1. Laptop flipt, waar kan dit aan liggen?

Re: Laptop flipt, waar kan dit aan liggen?

Belangrijk als je over elektronische apparatuur water of een andere vloeistof gooit om deze uit te zetten en goed te laten drogen(door bijvoorbeeld je laptop open omgekeerd op een handdoek te leggen). Uiteraard geen garantie dat hij daarna nog goed werkt, maar gewoon doorblijven werken met elektronische apparatuur waar water in zit is geen goed idee.
 • Belangrijk als je over elektronische apparatuur water of een andere vloeistof gooit om deze uit te zetten en goed te laten drogen(door bijvoorbeeld je laptop open omgekeerd op een handdoek te leggen). Uiteraard geen garantie dat hij daarna nog goed werkt, maar gewoon doorblijven werken met elektronische apparatuur waar water in zit is geen goed idee.
 • Bedankt voor de reacties allemaal, laptop heeft het pas geleden toch begeven, start niet meer op en blijft hangen bij het Dell logo dat je ziet wanneer die opstart, heb ook geen garantie dus moet maar een nieuwe uitzoeken

  http://www.insidegamer.nl/forum/viewtop ... start=3475

  Heb in het pc aanschaf topic al een reactie geplaatst (heb dr zelf niet zoveel verstand van), hopelijk kunnen jullie daar ook even naar kijken :)
 • Corrosie zou kunnen, maar binnen een laptop is het nou niet bepaald zuurstofrijk. Het ligt natuurlijk ook hoeveel water er bij is komen kijken en waar het is neer gekomen. Een andere mogelijkheid is dat de elektrolyten die overblijven na het verdampen van het kraanwater zorgen voor onnodige geleiding en storing, al denk ik op zich dat dat ook mee zal vallen.

  Puur water is sowieso geen ramp met elektriciteit, want het molecuul H2O geleidt niet. Alleen in kraanwater en mineraalwater zitten nog een flinke bak met elektrolyten. Die zorgen voor de geleiding.
 • Ik had een keer water geknoeid en toen deed mijn touchpad het niet meer. Vervolgens kocht ik een muis etc. Een paar weken later deed mijn touchpad het opeens weer. Dus het zou kunnen dat het wel meevalt.

  En wat is de wetenschap dat wanneer water opdroogt in PC-hardware het dan kapot gaat? Corrosie? Want ik snap dat je kortsluiting krijgt wanneer een elektronisch apparaat nat wordt. Maar als dat apparaat weer opgedroogd dan zou hij het toch weer moeten kunnen doen? Was iig wel het geval met een aantal van mijn telefoons.
 • Dit komt omdat het water opdroogt in je pc hardware… Over een tijdje is hij compleet gesloopt (Start wel) maar niets werkt meer fatsoenlijk en dan zul je de laptop eigenlijk weg kunnen gooien. Erg kut voor je.
 • Geen ervaringen, maar ik denk dat het water je laptop langzaam aan het slopen is. Ik denk dat het binnenkort helemaal gedaan is, want water en elektronica gaan niet samen.
 • Ik heb enige tijd geleden water geknoeid over mn laptop waardoor de toetsen het niet meer doen, heb toen een extern usb toetsenbord aangesloten en toen leek alles weer prima te werken. Nu begint hij echter steeds vaker raar te doen, vooral de muis/aanwijzer flipt hem helemaal. Enkele voorbeelden:
  - Als ik met de linkermuisknop ergens op klik opent hij eigenschappen ipv de snelkoppeling
  - Rechtermuisknop doet ie niet meer
  - Als ik een map toch open gaat hij automatisch naar de hoogste map (meestal bureaublad)
  - Als ik het startmenu open en de muis ergens op richt begint ie te trippen

  Als ik hem dan dichtklap en weer open is alles weer oke, voor eventjes dan want het begint nu steeds frequenter te worden dat hij weer vreemd gaat doen.

  Iemand hier soortgelijke ervaringen mee of enig idee waar dit precies aan kan liggen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren