1. Image maken van PC

Re: Image maken van PC

Bedankt voor alle programma's ik zal is kijken of er iets voor mij tussen zit.
 • Bedankt voor alle programma's ik zal is kijken of er iets voor mij tussen zit.
 • Snagit
  Dat is een screen capture programma?

  Jup, het is gratis en kan ook recorden van je scherm.

  Hij bedoeld een programma die een "kopie" van je PC kan maken zodat je niet alles meer hoeft te installeren als je systeem op de schop gaat.

  zelf gebruik ik macrium reflect ->http://www.macrium.com/reflectfree.asp
 • Snagit
  Dat is een screen capture programma?

  Jup, het is gratis en kan ook recorden van je scherm.

  Haha, sorry hoor, maar met een image maken wordt iets anders bedoeld :lol: (ik lach je niet uit, maar het is gewoon een begrijpelijke vergissing). Een image kan je uitleggen als een 'image'(inderdaad, een plaatje) van je harde schijf. Als je een image maakt, wordt je hele harde schijf, Operating system, instellingen, elke byte opgeslagen in EXACT dezelfde volgorde.

  Mocht je systeem dan crashen, hoef je niet geheel windows opnieuw te installeren, configureren, alle applicaties installeren en ook die weer configureren, die hele meuk zit in het image. Dan moet je het image terugschrijven met dezelfde software als waarmee je het image hebt gemaakt. Dan is meestal binnen 10 minuten je PC weer zoals het was :)

  Meer info:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Image
 • Snagit
  Dat is een screen capture programma?

  Jup, het is gratis en kan ook recorden van je scherm.
 • een image XD

  In ieder geval, dat programma wat ik aankaartte is heel eenvoudig. Je boot vanagf de CD, dan kan je kiezen voor create image of voor restore image. Je kiest dan het bestand (externe harde schijf of aparte partitie), dubbelklikt, next, waarschuwing dat alles overschreven zal worden, data terug zetten en klaar… :) Feitelijk 3 handelingen :)

  Maar welke jij bedoeld ken ik niet, misschien Norton Ghost? Van syamantec? Het kan net zo goed zijn dat ze een pakket hebben aangepast m.b.v. een script zodat alles automatisch gaat vanaf een server of vanuit het bestand…
 • Snagit
  Dat is een screen capture programma?
 • Snagit
 • Hmmm, kan ik daar ook mee vanuit de boot met 1 druk op de knop de image terug zetten? Ik heb echt geen idee meer hoe dat programmaatje heet wat ik toen gebruikte op stage.
 • Er zijnveel programma's voor, gratis versies heb ik nooit geprobeerd (als die er al zijn)… Op mijn stage gebruiken we, Acronis

  (kan niet te diep gaan, pauze is voorbij, misschien heb je er iets aan :$)
 • Is het mogelijk om een image te maken van een PC, en zodra ik die wil terug zetten ik alleen een knop hoef intedrukken tijdens de boot van dat ding?

  Ik heb dit namelijk wel is gezien op mijn stage maar ik heb geen idee hoe dat heet. Ik wil dus tijdens de boot een image terug kunnen zetten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren