1. Ik ben geen gamer meer.

Re: Ik ben geen gamer meer.

Of jullie kicken een jaar oud topic…
 • Of jullie kicken een jaar oud topic…
 • Ik snap wat je bedoelt. Ik downloade ook veel games op me pc omdat die gwn te duur ware ofzo. Maar dahn was binne 1 weekje de lol er al weer af. Als je voor een game spaart geeft het gevoel dat je hem gekocht heb gwn happines weet je wel? Drm laat ik me consoles niet ombouwe.
 • Zijn er hier meer mensen die ooit in een non-game fase hebben gezeten? Sommigen zien het stoppen met gamen misschien als iets van "volwassen worden" maar ik zie het meer als het verlaten van een kunstvorm.

  Kerel ik ben 27 en game ook gewoon stug door..
  Heb me stops gehad, maar dat had meer met werk temaken vooral toen ik in het leger zat of als je net een nieuw vrouwtje krijg. en laatst was me ps3 dood dus game stop van een week :)! en soms is er gewoon even echt niks te gamen. Maar dat valt laatste tijd met al die titles wel mee!

  game is voor mij een ontspanning(meestal). de een bouw vliegtuigjes, de ander gaat joggen etc.
 • Is het sociale aspect op de pc dan een stuk groter dan op console, dat je niet zo snel vrienden maakt op console dan op de pc?
  Zelf ervaar ik het wel zo. Lineage is een mmorpg, dus heb ik veel party's gevormd met allerlei mensen, sommige leer je dan echt goed kennen. Ventrilo is ook een voorbeeld van een programma waar alleen maar mensen op zaten die een headset hadden. Battlefield 2 leerde ik ook veel mensen kennen in squads, via xfire, via teamspeak.

  Heb zelf ook geen tijd meer om te gamen. Teveel verantwoordelijkheden in het leven. De enige tijd die ik even heb ik tussendoor en dan praat ik liever over games dan ik daadwerkelijk speel.

  Vriendin, weggaan met vrienden en veeleisende baan kosten enorm veel energie. Als ik dan nog even tijd heb op de bank, vind ik een console aanzetten al teveel moeite.
  Tja zo'n drukke periode heb ik ook gehad, daarom gamede ik vaak van 10.30 s'avonds tot 2 uur middennacht.

  Op dit moment zijn al m'n vrienden gewoon te werk, ik heb nog vakantie, en gamen is dus gewoon geen reet aan. Verveel me dus vooral.
 • Heb zelf ook geen tijd meer om te gamen. Teveel verantwoordelijkheden in het leven. De enige tijd die ik even heb ik tussendoor en dan praat ik liever over games dan ik daadwerkelijk speel.

  Vriendin, weggaan met vrienden en veeleisende baan kosten enorm veel energie. Als ik dan nog even tijd heb op de bank, vind ik een console aanzetten al teveel moeite.

  Handhelds raak ik nog wel eens aan omdat ze in mijn nachtkastje liggen. Als mijn vriendin dan nachtdienst heeft, dan kan ik nog stiekem even een beetje zelda, starfi en kirby.

  Daarnaast heb ik de pech dat ik dwars door graphics heen prik en daardoor meestal dezelfde game zie als 10 jaar geleden. Dat heb ik al gehad en gedaan en daardoor word ik niet meer geprikkeld :(

  Ik blijf wel een verwoed verzamelaar van de atari jaguar en de GBA. Elke keer als ik maar ergens iets zie van deze 'consoles', dan moet ik het bekijken en 9van de 10 keer ook kopen.

  Gaming is voor mij een aflopende zaak. Ben er niet eens treurig om :D
 • Sinds ik voor de verandering met de 360 game, met als reden de kosten (een nieuwe game pc is prijzig), vindt ik gamen saai. Vooral gedurende het spelen van offline games vraag ik me vaak af waarom ik zo nutteloos m'n tijd vergooi.
  Online doet niemand zijn/haar mond open en is het een beetje kansloos.

  Is het sociale aspect op de pc dan een stuk groter dan op console, dat je niet zo snel vrienden maakt op console dan op de pc?
 • Mja, toen ik opeens wat meer geld had dan normaal, kocht ik opeens ook veel meer games, en toen kreeg ik d'r na een tijdje geen zin meer in. Dat kreeg ik door, en sinds de komst van de Trophies heb ik me voorgenomen om één game gewoon helemaal tot de laatste trophy te spelen, en tsjah, het werkt wel, het is gewoon een stuk leuker.
 • Ik zit nu ook in zo'n periode, maar dat komt meer omdat ik het sociale aspect van gaming mis.

  Op de pc zat ik altijd wel in een clan met bijvoorbeeld battlefield 2, en speelde ik ook veel Lineage 2. Dan zit je altijd wel op IRC, een forum, of ventrilo. Op die manier heb ik een hoop mensen van over de gehele wereld ontmoet. Van Australië tot Brazilië, wellicht alleen geen aziatische mensen :P.
  Ik mis die goeie ouwe tijd wel eens, vooral nu ik vakantie heb.

  Sinds ik voor de verandering met de 360 game, met als reden de kosten (een nieuwe game pc is prijzig), vindt ik gamen saai. Vooral gedurende het spelen van offline games vraag ik me vaak af waarom ik zo nutteloos m'n tijd vergooi.
  Online doet niemand zijn/haar mond open en is het een beetje kansloos.

  Misk dat MW2 daar straks weer wat verandering in kan brengen. Maar ik betwijfel het. Ben nu dan ook weer aan het kijken voor een nieuwe pc, helaas heb ik voorlopig nog eventjes het geld er niet voor.
 • Ik heb deze periode ook meegemaakt, duurde ongeveer 1,5 jaar. De nieuwe consoles kwamen op de markt (PS3/X360/Wii) en ik had er geen behoefte aan om deze consoles te kopen. Speelde weinig meer op m'n ps2 en gamekubes en had dus eigenlijk een gamedip.

  Tot het moment dat ik NBA 2k7 op bol.com zag staan voor 20 euro, toen begon het weer te kriebelen. Had het spel besteld voordat ik überhaupt een ps3 had en ging het bij een vriend spelen. Daarna kwam ook nog eens GTA lV uit en toen wist ik het zeker. Ik wil een ps3!
  Dat was ongeveer vorig jaar juli en ik speel nu weer non-stop en heb sinds 2 weken nu ook een Wii gekregen voor mijn verjaardag, dus ik zit (ook) de komende tijd zeker goed.

  Dus ik hoop voor jou dat het ook zo'n periode is, anders is het flink zonde!
 • Ik snap het niet helemaal meer? Moet je iedere dag gamen om een gamer te zijn ofzo? Ik heb al meer dan een jaar geen spel meer gekocht en speel hoogstens een paar keer in de maand op mn PC of PS3.

  Maar ik denk niet dat downloaden spellen minder interessant maakt. Als ik een spel koop dan voel ik voor mezelf een soort morele verplichting om het uit te spellen, zodat het mijn geld waard is. Zelfs als ik het spel niet eens zo leuk vind. Wanneer ik echt download leg ik een klotespel gewoon sneller weg. Geen geld aan uitgegeven dus dan ga ik er ook geen moeite voor doen.

  Dan ben je een inactieve gamer, maar toch nog steeds EEN gamer!
 • Ik snap het niet helemaal meer? Moet je iedere dag gamen om een gamer te zijn ofzo? Ik heb al meer dan een jaar geen spel meer gekocht en speel hoogstens een paar keer in de maand op mn PC of PS3.

  Maar ik denk niet dat downloaden spellen minder interessant maakt. Als ik een spel koop dan voel ik voor mezelf een soort morele verplichting om het uit te spellen, zodat het mijn geld waard is. Zelfs als ik het spel niet eens zo leuk vind. Wanneer ik echt download leg ik een klotespel gewoon sneller weg. Geen geld aan uitgegeven dus dan ga ik er ook geen moeite voor doen.
 • De topicstarter slaat de spijker op zijn kop :P

  Door het downloaden wordt gamen minder interessant. Daar heeft hij helemaal gelijk in.

  Een voorbeeld. Ik speelde in het begin graag op mijn Xbox 360. Ik kocht regelmatig spellen (en soms ook miskopen helaas) die ik bleef spelen voor de lol en ook voor achievements.

  Mijn broer is op dit moment een lange tijd weg en ik mocht zijn Xbox 360 lenen (omgebouwd). In het begin leek het mij wel handig, maar na verloop van tijd kwam ik erachter dat ik minder moeite stak in games. Niet 1 spel heb ik lang gespeeld (Fallout 3, Dead Space, etc.), terwijl het toch prachtige games zijn.

  Nu kocht ik een maand geleden Battlefield BC en Prince of Persia (niet de beste games maartoch), maar ook door het kopen van een spel blijf ik niet meer geboeid.

  Erg jammer eigenlijk.

  PS. Op de Dreamcast vond ik trouwens kopietjes ook superbruut. Dat waren ook meestelijke games…
 • Sommigen zien het stoppen met gamen misschien als iets van "volwassen worden" maar ik zie het meer als het verlaten van een kunstvorm.
  In uw geval was het verlaten van deze kunstvorm reeds begonnen op het moment dat ge games zijt beginnen kopiëren.
  Wie games kopiëert, kan ze ook niet meer aanzien als kunst omdat de waarde en de keuze wegvalt.
 • Nog dommer is het om een oud Gaming Discussie Topic te bumpen met zo'n nutteloze reactie.
 • domme actie om te stoppen omdat je ze van internet haalt . je kan toch ook gewoon 1 per week branden ofzo niemand zegt dat je ze allemaal in een keer moet doen . ik koop ze gewoon . en als ik eens 1miljoen euro zou winnen was het eerste wat ik zou kopen spellen en computers
 • LóKing, zit jij niet een beetje in de "eigenlijk vind ik games wel tof maar ik durf het niet te zeggen want dan kom ik misschien over als nerd"-fase?
 • Ook hier een bericht van een totaal veranderde gamer!

  Begonnen thuis op de PC (waarop net aan een Pong-variant en Tetris-variant op beschikbaar was) en doorgestoomd naar de diverse consoles, want toen je éénmaal onder Windows 3.11 Windows moest instellen om uberhaubt een game te starten was de lol op de PC er voor mij grotendeels af (onder DOS was het tenminste nog zo dat een game het deed of niet… puzzelen was (amper) mogelijk)
  en week ik dan ook uit naar Nintendo, gevolgd door Playstation en vanaf dat moment eigenlijk alle consoles die je maar kan verzinnen, momenteel alleen niet in bezit van een Xbox360 eigenlijk…

  Maar waar ik in verleden echt helemaal op kon gaan in games, ik tot diep in de nacht zat om bepaalde levels uit te willen spelen of met bijv. Gran Turismo ik mn PSX niet eerder uit wilde doen alvorens ik die 'vet gave auto' kon kopen is dat nu allemaal over…

  Mijn Dreamcast is weer terug van weggeweest, op mn PC staan diverse emulators en op de Wii en PS3 enkele 'classics' en ik verdrijf mn game-tijd met het behalen van een nog hogere score als de dag ervoor, maar ik speel dus het categoriespellen die je geen uren doet; doe je bijv. Daytona met stuurwiel, nou… na 4 races hevig sjorren aan het stuur heb je je energie wel weer verspeeld…
  En Galaga is ook niet een game die je na 3 kansloze potjes nog eens opstart; je hebt je dag of je hebt je dag niet met zo'n spel en als het dus niet lukt probeer ik het gewoon een dag later opnieuw.
  Maar dus geen uren meer in één en dezelfde game…

  Kan ik een oorzaak aanwijzen dat ik zo veranderd ben?
  Nee, mn vriendin kwam pas in mn leven kijken toen deze verandering al ingetreden was, maar die weerhoudt mij nu zelfs soms van korte potjes, maar kan haar niet helemaal als schuldige aanwijzen!

  Kopiëren van games zeker gedaan, in PSX tijdperk overdreven zelfs, waardoor je niet meer weet waar je je aandacht op moet richten en zoals hierboven al gezegd; je speelt een dag een game, het lukt niet, je vindt het niks en dus pak je een andere game…
  Maar bij de volgende consoles niet meer overgegaan tot kopiëren van games en ook toen nog genot genoeg gehad, dus ik kan kopiëren niet de schuld geven.

  Wat het dan wel is?
  … Ik weet het niet….
 • Ik denk dat vooral het downloaden het voor je heeft verneukt. Ik heb zelf ook wel eens periodes gehad dat ik games minder of nauwelijks nog interessant vond, maar als er dan weer eens een nieuwe vette game of console werd aangekondigd werd ik vrij vlot weer enthousiast. De PSX/N64 periode heb ik in een dipje gezeten en het laatste jaar van de vorige generatie idem. Volgde weinig nieuws, kocht geen nieuwe games en speelde eigenlijk maar af en toe een potje Mario Kart ofzo als ik bij wat game-vrienden over de vloer kwam. Met de komst van de 360 en de Nintendo DS veranderde dat gelukkig weer vlot en ben sinds die tijd fanatieker dan ooit. Ga eigenlijk wekelijks winkels en marktplaats/ebay checken voor koopjes en struin markten af voor retro spul. De 360 en DS staan eigenlijk elke dag wel aan hier thuis.

  Die PSX/N64 dip kwam ook door het kopieren van games… Toen ik mijn ICT opleiding eind jaren 90 volgde kon ik eigenlijk aan elke PC game komen die ik wilde en dat resulteerde in dozen en dozen vol games die ik grotendeels nog niet eens geinstalleerd had. Ik had geen behoefte om een console van 500 gulden te kopen met games van 130-170 gulden. Alles was voor mij gratis. Tot ik op een gegeven moment merkte dat ik niet eens genoot van die games. Ik was vaak langer bezig met het installeren en patchen van zo'n game dan met het spelen er van. Om de een of andere reden kon ik gewoon nauwelijks van die games genieten zoals ik had met games uit de 8 en 16 bit periode. Games waar ik elke cent voor opzij had gezet. Pas toen ik een GameCube kocht met Super Monkeyball en Luigi's Mansion was de gamer in mij wakker. Sloop die chips dus uit je consoles en geef je geld straks uit aan Resident Evil 5 of wat je dan ook helemaal geweldig vind en ik durf te wedden dat je er enorm veel fun mee hebt!

  Ik moet trouwens wel bekennen dat we thuis inmiddels ook een DSTT kaartje hebben. Mijn vriendin heeft ook een DS gekocht en via een vriendin kon ze zo'n ding vrij goedkoop kopen. Ik download ook wel eens wat games voor dat ding, gewoon om te kijken of het iets voor mij is. Niet om het goed te praten, maar vooraf weet ik 9 van de 10 keer al dat ik mijn geld nooit en te nimmer aan zo'n game zou uitgeven. Ik wil dan gewoon eens zien hoe Call of Duty 4 of Need for Speed UnderCover op de DS eruit zien en spelen (Kut inderdaad) zonder daar 40 euro voor neer te tellen en het later alsnog te moeten ruilen voor een goeie game. Die koop ik uiteraard gewoon origineel <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  Nou zeg wat een lap tekst, maar het klopt wel wat je zegt, als je zomaar alles gratis kan krijgen dan gaat de lol er voor een heel deel af, maar soms kan het ook wel handig zijn.
 • Ik denk dat vooral het downloaden het voor je heeft verneukt. Ik heb zelf ook wel eens periodes gehad dat ik games minder of nauwelijks nog interessant vond, maar als er dan weer eens een nieuwe vette game of console werd aangekondigd werd ik vrij vlot weer enthousiast. De PSX/N64 periode heb ik in een dipje gezeten en het laatste jaar van de vorige generatie idem. Volgde weinig nieuws, kocht geen nieuwe games en speelde eigenlijk maar af en toe een potje Mario Kart ofzo als ik bij wat game-vrienden over de vloer kwam. Met de komst van de 360 en de Nintendo DS veranderde dat gelukkig weer vlot en ben sinds die tijd fanatieker dan ooit. Ga eigenlijk wekelijks winkels en marktplaats/ebay checken voor koopjes en struin markten af voor retro spul. De 360 en DS staan eigenlijk elke dag wel aan hier thuis.

  Die PSX/N64 dip kwam ook door het kopieren van games… Toen ik mijn ICT opleiding eind jaren 90 volgde kon ik eigenlijk aan elke PC game komen die ik wilde en dat resulteerde in dozen en dozen vol games die ik grotendeels nog niet eens geinstalleerd had. Ik had geen behoefte om een console van 500 gulden te kopen met games van 130-170 gulden. Alles was voor mij gratis. Tot ik op een gegeven moment merkte dat ik niet eens genoot van die games. Ik was vaak langer bezig met het installeren en patchen van zo'n game dan met het spelen er van. Om de een of andere reden kon ik gewoon nauwelijks van die games genieten zoals ik had met games uit de 8 en 16 bit periode. Games waar ik elke cent voor opzij had gezet. Pas toen ik een GameCube kocht met Super Monkeyball en Luigi's Mansion was de gamer in mij wakker. Sloop die chips dus uit je consoles en geef je geld straks uit aan Resident Evil 5 of wat je dan ook helemaal geweldig vind en ik durf te wedden dat je er enorm veel fun mee hebt!

  Ik moet trouwens wel bekennen dat we thuis inmiddels ook een DSTT kaartje hebben. Mijn vriendin heeft ook een DS gekocht en via een vriendin kon ze zo'n ding vrij goedkoop kopen. Ik download ook wel eens wat games voor dat ding, gewoon om te kijken of het iets voor mij is. Niet om het goed te praten, maar vooraf weet ik 9 van de 10 keer al dat ik mijn geld nooit en te nimmer aan zo'n game zou uitgeven. Ik wil dan gewoon eens zien hoe Call of Duty 4 of Need for Speed UnderCover op de DS eruit zien en spelen (Kut inderdaad) zonder daar 40 euro voor neer te tellen en het later alsnog te moeten ruilen voor een goeie game. Die koop ik uiteraard gewoon origineel :)
 • Games kunnen zeker kunst zijn. Kijk eens op: http://indiegames.com/blog/

  Niet dat elk spel daar als kunst kan worden bestempeld, maar er zit een hoop originaliteit tussen :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren