1. Legend of Zelda: Ocarina of Time

Re: Legend of Zelda: Ocarina of Time

Je hoeft niet naar een steen te springen als je een longshot hebt. Richt je longshot op de steen en hij tikt m aan.
 • Je hoeft niet naar een steen te springen als je een longshot hebt. Richt je longshot op de steen en hij tikt m aan.
 • Zeker, het lukt me alleen nu niet om die paarden race te winnen :(
  Verslies echt telkens, daarna is me geld op en zit ik weer bijna half uur naar rupies te zoeken.

  Iemand een tip hoe ik die paardenrace snel win? En vanaf wanneer kan ik meer rupies dragen?
 • Persoonlijk zou ik zeker ja zeggen. Het is een vreemde ervaring (ik spreek even uit mezelf, want de figuren zijn zeer herkenbaar voor een Zelda, maar de game zelf, de gameplay, de elementen zijn gewoon héél anders, positief… De 3 dagen heb ik zelf nooit problemen mee gehad, het had zeker wel iets.

  Ik zou het je zeker aanraden :D
 • Ok. Ik heb hem uitgespeeld vandaag na meer dan 1,5 jaar :P Wat vliegt de tijd toch :D Ik probeer het een beetje kort te houden.

  Ik had best wel hoge verwachtingen van volgens velen 'de beste game aller tijden' en ik moet zeggen dat OoT me ook op veel plekken heel postitief verrast heeft, zeker een leuke game. Het is voor mij alleen niet 'best game evaaa!!!!1' omdat me toch wel wat dingen tegenzaten. Als eerste de controls en de menu structuur. Het besturen van enn slingshot en de bow voelt al als een flinke stap terug voor mij. Dat komt vooral omdat ik de Wiimote met pointer gewend ben maar ik vind de sticks toch veel te gevoelig. Menu is ook gewoon irritant als je steeds items moet gaan wisselen en ik kon die liedjes van de Ocarina nooit onthouden dus moest ik dat ook iedere keer weer opzoeken. Second thing is toch wel dat de Dodongo's Cavern en Water Temple gewoon kuttempels zijn. Zeker omdat de DC in het begin is had ik steeds de neiging om af te haken. De Water Temple is gewoon echt erg. Het is onduidelijk wat je moet doen, het is onduidelijk weer je heen moet ik snapte er vaak gewoon geen zak van. Ik heb daar echt een walkthrough voor nodig gehad. Gelukkig maakte Dark Link en de laatste boss het nog een beetje goed die waren wel leuk. Als laatste is het de camera en de lock-on. Ik zal een voorbeeld noemen voor de camera. Ik had dus die zwevende schoenen in de Shadow Temple gekregen. Toen moest ik dus aan de andere kant komen vlakbij een vogelbeeld. Je moet dan precies snel genoeg en goed lopen anders stort je de diepte in. Omdat ik de camera maar niet goed kan krijgen omdat ik tegen zo'n vogelbeeld moet staan om recht te lopen gaat die camera draaien en loop ik de hele tijd scheef waardoor ik het vaak net niet red en in de afgrond stort :') De lock on is simpel het werkt gewoon niet lekker al helemaal als je op een afstandje staat of er meerdere vijanden in de kamer zijn. Fucking irritant is het ook dat als je door een baas bent verslagen dat je wéééér helemaal terug moet lopen naar die baas vooral in de Shadow Temple en op Ganandorf was dat echt te irritant gewoon. Die uil is ook een vermelding waard :') Navi dan weer niet ik vond heer meevallen :P

  Gelukkig zijn er ook nog veel goede dingen. Ik had verwacht dat ik enorm zou moeten wennen aan de graphics maar dat is reuze mee gevallen ik kon er goed inkomen. Dat komt misschien ook een beetje omdat ik vooral een Wii-gamer ben en OoT er beter uitziet dat 95% van die Wii crapgames. Verder weet echt een goede sfeer te geven vooral in de Forest Temple met die muziek <3 Maar eigenlijk waren alle tempels wel goed in de sfeer. Alle eindbazen zijn leuk met als hoogtepunt Volvalgia _O_ Puzzels zitten vaak echt goed in elkaar (hulde aan Spirit Temple) hoewel ze soms een beetje moeilijk zijn. Ook het verhaal vond ik best goed in elkaar zitten:


  Favoriete Tempels:

  1. Forest Temple/Spirit Temple(kan niet kiezen :P)
  2. Fire Temple
  3. In the Belly of Jabu Jabu
  4. Shadow Temple
  5. Beneath the Well
  6. Ice Cave
  7. Gerudo
  8. In die boom :P
  9. Water Temple
  10. Dodongo's Cavern

  Overall krijgt het van mij een 6,5  Het is eigenlijk een hele prestatie om na 12(!) jaar, hoewel wel verouderd, nog steeds zoveel indruk te maken als 3D game. Ik kan heel weinig games bedenken die dat nog kunnen.

  Het is goed genoeg voor mij geweest om nog eens een keer een Zelda uit proberen(TP voor 20 euro?) Maar ik zit nu ook een beetje te denken om MM toch uit te proberen. Ik hoor heel veel goede dingen over MM maar ook mindere. Ik ben wel iemand die originaliteit heel erg kan waarderen en dat is MM wel. Maar ik was echt heel erg slecht in OoT. Ik bak er gewoon weinig van en MM schijnt heel erg moeilijk te zijn. Dat 3 dagen systeem lijkt me verschrikkelijk kut. Is het dan aan te raden voor me of niet?
 • @ rez

  Majora's Mask is op een paar elementen gebaseerd op ooT, en je ziet ook een paar flash backs van ooT. Dus je moet ook dat verhaal kennen :D maar daar heb jij blijkbaar geen moeite mee gehad ;) lees ik wel
 • Hmmm, ik weet het niet. Nu OoT 3DS een goede remake krijgt ben ik bang dat Majora's Mask er ook een krijgt. Ik speel het dan liever op een 3DS omdat ik denk dat veel verouderde dingen verbeterd worden…
 • Wat is er zo erg aan die Water Tempel? Ik ben nu bij Dark Link. Tot nog toe niet echt problemen gehad ermee. Komen de problemen later pas dan?

  Er waren geen problemen of bugs met de water temple, alleen was de water temple vreselijk irritant om te spelen omdat je iedere keer start moet drukken om van schoenen te veranderen. Ze hadden beter van de iron boots een c-item kunnen maken dan was het veel makkelijker geweest .
 • Hoewel Majora's Mask een aantal dingen nieuw doet/deed zou ik, als je alleen OoT hebt gespeeld, eerst beginnen met A Link to the Past of The Wind Waker. Zeker die laatste is niet verouderd en een fantastisch spel met een hoop leuke toevoegingen en dingen om zelf te ontdekken.
 • Spirit komt na Shadow :P Dus nog niet nee.
 • Heb je de spirit temple al gedaan?
 • Ik gebruik dat lock-on systeem eigenlijk nooit. Gewoon ouwerwets rammen. Nu ik eraan denk, in TP gebruikte ik dat ook al niet. 't Staat me op de een of andere manier niet aan. De besturing werkt vrijwel altijd soepel. Het richten met bijv. de pijl en boog is wel wat lastig.

  Met de puzzels in de water tempel had ik tot nog toe geen problemen. Deed er een paar uur over om tot Dark Link te komen.
 • In de game heb ik nou net de Water Temple gehad en ik moet mijn mening toch wat bijstellen. OOT is gewoon echt zwaar verouderd en schiet op veel punten echt tekort. De graphics kan ik wel hebben, maar de besturing en de camera zitten me vaak echt dwars. Ook het lock-systeem werkt gewoon niet goed, het is me vaak genoeg gebeurd dat het locken niet op tijd wilde werken en ik daardoor dood ging. Ik vermaak me nog steeds wel redelijk met de game hoewel ik hem alleen in vakanties speel. Anders gaat er gewoon te veel tijd in zitten.

  Nog over de Water Tempel. Wat een hel. Echt een kuttempel, ik had er al slechte dingen over gehoord maar ik had echt een walkthrough nodig want ik kwam maar niet verder. Het is gewoon onduidelijk wat je moet doen en waar je heen moet. Over Dark Link had ik ook slechte dingen gehoord maar ik vond hem wel meevallen. Ook de einbaas was best wel makkelijk. Maar de puzzels zijn lastig, dat zeker. Je voelt je wel weer erg goed als je hem dan eindelijk hebt gehaald ^_^
 • Wat is er zo erg aan die Water Tempel? Ik ben nu bij Dark Link. Tot nog toe niet echt problemen gehad ermee. Komen de problemen later pas dan?
 • Ok, ik heb hem gekocht van de VC en speel hem met een GC-controller :D. Ik moest toch even wennen, maar het spel ziet er redelijk uit zeker voor zijn tijd. Ik ben nu nog maar net op de Death Moutain, maar ik vermaak me er prima mee (:D)ook al is hij een beetje verouderd :(

  Maar leuke game hoor, ik had nooit gedacht dat ik een 3D Zelda echt leuk zou vinden… :'D Moet dan ook maar eens TP op de kop tikken ergens :9
 • Als je een Cube hebt kan je ook van ebay de limited edition van de Wind Waker kopen met een bonusdisc met Ocarina of Time en de Master Quest versie. Die heb ik ook, maar ik had de Wind Waker ook nog niet.
 • Schijnt een vette game te zijn voor de N64 :'D
  But I needz money <img alt=":(" src="/plugins/sceditor/emoticons/sad.png" />
  Heb je een Wii? Dan kun je hem voor 1000 WiiPoints downloaden van VC ofso.
  Jammer genoeg heb ik geen Wii.. :'D
  Oke Monniejj je kan hem wel kopen als je genoeg money heb sweety ^_^!
 • Voor mij nog steeds de beste Zelda. ;) Ik geloof dat ik 12 was toen de game uit kwam en het heeft een grote, blijvende indruk op me gemaakt. Klassieke moment is als je voor het eerste Hyrule Field betreedt. Men, voelde ik me heel klein, omdat er zo veel te ontdekken viel en ik dacht: dit wordt een lang avontuur. :P Zo zijn er nog wel meer momenten die je niet vergeet als je de game voor het eerst speelt!

  Ik weet niet maar alles aan die game is perfect: de sfeer, het verhaal, de graphics, de muziek, de kerkers, de sidequestes, de variatie in gameplay…er was alleen in klein, vliegend minpunt: Navi. -_-' Wat een zeurpiet.

  Maar ondanks Navi blijft het toch een briljante game. Als ik het speel, word ik helemaal opgezogen in de game. Zo magisch, echt je bent ff helemaal in Hyrule ipv op de bank voor de buis. :P Ik vind het ook altijd zo leuk om in Hyrule rond te klooien. Wat Skulltulla's vinden, kwarthartjes verzamelen of in Kakariko met een kip van een huis te vliegen. :P
 • Lol, wie wil er nou een zelda shirt?!
 • hier, tof zelda shirt: http://www.smlx.nl/product_info.php?cPa ... cts_id=320
 • Eindelijk volwassen geworden met Master Quest :P
  Nu Forest Tempel halen :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren