1. Mijn PES 4 Review

Re: Mijn PES 4 Review

Close op aanvraag van de ts :)
 • Close op aanvraag van de ts :)
 • waarom plaats je dit niet bij de member reviews?

  Heb ik ook gedaan ;)
  Maar zag op xbox forum dat iemand bij beide post.
 • waarom plaats je dit niet bij de member reviews?
 • Sorry vooraf voor het af en toe bijhalen van de xbox versie.


  De reden dat ik deze review schrijf is, omdat ik dit het beste voetbal spel altertijden vind tot nu toe. Het enige minpunt is dat hij niet online kan. Op de xbox wel maar dan schijnt alleen de host geen lag te hebben.En de tegenstander wel. Dat hebben ze met de in de herft komende PES 5 verholpen. In de rust wordt een speler van het andere team de host. Prima idee fairen square, misschien doen ze dit ook nog met een patch voor PES4 online op de xbox.
  Bij deze dus de volgende review van PES 4 door mij.

  Eerst nog even wat geschiedenis vooraf:

  Haast iedereen heeft ooit wel is een voetbalspel gespeeld. Ik begon vroeger op de SNES. Met international super star soccer. Was een erg leuk spel ging lekker snel, graphics waren ook nog is oke voor die tijd. Het werd me favoriete spel samen met Mortal Kombat 2.
  Paar jaar later kwam een reeks van voetbalspellen, de enige die er toen nog wel tussenuit sprong in positieve zin was FIFA. Zelf begon ik met FIFA 98 leuk spel, je je kon je met een land naar keuze proberen te kwalificeren voor het WK 98. Verder was er een leuke en nieuwe toevoeging zaal voetbal. Dat lijdde vaak tot leuke wedstrijden met heel veel en mooie doelpunten. Iets wat ik zelf graag zie terugkeren bij een Voetbalspel. Misschien iets voor PES 6 ik zou Konami er nog wel een keer op wijzen.
  Na Fifa 98 kwam World Cup 98 Fifa 99 etc.
  Anno 2005 verschijnd er elk jaar iniedergeval wel 1 nieuwe fifa.
  De Concurrentie is echt veel groter geworden. Fifa verkoopt misschien niet eens meer dan PES. PES is uitgekomen op de xbox, ps2 zelfs de pc. Ook zijn er Japanse varianten van PES verschenen voor de NGC.
  Dat is het waar het voor mij mee begon. Voor de NGC had ik vanuit Japan Winning Eleven 6 Final Evolution laten exporteren. Met de freeloader disc erbij koste me dat €100. Gelukkig heb ik een broertje en werden de kosten fifty-fifty. Broertjes kunnen dus altijd zo hunn voordelen hebben. Of WE 6 FE de €100 waard was?
  Daar kan ik vrij kort over zijn: ABSOLUUT.
  Het spel was geweldig , binnen 10 seconden was je van je eigen verdediging in het strafschop gebied van de tegenstander. De gameplay was ook goed net als met elk ander voetbalspel was geen wedstrijd hetzelfde. Er waren nog wel wat minpuntjes , de scheids was soms dictoriaal streng en de computer gestuurde spelers dekte bar slecht. Maar ja heej wat is tegenwoordig nog wel perfect?
  Vrijetrappen waren leuk en niet moeilijk uit te voeren. Dat wil niet zeggen dat je zo kon scoren makkelijk. Hoewel mij wel 1x gelukt is om met Roberto Carlos een vrijetrap van 30 meter erin te trappen.


  Genoeg Geschiedenis vooraf PES 4:

  Wat kan ik zeggen ik ken deel 3 heb dat spel ook. Heb ik deel 3 ooit nu nog is nodig? Het antwoord is een zekerheid nee. Toch fijn om een zekerheid te hebben.
  Mijn vorige topspin review was teveel een handleiding, bij deze ga ik het nu heel anders doen.

  De mode's zijn vriendschappelijk , masterleague, league, cup , opties , training .

  Enige mode's die ik ga bespreken zijn de Masterleague , League en Vriendschappelijk.


  Vriendschappelijk potje voetbal:

  Dit is eigenlijk de basis. Speel je dit vaak kan je ook de masterleague aan. Het leuke is dat je met 2 dezelfde teams tegen elkaar kan spelen. Tevens kan je ook met een landenteam tegen een clubteam. Iets wat in het echt zelden voorkomt .
  Nadeel is wel dat heleboel teams geen licentie voor vrij is gekregen. Als je dus een vriendschappelijk potje speelt, met Duitsland bv krijg je geen 1 speler met zijn echte naam goed gespeld. Zelfde geldt overigens voor Nederlands Elftal en heel de Premier League.
  Waar ik persoonlijk heel erg vanbaal want dat vind ik de leukste competitie. Deze mode is gewoon heel leuk dit blijf ik maar spelen tegen me broertje maanden later na aanschaf nog steeds. Wellicht word ik net als me eigen vader later. Die speelt heel veel PC spellen, maar ik blijf liever een PES spel spelen.


  Vooraf aan een wedstrijd:

  Kan je je opstelling bepalen wie speelt enzo wie niet , je taktiek (formatie) , wie de corners neemt etc.
  Zelf vind ik quik setting heel erg handig. Hier kan je bepalen of heel je team attack only laat spelen. Alle linie's 5-10 meter vooruitgeschoven. Behalve die van de keeper. Defence only tegenovergestelde van de vorige.
  En nog meer. Als je klaar bent en je vriend ook kan je beginnen.

  Masterleague:
  Dit is de hoofdmode van het spel. Je kiest een bestaand team of een team met voorgeschotelde (zeer slechte masterleauge spelers).En vervolgens kom je in de door jou gekozen league A, B , C of D in divisie 2.
  Je doel is simpel: promoveren en misschien wel kampioen worden van de league. Je speelt tegen 7 tegenstanders uit allemaal verschillende landen 2x. Dus 14 wedstrijden. Tussendoor speel je nog wat bekerwedstrijden. Hoe verder je komt uiteraard hoe meer. Bovendien kan je tussendoor ook spelers verkopen en kopen aan andere teams. Of een speler ruilen met een speler van een ander team. Mits het andere team interesse heeft in een deal.
  Na 14 wedstrijden is je eerste seizoen voorbij. Ben je in de top 2 geeindigd?
  Ja , gefeliciteed je promoveert naar de hoogste klasse , Divisie 1. Nee niet gepromoveerd jammer volgend seizoen beter. Je moet dan nog maals 14 wedstrijden exclusief beker wedstrijden spelen in divisie 2.

  Als je eerste seizoen krijg je dacht ik iets van 5 of 6 weken rust. Hierin kan je de contracten van je spelers verlengen en of ontbinden. Van de spelers die je wegwilt hebben. Want hoe meer spelers hoe meer salarissen je per week betaalt. Iniedergeval in Divisie 1 heb je 15 tegenstanders en speel je dus 30 wedstrijden ieder team 2x. Ook hier weer heb je rustperiode's en bekerwedstrijden etc.
  Als je in divisie 1 speelt is het imago van je club hoger en is de kans groter dat topspelers naar je club willen verkassen.


  League:
  Dit is in feite een masterleague alleen met wat verschillen. Je speelt tegen alleen maar teams uit het zelfde land. Tevens kan je niet promoveren en kan je NIET aan transfers doen. Wat ik zelf een zeer groot nadeel vind.


  Andere leuke dingetjes aan het spel:
  Om te beginnen de PES shop. Als je vriendschappelijke wedstrijden speelt en cups win met de masterleague krijg je PES ZEN. Dat zijn een soort van coins die dienen als betaalmiddel. Zo kan je als je genoeg hebt een 6de ster kopen. DWZ moeilijksgraad je nu uit 6 sterren kan kiezen ipv 5 hoe meer sterren hoe moeilijker. Net als met topspin is ook hier 1 ster zelfs voor de grootste n00b te simpel. Aan te raden is om vanaf de 3de ster te beginnen.

  Tevens is ook erg leuk in het spel dat je een traininghebt waarin je kan leren om te stiften , vanaf heel ver raak schieten en nog meer.

  - Convict




  PES 4 is een spel met veel voordelen en wat nadelen.
  Aanrader?
  Voor iedere voetbalfan sowieso een must have. Een vriend van mij noemt elk PES spel kut en vindt FIFA het einde. Spijtelijk genoeg heeft hij zich niet laten verlijden tot een potje PES 4 met mij. Zodat ik hem zijn ongelijk kan bewijzen. Laat er geen misverstand over zijn. Het is geen mening dat PES 4 beter is dan Fifa 2005 het is een feit.

  Voor voetbal haters?
  Leuk om tegen 3 andere vrienden te spelen. Dan kunnen ze allemaal er niks van en kan je enorm lachen.


  Pluspunten:
  -Zeer hoge replay value
  - Masterleague
  -Online (xbox versie)
  - Veel landen en club teams heel veel
  -Goede graphics en verschillende weer omstandigheden Minpunten:
  -Slecht commentaar
  -Veels te weinig licentie's
  - Geen allstar teams
  (dat is een team met allemaal topspelers uit 1 continent)


  Eindcijfer: 9½

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.