1. iets op aan te merken?

Re: iets op aan te merken?

ik zat met zo'n zelfde soort vraag: namelijk of 350watt voeding genoeg zou zijn voor mijn systeem. Wat ik van de reacties heb begrepen is dat het voor een groot deel afhangt van welk merk de voeding is, naar wat ik gelezen heb is 300watt erg weinig. En als dat er standaard inzit in je kast (dta lijkt mij) dan dnek ik dat die kast relatief goedkoop is(duurdere kasten hebben meestal geen voeding erin, of één met een groot vermogen), waar waarschijnlijk dan ook goedkope voeding inzit(maar dit is slecht speculatie). Ik zou even wachten op een reactie van iemand die het kan kan bevestigen….

Btw: bij alternate is de zalman 7700Cu duurder als de half koper half aluminium(AlCu), en ik geloof dat ik in de best buy guide heb gelezen dat de 7700Cu beter is. (maar het is maar ene miniem verschil, veel zal het ook neit uitmaken.
Ik denk overigens niet dat deze pc vaak, misschien voorlopig helemaal niet mee gaat naar een LAN. ALs ik er een heb(en dat is een klein aantal keer in het jaar), dan neem ik mn oudere pc mee.
 • ik zat met zo'n zelfde soort vraag: namelijk of 350watt voeding genoeg zou zijn voor mijn systeem. Wat ik van de reacties heb begrepen is dat het voor een groot deel afhangt van welk merk de voeding is, naar wat ik gelezen heb is 300watt erg weinig. En als dat er standaard inzit in je kast (dta lijkt mij) dan dnek ik dat die kast relatief goedkoop is(duurdere kasten hebben meestal geen voeding erin, of één met een groot vermogen), waar waarschijnlijk dan ook goedkope voeding inzit(maar dit is slecht speculatie). Ik zou even wachten op een reactie van iemand die het kan kan bevestigen….

  Btw: bij alternate is de zalman 7700Cu duurder als de half koper half aluminium(AlCu), en ik geloof dat ik in de best buy guide heb gelezen dat de 7700Cu beter is. (maar het is maar ene miniem verschil, veel zal het ook neit uitmaken.
  Ik denk overigens niet dat deze pc vaak, misschien voorlopig helemaal niet mee gaat naar een LAN. ALs ik er een heb(en dat is een klein aantal keer in het jaar), dan neem ik mn oudere pc mee.
 • Ik vind het overbodig om voor mijn vraag een apart topic te openen dus vraag ik het hier:
  Is een 300 watt voeding genoeg voor een internetpc?
  Soms speel ik wel eens games. maar de videokaart die ik wil kopen is een Nvidia 6200-6600.
  Of zou ik een betere voeding aanschaffen?
  en welk merk raden jullie mij aan?
 • De nieuwe mid-range kaart van ATI, de X800GT is beter over te klokken dan de 6600GT, en biedt over het algemeen iets hogere prestaties… maar zou evenveel moeten gaan kosten :)

  Als iemand je vraag over de voeding moet beantwoorden, is het handig om te weten om welke voeding het gaat(kast is ook goed, dan kan iemand de voeding opzoeken ;) )
 • aha k,

  nog een tip ik zie datje de koperen zalman CPU koeling hebt gekozen, voor een paar euro meer heb je de Koper/Aluminium versie, die zorgt voor een beter Hitte afvoer dan koper (Koper geleid warmte beter, Aluminium neemt koelte beter op resultaat is ene IETS beter koeling).

  Moet er dan wel bijzeggen dat die koeler zo'n 900 gram weegt en dat je dan niet je PC regelmatig moet gaan verplaatsen (lees veel LanParties aflopen) ivm de stress die dat op het MoBo kan zetten.
 • bij alternate krijg je ook 2 jaar. IK haal het bij alternate omdat het ik denk 15/30 minuten fietsen van hier is(ik ga mn pc natuurlijk niet met de fiets ophalen;)). IK houd neit van automatisch incasso plus het verzenden(en al helemaal neit van een pc). Ik weet dat niet de goedkoopste is, maar ik vind het mooie prijzen.(ze rekenen alleen erg veel te veel voor deen amd processoR)
 • informatique kan je ook nog proberen, krijg je 2 jaar garantie op AL je onderdelen en 3 jaar op je HDD, Processor en Moederbord.
 • ik denk dat ik in het begin zeker niet ga overklokken. Dat komt misschien later wel, als het echt nodig is(voor mijn behoeften). MAar die zalmann + die amd 3500+ is bij elkaar even duur als een boxed 3500+, dus dan is het zeker de moeite waard.
 • Sjah,,, mijn stock koeler houd me processor anders redelijk koel ;)

  Keb een amd processor en onder fully load wordt ie max 40-45 graadjes,, idle 35
 • Als je gaat OC'en wel ja… anders zijn het gewoon goede koelers :S
 • die standaart processor coolers zijn egt bagger
 • natuurlijk: invoerapperaten;) Bedankt.
  Ja ik denk ook dat het een fout is want het staat echt overal aanbevelen om die te in de plaats van de standaard proc. koeler te zetten.
 • Dat van die koeler is een fout van Alternate(daar ben ik 110% zeker van), aangezien ze op Hardware.info ook altijd een pc samenstellen voor een bepaald budget, en een paar maanden geleden werd daar nog diezelfde Zalman gebruikt icm met een 3800+… dus een 3500+ moet helemaal gaan lukken! :S

  Bij de pcbuilder kan je volgens mij best wel een toetsenbord en muis uitkiezen hoor… :)
 • ik heb nu een (voor mijn weten en willen) een geweldig systeem in elkaar kunnen zetten voor ongeveer dezelfde prijs als bij mycom, alleen toch wel stukken beter. vooral mijn videokaart wordt genieten:):)

  DIt issie:
  Component Omschrijving
  Processor AMD Athlon64 3500+ (2.2 GHz) € 215,00
  Processor koelers Zalman CNPS 7700-Cu € 39,00
  Moederbord Asus A8N-SLI € 129,00
  IDE Controller Ultra DMA/133, max. 133 MB/s, max. 4 apparaten
  Controller SATA 4x Serial ATA/150, max. 4 apparaten, RAID 0/1/0+1/5
  Controller USB USB 2.0, max. 60 MB/s, max. 127 apparaten
  Geluidskaart
  Assemblagekosten: € 50,00
  Geheugen Corsair XMS DIMM 1 GB € 139,00
  Behuizing CoolerMaster Centurion 5 59,00
  Case-fan vorhanden Aantal: 2
  Voeding CoolerMaster RealPower 450 € 75,00
  Grafische kaart XFX 6800GT € 299,00
  Harddisk (S-ATA) Hitachi Deskstar 7K250 € 85,00
  DVD-brander NEC ND-3540A €45,00
  Speakers Creative I-Trigue 3200 € 52,00
  Floppy NEC Floppydrive € 15,00
  LCD Samsung SyncMaster 730BF € 319,00
  Logitech Cordless Desktop MX 3100 € 79,00

  1600,-
  Ik snap niet waarom er voor de 3500+ maar ene beperkt aantal geheugenkaartjes beschikbaar zijn, zo ongeveer 30% van het totaal
  en mijn vraag blijft nog steeds waarom gaat de beste koeler van zalman niet samen met mijn 3500+? ik heb meerdere malen deze aanbevelen gekregen via sites. Ik vind het erg vreemd…. als iemand hier dus nog ene verklaring voor heeft, laat me het weten
  (of er nog wat op aan te mekrne heeft)

  bvd :S
 • Die van 160 is beter in combinatie met je processor, dus ik zou die nemen.
 • bedankt, maar ik ga denk ik toch nog maar is nadeken of ik niet bij alternate mn pc samen wil laten stellen;). (ik weet julie hebben het me al verteld;)) Daar ben ik toch zeker goedkoper uit, en ik heb ook nog is meer keuze. Je hebt daar echt gigantisch veel keuze. ALleen mijn punt is dan: Kan je hem komen ophalen, of verzenden ze ham alleen? Ik woon in R'dam (ik heb geen auto) en ik denk dat het fijner is om het daar op te halen. EN als ik het laat bezorgen hoe gaat dat in zn werk, iemand er ervaring mee? IK zag dat de verzending via tnt plaats vindt, en dat de prijzne flink meevallen.
  bvd

  IUK ben dus nu bezig met het samenstellen… Ik heb een 3500+ (zonder fan) erin geplaatst. Alleen het schijnt dat de zalman 7700cu niet krachtig genoeg is, naar mijn mening klopt heir niets van. Ook staat er dat ie niet past, erg vreemd want ik heb wel hetzelfde moederbord als in de best buy guide <high-end gaming systeem>


  ook zijn er twee MSi 6600gt kaarten. Eentje kost 160 en de ander 175, die van 175 gebruikt 128 gddr-3 geugen en die goedkopere gebruikt 128 ddr-sdram. Welke van de twee is een betere keuze?
 • ik vin da je wel un sgonne comp hebt samen gesteld
 • Bij die kast van Coolermaster wordt een voedin van Q-Tec geleverd en dat is zeker nogal brak. Dan kan je beter kijken naar óf een andere kast met voeding (Antec bijvoorbeeld) óf je koopt een losse voeding erbij (Tagan bijvoorbeeld). Verder, als je van plan bent om later nog een exact zelfde kaart erbij te zetten, kan je misschien beter een 6600 gt van MSI kopen. Die kaarten worden enorm veel verkocht en zo heb je in de toekomst een betere kans om zo'n kaart tweedehands voor een prikkie te kopen of nieuw.
 • ff kijken, het is ene coolermaster centurion cooler met 350 watt.
  Btw ik ben neit echt ene die-hard gamer, ik wil wle gewoon battlefield , half life 2 op met alle fratsen spelen. En als mn videokaart echt neit mee kan (over ene jaar verwacht ik) dan koop ik nog eens exact hetzelfde kaartjeen stop die erbij. Dan kan ik dnek ik wle mooi vooruit…
  (ik vind het onzin om ene high-end video-kaart te kopen waar de rpijs 2 keer zo hoog ligt als bij een mid-range kaart. HEyt gaat tegenwoordig zo snel:-O!)
 • ja inderdaad, eerlijk gezegd wou ik eerst gewoon een latopje halen, en dan gewoon eentje voor zo'n 700-1000 euro. Maar mn budget ging omhoog, dus daarom….En die 6600 is idd gewoon over ene tijdje al weer verouderd…Maar als ik het dubbele betaal voor de nieuwste(7800 nogwat) kan ik ongeveer een jaar langer mee(verwacht ik). Dan koop ik liever (zo mogelijk
  ) een tweede 6600gt(ik wete neit of dat gaat met deze videakaart in combi met het moederbord, maar vogel iki wle uit bij de verkoper), of gewoon een nieuwe midrange-videokaart. Het gaat zo snel tegenwoordig! Ik vraag me ook af waarom alles nog zoveel mooier meot worden, ik heb liever dat ze wat meer aan de gameplay agan werken.
  Ik ken iemand die heeft bijna exact dezelfde opset alleen ene 6000(geen gt dus) en die draait bf2 alles op high+ aa*4, AF*8. Dat zit denk ik wel snor. (ik vraag me wel af waarom de 6600gt 256 mb geheugen heeft en de 6600gt 128, de 6600gt is veel grotere kloksnelheid, ik denk dat de 6600 die 256 dus echt niet kan benutten? Maar ik ben dus ook weer niet een pc-expert…..

  Hartstikke bedankt! Maar mn vraag over de voeding staat nog steeds onbeantwoord. Dus als iemand daar veel verstand van heeft….
 • Ga je veel gamen? Dan is een 6600GT toch al vrij snel verouderd hoor… :(


  Voor de rest een mooi systeem, en voor (processor)overklokken zou ik idd de Zalman 7700cu halen,

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren