1. NES aansluiten

Re: NES aansluiten

Wel, lach me maar uit, maar hij doet het nu weer ;)
Ik heb gewoon de aansluitingen aan de zijkant over het hoofd gezien ;)
 • Wel, lach me maar uit, maar hij doet het nu weer ;)
  Ik heb gewoon de aansluitingen aan de zijkant over het hoofd gezien ;)
 • Gewoon automatisch kanalen laten zoeken, komt ie vanzelf voorbij, opslaan en klaar is kees.
 • Whaha, die aansluitingen zocht ik :P

  Serieus, ik heb het ding wel 20x (naar mijn idee) grondig onderzocht, maar ik heb die aansluiting gewoon over het hoofd gezien :) Stom, stom, stom, maar zo moet het werken. Alsnog bedankt ;)
 • Als je een RF-switch gebruikt moet je inderdaad de zender handmatig toevoegen. Die switch staat bij mij op CH4, maar ik zou zo niet weten wat het verschil is. Ik geloof dat die gelijk moet zijn met de TV ofzo.

  Mocht het niet lukken met een RF-switch kun je altijd nog een scartaansluiting gebruiken. Rechts in je NES zitten twee aansluitingen voor audio en video. Daar dus de bijbehorende stekkertjes inpluggen, aan de andere kant een scartkabel en die in je TV doen en dan moet die het op je videokanaal doen.
 • Mmm, misschien moet ik handmatig de frequenties nog even langsgaan, ik ging er namelijk vanuit dat hij op hetzelfde kanaal als de andere consoles zou zitten :)

  Dat ding dat Laurens daar laat zien heb ik zo niet gezien overigens. Toch heb ik al vaker op mn NES gespeeld, kan dat ook zonder dat ding zijn geweest? Anders moet ik die ook eens gaan opzoeken ;)
 • Ja, meestal doet het videokanaal het en anders handmatig de frequenties afgaan..
 • En als je hem niet vind met het zappen, moet je hem misschien ff handmatig toevoegen ofzo.

 • Dat ding heb je neem ik aan.

  Sluit hem aan op je NES. stop de antennekabel van je TV in het grijze RF ding. Sluit de kabel van de RF switch aan op je TV (in de antenneingang). Nu staat het signaal van de NES tussen de TVzenders, tunen tot je hem vindt dus.
 • Nou zou je denken dat een NES aansluiten niet zo moeilijk kan zijn, maar dat is het dus wel (voor mij) :P
  Het zit zo, ik krijg de console niet (meer) aan de praat en het is ook alweer een tijd geleden dat ik um gebruikt heb. Ik begin te twijfelen of ik wel de goede kabels gebruik; sterker nog, ik weet gewoon niet of het ding wel goed aansluit! Ik heb de handleiding van de NES ook niet meer, dus dat biedt weinig hulp….

  Ik dacht, er is hier vast wel iemand die mij even kan helpen. Aan de achter kant zit een ingang voor de adapter; deze is blauw. Daarnaast zit een switch, genaamd CH3 - CH4, maar ik kan me niet herinneren waar die voor is. Daarnaast zit een ingang die RF-Switch heet: die is naar mijn idee voor beeld geluid.

  De aansluiten van beeld geluid zit ik mee te prutsen. De NES gaat wel aan, maar ik krijg geen beeld of geluid. Bij de huidige consoles is het een kwestie van geel in geel, wit in wit en rood in rood. Rood en wit zijn geluid, geel is beeld. Bij de NES zit dus maar één uitgang; hoe zit dit hier met beeld en geluid?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren