1. Must have GBA games

Re: Must have GBA games

Control-f Final Fantasy VI…

I am disappoint.
Eerste reactie ouwe :mm:
 • Control-f Final Fantasy VI…

  I am disappoint.
  Eerste reactie ouwe :mm:
 • Dat is dan exact hoe retrogamefreak werkt. Ze kopen zelf bulken van ebay / marktplaats / palrocks / kleinere sites etc. en doen dan de aankoopprijs x2 en zetten het op de site.
  Dat suckt om zelf te weten….. :)
 • OMG TWEEDEHANDS?! Dat kan écht niet! :S
 • Gisteren advance wars binnengekregen. Hoewel het langzaam gaat, krijg ik het lijstje op een gegeven moment wel compleet. Op koninginnedag maar eens de rommelmarkt aflopen, al heb ik daar nooit veel geluk.
 • Nieuwe games zijn op Steam ook gewoon het volle pond. Skyrim voor €49,99, Modern Warfare 3 voor €59,99, €49,99 voor Arkham City, etc. Leuke aanbiedingen bij games die langer op de markt zijn, maar voor nieuwe games kun je net zo goed naar de winkel.
 • Ik zie dat Steam het wel kan en de prijzen wel laag kan houden. Ik ga er dan ook van uit dat dit in de toekomst ook gebeurt met de andere partijen. Zo niet, dan zijn er altijd autoriteiten die zich ermee kunnen bemoeien.

  Tuurlijk vind ik het retro-aspect mooi, maar dan voornamelijk omdat het retro is. Blazen in een cartridge en het ruiken aan handleidingen is te gek. Maar anno 2012 levert men amper meer handleidingen en een bluray is simpwelweg een saai en niet mooi medium.

  Nu verkies ik dus gemak, consoles en handhelds vanaf nu zouden zich op dat gemak moeten gaan storten, anders leggen ze het straks echt af tegen Apple en Google.

  Maar goed, GBA games, iemand nog gems?
 • Ik lees dat je met overgave stelling hebt genomen in het 'fysieke vs virtuele games' debat. Zou je het niet jammer vinden dat de hele gameshandel in handen komt van de uitgevers, die de prijzen stelselmatig hoog kunnen houden? Ik vind juist het mooie van de verspreiding van fysieke casettes en cd's dat iedereen ze weer door kan verkopen, voor een prijs die hij/zij er passend voor acht. Om nog maar te zwijgen van het heerlijke gevoel zo'n casette met een KLIK in je gba te drukken.
 • @Koekie
  Wat doe je hier ?! De GBA werkt met cards.

  Nav dit topic heb ik Kurukuru Kururin en Astro Boy Omega Factor gekocht. (2e hands)
  Ja, noem me maar een sloeber ! Leuke game's trouwens. <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />
  In 2001 was men nog niet zover met downloads. In 2013 verwacht ik dat wel en dan is het dom om zo'n oud model vast te houden.

  Plus, ik verzamel GBA games, dat betekent niet dat ik ze speel ;)
  Als ik ze speel, dan is dat 9 van de 10x via flashcart waar ik een verzameling GBA games kan plaatsen en niet iedere keer dus per spel een cartridge in het apparaat moet stoppen.

  Echt, stel je nogmaals voor dat je elke app als aparte disc moest kopen voor je telefoon, dan zou je toch gek worden? Zelfde geldt voor consoles en handhelds. 1 game op 1 schijfje i van de zotte. Enige voordeel is dat handhelds zoals de GBA supersnel laden dankzij flash, maar een bluray of DVD duurt ook nog eens een pak langer om in te laden dan vanaf schijf.
  Bah, wat een vieze manier om te gamen. Ben blij als al die rommel de winkels uit is en men gewoon eenvoudig vanaf de bank een nieuw spel kan downloaden en starten (uiteraard goedkoper dan in de winkels, zoals Steam doet).
 • @Koekie
  Wat doe je hier ?! De GBA werkt met cards.

  Nav dit topic heb ik Kurukuru Kururin en Astro Boy Omega Factor gekocht. (2e hands)
  Ja, noem me maar een sloeber ! Leuke game's trouwens. :)
 • Nja, veel games hebben ze nauwelijks duurder dan gangbare Marktplaats & co. prijzen, maar als ze eenmaal iets bijzonders hebben dan is het ineens dik boven de reguliere marktwaarde. Ik had aardig geluk met Chrono Trigger, want de marktwaarde voor een goede CIB versie ligt rond de €100 maar dat is nog steeds een pak van die €180 verwijderd. Echter een CIB Donkey Kong Country ofzo is nauwelijks duurder dan wat je op Marktplaats & co. aantreft.

  Overigens halen ze ook veel binnen via directe inkoop van bezoekers. Je krijgt dan zo'n 50 á 60% van hun verkoopprijs of een kortingscode voor hun website (vaak op 60 á 70% van hun verkoopprijs). Schijnbaar vinden veel mensen het prima om zo in één keer van hun verzameling af te komen zonder gebruik te maken van Marktplaats.
 • Mja, conditioncijfers vind ik sowieso een beetje dubieus. Zeker als je met tiendes gaat werken. Dat vind ik net zo achtelijk als recensies met cijfers tot op een tiende punt 'nauwkeurig'. Klinkklare onzin.

  Verder zijn er nog wel wat andere retroshops (RetroNintendoKopen.nl, RetroGamesNederland, Retrogamewinkel.nl), maar hebben die een klein en weinig interessant GBA aanbod. Veel verder dan de gebruikelijke 13-in-een-dozijn games hebben ze amper. Ik denk echter dat je met MarioDS.nl en RetroGameFreak aardig ver kan komen in het aanleggen van een mooie GBA verzameling. Wat zeldzamere en/of gewildere titels als Final Fantasy VI zul je niet snel tegenkomen in dergelijke webshops en als het al zover is, wees dan bereid om ook dik neer te leggen. Wellicht zijn Marktplaats en eBay dan interessantere opties. Ik kan me bijvoorbeeld herinneren dat RetroGameFreak ooit een Chrono Trigger voor de SNES probeerde te verkopen voor €180, terwijl ik een mint versie van Marktplaats heb kunnen plukken voor €75.
 • Check, goede site, vergeet hem telkens :)
  Alleen vervelend dat ik deze dude ken en weet hoe hij aan zijn spelletjes komt en zijn marges. Desalniettemin een puike selectie games!
  plus zijn opmerkingen zoals condition 8.2 slaat natuurlijk nergens op, wat maakt dat minder dan een 8.3? WTF?! :D

  Nog moar?
 • RetroGameFreak heeft ook een aardige selectie. Sowieso 266 complete in box GBA games en nog eens 219 losse carts.

  Verder hebben ze ook een behoorlijke selectie andere retrozooi. Het is voornamelijk Nintendo, maar ze hebben ook Master System, MegaDrive, Saturn, PSX en Atari 2600 games.
 • Heb ik onlangs nog aardig wat games bij besteld inderdaad, prima winkel.
  Ik zoek meer van dergelijke winkels :D
 • http://www.mariods.nl/

  Allemaal tweedehands, maar prima bedrijf. Redelijke prijzen, snelle levering, goede service (niet goed, geld terug binnen 2 weken, 6 weken garantie). Als je om een foto vraagt kun je die ook gewoon krijgen mocht je interesse hebben in mooie complete in box versies.

  Ik heb er meer dan eens bij besteld, en ik ben louter positief.
 • Drilldozer is inderdaad een erg toffe game. Vooral het drillen voelt cool aan dankzij de trilsensor in de cartridge.
  Een van de weinige games die ik non-stop achter elkaar heb gespeeld.
 • Drill Dozer - Unieke actiegame van de makers van Pokémon. Je speelt als een meisje in een soort boormachine en moet allerlei vernuftige levels uit zien te spelen
  Heerlijke verborgen parel! Blij dat iemand hem nog kent :D

  Medabots games vond ikzelf interessanter dan Pokémon destijds. Ook erg tof.
 • Play-asia is zo onoverzichtelijk. Plus, ik heb buiten de bitgenerations, starfigames en classic collection liever US en EU games.

  Foregames heeft 80% op niet bekend staan en heeft de games vaak niet. Nedgame laat mij vaak bestellen, maar komt praktisch met elke bestelling met de mededeling dat ze gameX toch niet op voorraad hebben :(

  Ik wil meer opties :D
 • Play-Asia heeft nog een flink aanbod, hoewel niet altijd tegen de beste prijzen. Videogamesplus heeft verrassend genoeg ook nog een (kleine) selectie van nieuwe games. NCSX heeft een kleine selectie aan USA games, maar nog een goede selectie aan Japanse import. Ze zijn daar wel prijzig. Dichter bij huis kan je natuurlijk Nedgame en Foregames proberen.
 • Iemand nog enig idee waar je nog GBA games kunt kopen tegenwoordig?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren