1. Hoe games met mooie graphics op laptop afspelen?

Re: Hoe games met mooie graphics op laptop afspelen?

Ik had beter een HP Pavilion dv8 met een Ati Radeon grafische kaart gekocht, als die bestaat. Maargoed, ik zal de resolutie proberen verlagen enzo en verder nog wat prutsen. Bedankt iedereen hierboven voor de reacties. ;)

Tevens kan ik Company of Heroes: Anthology ook niet goed draaien, ik kom niet verder dan de tutorial waar hij steeds opnieuw (of zelfs vroeger) vast blijft zitten. Echt vervelend. Wat 'n zeurkous ben ik toch. ^_^'

@ Black-Hawk
Dat is ook zo, mijn vader zijn computer pakt alle plek in. Dat is trouwens ook ons enige bureau.
 • Ik had beter een HP Pavilion dv8 met een Ati Radeon grafische kaart gekocht, als die bestaat. Maargoed, ik zal de resolutie proberen verlagen enzo en verder nog wat prutsen. Bedankt iedereen hierboven voor de reacties. ;)

  Tevens kan ik Company of Heroes: Anthology ook niet goed draaien, ik kom niet verder dan de tutorial waar hij steeds opnieuw (of zelfs vroeger) vast blijft zitten. Echt vervelend. Wat 'n zeurkous ben ik toch. ^_^'

  @ Black-Hawk
  Dat is ook zo, mijn vader zijn computer pakt alle plek in. Dat is trouwens ook ons enige bureau.
 • Nu ben ik nooit bij hem thuis geweest, maar volgens hem is er geen plek voor een desktop en daarom nam hij een laptop.
 • Bovendien is Empire: Total War ook een bitch gezien de configuratie op low-end en medium-end computers, laat staan laptops. Ik zou sowieso geen laptop gebruiken om op te gamen, zijn vaak niet te modden en de core is veel compacter en dus aangepast aan een mindere standaard.
 • Tja ik heb geleerd dat een computer zo goed is als zijn zwakste schakel.  Heb zelf een HP Pavilion dv6 waar ik de meeste spellen goed op kan spelen. Alleen is mijn lappie niet zo groot en is de hoogste resolutie ongeveer 1366X768 waar ik overigens geen enkel probleem mee heb ik vind sommige spellen er mooier op uitzien dan op mijn desktop met 24 inch beeldscherm.

  just cause 2, WoW (grafisch niet bijzonder maar wel aardig zwaar), Starcraft 2, etc.

  en heeft gewoon een ATI Mobility Radeon hd 4530
 • ik zou als ik jou was ook een ander spel proberen, dan kun je vergelijken of het aan het spel ligt of aan je pc, met jou specs zou je Crysis eens moeten proberen, ik vind het een vet spel en hij is volgens mij niet zo heel duur meer en anders kun je hem ook nog ergens proberen te downloaden ( zowel le- als illegaal)
  want als Empire Total War inderdaad zo'n zwaar spel is, kijk aan je specs ligt het niet want een I7 processor is echt niet verkeerd

  De beste processor ter wereld in combinatie met een intel chipsetje zal nog steeds geen enkel spel met alle toeters en bellen kunnen draaien. Bij games is de videokaart in bijna alle gevallen belangrijker dan de processor. Een i7 is echt een top processor, maar de GT230M is niet sterk genoeg voor nieuwere games en er is niks wat dit gaat veranderen.
 • ik zou als ik jou was ook een ander spel proberen, dan kun je vergelijken of het aan het spel ligt of aan je pc, met jou specs zou je Crysis eens moeten proberen, ik vind het een vet spel en hij is volgens mij niet zo heel duur meer en anders kun je hem ook nog ergens proberen te downloaden ( zowel le- als illegaal)
  want als Empire Total War inderdaad zo'n zwaar spel is, kijk aan je specs ligt het niet want een I7 processor is echt niet verkeerd
 • Om je performance te boosten moet je de resolutie verlagen, anti-aliasing lager of uit zetten, de shaders lager zetten en eventueel nog antisoptric filterin laag of uit zetten.

  Daarbij komt ook nog dat Empire Total War een redelijk zwaar spel is: ik heb zelf twee HD5770's in m'n computer hangen en ik draai hem ook niet soepel maxed out.
 • Dank je, ik heb de laatste drivers al gedownload. Maar ik ben nog vollop bezig met oplossingen zoeken.
 • kijk eens op www.nvidia.com en ga dan naar driver updates. klik dan op ''automatisch zoeken'' of iets dergelijks in het engels en dan de laatste drivers downloaden. Altijd handig hoewel hij vanuit de winkel wel up-to-date zou moeten zijn. Je hebt zeker een nette laptop dat is zeker, beter dan mijn nieuwe pc waar ik ook op 1080P speel met mindere graphics card dus ik vind et raar dat ie het niet goed doet bij jou….
 • O zo, jammer. :(
  Heb net wat geklooid met de graphics van Empire: Total War, maar ik blijf hetzelfde probleem hebben.Het lijkt net of de graphics niet veranderen, ik vind het steeds hetzelfde lijken.

  Edit: Ik kan hem al spelen op lagere graphics, en ik speel nu de campagne. Maar het spel heeft redelijk wat slome momenten, daarom is het niet bepaald leuk.
 • Even vanuit gaan dat dit de 'videokaart' is. Klik

  Dan zal die ongetwijfeld wel op de MoBo zitten. Dus upgrade zal volgens mij heel lastig wezen of zelfs onmogelijk. Dat is één van de nadelen van laptops, het niet echt kunnen upgraden.
 • Op internet zijn er vele guides te vinden, maar van die garantie heb je wel gelijk. Dat doe ik beter niet.
 • Ik denk dat dat niet zo'n goed idee is, al is het maar om de garantie die je hebt in stand te kunnen houden.
  Verder heb ik nog nooit (online) winkels gezien die laptoponderdelen verkopen en dan moet je ze nog zien te verwisselen.
 • Dat zal ik zeker proberen, maar soms slaat het spel vast. Kan ik mijn laptop niet upgraden met een betere grafische kaart? Nee zeker? Want ik heb al gelezen dat de meeste grafische kaarten van laptops erin gesoldeerd zitten.
 • Je moet dus de resolutie verlagen, misschien wat klooien met de opties en waarschijnlijk het in window mode spelen als het beeld dan 'uitgerekt' wordt.
 • Ik zal eens wat klooien met de graphics, bedankt. Als er nog mensen zijn die misschien kunnen helpen, hoor ik het graag. ;)
 • Waarschijnlijk speelde ze op veel lagere resoluties of hebben ze de verkeerde systeemspecificaties erbij vermeld, andere mogelijkheden zijn er niet.

  http://www.youtube.com/watch?v=vtvIj1dQ ... re=related

  Hier is bijv. iemand die crysis speelt op een gelijkwaardige laptop, maar wel met een resolutie van 1176x664 en nog haalt hij gemiddeld 25FPS.
 • @ Black-Hawk
  Ja, in Window mode heeft hij het ook.

  @ Metian
  Die had ik volgens mij al gedownload, maar ik zal het nog eens proberen. Het spelen met de settings zal ik ook eens doen. Is het trouwens normaal dat de lagere resoluties voor een kleiner gamescherm zorgen? Misschien een domme vraag.

  @ Chicago_Ted
  Awww… da's jammer. :(
  Dank je voor de tips, ik zal het eens proberen. Maar hoe komt het dan dat andere mensen die laptops hebben met dezelfde systeemvereisten wel van mooie graphics hebben?
 • Sorry, maar die kaart gaat echt geen enkel recent spel op 1920x1080 goed kunnen afspelen.

  http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 646.0.html

  Hier is lijst van een aantal benchmarks. Vul bij Model aan de linkerkant 'GT 230M' (zonder de apostrofs) in. Bij recente games komt de kaart helaas al niet meer boven low, dat is in de meeste gevallen bij een resolutie van 1366x768. Zelfs games die lage systeemeisen hebben zoals Modern Warfare 2 komen op hoge instellingen met een resolutie van 1366x768 niet boven de 30FPS gemiddeld uit. 30FPS is toch wel het minimum voor soepele gameplay. Je kan in-game bij de opties de resolutie wijzigen, maar 1366x768 zal op een 18 inch scherm waarschijnlijk niet erg mooi gaan worden. Via de Nvidia website kun je de goede drivers downloaden. Het kan een klein verschil maken, maar nooit genoeg om de kaart opeens games goed te laten draaien op zulke hoge resoluties.
 • http://www.nvidia.co.uk/Download/index.aspx?lang=en-uk

  Product Type: GeForce
  Product Series: GeForce 200M Series (Notebooks)
  Product: GeForce GT 230M
  Operating System: Windows 7 64-bit
  Language: English (UK)

  Dit zou dan de goede drivers moeten geven. Aangezien het voor notebook videokaart is, en GT 230M ( die jij dus heb ).

  Je zou eventueel kunnen proberen om de settings op default te zetten en dan eens proberen te spelen. Als het dan goed speelt, moet je wat gaan spelen met de settings om de 'max' te vinden wat je laptop aan kan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren