1. (Nieuwe) Killzone info/guerrilla over de cell

Re: (Nieuwe) Killzone info/guerrilla over de cell

Was in mei al een topic over gemaakt. Alles over Killzone kan deze topic verder: Killzone
 • Was in mei al een topic over gemaakt. Alles over Killzone kan deze topic verder: Killzone
 • Volgens mij al een paar maanden (in het engels dan), en was al gepost.
 • is idd al heel oud..
 • ok ok dit stukje staat al enige tijd op de playstation.nl site maar k zag dat et hier niet stond dus niet iedereen erover weet dit:  Bron: www.playstation.nl

  [size=3]E3 2005: Killzone op PS3, vraaggesprek [/size]

  De adembenemende PLAYSTATION 3-trailer van Guerrilla, die de toekomst van de Killzone-serie toont, is hét onderwerp van de dag in LA (en op internet). We gingen op onderzoek uit…

  Jan-Bart Van Beek is de Game Director van PS3 Killzone bij Guerrilla Games en heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de trailer die het publiek maandag versteld deed staan tijdens de onthulling van PLAYSTATION 3. Nadat een tweede vertoning van de trailer op de persconferentie van SCEE vandaag opnieuw met uitbundig applaus is ontvangen, spraken we af met Jan om meer te weten te komen.

  Wat vind je van de reacties op de trailer die gisteren is getoond?

  Jan-Bart: Het was een ongelofelijke ontvangst, de kick die je krijgt als je je eigen creatie op groot scherm ziet, en dan de reactie van het publiek, dat geeft een ongelofelijke kick. Ik ben er erg blij mee.

  Wanneer ben je aan deze trailer begonnen?

  Jan-Bart: We zijn eind november begonnen en waren pas drie dagen voor de beurs klaar, op het allerlaatste moment dus!

  Het leek wel Killzone, maar dan nog net iets meer! Kunnen we dit ook verwachten van de afgewerkte game?

  Jan-Bart: We willen niet gewoon een nieuwe Killzone maken met mooiere graphics. Het moet veel meer worden dan dat. Daarom voegen we veel meer interactie tussen de personages toe en zorgen we voor manieren waarop zij op jou reageren en hoe jij op hen kunt reageren. Er is veel meer interactie tussen de personages, zoals je in de trailer kunt zien. Je ziet mensen die elkaar van het slagveld slepen en helpen en hun wapens aan elkaar geven. Kortom, veel meer menselijke interactie.

  (Ben Duncan, Producer van de game) Het is zoals bij de demonstratie van Alfred Molina. De kwaliteit van de gezichtsuitdrukkingen die we kunnen bereiken met de personages, betekent dat je echt emotioneel betrokken bent bij het team en samen vecht. Personages die samenwerken en kameraden die elkaar van het slagveld dragen, dat soort dingen zal het genre echt naar een hoger niveau tillen.

  Op een bepaald moment zien we een ISA-bondgenoot die een Helghan met de kolf van zijn geweer uitschakelt en zo je hachje redt. Is dat representatief voor het geavanceerde gedrag dat we te zien zullen krijgen op het gebied van kunstmatige intelligentie wanneer PS3 uitkomt?

  Jan-Bart: Ja, helemaal. Dit is nog maar het begin. De personages zullen zich erg bewust zijn van hoe ze je kunnen helpen en erg alert reageren. Dat moment (met de kolf van het geweer) is een goed voorbeeld van hoe dat een klein visueel wow-gevoel kan toevoegen.

  Is de Killzone-trailer een goed voorbeeld van wat mensen kunnen verwachten van de realtime gameplay op PLAYSTATION 3?

  Jan-Bart: Ja, het laat eigenlijk de look en het gevoel van de game die we proberen te ontwikkelen, zien.

  Was het eenvoudig om met PS3 te werken?

  JB: Ja, we zijn echt onder de indruk. De Cell is ongelofelijk krachtig en de graphics-CPU (de RSX, mede-ontwikkeld door Nvidia) die erin zit… Het is eigenlijk redelijk moeilijk om het na te bootsen op de pc's de we gebruiken tijdens het ontwikkelingsproces. Je zou het op de PS3-hardware zelf moeten zien. Het is erg leuk om met zulke krachtige hardware te werken.

  Tot op heden is de high definition tv nog niet echt doorgebroken, zeker niet in Europa. Maak je je zorgen dat sommige spelers je game niet met zoveel details zullen kunnen bekijken als de bedoeling is?

  JB: Nee, ik denk dat de HDTV over twee, drie jaar veel meer zal worden verkocht, ook in Europa. We beginnen met 720p en gaan dan over op 1080p, want nu is er een product op de markt (PS3) waarvoor de mensen een nieuwe tv zullen kopen.

  Bedankt en gefeliciteerd met je werk.

  JB: Bedankt! [glundert trots]
 • slotje

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.