1. Internet doet gamers goed...of juist niet?

Re: Internet doet gamers goed...of juist niet?

Het is op zich heel jammer dat we tegenwoordig al zoveel meer van een spel weten dan vroeger (voordat het uitkomt that is). We weten nu al zoveel over bijvoorbeeld Zelda en Metal Gear en dat is aan de ene kant jammer. Maar ik kan me er ook goed mee identificeren dat het handig is om vantevoren te weten waar je aan begint.

En uiteindelijk heb je zelf de keus of je er gebruik van maakt of niet, dus wat dat betreft kan inetnet op deze manier weinig kwaad. Maar internet wel weer heel veel andere slechte kanten vind ik, maar dat voor elders :)
 • Het is op zich heel jammer dat we tegenwoordig al zoveel meer van een spel weten dan vroeger (voordat het uitkomt that is). We weten nu al zoveel over bijvoorbeeld Zelda en Metal Gear en dat is aan de ene kant jammer. Maar ik kan me er ook goed mee identificeren dat het handig is om vantevoren te weten waar je aan begint.

  En uiteindelijk heb je zelf de keus of je er gebruik van maakt of niet, dus wat dat betreft kan inetnet op deze manier weinig kwaad. Maar internet wel weer heel veel andere slechte kanten vind ik, maar dat voor elders :)
 • Internet heeft zo zijn min en plus punten. Vroeger wist je niet precies welke games er werkelijk uit kwamen en op welke datum. Het was zoiets van, je liep op een dag in Bartsmit rond en zo van '' Ey! check die nieuwe Final fantasy ofzo''. Nu weet je dat al maanden/jaren van te voren. Je hebt de screens, trailers en eventueel de demo enz al bekeken. Je weet hoe de gameplay inelkaar steekt.

  Wie weet weer niet, dat er een Final fantasy 12 of de nieuwe Zelda uitkomt? De beelden hebben we al gezien. PSP en NDS? Boeiend. Ik wist precies de lanceer datum joh. We wisten al weken van te voren hoe de next-gen console´s eruitzagen. Verassing? Een echte verassing is het niet. Als je het vergelijkt met vroeger.

  De pluspunt vind ik toch echter dat je je geld niet verspilt. Ik kan me heel goed herinneren hoeveel spellen ik vroeger had gekocht waarvan ik alleen van de achterkant van het hoes overtuigd werd. Zagen de screenshots er smakelijk uit, dan zal de game ook wel vet zijn. Dus kopen die handel! Kom je thuis, speel je het spel, blijkt het toch allemaal tegen te vallen.

  Je kunt nu meer source doen, en zo beslissen of het spel degelijk het geld waard is.

  Insidegamer, waarom verklappen jullie alles man! ;)
 • Weet nog goed dat ik filmpjes van Shenmue ging downloaden van 50MB met een 28k8 modem…………………….
 • Ja om je de waaarheid te zeggen vond ik het vroeger toch leuker dan nu, met metal gear solid had ik geen idee wat er zou gebeuren en nu komt deel 4 en weet je onderhand al meer dan de helft.

  iamthelaw
  buckfast
  itcouldbeyou

  Ja dat waren nog eens tijden. :)
 • grotendeels eens. Dat ik niet meer heel erg verrast wordt door games komt overgens ook gewoon doordat ik nu een aantal jaren verder ben in mn intresse in afgenomen.
 • Tot ze 1 gulden per minuut gingen rekenen, kon je net zo goed een blad voor kopen

  Haha idd, maar de telefoon rekening betaalde mijn ouders ;).

  Same here. Een miniscuul filmpje bekijken van de next-gen Zelda

  Dat filmpje van Link vechtend tegen Ganon? Dat filmpje heb ik ook zeker vaak bekeken :) .

  Zelf zat ik eigenlijk sinds de dag dat ik Banjo-Kazooie had uitgespeeld te kijken voor nieuws over Banjo-Tooie. Ik kon niet wachten om te weten te komen hoe die spellen met elkaar zouden linken. Jammer genoeg was door 2,5 jaar wachten en de uber hype die ik voor mezelf had gemaakt het spel wat teleurstellend. Vanaf dat moment ging de magie van gamen er bij mij een beetje af volgens mij….
 • …toen zag ik ineens de Nintendo tiplijn in een instructie boekje staan!! Het was DE oplossing…

  Tot ze 1 gulden per minuut gingen rekenen, kon je net zo goed een blad voor kopen ^^D

  Toen wij eenmaal internet kregen zat ik bijna altijd op IGN64

  Same here. Een miniscuul filmpje bekijken van de next-gen Zelda ;)
 • Leuke openings post. Ik moest vooral lachen om het stukje over het overschrijven van cheats. Zelf heb ik dat 1 keer gedaan en werdt toen gelijk de boekhandel uitgekickt. Ik was te arm om dat dure blad te kopen en was dan ook ten einde raad maar toen zag ik ineens de Nintendo tiplijn in een instructie boekje staan!! Het was DE oplossing en ik had meestal "al" na 3 keer bellen die felbegeerde cheats te pakken ^^D , heerlijke tijden waren dat.
  Toen wij eenmaal internet kregen zat ik bijna altijd op IGN64 om steeds maar de zelfde plaatjes te bekijken van een game in afwachting op de release.
  Nu komen er zoveel toppers uit dat het mij allemaal niet zoveel meer uitmaakt wanneer ik wat speel. Soms wil wel weer eens terug naar de N64 periode, dezelfde spellen gewoon te lang spelen, elke middag met zen vieren gamen en jaren wachten op die ene top game;):).
 • Feit is dat de een van de grootste uitvinding van de afgelopen jaren (internet dus) heel wat kapot maakt. Het ene na het andere tijdschrift (GameQuest en PC Zone bijvoorbeeld) wordt opgedoekt. En onthoud dat bijvoorbeeld de hele muziekindustrie instort omdat mensen niet eens meer bereid zijn om voor een cd'tje dat ze tig keer luisteren wat centen neer te leggen.
  Dat zijn andere dingen dan waar dit topic over gaat, maar het lijkt er toch mee samen te vallen. Mensen lijken minder snel ergens waarde aan te kunnen hechten omdat het zo makkelijk en snel (en soms zelfs gratis…) te verkrijgen is. Mensen zeggen massaal hun abonnementen op de krant op omdat ze via nu.nl ook wel op de hoogte blijven, dat een krant als de Volkskrant of het NRC veel meer te bieden heeft lijkt niet eens aan de orde.

  Wat ik bedoel is dat het lijkt alsof mensen door de immense hoeveelheid informatie die via het internet te verkrijgen is mensen geen risico's meer durven te nemen.
 • Ik ben het eens met de beginpost. Zo ben ik nu op het moment bezig niks over de nieuwe Zelda te weten te komen (Wat erg moeilijk is). Dit doe ik door de trailers en de screens en het nieuws en de topics over deze toekomstige master-game gewoon te mijden. Intenet verpest een beetje de gameservaring. Aan de andere kant is het ook weer handig. Ook ik zit dus met gemengde gevoelens
 • imacheat van sim city 2000 ofzo. Voor de rest ken ik geen cheats uit mijn hoofd. Maar vroeger was ik niet echt een gamer, toen was ik een rauwdauwer, dus die goede tijden heb ik niet echt meer meegemaakt. Behalve dan wel dat cheatding voor de super nintendo met zo'n boekje erbij.
 • Vroeger was het idd leuker enzo, maar toch.. ik zou niet meer zonder internet kunnen ^_^' Maar vaak word idd (te) veel van een spel verpest doordat ik iets té veel zie op screenshots/footage e.d. Maar ja.. 'you can't stop progress'.
 • Internet is goed, vooral nu veel ontwikkelaars zoveel middelmatige games uitpoepen… daar ga ik geen 60 euro voor neerleggen! <img alt=":(" src="/plugins/sceditor/emoticons/sad.png" />

  Misschien dat dat vroeger niet zo was… maar nu toch zeker! <img alt=":(" src="/plugins/sceditor/emoticons/sad.png" />

  Vroeger waren er ook wel slechte games hoor :P
 • Internet is goed, vooral nu veel ontwikkelaars zoveel middelmatige games uitpoepen… daar ga ik geen 60 euro voor neerleggen! :(

  Misschien dat dat vroeger niet zo was… maar nu toch zeker! :(
 • …en mijn engels zat toen nog op transformer en G.I. Joe niveau ^_^

  Let op je woorden ja! Niks mis mee hoor …. ;) *kuch* zie mijn avatar *kuch* zo heb ik engels geleerd man als ongeveer 7 jarig broekie

  Die Nintendo tiplijn was wel cool opzich ja; bellen naar het oppermachtige Nintendo! En in de wachtrij hoorde je reclames van "Now your playing with power, portable power" En ze wisten me gelukkig verder te helpen met Zelda enzo, want…. mijn engels zat toen nog op transformer en G.I. Joe niveau ^_^ En mijn moeder wilde het zelf oplossen.
 • Fok Gamefaqs, de tijden dat je na een week of twee vast zitten de Nintendo tiplijn belde waren pas de echte..
 • Ik ben het met jullie eens dat het nu beter is, maar toch…er mist iets ^_^!
  En Ken waar zat je vast met Quakeshot, ik bij zo'n stomme muur die naar beneden kwam donderen en je moest op tijd een code invoeren die je in het begin van het spel al had gekregen. Wist ik veel………….en mijn engels zat toen nog op transformer en G.I. Joe niveau ^_^

  Ben blij om te horen dat mensen zich ook zo voelen!

  Ik weet niet meer waar ik precies vast zat man… dat stukje waar jij het over hebt kan ik me ook nog goed herinneren… zat ik ook vast… maar ik zat norgens vast… maar ik weet niet meer waar. De graphics van die game waren trouwens echt goed voor die tijd.
 • Ik ben het met jullie eens dat het nu beter is, maar toch…er mist iets ^_^!
  En Ken waar zat je vast met Quakeshot, ik bij zo'n stomme muur die naar beneden kwam donderen en je moest op tijd een code invoeren die je in het begin van het spel al had gekregen. Wist ik veel………….en mijn engels zat toen nog op transformer en G.I. Joe niveau ^_^

  Ben blij om te horen dat mensen zich ook zo voelen!
 • Tja, soms is het wel een beetje jammer. Vroeger nam je veel meer te tijd om te gamen, en nu zit je ook msnen internetten etc. Vroeger kwam ik in de speelgoedwinkel aan, en zag ik opeens dat je Mario Kart kon spelen op de N64-pod. Nu hoor je die spellen al een jaar of meer voordat ze uitkomen. Maar toen was het voor mij echte een verrassing.
 • Jaja, vroeger moest je alles nog zelf uitvinden. Of zo'n blaadje inkijken voor wat hints en tips of cheats. Of schoorvoetend naar dat gastje op school gaan om te vragen hoe hij in godsnaam die boss had verslagen. Dat was zweten en vloeken en met controllers smijten omdat je niet wist hoe je verder moest en het ook niet zomaar te weten kon komen. Heerlijk ^^D

  Het was ook de tijd dat je eens in de zoveel tijd gewoon de plaatselijke gamesshop binnen liep om te kijken wat ze hadden. Er was namelijk minder publiciteit en daardoor lagen er soms verrassende games in de winkel (je had toen immers nog geen sites die gedetaillerde releaselijsten hadden staan). Lekker zomaar een game kopen (afgaand op het doosje en de praatjes van de verkoper) en dan maar zien of het wat was, want je kon ze toch terugbrengen binnen zoveel dagen. Ja, dat had ook wel wat.

  Toch is de huidige situatie helemaal niet zo erg. De toegenomen publiciteit zorgt ervoor dat je al aardig wat van games te weten kan komen voordat je ze wil kopen. Op basis van al die informatie kun je voor jezelf een 'must-have'-lijstje maken met games die absoluut wil hebben. En dat vind ik best fijn. Je weet nu namelijk ook veel beter welke games op welke systemen te spelen zijn (kun je makkelijker het juiste systeem vinden). Bovendien zijn veel winkels een stuk strenger geworden in hun omruil-beleid en voor de 50 a 60 euro wil je geen miskopen doen.

  O ja, inderdaad lagen de prijzen vroeger ook best hoog. Voor sommige games konden de prijzen lekker oplopen (149 gulden was niet vreemd voor echte toppers) en ik denk dat iedereen zich hier nog wel de belachelijke prijzen voor de N64 games voor de geest kunnen halen (sommige games lagen voor 229 gulden in de winkel, sick!) toen deze net uit was.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren