1. Next Gen Games Exclusief?

Re: Next Gen Games Exclusief?

Het overzetten van een spel van het eene platform naar het andere platform is nog steeds goedkoper dan een compleet nieuw spel te ontwikkelen voor een platform. Veel uitgevers (zoals EA) zullen dus proberen zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijke platforms aan te spreken.

Je vraag is dus eenduidig met Nee te beantwoorden.

Revolution is dan even een verhaal apart.
 • Het overzetten van een spel van het eene platform naar het andere platform is nog steeds goedkoper dan een compleet nieuw spel te ontwikkelen voor een platform. Veel uitgevers (zoals EA) zullen dus proberen zoveel mogelijk mensen op zoveel mogelijke platforms aan te spreken.

  Je vraag is dus eenduidig met Nee te beantwoorden.

  Revolution is dan even een verhaal apart.
 • Het overzetten van games is trouwens goedkoper dan het maken van nieuwe games lijkt me.

  jah veel goedkoper maar bij de next gens zie je dan wel duidelijk meteen verschil tussen de games die er al voor uit waren en die dan zomaar gepoort worden. (als het goed is teminste)
 • De games industrie wordt steeds volwassener en zal dus meer en meer om geld gaan draaien. Electronic Arts zal denk ik voor vele publishers/ontwikkelaars een voorbeeld zijn gezien hun succes, kijk maar naar al die fusie's en overnames van het laatste jaar.

  Ik denk dat het aantal exclusieve Third-Party games drastisch zal afnemen…

  Het overzetten van games is trouwens goedkoper dan het maken van nieuwe games lijkt me.
 • ik dek dat er nu meer naar de Revo komen omdat die de meest goedkope manier van maken heeft <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  er kwamen er sowieso meer naar de revo, als nintendo zegt dat het revolutionair wordt dan moet daar echt wel iets achter zitten, mocht het vet zijn dan trekt dit heel veel ontwikkelaars van spellen denk ik, want als het goed is hebben ze op deze "revolutionaire" manier nog nooit een spel gemaakt
 • Ik denk dat er juist minder exclusives komen. Nu merk je het al een beetje dat (na een (lange) tijd) zogenaamde 'exclusieve' game toch naar andere consoles/pc gepoort worden. Bv Halo, Fable, GTA, MGS, Viewtifull Joe, Super Monkey Ball etc etc. En als dat echt zo is dat er meer 'exclusieve' games (sneller) gepoort worden is het natuurlijk wel kut voor bv Sony, aangezien zei het toch meer van 3rd party support moeten hebben dan van 1st party. Multiplatform spellen van ea enzo zullen toch wel weer op alle consoles komen, maar dit maal met (nog) minder verschil tussen de versies. Aangezien alle 3 de consoles allemaal (fatsoenlijk?) online support hebben heb je niet meer dat bv de xbox en pc versie wel online is en de rest niet. En het zal idd waarschijnlijk weer op de 'minst-krachtigste' console afgestemt worden qua graphics. Welke dat word weet ik niet, waarschijnlijk zal de revo iets mindere graphics als de xbox360 hebben.

  Maar goed, ik denk dat er wel genoeg spellen exclusief blijven per console, maar waarschijnlijk komen sommige spellen gewoon standaard op alle consoles uit om toch zo veel mogelijk geld te verdienen en risicospreiding.
 • ik dek dat er nu meer naar de Revo komen omdat die de meest goedkope manier van maken heeft :)
 • Ontwikkelen wordt steeds duurder, en overzetten is minder duur dan een geheel nieuwe game maken.

  Misschien dat er wel een hoop exclusives komen(vooral bij de Revo en PS3; vanwege de controller en de opslagmogelijkheid), maar de meeste games zullen toch multiplatform blijven; daar spreek je als ontwikkelaar wel het grootste publiek mee aan, en daarmee de meeste, kans op, winst
 • In mijn ogen koop je een console voor de exclusieve dingen die het te bieden heeft (ik zeg met opzet 'dingen'; daar vallen dus games onder, maar ook controllers ;)). Het beetje grafische verschil zal mij echt niet veel uitmaken. Dus ja, exclusieve 'dingen' blijven belangrijk voor de console-fabrikanten. 3rd-party's zullen echter nog meer gaan poorten, omdat alles steeds duurder zal worden.

  Btw. voor de mensen die vinden dat games die naar de Revo gepoort worden, gelijk bagger zijn: er komt ook een normale controller voor de Revo uit, met als meerwaarde dat de 'afstandsbediening' er in zit. Dus hier zit niet direct een zwakte van de Revo!
 • Tja, wat dat betreft ben ik het met jullie (al tijden eigenlijk) eens.

  Het maakt niet uit welke next-gen krachtiger wordt, want de meeste games zullen toch wel (net als nu het geval is) aan het slapste platform aangepast worden.

  Ik denk overigens wél dat de PS3 de potentie heeft om krachtiger te zijn dan de andere next-gens. (geef het een jaar of 3, 4) De Cell Processor ziet er op papier sowieso erg sterk uit. Maar laat ik het maar zo zeggen: ik heb meer vertrouwen in Cell omdat IBM erachter staat, dan dat ik dat heb omdat Sony erachter staat.
  Maar ik denk dat dit nauwelijks gehaald zal worden of alleen door de exclusieve titels.
 • Waarschijnlijk worden er juist veel multiplatform spellen gemaakt die niet het onderste uit de kan van de next-gens halen. Ik weet niet hoe verschillend de drie next-gens qua structuur zijn, maar als de ontwikkelkosten hoger gaan liggen dan bij deze generatie (wat sowieso gebeurt, en niet alleen bij Sony) zullen de devs er veel aan doen om een zo groot mogelijk publiek te trekken. Waarschijnlijk krijg je dus goed uitziende multiplatform spellen vs. uitstekende (en dure) exclusieve spellen. Ik denk niet dat de PS3 en Xbox360 zó veel van elkaar verschillen dat het overzetten van een spel heel veel tijd/moeite kost. Misschien om alle potentie te benutten wel, maar dat is en blijft koffiedik kijken. Maarja, als exclusives duur worden om alle kracht van een console te benutten is het nog maar de vraag.

  @ PS2 lord: Pssst, controllershell :) Daarnaast zal de Revo ongetwijfeld heel veel exclusieve spellen krijgen. Of het dan echt volwaardige spellen zijn, of gewoon gimmick spellen die leunen op de controller is nog maar de vraag.

  Als je het zo bekijkt, en nu al te oordelen valt hebben zowel de Revo als de PS3 écht een sterktepunt. Als de PS3 daadwerkelijk veel sterker is dan de Xbox360 (wat ik betwijfel) is dat wel een sterktepunt. Maarja, misschien geld dat ook wel voor een grote zak geld van MS :)
 • Wanneer ze een game op meedere consoles uitbrengen, verkopen ze de game natuurlijk wel meer.
  Ze moeten dus gaan afwegen of ze genoeg games op alle drie de consoles zullen verkopen, om de ontwikkelkosten eruit te halen.
 • Daar heb ik geen verstand van, in hoeverre dat het overzetten bemoeilijkt. Wat betreft de Revo controller heb je wel gelijk, ik denk echter dat je daarmee veel multiplatform bagger spellen zult krijgen, aangezien de meeste ontwikkelaars de controller willen gebruiken zullen ze waarschijnlijk maar 1 of ander gaar besturings systeem invoeren.
 • ja maar het ontwikkelen van een xbox spel wordt heel anders dan een ps3 spel en ze gebruiken allebei andere technieken.
 • Doordat het onwikkelen alleen maar duurder wordt zullen er meer multi-platform games komen om het risico te spreiden
 • Zoals we allemaal weten liggen de nieuwe console's binnenkort bij de meeste onder tv (of naast). De ene gaat voor de 360 andere voor ps3 of de revo. Keuze ligt natuurlijk helemaal bij je zelf.

  Maar wat gaat er met de games gebeuren? We weten nu welke console op dit moment het sterkste is en welke het minst. Maar de graphics liggen toch niet zo ver uit elkaar van de console's. Maar hoe zit zat bij de next gens? Zoals het ernu uitziet wordt de PS3 het krachtigst, niemand weet iets van de revo dus dat wordt afwachten maar ik denk niet dat die krachtiger is dan de ps3. Voor elke console komen natuurlijk weer games uit. Maar omdat het allemaal stukke duurder wordt en de consoles niet alles aan kunnen zullen ze dan nog wel alle spellen op alle 3 de consoles uit gaan brengen?(ps3 game voor xbox360 maken bijvoorbeeld) Of komen er nu juist meer exclusievere spellen voor de console's? Uitgevers concentreren zich nog maar op 1 console omdat het misschien anders te lang duurd om het uiterste uit het spel halen voor de andere console's? Nu kennen we natuurlijk ook al veel exclusieve titels maar denk jij dat dit in de toekomst toe neemt? ( voorbeeld : EA maakt nu voor elke console dezelfde games, maar dat ze nu misschien alleen concentreren op de 360) Hoe denken jullie hier over? Nemen de exclusieve titels toe of blijft het allemaal een beetje hetzelfde als nu? En ik denk dat er bij de next gens weinig games gepoort gaan worden.

  Ps: neem ook de revo controller hierbij in je achterhoofd.. Revo een en al exclusief?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren