1. Lag na ongeveer tien minuten spelen

Re: Lag na ongeveer tien minuten spelen

Het enige rare van alles is wel dat ik tijdens de test geen last had van lag, maar toen ik Battlefield 3 ging spelen begon de lag weer na tien minuten. Waarschijnlijk bel ik Alternate dan morgen even op om te vragen wat het kan zijn en natuurlijk of zij het kunnen repareren.
 • Het enige rare van alles is wel dat ik tijdens de test geen last had van lag, maar toen ik Battlefield 3 ging spelen begon de lag weer na tien minuten. Waarschijnlijk bel ik Alternate dan morgen even op om te vragen wat het kan zijn en natuurlijk of zij het kunnen repareren.
 • Het probleem is opgelost. Ik heb Alternate vanochtend gebeld en gevraagd of ik de zegel mocht breken, omdat ik niet echt dichtbij Alternate in de buurt woon. Ze zeiden dat het goed was, dus ik heb dat dan ook maar meteen gedaan. Toen ik mijn computer opende zag ik dat er een hele hoop stof in de fans zat. Ik heb al het stof voorzichtig uit alle fans weten te halen. Ik heb daarna mijn computer gewoon weer aangesloten en heb toen een test gedaan met FurMark. Deze test heb ik tien minuten lang alten draaien en ik heb werkelijk geen seconde last gehad van een hapering.

  Ik wil iedereen die mij geholpen heeft hartelijk bedankt voor de tijd en de moeite die jullie genomen hebben om mij te helpen. Echt super bedankt.
 • Ik denk trouwens dat ik het probleem gevonden heb. Het ligt waarschijnlijk aan mijn videokaart. Ik heb even een test gedaan met FurMark en toen begon mijn hele computer te haperen, zoals bij Battlefield 3. Ik zal even contact opnemen met Alternate om te vragen of ik de zegel mag verbreken, zodat ik hem van binnen kan bekijken. Ik denk namelijk dat hij helemaal vol zit met stof. Ook is mijn broer een redelijke computergek dus die weet er ook wel veel van. Waarschijnlijk zal ik hem morgenochtend een keer openmaken en dan zal ik vertellen of het probleem opgelost is of niet. Anders heb ik jullie hulp nog even nodig. Ik wil jullie wel alvast bedanken voor de hulp en de moeite die jullie tot nu toe hebben genomen om mij te helpen.


 • Uploaded with ImageShack.us

  Even ter vergelijking btw, imho wordt je cpu echt niet te warm.
  Een goed programma om je cpu op 100% te laten draaien (en dan alle cores) is Prime95.
  Let wel op want als de boel echt te warm wordt merk je het dan echt wel.
 • Als je nog garantie hebt dan zou ik dit gewoon melden bij alternate.

  Nogmaals het kan vanalles zijn van foute instellingen in je Bios tot ram geheugen wat defect is tot een voeding die niet genoeg stroom levert als je systeem op volle toeren draait.

  Gewoon eens bellen als je garantie hebt, een nette firma lost het dan voor je op (daar heb je ook voor betaald dus je niet laten afschepen).
 • Bedankt voor je nuttige bijdragen hierboven.
 • [reclame. See ya, and I wouldn't wanna be ya - 7threst]
 • Ik heb de computer niet zelf in elkaar gezet. Ik heb hem in elkaar laten zetten bij Alternate. Ik ga daarom hier ook wel vanuit dat ze hem goed in elkaar hebben gezet aangezien de mensen die er werken het dagelijks doen.

  Ik heb nu even een test gedaan vijf minuten lang. Het lijkt erop dat de temperatuur van de processoren zo rond de zestig graden Celsius blijft hangen.

  De testresultaten
 • temperatuur valt reuze mee, lijkt mij niet op lagg ;)

  Wat je kunt proberen is het programma Everest te draaien.

  Hier zie je de temperaturen van de meeste apparaten in je computer rechtsonderin het beeld. Indien je je muis eroverheen haalt zie je wat het is, bijv CPU 0, CPU 1, GPU etc etc.

  Ook zit er een handig stresstest in Everest, hier kun je instellen dat bijvoorbeeld alleen je CPU op 100% load laad draaien (voor een bepaalde tijd) om te kijken hoe warm hij maximaal word, uiteraard kun je ook alle apparaten (HDD/MEM/CPU/GPU) op 100% load laten draaien.


  Heb je bijvoorbeeld ook gekeken naar Proccessen die dan draaien? Is er een procces die flink uitblinkt buiten game.exe bijvoorbeeld ?
 • Je CPU word gewoon veelste warm lijkt mij. Kijk eens of je koeling nog goed zit, of probeer een nieuw puntje koelpasta, ik weet niet of je zelf je pc in elkaar heb gezet? maar het kan altijd dat er wat te weinig tussen zit. Misschien bij het in elkaar zetten van de pc gebeurd. Als dat niet werkt zou ik kijken of je je cpu niet gewoon echt aan het overbelasten bent, en er gewoon een aantal zware programma´s draaien op de achtergrond.

  Aan de andere kant lijkt het mij dat een CPU wel iets warmer nog zou moeten kunnen worden dan 60 graden. Probeer er anders achter te komen waarom core 0 voor 98% belast is.
 • Ik heb nu twee screenshots gemaakt. De eerste is voordat de lag begint en de tweede is tijdens de lag.

  Dit is voor de lag

  Dit is tijdens de lag
 • Ik zal het programma direct installeren en ik zal een screenshot maken als ik op het bureaublad zit zonder enige processen aan, maar ook een screenshot op het moment dat ik lag heb.
 • http://tweakers.net/meuktracker/26919/c ... 0-rc2.html < - Core temp voor je CPU
  de meeste video kaarten leveren wel iets mee waar je het mee kunt monitoren.

  Maar het kan natuurlijk vanalles zijn, bij mijn nieuwste pc had ik bv het voltage van mijn Ram geheugen niet goed ingesteld en had ik ook random crashes. Zeer irritant om daar achter te komen als je denkt dat je alles goed hebt staan.
 • Het is een nieuwe computer, ik heb hem pas een half jaar. Het is ook niet bij bepaalde spellen, het is zowel bij Minecraft als bij Battlefield 3. Is er ook misschien een programma waarmee ik kan zien of iets te warm wordt?
 • Klinkt alsof iets te warm wordt ?

  Al eens gekeken of je videokaart of cpu niet veel te warm worden ?
  het kan natuurlijk van alles zijn je omschrijving van het probleem is ook een beetje beknopt.

  Is het probleem er pas of is het een nieuwe pc die dit probleem gelijk laat zien ?
  Is het bij bepaalde spellen of is het ook bij zware applicaties dat de boel crashed ?
 • Sinds een paar weken heb ik last van lag na ongeveer tien minuten spelen. Het beeld en de computer zelf begint dan enorm te haperen en opnieuw opstarten is eigenlijk op dat moment de enige oplossing. De game afsluiten heeft ook geen zin, omdat de lag enige tijd aanhoudt nadat de game is afgesloten.

  Ik hoop dat er een oplossing voor is en bij voorbaat al dank voor jullie hulp.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren