1. I AM PLAYR

Re: I AM PLAYR

De meeste Facebook games zijn ook niet aan mij besteed omdat je overal vrienden voor nodig hebt die ik niet lastig wil vallen met die spelletjes. Deze game vormt hierop gelukkig een prettige uitzondering omdat de social-kant van de game erg klein is.
 • De meeste Facebook games zijn ook niet aan mij besteed omdat je overal vrienden voor nodig hebt die ik niet lastig wil vallen met die spelletjes. Deze game vormt hierop gelukkig een prettige uitzondering omdat de social-kant van de game erg klein is.
 • Ziet er leuk uit hoor. Maar ja… de Facebook games zijn gewoon niet aan mij besteed.
 • Ik speel het spel zelf sinds een maandje ongeveer en ik vind het erg leuk, het verhaal door de game heen vind ik goed en uniek voor een social media based game. Ik hoor graag van jullie of iemand dit al speelt en anders van plan is te gaan spelen!

  Hier alvast een screentje van mijn stats:
 • I AM PLAYR is een spel of facebook dat sinds maart online is.
  Hier volgt een review van sport28.nl:

  Als klein mannetje dromen we er allemaal van, profvoetballer worden. Het lukt helaas weinigen van ons en Nike heeft daar nu de virtuele oplossing voor. Met IAMPLAYR sta je aan de start van een succesvolle(?) carrière als profvoetballer. Succesvol met een vraagteken, want in welke mate je succesvol wordt is aan jouw. Ben je in staat om het uitgaansleven, de drank en de vrouwen links te laten liggen om het maximale uit je carrière te halen? Zonder op de zaken voorruit te lopen, IAMPLAYR is de eerste social sportgame met een fantastische vibe. Voor even was ik de held van FC River Park…

  Ethiek
  Zoals gezegd begin je bij IAMPLAYR onderaan de ladder. Je bent nieuw bij FC River Park en dat begint zoals het hoort in de bestuurskamer met het ondertekenen van een contract. Dit alles gebeurt via cutscenes met een fantastische (en typisch Engelse) vibe. Het straalt er werkelijk waar vanaf. Nadat de handen zijn geschud, de foto is gemaakt en de handtekening is gezet is het tijd om aan de slag te gaan. Hoewel het een closed beta betrof was goed te zien dat de game, op een paar kleine bugs na, zo goed als klaar is. Het draait bij IAMPLAYR om de vibe in combinatie met de morele keuzes die je moet maken. Verwacht niet veel van de gameplay.

  "Never signed the devil with this pen yet, make sure you're not the first"

  Tijd voor actie
  Per week heb je twintig energiepunten ter beschikking, vijftien voor de training en vijf voor de wedstrijdvoorbereiding. Trainen kan, per vijf energiepunten, op Power, Accurate en Curl. De trainingen daarentegen zijn matig. Het is niet meer dan dribbelen en afwerken op een stotterend trainingsveld. Iets wat zeker beter kan. Na een korte training was het tijd voor de eerste wedstrijd. De wedstrijdvoorbereiding betekend strategisch kiezen tussen snelheid, controle, positionering, passing en schotkracht. Al zijn de keuzes niet direct bepalend voor de uitslag. Uiteraard start je als nieuweling op de bank. Na een stand van 0-0 bij rust besluit de trainer (na een indrukwekkende cutscene) om jouw in te brengen. Uiteraard is het in de 84ste minuut tijd voor een solo en het winnende doelpunt.

  Rishing star
  Als de feestvreugde voorbij is komen vriend en vijand tevoorschijn. Vedettes noemen je een one-day-fly en meelopers vragen je mee uit. En dat precies waar het in IAMPLAYR om draait, de morele keuzes. Kies je ervoor om het ‘maximale’ eruit te halen, verwacht dan veel verleidelijke vrouwen, drank en een bruisend uitgaansleven. Maar neem dan wel de gevolgen (namelijk gebrekkige prestaties) voor lief. Door training en de prestaties in het veld neemt je waarde als speler toe. Startende als 60k en hopelijk eindigend als miljoenenspits. Alle behaalde prestaties kunnen gedeeld worden via Facebook.

  "Be real, be a star, be yourself, be player"

  Pareltje
  De diepgang zit in het leven als voetballer en alles wat daarbij komt kijken. Denk aan trainingskit zoals voetbalschoenen en scheenbeschermers (uiteraard van Nike), energydrinks, staff, tactieken, huizen en auto's, leuke bloggers maar ook de vervelende journalisten. Hoe beter de prestaties hoe meer mogelijkheden. En dat is wat IAMPLAYR leuk maakt en vooral leuk houdt. Waarschijnlijk zal het mogelijk zijn om in-game als microbuy speciale schoenen, drankjes en huizen te kopen. Daarvoor biedt de closed beta helaas nog geen totaal plaatje maar afgaande op de beta heeft IAMPLAYR alles in zich om een pareltje in de social-gaming te worden. Helaas is er nog geen releasedatum.

 • Nee.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren