1. Instalatie 2 video kaarten.

Re: Instalatie 2 video kaarten.

Dus je hebt nu 4x een 4pins>6pins kabeltje?

Inderdaad.

-edit- Mijn post was een beetje onduidelijk.

Die power kabels met rode connectoren die je 2x hebt kunnen als het goed is 1x kaart aansturen. Als ik jou was zou ik nog 2 van dit soort kabels aanschaffen of even kijken of je er nog meer heb omdat je de videokaart liever op PCI power connector aansluit dan op die meegeleverde molex power kabeles.

Deze kabels dus

 • Dus je hebt nu 4x een 4pins>6pins kabeltje?

  Inderdaad.

  -edit- Mijn post was een beetje onduidelijk.

  Die power kabels met rode connectoren die je 2x hebt kunnen als het goed is 1x kaart aansturen. Als ik jou was zou ik nog 2 van dit soort kabels aanschaffen of even kijken of je er nog meer heb omdat je de videokaart liever op PCI power connector aansluit dan op die meegeleverde molex power kabeles.

  Deze kabels dus

 • Dus je hebt nu 4x een 4pins>6pins kabeltje?

  Inderdaad.
 • Dus je hebt nu 4x een 4pins>6pins kabeltje?
 • Hoi.

  Deze kabels 4 naar 6 pins zitten inderdaad bij deze video kaarten zoals ook te zien is in de filmpje http://www.youtube.com/watch?v=jCBckNth ... ure=relmfu skipp dan wel door naar 4:51

  Helaas heb ik van deze kabel http://i1102.photobucket.com/albums/g44 ... /10-16.jpg maar 1, is de mogelijheid er om hier een splitter op te plaatsen zodat ik alle 2 video kaarten kun voeden?
 • Hmm, wat ik vreemd vind is dat zoals je op sommige foto's kan zien dat de stekkertjes een connectortje missen. Nu heb ik zelf deze foto's even gemaakt:

  http://i.imgur.com/1raRc.jpg
  http://i.imgur.com/OMNGl.jpg
  http://i.imgur.com/GVgg0.jpg

  Zoals je daarop kan zien zitten bij mij wel gewoon alle connectortjes erin. (ik heb twee GTX580, dus die 8 pin connector kan je negeren) Nu weet ik niet zeker of dat iets uitmaakt of niet als je er een paar mist, maar je kan het beste even wachten totdat iemand anders reageert die daar kennis van heeft.

  Maar die vier 6 pin naar molex, zaten die bij jou videokaart? (die op de eerste foto) Zo ja, dan denk ik wel dat je die gewoon kan gebruiken. Dan moet je dus die kabels aansluiten op jou videokaart(wat je al gedaan hebt), en dan sluit je deze aan op jouw voeding: ( http://i1102.photobucket.com/albums/g44 ... /10-16.jpg ) Zoals je ziet zitten daar 3 molex aansluitingen op, en die sluit je dan dus aan op de kabels van de eerste foto. De andere aansluiting sluit je aan op de zwarte aansluiting van je voeding.

  En over deze: ( http://i1102.photobucket.com/albums/g44 ... 5/18-5.jpg ) daar heb je denk ik niet veel aan voor je videokaarten, omdat deze twee 6 pin connectoren nodig hebben. En dat een 4-pin is.
 • Bedankt voor de uitleg bjorntju.  Ik heb even een paar foto's genomen van de kabels zodat je een betere inkijk krijgt hoe het nou precies zit. Welke kabel kan ik het beste gebruiken, en in waar kan ik het beste deze op mijn voeding inpluggen. :S  Hier inderdaad de 4 power connectoren van de video kaarten.  Hier ingeplugd in de video kaarten.

  Hier de achterkant van mijn ocz voeding van 700W
  Hier de kabels geleverd bij de voeding sommige kabels heb ik dubbel en niet op de foto genomen.


  Hier nog wat losse kabbels die ik thuis had liggen.


  Hier een kabel die uit mijn voeding loopt naar de andere kant van mijn PC en nergens ingeplugd is, alleen in de voeding dan!


 • Ik denk niet dat het verstandig is om hem op een molex aan te sluiten. Het beste is om hem rechtstreeks op je voeding aan te sluiten. Als ik de plaatjes van die videokaart mag geloven dan zitten er per videokaart twee 6 pin connectoren op per kaart (dus in totaal 4 connectoren) Als het goed is zitten op jou voeding deze stekkertjes:
  Die gaan hier in:

  Als het goed zitten die stekkertjes al standaard op je voeding en hoef je ze dus alleen maar op je videokaart aan te sluiten. Maar omdat het volgens mij een modulaire voeding is(dus eentje waar je zelf nog verschillende kabels op je voeding kan aansluiten) Dan moet je even in de doos van de voeding kijken of je die kabels kan vinden. Deze kabel(s) kan je dan gewoon op de achterkant van de voeding aansluiten, en dan sluit je de andere kant van de kabel aan op je videokaart.

  Vergeet ook niet de SLI bridge te verbinden als je hem installeert!


  (dat is wel een ander type videokaart, maar het principe blijft hezelfde)
 • Hallo forumleden.

  Ik ben nieuw hier en heb jullie hulp nodig.

  Ik ben een beginnende gamer en ben bezig mijn eigen pc'tje in elkaar te zetten, en ik loop tegen een probleem die voor jullie misschien niks voorsteld!

  Ik heb 2 MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC en een OCZ voeding van 700W. Welke uitgang kan ik gebruiken om 2 video kaarten te voorzien van voeding. Deze 2 video kaarten hebben 2 power connectoren die ik zelf wel kan aansluiten op een MOLEX, maar hoe kan ik het best 2 video kaarten aansluiten en in welke ingang gaat deze aan de achterkant van een 700W OCZ voeding.

  Bedankt voor uw hulp alvast.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren