1. [iPhone] Sacred Odyssey

Re: [iPhone] Sacred Odyssey

Ik vind alleen de 'Quotes' op die van Zelda lijken. Je ziet voor de rest een Fantasy wereld die een heel andere sfeer dan Hyrule heeft en een galopperend paard. Als je me niet had verteld dat het een Zelda kloon was had ik geen enkele keer aan Zelda gedacht tijdens de trailer.
 • Ik vind alleen de 'Quotes' op die van Zelda lijken. Je ziet voor de rest een Fantasy wereld die een heel andere sfeer dan Hyrule heeft en een galopperend paard. Als je me niet had verteld dat het een Zelda kloon was had ik geen enkele keer aan Zelda gedacht tijdens de trailer.
 • Ik wilde hem net downloaden omdat ik zag dat die gratis was, ben ik blij dat ik snel argwaan heb :lol:

  Nee dankje…
 • Hij is uit en gratis. Ik ga hem zo downloaden en spelen als ik uit ben, ben benieuwd!

  Edit:

  Sacred Odyssey wordt gratis
  Hollanders en gratis. Het volgende bericht klinkt misschien goed in de oren, maar is toch minder interessant dan je denkt. Sacred Odyssey, die game van Gameloft die zoveel op Zelda lijkt, zal namelijk gratis te downloaden zijn. Het addertje onder het gras is dat de game je na vijftien minuten zal vragen de volledige versie van maar liefst vijfenhalve euro aan te schaffen. Het voordeel aan deze constructie is dat je de game even kan uitproberen vooraleer je de keuze maakt om hem aan te schaffen. Handig toch?
  (iPhoneclub)

  Edit 2: Of ik speel hem niet. In de Appstore staat dat ie 400mb groot is, in iTunes 6–700mb, in praktijk blijkt het meer dan 1GB te zijn en dat gaat mij net iets te furr.

  Edit 3: Nu staat ie uit het niets wel op m'n iPhone. 500mb.
 • Ach, ik vind het er prima uitzien. Bij gebrek aan een betere 3D adventure :)
 • Met r4 speel je teminste nog gejatte originele topgames.

  Met Gameloft speel je gejatte rip offs van topgames.
 • Met het verschil dat mn vriendin wel een R4 kaartje heeft en ik geen GameLoft games heb <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Hypocriet tot op het bot :O
 • Ziet er tof uit! Ga ik zeker weten halen.
 • Generic held, knullige animaties, generic omgevingen…jup dit is een gameloft game.
 • Ik zie thittoilvernderd , hier is ook nog de nieuwe trailer.
  http://www.youtube.com/watch?v=I0yxZiif ... _embedded#!

  Hier word duidelijk dat het een keiharde rip off is. Heerlijk, eindelijk weer een goede iPhone game :]
 • mjah das dan weer het andere uiterste
  niet iedereen geld voor echte nike-air max en niet iedereen heeft een winkel in de buurt die het verkoopt

  liever gameloft dan piratebay imo

  besides, als er geen markt voor was zou het niet verkopen
 • Tsja, ik heb altijd een afkeer tegen neppe namaak shit gehad. Mn nekharen gingen vroeger al overeind staan als ik een jochie op van die nep nike-air max van Scapino's Adam & Eve merk zag lopen. Of op een braderie al die rekken vol neppe voetbalshirts en Versace/Hilfiger.

  Voor mij liggen GameLoft en het bedrijf achter de R4 kaartjes heel dicht bij elkaar. Met het verschil dat mn vriendin wel een R4 kaartje heeft en ik geen GameLoft games heb :P
 • Nee, dat zouden we niet doen. Als er honderd Pac-Man's voor de iPhone zijn, koop je toch gewoon de beste (of die bestend als beste / best marketing heeft). En of dat nou de clone is of het orgineel maakt niet zoveel uit. De beste of meest populaire versie zal uiteindelijk overleven en de andere uitsterven. Dat is gewoon business en concurentie.

  Black Ops en WoW zijn ook alleen maar clone's (of verbeteringen) van spellen die al bestonden. Zo orgineel zijn beide echt niet.

  Gameloft maakt genoeg &quot;op zich zelf staande&quot; spellen. Behoorlijk wat licentiespul wat best te pruimen valt <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  Punt is dat 99% van hun output clones zijn. Je kunt er wel omheen draaien, maar dat is bij een Capcom niet het geval. Gameloft leeft puur op het kopieren. En ja, dat doen Tetris en Bejweled klonen ook MAAR dit zijn geen puzzelspelletjes, dit zijn diepere games. Als je een puzzelspel kopieert of een eigen versie maakt kopieer je in feite alleen het concept en verander je de look. Wat Gameloft doet is niet alleen het concept, maar juist ook de ART STYLE en de GAMEPLAY zo getrouw mogelijk nabootsen. Dat is hetzelfde als redeneren dat omdat er kopieen van Sudoku's zijn dat je daarom ook een bijna exacte kopie van Inception mag maken zodra je het budget hebt :')

  Daarnaast kun je niet lezen. Ik weet ook wel dat de advocaten van Nitnendo nog niet bij ze op de stoep staan. Daarom zeg ik ook dat ze in de toekomst waarschijnlijk ooit een keer te ver gaan. En merk ik tevens op dat doordat dit al veel minder op een Zelda lijkt dan een Shadow Guardian op een Uncharted, dat ze wellicht al op hun tengels aan het letten zijn.

  en tot slot: ik noemde je vergelijking tussen een boek en game debiel. (omdat je verhaal als even belangrijk voor beide beschouwde)
 • ja ik kraak die spellen ook niet af he :D
  ik zou ze ook allemaal kopen als ik een smartphone had

  maar het bedrijf zelf vind ik wat matig
 • Dat klopt. Maar zolang het de enige is, is het prima toch? Gameloft spellen doen niet veel verkeerd. En het maken van een kopie is ook niet instant een goed spel. Waarom zou je als gamer dan niet gewoon de kopie spelen, zolang het orgineel niet toegankelijk is voor je? Dan doe je je zelf toch te kort?

  En als er ooit het orgineel wel komt, dan kan je idd beter voor die gaan. Goed voorbeeld is GTA. Denk ook dat die een stuk succesvoller is dan de Gameloft-kopie op de iPhone.
 • dat is het punt niet

  punt is dat er geen stappen vooruit gezet worden
  je zegt het zelf al Black Ops en WoW verbeteren een bestaand genre, gameloft kopieert bestaande games

  het zijn pure klonen om geld te verdienen en als je 10x pacman hebt van 10 ontwikkelaars dan is die van Gameloft niet degene die je eruitkiest om te spelen
 • Nee, dat zouden we niet doen. Als er honderd Pac-Man's voor de iPhone zijn, koop je toch gewoon de beste (of die bestend als beste / best marketing heeft). En of dat nou de clone is of het orgineel maakt niet zoveel uit. De beste of meest populaire versie zal uiteindelijk overleven en de andere uitsterven. Dat is gewoon business en concurentie.

  Black Ops en WoW zijn ook alleen maar clone's (of verbeteringen) van spellen die al bestonden. Zo orgineel zijn beide echt niet.

  Gameloft maakt genoeg "op zich zelf staande" spellen. Behoorlijk wat licentiespul wat best te pruimen valt :)
 • het zijn nu eenmaal klonen daar kun je niet omheen

  het is precies wat je zegt, bij gebrek aan beter is het leuk ja maar als iedereen er dezelfde filosofie als gameloft op na hield dan speelden we nu Pacman en space invaders 3d HD 1080p in coop met 1 controller (1 gebruikt de pijltjes en de ander de knopjes) ipv Call of Duty Black Ops of World of Warcraft

  voor gamers is ditbedrijf niet zo goed

  Echt, alsof andere spellen makers die jullie zo geweldig vinden altijd even orgineel zijn ;}

  niet altijd maar wel meestal of soms of zelfs af en toe

  Gameloft is het nooit, dat is het verschil
 • Nou nou. Het is niet zomaar ctrl+c. Een copy van een spel maakt niet gelijk een goed spel. Kijk maar naar alle copies van World of Warcraft bijvoorbeeld. Of alle Command & Conquer clones. Of alle Wolfenstein 3D clones :P

  En nee. Een spel hoeft niet orgineel te zijn voor mij om goed te zijn. Vind het leuk hoor, als ik een keer een orgineel spel tegenkom. Maar achteraf speel ik gewoon liever mijn Call of Duty: Black Ops :lol:

  Aan het eind van de dag speel ik een spel voor me plezier. En dan mag het aan me reet roesten of Dungeon Hunter gewoon een Diablo-clone is. Kan ik diablo op me iPhone onderweg spelen? Nee. Nou dan maar the-next-best-thing. (Trouwen een dikke aanrader :D )

  Mijn god wat een debiele vergelijkingen.
  Nee, de enige die diebiele vergelijkingen maakt ben jij. Je kan hier wel leuk gaan rond lopen en verkondigen dat jij het allemal weet, maar denk je niet dat de advocaten van Nintendo & co het een beetje beter weten dan jij en ze vast al aan de deur van Gameloft hadden aangeklopt als ze hun gelijk zouden kunnen halen? Inderdaad.

  Echt om te lachen dat je zelf met een ver gezochte vergelijking komt en dan een vergelijking met clones van tetris (of bejeweled bijvoorbeeld) als debiel bestempelt :lol:

  Capcom deed het trouwens vaker met copy-pasten. Kijk maar naar hun Castlevania Puzzle Quest. Dat is gewoon Puzzle Quest met een Castlevania sausje. Echt, alsof andere spellen makers die jullie zo geweldig vinden altijd even orgineel zijn ;}
 • Haha. Je weet het wel mooi te brengen, maar ik ben een gamer en als gamer maakt het me geen ruk uit wie de game maakt, zolang het maar een goede game is. Dat jij je zelf wil beperken omdat jij een principiele haat hebt jegens een bedrijf moet je zelf weten ;}

  Die haat is niet eens zozeer jegens GameLoft als bedrijf, maar meer om hun producten. Ze maken gewoon clones van alle bekende games. Van Need for Speed tot Uncharted en van Castlevania tot Zelda. En ze komen er gewoon mee weg! Ze hebben gewoon geluk dat de ontwikkelaars hun shit niet voldoende dichtgepattenteerd hebben.

  Het is mij ook een beetje te kort door de bocht om maar te zeggen: Ik ben gamer en die games zijn kwalitatief goed (gek he? het is een ctrl+c) dus het maakt me geen ruk uit. Als echte gamer stel je toch ook wat andere voorwaarden aan een game? Originaliteit bijvoorbeeld? Als je van Kings of Leon houdt hoef je toch ook niet automatisch die kutcover van Laura Jansen helemaal geweldig vinden 'omdat het muziek is' ofzo?
 • Mijn god wat een debiele vergelijkingen.

  Over Tanja Grotter: dat is een boek waar alleen de namen zijn aangepast. Wat is het belangrijkste onderdeel van een boek? Het verhaal. Wat is er exact hetzelfde op de namen na? Precies.

  Dan een game. Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een game? Gameplay en art style. Wat is het verschil tussen een IP en een Gameloft rip-off? Niets, de gameplay en art style zijn zo precies mogelijk nagebootst. Alleen wat namen zijn veranderd en ja Gameloft heeft het zelf van de grond af gebouwd. Net als de schrijver van Tanja Grotter ook zelf zijn boek opnieuw geschreven heeft.

  Nee, ik weet zeker dat Gameloft op een dag nog een proces aan hun broek krijgen. Ik zal het toejuichen, dit is gewoon plagiaat. Deze "Zelda Kloon" lijkt gelukkig minder op Zelda als je zou denken. Wie weet een teken dat ze op hun tengels aan het passen zijn ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren