1. Kutaragi bekent dat er defecte PS3's zullen zijn

Re: Kutaragi bekent dat er defecte PS3's zullen zijn

Waarom zou die Kutaragi gast dit bekennen?
Het is toch vanzelfsprekend.
 • Waarom zou die Kutaragi gast dit bekennen?
  Het is toch vanzelfsprekend.
 • Jezus wat een onnieuws, das net zoiets als je zegt je zal af en toe je eten aan laten branden.
  Of er zullen TFT schermen zijn met dode pixels.
  Met ieder product heb je wel een percentage defecte machines, tis echt niks nieuws hoor.
  Probeer eens met iets echt ergs onrust te stoken Ramy.
 • Dit gaat niet over defecte PS3's maar over Cell chips en GPU's die eventueel een defect bevatten in een gedeelte wat toch niet gebruikt zal worden in de PS3 , die zijn gewoon prima bruikbaar en zullen ze niet weggooien .

  Als je PS3 echt kapot gaat heb je gewoon garantie .

  Idd jij hebt het tenminste door.

  Ik denk dat Ramirez dit gewoon gepost heeft om te bashen en om zogezegd aan te tonen dat Sony slechte kwaliteit gaat produceren. ;}

  Sorry maar het is in ALLE fabrieken zo dat er een foutmarge is. Daarom dat er bvb bij een lopende band van een bierbottelarij een controleur is die kijkt of de fles goed gemaakt zijn, er geen vreemde dingen in de fles zitten, of het flesje niet halfvol is,… Tegenwoordig gebeurt dat bijna allemaal automatisch door de razendsnel flesjes te scannen.

  Hetzelfde dus met de productie van de cell chips, er zullen altijd wel een aantal defefecte chips geproduceerd worden maar die zullen natuurlijk niet in de PS3 gedaan worden. Alles wordt zo goed mogelijk getest. De productie van de cell chip is nog heel nieuw en Sony optimaliseert altijd de productie zodat de foutmarge kleiner wordt, de productiekosten dalen, snellere productie,…
 • Goh, hoe verrassend. Ik hoef de Ps3 al niet meer. :/

  Van alle consoles die er geproduceerd worden zal een percentage daarvan defect zijn. Niets nieuws.
 • Denk je dat die 48 Pipelines van de ATI GPU dan ook allemaal gebruikt worden?…nee..het is precies hetzelfde als bij pc GPU's.

  Dat moet wel wel anders kan MS dat niet in zijn final specs zetten , en ze kunnen ook geen Gpu's met verschil in aantal werkende pipelines gaan gebruiken anders loopt een spel op de ene Xbox 360 wel vloeiend en op de andere niet .
  Mochten ze niet alle pipelines gebruiken dan komt dat snel genoeg uit .

  Sony zal ook het uiteindelijke aantal pipelines vermelden wat gebruikt gaat worden en niet wat er daadwerkelijk opzit .

  Uiteindelijk zullen er wel versies op de markt komen zonder defecten, maar de vraag is dan ook nog hoelang de levensduur is.

  Als ze een Cell met 7 zeker werkende Spe's kunnen ontwikkelen zal dat goedkoper voor ze zijn , die zal er zeker komen .
  Ik hoop ook dat de Blu Ray drive minder problemen gaat geven als de cd en dvd speler van de PS1 en PS2 .
 • Ik vraag me af hoe gebruikelijk het is dat een aantal op de duizend units iets mankeert………………………………………………………………..
 • Denk je dat die 48 Pipelines van de ATI GPU dan ook allemaal gebruikt worden?…nee..het is precies hetzelfde als bij pc GPU's.
 • er zullen ook defecte Xbox360's zijn, er zullen ook defecte Revo's zijn, what is the problem?
  Garantie anyone?
 • Uiteindelijk zullen er wel versies op de markt komen zonder defecten, maar de vraag is dan ook nog hoelang de levensduur is. 4 cores is niet niks en dan ook nog die RSX. M'n broers PS2 hadden we destijds voor 1500 gulden gekocht en die werkte maar 2 jaar.
 • De Cell gaat in productie met 8 SPEs , de kans om een Cell met daadwerkelijk 8 werkende SPEs te maken is niet 100 % , er zullen er maar 7 gebruikt worden in de PS3 , mochten er maar 6 werken dan komt die Cell niet in de PS3 volgens Kutaragi , er word dus wel eerst getest .

  But by considering one or two SPEs as a redundancy from the very beginning, we can still use a Cell chip even if it's partially defective," Kutaragi said, who also revealed that a similar scheme would also be used for the PlayStation 3's RSX graphics processor.

  Maar hopen dat ze niet te veel problemen hebben en ineens besluiten terug te gaan naar 6 .
  Voor de RSX zal het zelfde gelden .
  Wel jammer , dus blijkbaar zullen niet alle pipelines worden gebruikt bij de RSX .
  PC grafische kaarten met kapotte pipelines na productie worden gewoon verkocht als goedkopere versie , een Nvidia 6800 Ultra of GT Core word underclocked verkocht als 6800 ( LE ) met 8 of 6800 met 12 ipv 16 pipelines , een RSX moeten ze dan weg gooien en dat kost veel geld .
 • Maar normaal gesproken wordt er rekening gehouden met een foutmarge en aantal chips is gewoon altijd niet goed. Nu wordt er gezegd dat ze zelfs die foutmarge die ze verwacht hadden niet halen. En dan is er dus vrij veel wat ze gewoon weg kunnen gooien, maar wat ze wel geproduceerd hebben. En dat is niet fijn.
  Maar lijkt er dus op dat die cell-chip beetje erg lastig te produceren is of heel erg goed gemaakt moet worden en dat die het anders niet doet. Is niet gunstig voor Sony.
 • Niet meer dan logisch dit. Die kans bestaat bij bijna alle apparaten. De 360 en revolution zullen dit ook hebben. In europa zullen er altijd wel wat kinderziektes genezen zijn.. Ik maak me hier geen zorgen om. Ik heb de PS2 ook bij de launch gekocht en die werkt nog steeds prima.
 • OMG!!! zoek dekking allemaal!!! de Japanners komen ons bestoken met kapotte cell chips!!!

  ben ik ff blij dat er zoiets als 'garantie' bestaat… <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  ja daarom waarom doen mensen dan zo moeilijk ^_^'
 • OMG!!! zoek dekking allemaal!!! de Japanners komen ons bestoken met kapotte cell chips!!!

  ben ik ff blij dat er zoiets als 'garantie' bestaat… :)
 • Goh? Toch? Ik voorspel dat er ook kapotte Xbox 360's en Nintendo Revolutions zijn.

  :) straks gaat whirlpool nog beweren dat er ook kapotte magnetrons bestaan…

  spooky hoor!
 • Goh? Toch? Ik voorspel dat er ook kapotte Xbox 360's en Nintendo Revolutions zijn.
 • Met andere woorden, oud <img alt=":O" src="/plugins/sceditor/emoticons/shocked.png" />

  het interview is wel degelijk 'nieuw' niets oud aan. Ik denk dat kutaragi doelt op de angst die veel consumenten hebben, de angst dat nieuwe snufjes ontzettend kwetsbaar zijn. Feitelijk geeft hij aan dat het onmogelijk is om perfecte apparaten te maken, geen mens is immers perfect en consoles en chips ontwerpen blijft mensenwerk.

  In de praktijk zal het idd wel gaan meevallen. Het is nu ook al zo dat er van de miljoenen consoles die dagelijks over de toonbank gaan een marginaal deel al bij verkoop 'defect' zijn. Daar heb je nou eenmaal garantieregelingen voor…
 • Zucht… -_-'

  En? Dus? Nu? De wereld moet nu zeker vergaan? Alsof er nog nooit defecte PS2's / Xboxen / GC's zijn geweest. Probeer jij een een paar miljoen werkende cell processors te maken zonder dat er een defect bij zit.

  Met andere woorden, oud :O
 • dat kon je toch al wel weten dat was bij de ps2, psp dus waarom niet bij de ps3 daarom moet je hem ook niet bij de launch kopen

  Daar geef ik wiggum gelijk in, bovendien is dat 1 voordeel wat we in europa hebben. Wij krijgen vaak door de latere release datum een versie die ontdaan is van de eerste kinderziekten. Dat zien we bijvoorbeeld bij de psp met de slecht geplaatste printplaat van de square button…
 • dat kon je toch al wel weten dat was bij de ps2, psp dus waarom niet bij de ps3 daarom moet je hem ook niet bij de launch kopen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren