld.
  later ook nog een Amiga gehad, ik weet niet of iemand van jullie dat kent.. maar dat is niet zo heel bekend. daar speelde ik vooral veel street fighter op en nog een gek spelletje met een kikker: SUPERFROG!!
 • ik was ook lid van club nintendo .
  zoon rood pasje met mario er op hahahha ouwe sh$t
  kreeg ik bij mijn nes onder de kerst boom
  ik heb alleen maar consoles gehad toen ik klein was <6> of zo
  ik had e 64 . nes .snes . sega 16 bit d8 ik .een lynx .gamboy met tetris
  n64 ps en ps2 nog een nog een cube <vind ik ruk > ;}
  en nog 2 jaar een xbox maar die heb ik verkocht
  en nu op mijn 22 jaar hou ik het gewoon bij pc
  is toch het beste denk ik
  a h ziet ik hier mijn gameboy nog liggen met tetris er in .
  kan ik teminste nog ff in mijn bed gamen
  ken me nog wel herinderen dat de game boy kwam zei iedereen wat het ziet er vet uit .
  ik begin onder andere wortol te schiet achter de computers.
  ach ja je moet toch een hobbie hebben .
  maar ik ga me nest in
  oja nog ff batteryen haal voor de spel jonge <game boy>
  gaat hem maar ff uit probere of hij het nog doet.
  laters en de groenten van hak
 • .. Het begon allemaal toen ik een jaar of 6 was (? weet het eigenlijk niet meer precies maar zoiets was het denk ik wel..), samen met mijn broertje werden we elke dag naar onze tante gebracht omdat die voor ons 'op paste' elke dag voordat we naar school gingen (en tussen de middag en na schooltijd :P) en gelukkig voor mij had zij erg veel games ^^D denk dat de eerste game een mario spel was maar dat weet ik niet meer.. iig speelde ik dus elke dag en zei kocht steeds games en later een snes, sega consoles (weet niet meer welke). en ze had ook een paar gameboys en later een n64 :] Kan me nog goed herinerren hoe verslaafd ik aan OoT was o_0 serieus iets van 1,5 jaar gespeeld (elke schooldag dus even en meerdere keren uitgespeeld :]) en van de weinige games die ik btw iets van 3x heb uitgespeeld. Dat waren nog eens tijden :) Later kocht ik een ps1 (die ik liet ombouwen ^_^') en ontzettend veel games voor gekocht, daarna een ps2 en een gamecube. Een pc kreeg ik pas rond 2000 o_0 en was voornamelijk bedoelt voor school maar goed, na een tijdje gamede ik daar ook op^^

  Ik kan me niet voorstellen hoe het geweest zou zijn zonder games :S
 • k had en NES maar die werd gestolen toen we gingen verhuizen toen kreeg k voor kerst een playstation paar jaar later kocht k een PS2 binnekort een PSP en volgend jaar een PS3 ^^D :]
 • op mn 4de kreeg ik mn NES met mario en duck hunt
  al snel volgde er nog een NES voor boven en beneden,
  binnen no time hoge stapel spellen :P en toen kwamen de andere consoletjes naar mn deur gewandeld :P en nu nog steeds :P
 • Vrienden van mij hadden vroeger wel een NES en Sega, maar zelf begon ik met de PC.
  Wij hadden thuis namelijk een 386-er, en een buurjongen van ons had het spel Warcraft: Orcs and Humans (warcraft 1). Ik vond het echt schitterend! Wij hadden geen CD-rom speler, dus hij had het spel voor mij op iets van 5 diskettes gedaan en op onze PC gezet. 8] Hij deed het fantastisch! Ik had echt dagen en nachten (letterlijk) achter m'n PC gezeten ^_^
 • Ik had toen ik een jaar of 6 was de Game Boy gekregen, ik vond het helemaal fantastisch. ^_^
 • Eerste Gameboy Spel:
  The Hunchback of the Notre Dame

  haha cool man, deze heb ik laatst weer gevonden..grote cartridge.. <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />

  In kleur nog wel… hahaha ofniet..!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren