1. Hulp nodig bij upgraden!!

Re: Hulp nodig bij upgraden!!

Zal ik doen ^^D
 • Zal ik doen ^^D
 • Nog iets , je vervangt toch wel die celeron voor een pentium 4 he?
  Anders wordt dit een zeer grote bottleneck voor het systeem , daardoor zou alles minder gaan presteren en dat zou weer zonde zijn van je nieuwe videokaart.
 • De 9800pro kan heus nog wel een tijdje mee , maar als je echt een kaart van deze generatie wilt hebben moet je voor de nVidia 6600GT (AGP versie in jou geval) gaan , deze kaart levert een zeer goede beeldkwaliteit , ondersteunt shadermodel 3.0 en werkt erg snel want hij heeft ddr3 geheugen , ik zelf heb er 2 van XFX en ben er zeer tevreden over.

  De gemiddelde 6600 GT kost rond de 200 euro , je kan natuurlijk ook de 6800ultra van Nvidia kopen , maar dan spreken we van een prijsverdubbeling en dan wordt je upgrade wel erg duur.

  P.S. Let er wel op dat je in de winkel naar de AGP-versie vraagt en niet naar de PCI-express versie , want jou mobo ondersteunt slechts AGP , je merkt hier verder niks van alleen het slot op je moederbord is anders)
 • Ik ga ook denk ik een 1gb PC3200 erbij halen en er 1 van 512mb, aangezien ik al 1 heb van 512mb.

  Maar die Radeon 9800 Pro: ik heb niet echt veel verstand van videokaarten, maar er zijn toch wel betere, want als ik er 1 koop moet het met de nog uit te komen games ook allemaal lekker werken en die videokaart is alweer een jaartje oud. Dan kan ik toch beter eentje kopen die alweer wat aankan e.d.
 • Ik ga ook denk ik een 1gb PC3200 erbij halen en er 1 van 512mb, aangezien ik al 1 heb van 512mb.

  Maar die Radeon 9800 Pro: ik heb niet echt veel verstand van videokaarten, maar er zijn toch wel betere, want als ik er 1 koop moet het met de nog uit te komen games ook allemaal lekker werken en die videokaart is alweer een jaartje oud. Dan kan ik toch beter eentje kopen die alweer wat aankan e.d.
 • Ik raad je in ieder geval niet aan om een nieuwe celeron te kopen , ga dan voor een P4 met dezelfde socket in dit geval neem ik aan s478 , neem wel de boxed versie van de P4 want deze wordt een poepie warmer dan je Celeron , ook kan je beter de pc2700 256 er uit halen er daarvoor in de plaats een nieuw reepje pc3200 512 er bij zetten (zoals hierboven al eerder genoemd werd).

  En een nieuwe videokaart is ook wel aan te raden , een 9800pro (een jaar geleden nog uber-snel) die is nu al te koop voor 139-149 euro (vorig jaar 249-300 euro)

  P.S. Laat de pc2700 er ook uit anders vormt deze een bottleneck en dat zou weer zonde zijn van het geld dat je aan je processor uit zou geven en aan je nieuwe geheugen reepje.
 • Okeej maar ik kan iig verder met dit moederbord dat is beter ik weet genoeg thnx he
 • Die 3,4ghz past ook, maar is erg zeldzaam. Retailers verkopen eigenlijk geen P4's met 3,4ghz die nog op s478 zitten. Als een klant dit wil, krijgen ze over het algemeen een moederbord met s775LGA, aangezien er dan nog upgrade mogelijkheden zijn voor deze mensen. Voor jou is het een ander verhaal, maar dan is de 3,2 hier beter van toepassing voor je.
 • Ik had op internet gekeken en daar staat me moederbord met alles wat er mee kan enzo zie deze link http://www.shentech.com/fusid1so478m.html

  The D1675 is a Socket 478 ATX motherboard supporting Intel Pentium 4 processors with an 800 MHz Front Side Bus and Intel Celeron processors with a 400 MHz Front Side Bus.

  Er staat ook bij dat deze procerssoren er gewoon dus in te zetten zijn en dat 3.2ghz maximaal is, maar ik heb bij tweakers ook s478 procerssoren gezien met 3.4ghz dus dat zal er ook wel inkunnen, omdat die site al verouderd is kan het wel zijn dat deze processor toen nog niet uit was.

  En dat met de voeding snap ik wel jah alleen het ging erom of me moederbord wel zulke nieuwe videokaarten kan ondersteunen zeg maar.
 • Geheugen: Ja, je zou dus gewoon wat ram erin kunnen doen, maar dat raad ik je nog niet aan. Wellicht zou je die 256mb kunnen vervangen voor een 512mb. Neem dan wel pc3200, want die pc2700 module die nu in je pc zit, vertraagt heel de zooi al zo te zien.

  Processor: Verder zou je je processor kunnen upgraden naar een 3,0 of 3,2 ghz. Ondersteunt je moederbord intel Pentium in plaats van een Celeron? Celeron is namelijk niet bepaald sterk. Jou Celeron ondersteund inderdaad geen Hyper Threading (HT). Een Pentium 4 wel.

  Videokaart: Die x800 moet gewoon werken, maar controleers eerst even hoe sterk je huidige voeding is. Als deze onder de 350watt komt, zou ik 'm vervangen voor een voeding van een goed merk met meer dan 350watt. Als je voeding 350watt of hoger is, moet je even kijken of er een extra stekker vrij is, je videokaart vereist namelijk een extra stroomtoevoer direct vanuit je voeding. Dit gebeurt door middel van zo'n dikke witte stekker (Molex connector).
 • Ik heb net op internet gekeken en kan tot 3gb ram geheugen erin doen van PC2700 en tot 2gb ram geheugen PC3200 en een processor van max 3,2 ghz die wordt onderteund.
  Enne er staat op die site dat ik ook HT-technologie heb alleen in dat proggie staat dat me processor deze niet ondersteund dus wel dan met een andere?? :S

  Alleen nou heb ik nog een vraagje: kan ik er zomaar een andere videokaart indoen bv. 1 van de Ati Radeon X800 pro series (AGP)
  of moet ik dan een nieuw moederbord kopen?
 • ik heb een goed proggie gevonden om alles te zien in je comp en precies laat zien wat voor ram je hebt ed. Aan te raden om ff te donwloaden is maar 2.65mb link>>>> http://www.snapfiles.com/get/everest.html
  Er is ook een benchmark in dit programma kan je ook een paar dingetjes mee testen

  Moederbord:
  id= DMI
  naam= fujitsu siemens D1675
  Chipset= SiS 648FX
  Geheugenmodules:
  DIMM5 512mb PC3200 ECC DDR SDRAM
  DIMM6 256 PC2700 DDR SDRAM

  Hier hebben jullie wel wat aan denk ik :P
 • Ook daar is niks te vinden over me moederbord alleen wel de bios kijken of ik die kan updaten…
 • WinXP: Start>AllProgrames>Accassories>SystemTools>SystemInformation
 • ja maar als je goed leest lees je ook dat ik juist niet weet wat voor moederbord ik heb en ik graag wil weten hoe ik daar achter kan komen. Had er eerst wel een programmatje voor die alles kon zien wat daar binnen in me comp zit maar doe weet ik niet meer te vinden :(
 • Kijk eerst wat voor een moederbord je hebt, waarschijnlijk wordt het RAM geheugen dat je hebt gekregen niet ondersteund door het moederbord.
 • Hoe kan ik zien welk moederbord, geheugen e.d. in mijn computer zit?? want ik wil binnenkort mn comp upgraden maarja wat voor geheugen kan erin en welke videokaart (heb gehoord dat je voor de nieuwste een ander moederbord nodig hebt :S ) Dit zijn m'n specificaties voor zover ik weet:

  -Pentium 4 Intel Celeron 2.6 GhZ
  -768 ddr ram (256mb pc2700 512mb pc3200)
  -80 gb hd (lkkr belangrijk om te weten)
  -Ati Radeon 9200SE 128mb

  Misschien dat jullie er wat mee kunnen enne ik had laatst 2 balkjes van 512mb ram gekregen pc3300 en die werken niet me comp wil niet eens aan gaan. De bios wil dan niet opstarten denk ik. En je hebt toch ook verschillende soorten types ram ddr1 ddr2 enz…. ik snap er nix van :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren