1. Laatste oproep om wat te maken van het forum

Re: Laatste oproep om wat te maken van het forum

Is het op andere fora dan zoveel beter? ik weet niet hoor, ik kijk alleen maar hier.

Ik zie echt zoveel members hier die echt met goede posts en topics komen, er zijn zoveel menigen van bepaalde members die ik altijd graag even lees.

Ja dat er wat memebers bij zitten die wat nutteloze opmerkingen tussendoor gooien, dat heb je altijd en overal.

Maar om nou weg te gaan van dit forum om wat bepaalde figuren? en hoe kunnen bepaalde figuren nou een topic verpesten, daar heb je toch mods voor om offtopic of spam of wat dan ook te verwijderen.
 • Is het op andere fora dan zoveel beter? ik weet niet hoor, ik kijk alleen maar hier.

  Ik zie echt zoveel members hier die echt met goede posts en topics komen, er zijn zoveel menigen van bepaalde members die ik altijd graag even lees.

  Ja dat er wat memebers bij zitten die wat nutteloze opmerkingen tussendoor gooien, dat heb je altijd en overal.

  Maar om nou weg te gaan van dit forum om wat bepaalde figuren? en hoe kunnen bepaalde figuren nou een topic verpesten, daar heb je toch mods voor om offtopic of spam of wat dan ook te verwijderen.
 • De zeldzame keer dat ik nog buiten het anime-subforum (lees: de Nintendo-forums) post, kom ik direct in aanvaring met kiddies als die Wilcov.

  Dat hij, en vele anderen, zo lang onzin kunnen posten zonder gewoon gebanned te worden is onbegrijpelijk.

  Het niveau van modden mag wat mij betreft flink opgeschroefd worden. En ja, ook sommige redactieleden en mods zijn wat mij betreft veel te kiddie bezig met hun eenzijdige gedachten.
 • Van mij mag er wel strenger opgetreden worden tegen vervelende fanboys en vervelende spammers.
 • Voorbeelden voor Vincent:

  VincentBroccoli
  KamjarFidai
  Blam
  NuclearGoat
  Makz


  Heeeel soms zie je deze members posts maken in andere fora, maar meestal niet. En dit zijn toch members die aardig wat toevoegen op hun eigen manier.

  En als ik het even omdraai: De members die in de gaming topics posten, zijn voor 90% zonder kennis. Diegene die wel kennis bezitten over games zijn op 1 hand te tellen.

  Nogmaals, zonder offtopic is er geen IG. Punt.

  de meeste van die mensen die jij op noemt posten veeeel meer in het art en disign forum.

  Offtopic fora = Offtopic forum, media, discussie, art-design, anime,. sport.

  ah bedoel je zo, ik dacht dat je alleen dat gedeelte bedoelde
 • @Rick_James: je vergat Bakura gewoon! Schaam je!^_^'

  Bakura komt geloof ik niet meer op het forum. Jammer, hij had wel humor :P.

  Als verklaring voor deze "zooi" geef ik overigens het woord 'komkommertijd' op…
  Zodra er werkelijk echt (veel) leuke games zijn om over te babbelen is er sowieso minder tijd (en ruimte) voor offtopic gelul in de gaming fora.

  Idd, dat idee heb ik ook al een tijd. Ik post zelf nu ook een stuk minder wegens een gebrek aan grote speltoppers. Zodra ze uitkomen zal ik waarschijnlijk ook weer een stuk vaker posten. Dat zal waarschijnlijk voor wel meer mensen gelden.

  In ieder geval, ik ben blij dat die irritantjes geband zijn en dat de boel wat strenger wordt. De laatste tijd ergerde ik me dood aan bepaalde ventjes die hier rondhingen.
 • Dus daarvoor is die report functie…

  Overigens werd hier ergens de optie gezet tot "zones" (mogelijkheid tot bannen per subforum), maar dat zie ik niet echt zitten. Het zou wel tijdelijk effect hebben, maar de persoon zal dat gedrag ook elders toch wel vertonen (het is raar hoe voorspelbaar mensen worden op het internet) en je krijgt een eilandenrijk waarin de grillen van de plaatselijke mod de regel zijn. Dus krijg je inconsistentie (< goed geschreven?) en dat is niet het imago waar een publiek forum op uit is.
  (edit: denk ik dan toch)

  Blij overigens dat mensen als Ace, M-M en Steven gebanned zijn. Anderzijds had dat al veel eerder gekund, maar goed. Ik begrijp wel dat de moderators terughoudend zijn ten aanzien van bannen, het geeft toch een bepaald (onbewust) wantrouwen richting nieuwelingen aan en het is weer een forummer minder.

  @Rick_James: je vergat Bakura gewoon! Schaam je!^_^'


  Als verklaring voor deze "zooi" geef ik overigens het woord 'komkommertijd' op…
  Zodra er werkelijk echt (veel) leuke games zijn om over te babbelen is er sowieso minder tijd (en ruimte) voor offtopic gelul in de gaming fora.
  Wat mensen in de offtopic sectie doen, moeten ze verder zelf weten. Niemand is immers verplicht om te reageren.
 • Het is goed om te zien dat Ken hier een kleine revolutie van maakt die er wel voor zorgt dat men wat zorgzamer post op het forum. Laten we dan bovendien vanaf nu gewoon al die dreuge +1 offtopic threads als: "Hoe noem je je vrienden" verbieden.
 • Ja, das nou jammer heh. ;)
 • Zolang er maar geen misbruik van gemaakt word.

  De naam van degene die een post report staat er bij <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" /> Dus dan kan diegene ook meteen aangepakt worden <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  Aaaarrggg crap :P
 • Zolang er maar geen misbruik van gemaakt word.

  De naam van degene die een post report staat er bij :) Dus dan kan diegene ook meteen aangepakt worden :)
 • Zolang er maar geen misbruik van gemaakt word.
 • Idd goede optie die report knop.
  Nu nog een knokploeg die naar die persoons huis gaat en zijn PC kapot slaat met knuppels. :D

  Nee gein ik vind het een top toevoeging.
 • De reportfunctie werkt echt heel mooi gasten. Heb al een 'zaak' in behandeling (6)
 • laten we zo zeggen dat ik altijd voor ben geweest voor een redelijk strenge aanpak, iig degene die me zagen in de tijd dat ik nog actief modde, want die plek kan ik iig niet meer vervullen, geen zin/tijd meer ervoor, daarnaast post ik zelf nauwelijks, en dat is vooral denk ik aan mezelf te danken :P Topics die me niet interesseren post ik niet in, ik lees ze wel maar daar blijft het dan ook bij.

  Daarnaast is het niveau nou niet wat het geweest is, maar dat zal wel goedkomen :)

  Ik ben zelf al blij genoeg dat de crew doorheeft dat slappe gedoe van vroeger niet meer werkt :)
 • Ik denk dat er door de nieuwe report functie toch enige betrekking van de members is doorgevoerd. Mensen kunnen nu zelf meehelpen om irritante post sneller verwijderd te krijgen en ik denk dat dit wel een positieve invloed kan hebben.

  Daarnaast vind ik dat het offtopic forum gewoon bij het forum hoort. Er is van oudsher altijd al een plaats geweest waar men over iets anders dan gamen kan praten, dat hoort erbij.

  Ik vind het opzich niet erg als iemand alleen voor offtopic op het forum zit. Dat hoeft niet negatief te zijn. Het is niet de ideale plek idd, alleen is het erg?
 • Wat mij opvalt is dat er nauwelijks meer over games wordt gesproken als het om de huidige generatie consoles gaat. Er verschijnen nog dagelijks nieuwe games, maar de topics over deze games blijven uit. Veel gelul in verschillende topics over dezelfde ondewerpen. Een discussie over een bepaald spel verschuift naar de tweede pagina doordat men het steeds nodig vindt 'welk spel moet ik kopen'-topics te openen. Vervolgens wil iemand de discussie over het spel dat inmiddels op pagina 2 staat voortzetten en wordt er een nieuw topic geopend omdat men geen zin heeft om verschillende pagina's door te bladeren. (waar ik mijzelf soms ook schuldig aan maak) Gevolg is dat andere gasten op zo'n moment weer beginnen te zeiken dat er al een ander topic over dat spel was. En zo krijg je een soort van kettingreactie.

  Misschien zou iedere forumsectie mbt een bepaald platforum een sticky 'welk spel moet ik kopen'-topic moeten krijgen. Alle topics die met eenzelfde onderwerp worden geopend kunnen dan direct worden verwijderd.

  Zo zijn er waarschijnlijk nog wel een aantal zaken waarvoor een sticky topic kan worden gemaakt om te voorkomen dat er verschillende topics over dezelfde onderwerpen komen.

  Daarnaast lijkt het me handig als we als members zelf met oplossingen voor verbeteringen van het forum komen in dit topic. De meeste reacties bestaan tot nu toe namelijk alleen uit het beamen van het probleem dat Ken in zijn openingspost noemde. Nu is het tijd voor het vinden van een oplossing.

  Wellicht is die te vinden in het betrekken van de members bij het forum. De members een bepaalde verantwoordelijkheid geven. Op welke manier dit kan zonder dat het een complete anarchie wordt ben ik nog niet uit. Wellicht heeft iemand anders hier ideeen voor.
 • Damn, mijn afstudeerwerk beinvloed zelfs mijn reactie's op dit forum…

  Irritant is dat he. :P
  Ach betekent in ieder geval dat je toch wat opgestoken hebt van je studie. :D
 • Het aanbieden van een off-topic gedeelte naast het Gaming gedeelte is absoluut niet één van de grote oorzaken van het dalende niveau in de gaming fora. Mensen verwarren alleen off-topic (niet games-gerelateerd) met onzin…

  Pareto stelde ooit: 20% van de oorzaken zorgen voor 80% van de problemen. Zaak is om nu stap voor stap te kijken waar verbetering te realiseren is en zo tot een acceptabel niveau te komen.

  Damn, mijn afstudeerwerk beinvloed zelfs mijn reactie's op dit forum…
 • Kijk opzich heb ik helemaal niks tegen die hele offtopic forum, ik vindt het wel leuk op zijn tijd gewoon een beetje over onzin babbelen.
  Maar er is een verschil tussen leuk offtopic posten en gewoon weg irritant en onbeschoft posten.
  Dit is wat een aantal mensen dus deden, het was niet meer leuk en ze zaten alleen maar te kutten.

  Dan kan je nog wel reageren van 'ach wat zeuren jullie het is maar slow chat op offtopic dus mag je daar zo posten' maar dat is natuurlijk niet zo.
  Offtopic betekent niet meteen dat je alles mag posten wat je wilt, zonder rekening te houden met een aantal regels.
  Je mag ieder onderwerp aankaarten en bespreken, mits dit op een beschaafde manier gebeurt.

  Elkaar voor K*kerleier en weet ik wat voor onzin uitmaken valt niet onder normaal of beschaafd.
  Als je elkaar zo nodig de huid vol wil schelden doe je dat maar op msn, het forum hoeft niet te leiden onder hormonale haantjes gedrag.

  Kom ook niet met dingen als hij begon, we zitten niet op de kleuter school.
  Als hij begint wees dan zo volwassen om je niet tot zijn niveau te verlagen en reageer een beetje normaal. (anders snij jij jezelf namelijk in je vingers)

  Wees ook eens een vent en neem verantwoordelijkheid voor je eigen daden, kom niet aan janken dat hij of zij je aanspoorde en het dus eigenlijk zijn of haar schuld is.
  Jij koos ervoor om zo te reageren dus jij bent even schuldig.
 • Een strenger beleid mag van mij altijd doorgevoerd worden. Types als Metroid-Mark hadden na hun waarschuwing gelijk een permanente ban moeten krijgen omdat je weet dat types als hij het toch weer verzieken als hun ban is afgelopen. En misschien moet er bij het aanstellen van crewleden ook gekeken worden naar hoe ze zich de afgelopen tijd hebben gedragen op het forum. Op dit moment zitten er mensen in de crew waarvan hun naam me werkelijk niks zeggen. Zoals al te vaak gezegd is hebben crewmembers een voorbeeld functie, dus stel daar dan ook mensen aan die ook enig 'gezag' hebben op het forum.

  Misschien kunnen posts die in het offtopic forum worden gemaakt ook niet meer bij de postcount worden gerekend. Dit is technisch vast wel mogelijk, en hopelijk zal het spammen dan ook wat verminderen. Dat slowchattopic mag van mij ook zo snel mogelijk worden verwijderd. Dat topic heeft IG naar mijn mening niets opgeleverd, en alleen maar voor heisa gezorgd. De andere +1 topics zoals 'Welk spel heb je het laatste gespeeld' en het Luistertopic mogen van mij ook worden verwijderd of om de zoveel tijd opnieuw gestart worden. Niemand interesseert het welk nummer je voor het laatst geluisterd hebt of welk spel je het laatst gespeeld hebt. Mocht dit alles niet helpen dan moet het hele offtopic forum maar verwijderd worden. Het zal jammer zijn aangezien het toch een deel van IG is, maar als het ervoor zorgt dat het niveau in de Gamingfora stijgt hoor je mij niet klagen.

  Het SGF mag wat mij betreft terugkomen, al zal de opzet wel wat anders moeten anders zit je na een paar weken/maanden weer met een forum waarin niet of amper gepost wordt. Het idee achter het SGF vind ik wel erg goed, dus het verdient zeker een comeback.

  -edit-
  Ik zie dat het report knopje er eindelijk is. Werd tijd <img alt=";)" src="/plugins/sceditor/emoticons/wink.png" />
  Denk je niet dat als het slow chat topic weg gaat er veel meer op andere plaatsen word gespamd? Het idee van de +1 topics weghalen vind ik wrel goed want die brengen echt niks extra. Hoe noem je jouw vrienden -_-'

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren