1. Mario Sports Mix

Re: Mario Sports Mix

.. maar die personages verschenen allemaal in de spin-offs. Het zijn ook universele personages zoals de Moogle of een Cacutar. Nintendo zal Squeenix wel tevreden willen houden als ze Dragon Quest X nog willen behouden me dunkt.
 • .. maar die personages verschenen allemaal in de spin-offs. Het zijn ook universele personages zoals de Moogle of een Cacutar. Nintendo zal Squeenix wel tevreden willen houden als ze Dragon Quest X nog willen behouden me dunkt.
 • Weer met FF characters dus?
 • Ach, wel meerdere Mario sports games ZIEN er onspeelbaar uit wat dat betreft (Mario voetbal bijvoorbeeld, vooral de Wii versie) maar zijn gewoon leuk om te spelen als je er eenmaal in zit. En zeiken om kleuren in een Mario game? Really? :P

  Die over the top dingen horen imo gewoon bij Mario sport games, kan je wel gaan zeiken dat je het niks vind maar het is gewoon Mario en het zit er gewoon in. Als je een normaal potje wilt gaan basketballen ofzo op je spelcomputer zijn daar andere games voor. Mario is geen NBA. Als je geluk hebt zul je die over-the-top actie toch wel uit kunnen zetten zoals in Mario Power Tennis (al deed ik dat zelf maar zelden, Power Shots zijn tof!).

  Nah dat vind ik een beetje kort door de bocht. Er is ook nog iets als een gulden middenweg. Als je kijkt naar de evolutie van al die Mario Spinoffs dan wordt het steeds erger met die power ups en onrealistische gameplay.

  De eerste Mario Kart was prima. Per rondje maar één keer een powerup pleintje. Je moest echt nog goed racen en kon dan op een tactisch gekozen moment je item gebruiken en winnen. Gebruikte je hem verkeerd of werd je geschoten dan had je pech en werd je gewoon zesde of zevende. Nu heb je 4/5 keer per lap een item en is het gewoon slimmer om het hele potje derde of vierde te gaan rijden. Want dan krijg je drie roden schilden en kom je met twee vingers in de neus als eerste over de finish. Rijd je op kop dan krijg je elke race 4 blauwe schilden op je knar. Standaard! En lig je in het laatste rondje achteraan, dan geeft de game je net zoveel powerups als je maar nodig hebt om alsnog in de punten te rijden. Laatste worden is moeilijker dan eerste worden.

  Mario Party ook. In de eerste delen moest je nog goed zijn in de minigames om te winnen. In de latere delen kreeg de verliezende speler in de laatste beurten gewoon dik veel kansen om sterren van anderen te jatten zodat ie zonder veel minigames te winnen uiteindeijk toch nog de game won.

  Leuk dat iedereen kan winnen hoor. Als je tegen je 5 jarige broertje of je moeder speelt that is. Maar als ik met andere gamers speel wil ik wel een beetje uitdaging hebben. Ook zonder die overkill aan powerups zijn die Mario Sport games onrealistisch genoeg als alternatief voor een NBA.

  Daar ben ik het zeker 100% mee eens. Ik vind het ook irritant dat de power-ups nu gewoon volledige matches kunnen beslissen, en dat is dan idd vooral in Mario Kart (met name Wii en Double Dash) het geval. Het is zeker niet leuk als dat gebeurt. Ik heb het zelf ook al vaak genoeg gehad dat een blauw schild me nét voor de finish neerknalt. Dit zou niet zo'n ramp zijn als ik dan een goede voorsprong heb weten op te bouwen, maar door al die andere rondvliegende onzin wordt dit dan weer onmogelijk. Maar dat betekent niet dat power-ups niet leuk zijn, ze zijn er gewoon té veel. Zoals in Mario Kart DS, of zelfs zoals in Super Mario Kart voor de SNES, dat is een goede balans qua items, en ik zou ze ook niet weg kunnen denken uit Mario Kart.

  Maar je gebruikt ook als voorbeeld Mario Power Tennis, die Power Shots. Die zijn toch zeker een héél stuk minder bepalend als bijvoorbeeld een blauw schild in Mario Kart. Je moet skill hebben om ze te gebruiken, en als je een beetje goed bent kun je die Power Shots nog wel tegen houden ook. Vooral in teams kan dit voor soms gewoon hilarische, doch epische tennis matches zorgen, om het zo maar te zeggen. Items ga ik bij dit spel niet op in omdat dat gewoon een volledig aparte modus is.

  En waarom je Mario Party aanhaalt vraag ik me eigenlijk ook af, daar heb je in ELK spel zo'n beetje de kans om al je sterren te verliezen. Natuurlijk is dat in de laatste delen een beetje aangedikt, maar in principe is dit gewoon niet veel verandert.

  Ik blijf er dus bij dat power-ups (en anders super moves voor bijvoorbeeld Tennis) gewoon bij Mario sport games horen, maar dan wel met mate zodat je tenminste wel nog wat aan je skills hebt.
 • awesome spel lijkt me
 • Jep, je kan met 2 man online spelen.

  Overigens kun je ook de Tournamenten (offline) met 3 man tegelijk doen, als je zou willen, om samen dingen vrij te spelen e.d. :P
 • Is het ook co-op online te spelen zoals Mario Kart?

  Daar hangt mijn aankoop namelijk vanaf :)
 • Onlogische keuze hoor. Het laatste hoofddeel van een Final Fantasy game op een Nintendo platform is op de Super Nintendo geweest ergens in 1995 ofzo. Zeker westerse Wii gamers zullen maar heel weinig met die characters hebben. Aangezien die spinoffs hier nou niet heel erg goed verkocht hebben. Bovendien zijn er in het Mario universum toch voldoende afwisselende characters om die game mee te vullen? Snap niet dat Nintendo hier mee in stemt.
 • Ik vindt echt niet dat dit spel al die kritiek die het krijgt verdient hoor. Het is misschien niet zo diepgaand als andere Mario sport games maar ik vindt het zeker geen miskoop. :S Oké, voor 50 euro misschien wel, maar 2e hands is het zeker een erg leuke game om te spelen. Het is gewoon zo dat als je andere Mario sport games met plezier hebt gespeeld, je deze zeker weten ook leuk zal vinden. Het spel is ook online te spelen wat ook gewoon goed werkt, iig beter als het gros van de Wii games.
 • Hmm, dat klinkt idd niet bijster boeiend.
  Thx voor de info, scheelt mij weer een miskoop. ^_^
 • Dus het is ook niet geschikt voor party titel zoals Mario Tennis of Strikers op de cube destijds?

  Zelf heb ik Mario Tennis en Strikers niet gespeeld, maar wat ik er van gehoord heb is dat daar nog wel (enigszins) diepgang in zat. Ik heb Sports Mix gisteravond met mijn vriendin even zitten spelen, maar het enige wat ik aan het doen was, was de Wii mote omhoog en naar beneden zwiepen. Bij volleybal bijvoorbeeld, liep ik naar het rondje waar de bal zou komen en zwaaide ik even de wii mote omhoog, mijn vriendin zwiepte haar controller vervolgens omhoog en ik moest hem vervolgens naar beneden zwiepen voor een smash. De overige spellen werken op soortgelijke manier, waarbij alleen ijshockey nog wel voor enig vermaak zorgt. Als je een sport partygame wilt, zou ik het lekker bij Mario Tennis, Strikers of Wii Sports houden.
 • Zeker, daar heb ik vele uurtjes in zitten. ^_^
  Maar deze is dus een stuk minder geschikt als party game?
 • Die voetbal game op de Cube is wel tof. :)
 • Dus het is ook niet geschikt voor party titel zoals Mario Tennis of Strikers op de cube destijds?
 • Laten liggen, er is echt niks aan.
 • Het spel zelf is dan ook vrij matig :'D
  Strakke opmerking. Echt een titel om 2e hands te scoren dus. ( of gewoon te laten liggen ).
 • Het spel zelf is dan ook vrij matig :'D
 • Reviews zijn vrij matig

  http://www.metacritic.com/game/wii/mario-sports-mix
 • Ik wist niet eens dat dit spel al uit was :P
 • Heeft niemand anders dit spel gekocht of hoe zit dat? :P

  Ik heb het spel al en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben met hoe leuk dit spel is! Het basketbal gedeelte is zeker vooruit gegaan sinds Slam Basketbal, en ook de andere sporten zijn erg leuk om te doen. Online werkt ook goed, je krijgt van tevoren een melding te zien van hoe goed de verbinding is (1 tot 4 sterren) en dan kan je bepalen of je tegen die tegenstander wilt spelen of niet. Lag valt ook wel mee zover ik heb gezien.

  Enige nadeel is vind ik dat er gewoon minder karakters in zitten als in Mario Slam Basketbal, maar goed, zolang Yoshi er in zit maakt me dat persoonlijk eerlijk gezegd geen ruk uit. :P
 • Dat doen ze al door hun de ontwikkeling van de game (sportsmix) te gunnen lijkt me. De doelgroep van deze game kent de characters waarschijnlijk helemaal niet. En er zullen maar heel weinig FF fans zijn die deze game zullen kopen omdat ze er in zitten. Sterker nog, ik heb ook nooit geweten dat ze in Mario Hoops voor de DS zaten. Wordt ook nergens melding van gemaakt. En ik ben dan nog iemand die de industrie op de voet volgt..
  De vraag is ook natuurlijk, moet je ze kennen om ze leuk te vinden? (Beetje het Tatsunoko vs Capcom verhaal eigenlijk) Zo lang de personages maar leuk genoeg zijn dan zal het wel lopen. En dat de game zelf ook daadwerkelijk leuk is.

  En als SE de sales van DQ9 op de DS ziet, zou dat toch genoeg moeten zijn om komende delen ook op Nintendo handhelds uit te brengen lijkt me? Nu ik dit typ.. waarom stop je dan in vredesnaam geen DQ characters in de game ipv FF characters? <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />
  Onderaan de site van Sports Mix staat er wel iets over DQ trademarks, alle characters waren ook nog niet onthuld. Dus wellicht dat je met Slimes aan de gang kunt gaan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren