1. JAP of US PSP, little help plz..

Re: JAP of US PSP, little help plz..

ik heb ook de jap psp 1.5 met een amerikaans spel untold legens maar het is wel een vet ding.
op het begin als je de psp insteld kan je gewoon nederlandse taal kiezen.

maar is er ook ofzow iets downloadable voor de psp (behalve wipeout dan)
 • ik heb ook de jap psp 1.5 met een amerikaans spel untold legens maar het is wel een vet ding.
  op het begin als je de psp insteld kan je gewoon nederlandse taal kiezen.

  maar is er ook ofzow iets downloadable voor de psp (behalve wipeout dan)
 • Ik heb een jap psp en hij werkt zeer goed en bij mij is geen van die Potensiele nadelen voorgekomen.. het scherm (van sharp d8 ik) heeft geen dode pixels en ook de knoppen en analoge stick doen het zeer goed.. naja ik kan m nog niet vergelijken maar ik heb een nieuwere psp uit japan die ook al 1.5 was en waar al die nadelen al grotendeels verholpen werden en die meer lijkt op die in amerika.. maar als je m nu nog niet hebt zou ik toch ff w88 want dan heb je echt zekerheid.. tis dat mijn pa piloot is en hem voor inkoops prijs daar hierheen kan nemen anders hij ik er niet een geimporteerd,, ik hoop trouwens niet dat er een regiolock komt op spellen kan ik alleen nog maar jap spellen spelen :p.. maar dat zie ik eerlijk gezegt nog niet gebeuren en zeker niet door sony want die heeft de psp zelf regio vrij gemaakt..
 • ik heb volgens mij met mijn DS ook douane heffing gekregen, stond op zo'n apart formuliertje. Maar ik heb niks betaald ofzo.
 • via UPS wordt het gelijk in rekening genomen aan de deur betalen of als je aangeeft geen geld in huis te hebben (of niet genoeg) dan maken ze een acceptgiro klaar.
 • B.boy[an] schreef:
  de importbelasting krijg je niet gelijk dus waarschijnlijk komt hij er nog aan.
  maar omdat je het niet via UPC heb geregeld is de kans kleiner….

  ehh ik weet het niet hor maar volgens mijn is UPC een kaber bedrijf????? <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />
  ehh ik weet het niet hoor maar wat is een kaber bedrijf????? ;)

  Ennum, douane heffing krijg je toch meteen?
 • Hij bedoeld waarschijnlijk UPS, mierenneuker.
 • B.boy[an] schreef:
  de importbelasting krijg je niet gelijk dus waarschijnlijk komt hij er nog aan.
  maar omdat je het niet via UPC heb geregeld is de kans kleiner….

  ehh ik weet het niet hor maar volgens mijn is UPC een kabel bedrijf????? ;)
 • wtf, waarom zou een japans scherm nou scherper zijn dan een us schermpje… ?!

  verschilt in merk, sharp en samsung dacht ik… de ene is "beter" dan de andere. wil niet zeggen dat de andere slecht is natuurlijk.
 • wtf, waarom zou een japans scherm nou scherper zijn dan een us schermpje… ?!
 • met 21% btw en andere importkosten + vervoer en alles erbij opgeteld niet..
  in belgie is het nog net iets duurder qua taksen blijkbaar dan in nederland :@
 • ik heb vorige week donderdagavond mijn psp bij dvdboxoffice besteld, en heb hem gistermiddag ontvangen. Zeer nette levertijd naar wij dachten (ook al is het gratis!). Ik had de mazzel dat de douane het pakketje niet heeft opengemaakt/gecontroleerd dus hoefde ik geen importbelasting te betalen. Dit betekent dus dat ik +/- 220 euro voor mijn value pack kwijt ben. nou nog een game…

  please note dat ik de psp nog voor de "oude" dvdboxoffice prijs van 349 cad heb gekocht inmiddels is de prijs naar 379 cad gestegen!

  al met al kan ik dvdboxoffice met een warm hart aanraden, ondanks dat er her en der andere berichten op internet te lezen zijn (lange levertijden etc.)
 • Langs een kant kan ik via play-asia of liksang een JAP PSP bestellen maar na alle extra kosten van vervoer en BTW erbij te hebben gerekend kom ik op een goeie 350 euro+ voor een psp value pack en spel.

  Daartegenover staat videogamesplus met bijna 350 euro voor een US PSP en dan… DVDboxoffice komt met een prijs van slechts 310 euro met een value pack, 1 game, verzendingskosten EN BTW !! opmerkelijk goedkoper dus.. maar.. regio 1 voor UMD films :S

  Het probleem zit em imo dus enkel in de regiocode voor films.. maar dan bedenk ik me opeens.. ik ga prolly nooit 15-20 euro voor een umd film uitgeven om een film op men PSP te bekijken.. ik koop zelfs amper DVD films om op men PS2 te bekijken.. dus vroeg ik me af of er nog ANDERE belangrijke verschillen waren die de (veel) duurdere prijs van een JAP PSP kunnen rechtvaardigen.


  Het prijsverschil in deze 4 bedrijven btw zit em vooral in de shipping.. ALLE bedrijven buiten DVDboxoffice vragen 30-45 euro verzending en dvdboxoffice doet het standaard GRATIS met DHL.. ik heb al dingen gekregen van DVDboxoffice met DHL en dat was altijd 2-3 dagen maximaal onderweg en in goede staat ontvangen.. mijn DS en een paar DS games en GBA games kwamen allemaal van daar.

  Ik heb gevraagd of ze zelfs het spel in hetzelfde pack willen steken als de free shipping voor de PSP en als dat confirmed wordt heb ik wel een heel goedkope PSP en hoef ik nioet tot september te wachten voor de even dure europese versie.. mits het enige verschil em toch enkel in die UMD films zou zitten. Ik kan namelijk beter een 512MB of 1GB memory stick kopen en daar dan alles opzetten wat ik wil zien, en kheb genoeg om te bekijken :lol: .


  dus euh ja enige reacties hierop, ivm eventuele andere verschillen of dingen waar ik op moet letten, of dingen die ik over het hoofd gezien heb?

  voor 300 heb je al een PSP + spel daar hoor…
 • 9u32 - DHL site vermeld dat mijn pakketje net bij de koerier afgeleverd is om geleverd te worden, zozo das snel, de 19 besteld, 20e verstuurd en straks heb ik em al, nu nog het spel dat uitverkocht bleek :'(
 • hmm japanse of amerikaanse maakt in principe niet heel veel uit, als je maar geen duitse koopt..
 • DVDboxoffice.
  overlaatst had ik iets besteld, verstuurd op 29 april en 2 mei was het al hier, das 2-3 dagen maar.

  hopelijk is het deze keer ook zo dan heb ik heb rond maandag-dinsdag al :]

  en voor die films of foto's op de kaart te zetten, gebruik je gewoon een usb kabel en dan zet je het zo op de memory stick/kaart die erbij zit?

  ik heb wel een paar USB kabels.. ook met kleine aansluiting dus tenzij het weer iets specifieks 'sony' is kan ik wel verder.
 • waar heb je het ding besteld? en mijn psp was overigens (na diverse tests met donkere/lichte jpegjes) "pixel perfect" des te blijer was deze jongen natuurlijk!
 • Us PSP.
  die zou volgens berichten later ook naar hier komen, buiten dan de regiocode voor films.
 • voila, knoop doorgehakt, PSP besteld met lumines erbij.
  wipeout toch maar niet genomen gewoon omdat ik racers en schieten enzo beetje beu ben.. wil gewoon een leuke relaxte game en later zie ik nog wel.

  nu hopen op geen kapotte pixels maar dat zal wel niet het geval zijn..

  Welke heb je nou gekocht?

  Een mogelijk voordeel van een US-versie (misschien beetje te laat nu) is dat er wel een mogelijkheid is tot het invoeren van een regiolock voor spellen.
  Tot nu toe zijn de games regio-vrij maar de mogelijkheden zijn altijd opengehouden om dit later alsnog in te voeren. Zit je dan met je japanse PSP :S
 • voila, knoop doorgehakt, PSP besteld met lumines erbij.
  wipeout toch maar niet genomen gewoon omdat ik racers en schieten enzo beetje beu ben.. wil gewoon een leuke relaxte game en later zie ik nog wel.

  nu hopen op geen kapotte pixels maar dat zal wel niet het geval zijn..
 • Ik had de mazzel dat de douane het pakketje niet heeft opengemaakt/gecontroleerd dus hoefde ik geen importbelasting te betalen.
  ;} de importbelasting krijg je niet gelijk dus waarschijnlijk komt hij er nog aan.
  maar omdat je het niet via UPC heb geregeld is de kans kleiner….

  importbelasting krijg je wel gelijk, je moet of bij het postkantoor betalen en anders aan de deur. Dat heb ik wel vaker meegemaakt me internet aankopen…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren