1. How to; port forward!

Re: How to; port forward!

Hmm ok, bij mij is er maar één mogelijkheid.

Dit is wat ik vond:

Private IP DMZ
De Host/PC heeft een private IP-adres en alle protocollen worden hiernaar doorgestuurd.

Public IP DMZ:
De Host/PC heeft een public IP-adres (het WAN IP-adres van de router ) en stuurt alle protocollen naar deze Host/PC. De Host/PC ontvangt het public IP-adres van de WAN poort op basis van het MAC-adres van de Host/ Pc s netwerkkaart.

Ik denk dat Client bij jou Private is en je die moet gebruiken, aangezien dat gedoe met MAC-adressen dan niet nodig is.
 • Hmm ok, bij mij is er maar één mogelijkheid.

  Dit is wat ik vond:

  Private IP DMZ
  De Host/PC heeft een private IP-adres en alle protocollen worden hiernaar doorgestuurd.

  Public IP DMZ:
  De Host/PC heeft een public IP-adres (het WAN IP-adres van de router ) en stuurt alle protocollen naar deze Host/PC. De Host/PC ontvangt het public IP-adres van de WAN poort op basis van het MAC-adres van de Host/ Pc s netwerkkaart.

  Ik denk dat Client bij jou Private is en je die moet gebruiken, aangezien dat gedoe met MAC-adressen dan niet nodig is.
 • Bij dmz moet ik public ip address en client pc addres invoeren. Moet ik beiden hetzelfde IP adres toewijzen?
 • Ey Cerando heb je misk linkie voor DMZ host gebeure?

  Ik weet zelf dondersgoed hoe portforwarding werkt, maar die lijpe sitecom router van m'n broer werkt voor geen ene meter (port forwarding doet het niet op dat ding), onze ouwe sweex deed het prima, alleen die kan de snelheid van tegenwoordig nie meer aan (sweex max 3mbit, en sitecom max 10mbit).

  Maar misk dat zo'n DMZhost wel werkt.

  Tutorial? Je zoekt gewoon DMZ op in je modem en geeft hem een ip-adres, daarna stel je op je Xbox handmatig in dat IP te gebruiken.

  Wat dat betreft is het wellicht handig om mensen, die nog op zoek zijn naar een router of die een nieuwe willen kopen, een router aan te bevelen die de eigenschap upnp heeft. Dat betekent universal plug & play. De poorten van het desbetreffende apparaat worden dan door de router automatisch geopend. DMZ is inderdaad ook een methode, maar volgens mij niet de meest verstandige keuze, gezien het beveiligingsrisico. In feite wordt dan de firewall van de router uitgeschakeld voor het apparaat dat 'in de DMZ zit'. Of het inderdaad problemen zal opleveren, weet ik niet. Ik heb namelijk nimmer DMZ gebruikt, maar ze waarschuwen er in ieder geval wel voor. Ik ben zelf overigens nog geen problemen tegengekomen als het gaat om 'verschillende' poorten voor verschillende spellen. Volgens mij komt dit, hoewel ik het niet zeker weet, doordat upnp poorten dynamisch forward. Terwijl wat jullie voorstellen altijd statisch is, behalve natuurlijk DMZ.

  Tja poorten openzetten is ook gaten in je firewall creëren, daarnaast gebruikt de Xbox en PS alleen dat ip-adres. Dus denk niet dat er echte risico's aanhangen, je moet geen computer dat ip laten gebruiken natuurlijk.
 • Ja dat is wel nice. Mja weet je, ik ga daar niet helemaal een nieuwe router voor aanschaffen. Een beetje router kost minimaal zo'n 6 tientjes. Met deze download ik atm als het even meezit bijna 8 megabyte per seconde.

  Alleen die poorten zijn een probleem. Maar ik heb nog niet naar een firmware update gekeken, moet ik nog doen. Heb er alleen ff geen zin in, druk, en als ik tijd voor mezelf heb wil ik ook wat leuks doen.
 • Niet elke router is hetzelfde, zeker niet. Ik heb een modem van KPN, waar ik per IP adres (dus per apparaat dat erop aangesloten wordt) een uitzondering kan maken. Ik heb dus mijn 360 op de modem aangesloten, gekeken welk IP adres er actief was, en heb voor dat IP adres op mijn modem een Xbox Live regel geactiveerd. Die regel stond al van tevoren in mijn modem overigens, ik moest hem alleen aan het juiste apparaat toewijzen. Dat is nu gelukt, en is mijn NAT dus zo open als het maar kan :-)
 • bij mij ging het makkelijk een druk op de knop en klaar was is. maar ja niet elke router is het zelfde
 • Tja, zoals je al zegt: onding. Ik heb zelf een router van netgear, daar werkt upnp gewoon prima.
 • Ik vraag me af welke hedendaagse router geen upnp heeft.

  Dat heeft die sitecom van ons ook, maar werkte niet, dus heb ik poorten geopend, werkt tijdelijk, en dan kapt ie er mee. Moe ik de router resetten en weer de poorten openen.

  Onding.
 • Wat dat betreft is het wellicht handig om mensen, die nog op zoek zijn naar een router of die een nieuwe willen kopen, een router aan te bevelen die de eigenschap upnp heeft. Dat betekent universal plug & play. De poorten van het desbetreffende apparaat worden dan door de router automatisch geopend. DMZ is inderdaad ook een methode, maar volgens mij niet de meest verstandige keuze, gezien het beveiligingsrisico. In feite wordt dan de firewall van de router uitgeschakeld voor het apparaat dat 'in de DMZ zit'. Of het inderdaad problemen zal opleveren, weet ik niet. Ik heb namelijk nimmer DMZ gebruikt, maar ze waarschuwen er in ieder geval wel voor. Ik ben zelf overigens nog geen problemen tegengekomen als het gaat om 'verschillende' poorten voor verschillende spellen. Volgens mij komt dit, hoewel ik het niet zeker weet, doordat upnp poorten dynamisch forward. Terwijl wat jullie voorstellen altijd statisch is, behalve natuurlijk DMZ.
 • Ey Cerando heb je misk linkie voor DMZ host gebeure?

  Ik weet zelf dondersgoed hoe portforwarding werkt, maar die lijpe sitecom router van m'n broer werkt voor geen ene meter (port forwarding doet het niet op dat ding), onze ouwe sweex deed het prima, alleen die kan de snelheid van tegenwoordig nie meer aan (sweex max 3mbit, en sitecom max 10mbit).

  Maar misk dat zo'n DMZhost wel werkt.
 • True, je kunt het ook apart instellen per game :)
 • Handig, maar het kan tijdrovend zijn. Ik maak gewoon een DMZ host aan, geef die een IP-adres en laat de 360 dat IP te gebruiken, dan staan tenminste alle poorten open. Elk spel kan weer gebruik maken van andere poorten en dus weer problemen krijgen omdat deze dicht staan.
 • Dit is een tutorial hoe je poorten kunt open maken om je gaming ervaring te verbeteren. Mijn kennis betreft routers reikt niet heel ver dus mocht je tips/verbeteringen weten, laat het vooral horen! Ik zal dan deze post updaten :)

  :? Wat is port forwarden nu eigenlijk? :?
  Heel simpel gezegd is het gewoon ervoor zorgen dat de pakketten op de juiste plek aankomen via de snelste weg. Het internet is gewoon een soort snelweg, en elke soort type data heeft een bepaalde poort wat erbij hoort. Port forwarden is dus puur ervoor zorgen dat de juiste poorten open zijn voor bepaalde data types.

  :? Hoe forward ik een port? :?
  Allemaal leuk en aardig; maar wij willen gewoon normaal kunnen gamen! De eerste stap om een port te openen, is toegang krijgen tot je router. Je kunt je router bereiken door het gateway nummer in je internetbrowser in te voeren. Om erachter te komen wat je gateway nummer is zul je eerst het volgende moeten doen;

  Je zult Command Prompt moeten opstarten, iedere PC met Windows heeft dit en meestal te vinden onder Bureau-accessiores> Command Prompt(of Opdrachtprompt)

  Je krijgt als het goed is dit scherm te zien:

  Typ vervolgens ‘ipconfig’ en druk op enter. Je zult nu een hele lijst met informatie krijgen, scroll naar boven tot je dit stuk hebt gevonden:

  Schrijf het Standaard Gateway nummer ergens op, of laat dit scherm open staan.

  Typ die nummers(inclusief de punten!) in je adresbalk, in je webbrowser en druk op enter. Meestal is de router beveiligd en zul je moeten inloggen. De standaard inloggegevens staan soms in de handleiding of ergens op een sticker op de router zelf.

  Als je eenmaal bent ingelogd, zul je op zoek moeten gaan waar je ports kunt forwarden. Dit verschilt per router, daarom raad ik aan om op http://portforward.com/english/routers/ ... rindex.htm te kijken en even te zoeken naar jou type router. Het merk en type wordt meestal vermeldt op de homepage waar je terecht komt als je inlogt.

  Ik zelf heb een Level1 router, en ik moet naar Advanced Setup> NAT > Virtual Server gaan om daar ports te forwarden.

  Hier vul ik de gegevens als volgt in;
  Application, is de naam die je geeft, in dit geval is het Xbox Live
  Protocol, is voor TCP of UDP, in dit geval is dat beide.
  Start Port number, is voor de begin port, 80 dus.
  End Port number, is voor de eind port, nog een keer 80 want we willen alleen 80 open maken.
  Local IP adres, dit is belangrijk! Dit moet het IP adres zijn van je apparaat waarvoor je de ports wilt openen. Je zult dit moeten opzoeken op het apparaat zelf, Xbox of PS3 dus. Vaak kun je dit zien bij je netwerk settings.

  Klik vervolgens op save/opslaan/toevoegen of whatever en herhaal deze stap als je nog andere ports wilt openen! ;)

  Omdat elke router anders is, is het moeilijk uit te leggen hoe het precies moet. Dit is gewoon een voorbeeld hoe ik het bij mij heb gedaan :)

  @ Mods,

  Misschien is het handig deze post in de OP van het Vraag, Hulp en Antwoord topic te zetten van zowel PS3 als Xbox :) Zo kunnen we altijd zeggen dat men moet kijken in de OP als deze vraag weer eens wordt gesteld…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren