1. Max Payne 3 vrijwel onspeelbaar [hulp gevraagd]

Re: Max Payne 3 vrijwel onspeelbaar [hulp gevraagd]

Denk dat t spel gewoon veeleisend is…
 • Denk dat t spel gewoon veeleisend is…
 • Ik kon het gewoon perfect spelen. Alles op het hoogst met steady FPS en ik heb geen nieuwe PC ofzo, is al weer 2 jaar oud.
 • Is het misschien een idee om je onboard videokaart volledig uit te schakelen? Bij een hoop (voornamelijk Rockstar) games werkt het blijkbaar nogal slecht als je twee videokaarten, al dan niet in Crossfire, actief hebt. Een buurman van mij heeft namelijk een opstelling die vrijwel identiek is aan de mijne, maar dan met één videokaart, waarvan ik er twee in crossfire draai. En bij hem draaien een hoop Rockstar titels die slecht geport zijn (GTA IV, LA Noire) een stuk beter.


  Het is natuurlijk maar een idee, ik heb er verder weinig verstand van.
 • Nouja, for what it's worth, ik draai hem prima op mijn PC en vindt het veruit de mooiste en beste versie van het spel. (Controls op de PS3 waren onnauwkeurig en clunky)
 • Rockstar :(
  L.A. Noire is niet draaiende te krijgen als je Norton bezit en er is geen verschil tussen low en high settings, om maar een voorbeeldje te noemen.
  Zelfs Bully is na al die jaren nogsteeds niet echt goed draaiende te krijgen.

  Rockstar :(
 • Het is een game van Rockstar, hun PC-versies worden meestal pas deftig speelbaar na enkele maanden. Ze zijn niet bepaald gekend voor hun geweldige PC releases. Meestal komt het neer op: probeer het nog eens binnen een half jaar, als je geluk hebt optimaliseren ze nog wat en anders heb je pech. Zelf nog niet geïnstalleerd omdat ik op fora al las dat het niet deftig werkt. De systeemeisen van Max Payne 3 zijn ook pittig. Je grafische kaart is niet veel soeps eerlijk gezegd, ik denk dat je laptop daarom de game niet aankan.
 • Gezien de reacties op die video zou ik zeggen dat deze kaart niet goed ondersteund wordt. Waarschijnlijk kan je het best op het officiële forum rond zoeken naar potentiële oplossingen.
 • Na een google search blijkt het wel dat je hem gewoon zal kunnen spelen: http://www.youtube.com/watch?v=nEHRn68hbU4

  Maar weet je ook echt zeker dat hij hem via je videokaart doet? Als ik op mijn laptop een spel wil spelen, klik ik altijd met mijn rechtermuisknop op het icoontje, en klik op ''Met Nvidia grafische processor openen''. (of iets in die trand) Ik weet niet of dat bij AMD ook kan. Misschien proberen je drivers naar de laatste versie up te daten?
 • Hallo,
  Ik heb laatst Max Payne 3 gekocht. Alleen het spel werkt echt voor geen meter op m'n computer. Zodra ik het spel opstart duurt het al bijna 5 minuten voordat het geladen is en dan ben ik alleen nog maar in het hoofdmenu. Vervolgens kost het nog eens vijf minuten om m'n laatste save te laden.

  Dan ga ik het spel spelen en merk ik dat het heeeeeeeeeel traag is. Hij hapert, hij stottert…en soms zie ik zelfs een soort van rendering van de npc's tussen de cutscene's door. Dus ik denk, oké ik wist dat het een zwaar spel was, dus dan gaan we ff de grahpicsettings naar beneden halen. Dus ik naar het menu en die shit omlaag halen (texturequality naar low en resolutie lekker laag). Blijkt dat ik het niet eens kan accept'en omdat hij nog steeds zegt: "Videocardmemory is exceeded — 219mb/0mb". WTF! oftewel ik heb dus 0mb videocard memory?!…Dus in de settings kan ik de shit niet omlaag halen.

  Naja, dan maar op de oldfashioned way. Dus ik ga op zoek naar graphics xml file ergens in My documents. Yes! Gevonden! Ik heb vervolgens alle dingen omlaag gehaald, zo'n beetje alle stuff op low en de resolutie op 1024*600. 'k start het spel weer op…en…NEE hoor, werkt nog steeds voor geen meter…Ik zie in de settings in het spelmenu wel dat alle graphicsettings inderdaad lagen staan - waarop ik ze had gezet - (alles zo'n beetje op het laagst mogelijk uiteindelijk). Het voert blijkbaar dus geen ruk uit. Misschien dat het aanpassen van de graph-setts niet werkt via dat xml bestandje…misschien leest hij dat niet ofzo?

  Het laatste ding wat ik nog gecheckt had, was of de goede videokaart wel geselecteerd was. Ik heb namelijk een Intel i5 processer met ingebouwde intel HD graphics en een ATI HD 5650 graphcard. En soms switched hij vanzelf weleens naar de intel graphics. Maar, dat was het ook niet. Hij stond gewoon op m'n HD 5650.

  Het blijkt dus vrijwel onmogelijk te zijn om Max Payne 3 op m'n laptop te runnen.

  Hier zijn mijn volle specs:
  HP Pavilion dv6 laptop
  Windows 7 64-bit
  4GB RAM
  Intel i5 processor (2,53 GHz)
  ATI HD 5650

  Kan iemand mij misschien helpen? Heeft iemand misschien enige sugeestie? Heeft iemand, ergens op deze aardbodem, misschien nog een idee over hoe ik m'n laptop-performance kan opschroeven en de graphics van MP3 naar beneden kan halen. (Met de laagste graphics ziet hij er namelijk nog geweldig uit, dus het mag nog lager).

  I will be grateful.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren