1. In de stilte voor de storm

Re: In de stilte voor de storm

Ik denk nintendo, vorig jaar ook heel geheimzinnig over de DS en het werd een klapper. Revolution misschien idem dito.
 • Ik denk nintendo, vorig jaar ook heel geheimzinnig over de DS en het werd een klapper. Revolution misschien idem dito.
 • Nintendo is de grootste gamedev, omdat nintendo niet alleen hardware is maar ook software, heeft deze altijd veel meer kans om te winnen.

  DS games
  gba games
  cube games

  revo demo's


  We worden toch altijd verrast
 • @ MM hoe bedoel je? Ik zei dat nintendo in principe wel een kans zou hebben om te winnen, maar ik heb niet gezegd dat ze gingen winnen. Voor mij heeft sony dit jaar gewonnen, maar alleen maar door de ps3 :)
 • @ pussy

  Nintendo laatste?? gast, nintendo liet de nieuwe zelda zien, de ds speelbaar en allemaal vette titels voor de cube en gba :S nintendo was juist de winnaar (volgens de meeste dan)..

  en hoe wil microsoft dit jaar "winnen" dan? Ze hebben voor zover ik weet al ontzettend veel laten zien van de xbox 360.. daarbij komt dat sony met ontzettend veel games komt voor de ps2 en nintendo laat een speelbare zelda (<img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />) zien, online functies van de ds, allemaal vette titels (vooral ds, maar ook voor de cube en in mindere mate de gba). Daarnaast laten ze ook waarschijnlijk de revolution zien.. dus ik denk niet dat microsoft zal winnen ipv sony of nintendo.. <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  En toch is het anders verlopen.
 • Gasten, ik heb het niet over de software of over de handhelden. Maar puur over de nieuwe consoles. Welke van die drie er gewoon het beste wordt verkocht en ik denk niet dat dat de Revolution word.
 • Van NES tot GC je ziet een dalende lijn.

  Inderdaad, terwijl je bij Sony een stijgende lijn ziet. En nu krijgt Nintendo ook nog concurrentie op het gebied van handhelden. Dadelijk komt Microsoft ook nog met een handheld en dan is het helemaal gedaan met Nintendo.

  er zijn meer gamecubes verkocht dan Nesjes hoor :lol:

  En je snapt blijkbaar niet dat je nintendo hardware koopt voor nintendo software. hack heb je de europese Ds releaselijst gezien voor dit jaar? Zowat de helft is Nintendo. Dit laat niet perse zien dat het kut 3d party shit heeft, maar vooral dat Nintendo veel software levert. Met die Software maken ze meer winst dan microsoft deed met hun Xdoos en hun ene hit dat nog eens tegenviel ook.

  Nintendo maakt bakken met winst in het gamegebied, Heck,als we over winst praten uit games staat Nintendo waarschijnlijk bovenaan de lijst.l Hun verkoopcijfers in hardware is lager, maar omdat ze geen gasten hebben die 2 spelletjes kopen voor hun machientje en omdat ze zelf bijna elk gamegenre voorzien maken ze bakken met winst op de software. Zie het als een bedrijf dat een mp3 speler uitbrengt en vervolgens zorgt dat 20% van alle mp3s door hun ontwikkelt worden, en alleen op hun mp3tje afgespeeld kunnen worden. Dan heb je een Nintendo vergelijking.
 • @ pussy

  Nintendo laatste?? gast, nintendo liet de nieuwe zelda zien, de ds speelbaar en allemaal vette titels voor de cube en gba :S nintendo was juist de winnaar (volgens de meeste dan)..

  en hoe wil microsoft dit jaar "winnen" dan? Ze hebben voor zover ik weet al ontzettend veel laten zien van de xbox 360.. daarbij komt dat sony met ontzettend veel games komt voor de ps2 en nintendo laat een speelbare zelda (:D) zien, online functies van de ds, allemaal vette titels (vooral ds, maar ook voor de cube en in mindere mate de gba). Daarnaast laten ze ook waarschijnlijk de revolution zien.. dus ik denk niet dat microsoft zal winnen ipv sony of nintendo.. :)
 • Ik hoop dat de E3 van Microsoft word en ik denk eigenlijk ook dat dat gebeurt. De vorige keer nam Sony de leiding en werd Nintendo laatste, nu word Nintendo weer laatste maar neemt Microsoft de leiding.
 • Nintendo, De nieuwe zelda en misschien de revo. misschien ook wel wat over de gba 2. wie weet.
 • Dat zoveel mensen nog op Nintendo stemmen. :S

  Nintendo is helemaal passé. Het gaat tussen Microsoft en Sony duh! 8|

  Nederlandse forums hebben echt de meeste N-fans ofzo.
 • Juist omdat ze niks laten zien wint nintendo de show

  - we weten wat sony de komende 3 jaar zla gaan doen
  - ook van microsoft
  - maar van nintendo zien we alleen filmpjes. na de e3 komen er veel vragen en speculaties. alles zal over nintendo gaan omdat we van de rest toch alles al weten.

  Mensen spelen liever de spellen dan dat ze filmpjes zien hoor. Met dat geheimzinnige gedoe verliezen ze steeds meer fans. Alleen de die hard fans kopen blindelings de nieuwe console. De massa weet er nog niets vanaf.
  En dan krijg je van die mensen dat Ps3 en Xbox360 zich op de massa richten en alleen Nintendo nog 'echte' spellen maakt, maar als je niemand op die paar die hard fans na je console koopt, krijg je ook geen 3rd party support en haal je niet genoeg geld binnen voor de ontwikkeling van nieuwe goede games.
  Ik denk dat het de E3 van Sony of MS wordt, maar zeker niet van Nintendo.
 • Denk dat het de e3 van MS wordt, alleen al omdat ze met de Xbox 360 komen.
 • Van NES tot GC je ziet een dalende lijn.

  Inderdaad, terwijl je bij Sony een stijgende lijn ziet. En nu krijgt Nintendo ook nog concurrentie op het gebied van handhelden. Dadelijk komt Microsoft ook nog met een handheld en dan is het helemaal gedaan met Nintendo.
 • Brain schijnt niet te snappen dat als de concurrentie stijgt, het marktaandeel vanzelfsprekend daalt.

  Dat snap ik wel.

  Maar dan moet ik toch zeggen vergelijk:

  N64 <> GC
  PSX<>PS2

  GC zit niet bepaald op het niveau van N64 terwijl PS2 alle records verbreek. Want Sony's aandeel is gedaald net als die van Nintendo… NOT!
  Er gaat veel meer geld in om en Nintendo profiteerd hier ook van mee. Sterker nog, omdat Nintendo, kijkend naar de software, zeer goede zaken doet is het gewoon een sterk, nog altijd groeiend bedrijf. En sterke bedrijven zijn niet zo maar stervende of 'D00m3d' zoals je dat zo graag zegt.

  WAAR ZIJN 3RD PARTY DEVELOPERS ALS HET ZO GOED GAAT DAN?

  3rd party developers zijn al jarenlang schaars op Nintendo consoles. Userbase wordt steeds kleiner hoe lang denk je dan nog winstgevend te zijn?

  Maar wat Brain ook niet schijnt te begrijpen is het feit dat de markt ook ongelofelijk gegroeid is

  Ja en Nintendo maakte deze generatie voor het eerst sinds de oprichting verlies. Enige reden waarom ze het zo goed doen is vanwege de handheldmarkt. Maar goed de inkomsten uit de handheldmarkt zullen ook wel een stuk minder worden nu er concurrentie is.
  En sterke bedrijven zijn niet zo maar stervende of 'D00m3d' zoals je dat zo graag zegt.

  Laat ik het zo zeggen. Nintendo's consoles zijn niet echt meer relevant in de gamesmarkt. (Met uitzondering voor de hardcore N fans) Zal me niks verbazen als RE5 op de PS3 of X360 komt.

  als nintendo het met de revolution een beetje aanpakt zoals bij de ds heeft de revolution genoeg 3rd party support

  De enige reden dat DS 3rd party support heeft is omdat Nintendo marktleider is in de handheldmarkt (wat kwam door hun monopoly positie) duh dat 3rd party developers een marktleider niet meteen de rug toekeren. PSP heeft anders ook geen gebrek aan 3rd party support dat is iets wat je niet van de GC of N64 kan zeggen. En 3rd party developers zijn akelig stil over de Revolution dus ik krijg niet echt de indruk dat het met de Revolution anders zal gaan dan met de N64 en GC. Nintendo riep eind vorige generatie ookal dat de GC helemaal anders zou worden. En ja we hebben het gezien. :O
 • Brain schijnt niet te snappen dat als de concurrentie stijgt, het marktaandeel vanzelfsprekend daalt. Maar wat Brain ook niet schijnt te begrijpen is het feit dat de markt ook ongelofelijk gegroeid is. Er gaat veel meer geld in om en Nintendo profiteerd hier ook van mee. Sterker nog, omdat Nintendo, kijkend naar de software, zeer goede zaken doet is het gewoon een sterk, nog altijd groeiend bedrijf. En sterke bedrijven zijn niet zo maar stervende of 'D00m3d' zoals je dat zo graag zegt.
 • misschien is er wel een dalende lijn, maar nintendo maakt nog steeds erg veel winst op alles. en best knap dat jij blijkbaar zoveel weet over de revolution.. als nintendo het met de revolution een beetje aanpakt zoals bij de ds heeft de revolution genoeg 3rd party support en nintendo had al bekend gemaakt dat de revolution online zou gaan. dus waarom zou je allemaal dingen gaan zeggen en speculeren terwijl je (net zoals iedereen op dit moment) niks weet van de revolution.
  we zullen wel zien op de e3 wat er gaat gebeuren.
 • waarom denkt iedereen dan nintendo doomed of zo is nintendo doet het juist erg goed de laatste tijd

  Ja zo goed dat ze elke generatie steeds minder belangrijker worden en marktaandeel verliezen en ze al 2 generaties achterelkaar door newbies geowned worden.

  Van NES tot GC je ziet een dalende lijn.

  Elke generatie gaat het slechter met de verkoop van Nintendo consoles. Denk je nou echt dat Nintendo het roer om gaat goeien en met dure multi media consoles komt en ze verlies gaan lijden op hardware en het risico gaan lopen om in een prijzenoorlog terecht te komen waardoor concurrenten die groter zijn ze van de markt kunnen drukken door steeds lager te gaan met de prijs met en ze slachtoffer worden van "push out pricing" dacht het dus niet.

  Je hoort geen enke 3rd party developer over de Revolution ze hebben al 2 generaties slechte 3rd party support en het is nog steeds akelig stil rodom Revolution en daarom is het raar waarom veel mensen denken dat Nintendo d00m3d is? :O

  Jullie hebben echt vertrouwen in een bedrijf dat allang slechts een schim is van wat het ooit was in de tijd van NES en SNES. Die Revolution zal wel iets leuks zijn voor de fanboys maar niet voor de rest van de gamers.
 • waarom denkt iedereen dan nintendo doomed of zo is ^_^' nintendo doet het juist erg goed de laatste tijd en ik zie geen reden waarom dat zou veranderen.. en denk maar niet dat nintendo niks laat zien op de e3 wacht maar af!

  verder denk ik dat sony niet al te veel laat zien en microsoft het meest.
 • Die gericht is op de mainstream en wat de mainstream trekt, verkoopt goed . Nintendo zet zich lichtelijk af tegen deze doelgroep en richt zich meer op hetgene waar games voor gemaakt zijn: Sterke gameplay en veel lol.

  Ga toch weg! Wou je soms zeggen dat je om Sony of Microsoft geen sterke gameplay en lol hebt?

  Ik heb lol als ik hoertjes in GTA doodsla en geld afpak, ik heb lol als ik aliens hun ass kick in Halo, ik heb lol als ik auto's sloop in Burnout 3, ik geniet van goede gameplay in games die beschikbaar zijn op de XBOX en PS2.

  Ik weet echt niet wat jij komt uitleggen alsof alleen de GC zich richt op sterke game play en lol.

  Enneh Nintendo kan haar concurenten niet meer bijhouden? Qua sales misschien. Qua winst kunnen die andere twee Nintendo niet bijhouden…

  Microsoft maakt elk kwartaal miljarden winst wat leg jij uit??? :O
 • Ow, dan ben ik wel benieuwd op welke console Ninty dan games uit gaat brengen, wat je denkt.
  Nee hoor, Nintendo gaat óf NIET failliet óf totaal failliet. En ik ben van het eerste overtuigd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren