1. Metacritic

Re: Metacritic

Doe ik zelf ook vaak, metacritic bekijken. Meestal is dat gemiddelde toch niet helemaal representatief, dan bekijk ik de betrouwbare bronnen in dat lijstje en lees ik die reviews ;)

Maar wel altijd leuk om te bekijken imo
 • Doe ik zelf ook vaak, metacritic bekijken. Meestal is dat gemiddelde toch niet helemaal representatief, dan bekijk ik de betrouwbare bronnen in dat lijstje en lees ik die reviews ;)

  Maar wel altijd leuk om te bekijken imo
 • Ik zat even verkeerd te kijken zie ik nu.
  Wat ik bedoelde met steam, was dat je op de steam pagina van een game vaak het gemiddelde cijfer ziet dat metacritic op een game plakt. Maar ik zat inderdaad meer naar de user reviews te kijken. Beetje dom.

  Anyway, thanks voor het mij daarop wijzen!
 • De enige die bepaalt wat wel en wat niet meegeneomen wordt in het cijfer is Metacritic en Metacritic alleen. Die stellen redelijk wat eisen dus de eerste de beste gamingblog die her en der een recensie heeft geschreven wordt niet meegenomen. Wat revies op Steam verder met Metacritic te maken heeft weet ik niet.
 • Voor games die ik echt tof vind doe ik dat ook zeker, maar als er bijvoorbeeld een game op steam in de aanbieding is voor vijf piek ofzo dan wil ik liever snel kunnen zien wat het gemiddelde cijfer is.

  En ik denk dat steam dus ook die user reviews meeneemt
 • zo'n gemiddelde zegt niks. Lees de recensies <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Kan niet vaak genoeg herhaald worden!
 • Afgezien van Gamerankings, geen. Maar die nemen dezelfde bronnen over als die van Metacritic.

  Daarnaast, je refereert naar user reviews (als ik die beschrijving lees dan weet ik al hoe laat het is) en die moet je sowieso al links laten liggen. Die zullen ze vast ook wel hebben op Gamerankings, denk ik.

  Daarnaast, gratis tip van moi: zo'n gemiddelde zegt niks. Lees de recensies :P
 • Even een vraagje:

  Vroeger keek ik altijd naar metacritic voor een potentiële aankoop, het liet mooi de gemiddelde cijfers zien van games over verschillende bladen/sites.

  Tegenwoordig zie ik steeds vaker reviews in het lijstje van metacritic staan die ik totaal niet het etiket "review" waardig vind. Meestal zijn het flames van drie regels met cijfers als 1 op een schaal tot 100. Deze worden wel steeds vaker gebruikt om een (vaak onterecht) gemiddelde te geven.

  Mijn vraag was dus: zijn er alternatieven voor metacritic? Want die kan ik niet langer serieus nemen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren