1. Netwerkprobleempjes

Re: Netwerkprobleempjes

Je kan ook thuis je werkgroep veranderen in een domein, maakt weinig uit of je er 1 of 2 pc's in dat domein hangen, je heoft iig niet meer moeilijkt te doen met switchen…
 • Je kan ook thuis je werkgroep veranderen in een domein, maakt weinig uit of je er 1 of 2 pc's in dat domein hangen, je heoft iig niet meer moeilijkt te doen met switchen…
 • Dat is inderdaad een goed idee.

  Stel ik installeer dat protocol op mijn PC en een andere PC (waar ik vaak communicatie mee heb). Kan ik dan via dat protocol snel (is het snel, zoals FTP?) files overbrengen, terwijl de andere PC ook nog met het oude systeem kunnen communiceren?
 • Het is eigenlijk een achterdeurtje, maar je kunt het netbeui protocol installeren.

  Daarmee kun je het zonder uit het domein te gaan.
  Er is een elegantere oplossing, maar die ben ik even kwijt. ^_^'
 • Ik heb een laptop die ik thuis en op school gebruik. Op school zit ik in een domein, en daar blijft hij thuis gewoon instaan.

  Maar ik wil eigenlijk thuis werken vanaf een werkgroep en op school vanuit een domein. Als ik in het domein zit thuis kan ik wel de andere PC's zien in network neighbourhood, maar dat is heel onstabiel en traag. Soms zie ik ze ook ineens niet meer.

  Ik kan nu wel steeds weer wisselen tussen domein en werkgroep, maar als ik van domein naar een werkgroep ga, krijg ik ineens een hele andere XP account, dus dat is ook niet echt fijn.

  Weet iemand hoe ik vanuit een domein soepel in een werkgroep terecht kan komen? Of anders, hoe ik snel kan wisselen tussen domein en werkgroep zonder dat ik van accounts moet wisselen enzo?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren