1. Nintendo Conference 13 september (Samenvatting)

Re: Nintendo Conference 13 september (Samenvatting)

Dat is een mooie deal, kan me ook weer niet voorstellen dat iemand er zo graag vanaf wil of was hij nog nieuw ook?

Hij was (nauwelijks) gebruikt.
 • Dat is een mooie deal, kan me ook weer niet voorstellen dat iemand er zo graag vanaf wil of was hij nog nieuw ook?

  Hij was (nauwelijks) gebruikt.
 • Niet "lijk" gebruiken. Het is gewoon zoals.
 • Nope, geen woord…
 • Prijzen van roms zijn inderdaad fucking hoog :(
 • Zucht…
 • Fire Emblem

  I can't spot the d00med…

  :'D
 • Handhelds krijgen al sinds jaar en dag voornamelijk ports en spinoffs van westerse ontwikkelaars. Dat zal op de Vita niet anders zijn. Vanwege de architectuur waarschijnlijk zelfs nog meer ports dan op de 3DS/DS.

  Ik kan me de laatste musthave westerse handheld titel eigenlijk niet eens meer herinneren. Of het moeten al van die goedkope efforts als Henry Hatsworth of Sribblenauts zijn.
 • Ik heb het niet erover of de franchises zelf groot van naam is. Ik heb het er over dat ondanks een grote westerse naam was verbonden aan de PSP, er nog steeds geen hond kwam opdagen.

  Maar goed, 3DS.
 • CoD, Bioshock en AC zijn wel behoorlijke franchises though. Tevens komen er veel Westerse indie games naar de Vita toe.
 • PSN en XBL zijn ook niet in één dag gebouwd, maar goed Nintendo en UI design, thats a joke!

  Serieus, mijn handen jeuken om daar mee aan de slag te gaan. Heb namelijk honderden ideeen om ze te helpen. :)
 • Jalf vergeet niet dat Nintendo over twee maanden met nieuwe Eshop komt, wie weet wordt het goed verbeterd :)
 • Hoe weet je dat NoA dat gedaan heeft ? … want dat is ook iets wat het huidige Nintendo heel erg mist.
  Reggie heeft het zelf een paar keer bevestigd, ik weet alleen bij god niet meer waar ik het heb gelezen. Vond het zelf ook verrassend, aangezien wat je voor de rest zegt wel klopt.

  En nieuwe franchises heeft Nintendo zeker nodig, maar ik denk niet dat Retro daar de aangewezen studio voor is. Er is een reden waarom ze die jongens aan het handje vast houden.

  En over die handheld, de PSP heeft best veel Westerse games gehad en de PSV dalijk ook. Het zullen merendeels wel poorts zijn van huidige gen games, maar het maken die games er echt niet minder op. Dat is genoeg reden voor veel gamers om dalijk een PSV te halen. Als de PSP niet zulke tegenvallende verkoopcijfers had gehad, zag het er denk ik allemaal iets rooskleuriger uit voor de Westerse ontwikkelaars op de handheld.
  Ja, westerse first party titels en hier een daar cracker toe geworpen zoals GTA, X-Men Legends, Rock Band Unplugged en… uhhh… damn.

  Over het algemeen kwamen de beste third party titels uit het oosten. En dat is niet iets van de afgelopen jaren, maar zo lang ik me kan herinneren is het al zo geweest. Dat dateert al terug van de originele Gameboy. En tuurlijk, leuk dat de Vita ports van dat soort titels kan krijgen, maar het roept beetje een dubbel gevoel op.

  @Sadist

  Kromme manier van beredeneren, zo gebeurd er namelijk nooit wat.
  Het is niet krom, het is de waarheid. Het is al zo vaak bevestigd dat westerse ontwikkelaars bijzonder weinig interesse hebben in handheld development. Ik bedoel, kijk dan naar de PSP: Sony had twee prima GTA games die beiden ruim drie miljoen exemplaren verkochten en bijna niemand dacht in het westen: hey, PSP development kan handig zijn! Ja okay, een shitty AC game buiten beschouwing gelaten.

  Ook Nintendo hoefde op niks te rekenen. Nu bleek dat geen groot gemis te zijn dankzij de ronduit uitstekende Japanse support, maar toch: zelfs de marktleider hoefde niks te verwachten van het westen.

  Beste voorbeeld wat ik kan geven is de GamesCom: heb je die westerse lijst met support gezien voor de VIta? Afgezien van CoD, BioShock, Rayman Origins, FIFA 12 en Assassin's Creed was er vrij weinig te beleven.
 • nee hoor, de 60gb versie was de eerste keer gewoon 100 euro gedropt. Die 400 euro versie was voor 40 gb versie die wat aangepast was (minder usb etc)
  ik heb btw ook 599 betaald voor de 60gb versie, en ben er nog steeds tevreden bij <img alt=":D" src="/plugins/sceditor/emoticons/grin.png" />

  Idd 100 euro.

  @Iedereen die de pricedrop naaierij vind
  Ik vind dat hele gezeur over die pricedrop echt overdreven. Je hebt gewoon 250 euro gehad om de 3DS op dat moment te kopen en dat geld geruild voor dat apparaat. Dat hij nu opeens minder waard is veranderd niets aan de aankoop. Nintendo is nog zo aardig om ze tegemoet te komen, dus waarom nog lopen huilen hierover.

  Iedereen wist dat het een absurde prijs was, had het er dan ook niet voor over gehad. Nintendo zei letterlijk dat ze naar aanleiding van de reacties op Nintendo producten en 3DS de laatste paar jaar het kunnen veroorloven om de 3DS tegen een verhoogde prijs te kunnen verkopen. Dit zegt toch al genoeg? Ga dan niet zeuren dat je genaaid ben enzo, je bent van te voren op verschillende manieren gewaarschuwd en eigenlijk wist je dat je teveel betaalde.

  Nu de prijs naar een normaal niveau gedaald is, is hij aantrekkelijk geworden. Als je de 3DS nu koopt moet je ook niet zeuren dat er straks een nieuwe model komt met meer knoppen, analogsticks en misschien een groter en verbeterd scherm, zoals bij de DS Lite. Dit is ook iets wat je als gamer wel weet als je nu een 3DS koopt….
 • Wow mijn Slim die is na twee jaar dood gegaan :')
 • nee hoor, de 60gb versie was de eerste keer gewoon 100 euro gedropt. Die 400 euro versie was voor 40 gb versie die wat aangepast was (minder usb etc)
  ik heb btw ook 599 betaald voor de 60gb versie, en ben er nog steeds tevreden bij :D
 • Denk dat het redelijk is om aan te nemen dat je niet kon verwachten dat de console binnen zo'n korte tijd meer dan 100 euro in prijs zou dalen….en dus is het begrijpelijk dat mensen zich genaaid voelen (om eerlijk te zijn had ik liever 100 euro korting gehad dan die 20 games, dus die gevoelens deel ik)

  Maar goed, de 3DS lijkt weer een beetje te gaan herstellen. Iig wat betreft de games

  zeg dat maar tegen mijn "599!" PS3. Dat was een drop van 200 euro in 1 keer. Was ik een tijdje enigszins teleurgesteld over, maar dat is het risico van early adopter nou eenmaal. De rest is de zelf-illusie van naïviteit.
 • @Sadist

  Kromme manier van beredeneren, zo gebeurd er namelijk nooit wat.
 • De show is wel puur gericht voor Japan, maar Nintendo doet nooit zulke deals sluiten voor onze markt. Die GTA voor de DS was denk ik ook nooit echt een deal, de DS was gewoon zo populair dat Rockstar die niet links had kunnen laten liggen.

  Dat was het wel eigenlijk. Nintendo of America heeft tot in den treure Rockstar geprobeerd over te halen om GTA naar de Wii te brengen en het beste wat ze konden bieden was een DS game. Nintendo koos eieren voor hun geld.

  En zulke deals sluiten met westerse partijen heeft geen zin, aangezien de meerderheid gewoon geen ene flying fuck geven om handheld development. (man, hoe vaak heb ik dit verhaal niet moeten vertellen?) Een Call of Duty en BioShock op de Vita nu bijvoorbeeld zullen nu opeens veel bekijks trekken, maar kijk niet vreemd op wanneer het alleen bij deze twee blijft op de Vita. Sony heeft duidelijk wel deals gesloten daarvoor, maar of het westerse development zal stimuleren? Neh. De PSP had ook GTA Liberty/Vice City Stories en verder dan dat ging het ook niet qua westerse derde partij support. Bij de DS had je dan Chinatown Wars, Scribblenauts, Henry Hatsworth en… uh… juist.

  Derde partij support voor handhelds? Japan is your bestest friend.

  Hoe weet je dat NoA dat gedaan heeft ? Ik denk eerder NoJ want NoA mag dat soort beslissingingen nog geneens maken. Als ze hun eigen Amerikaanse studio's nog geneens de vrijheid geven om te ontwikkelen wat ze willen, lijkt het me sterk dat NoA over dat soort zaken mag beslissen. Retro is nu jammer genoeg een Nintendo franchise uitpoeper geworden, terwijl het een grote op zichzelf staande ontwikkelaar voor Nintendo had kunnen zijn. Niet dat ik problemen heb met de games die hun hebben ontwikkelt, maar DKCR had waarschijnlijk net zo goed geweest als het door EAD was ontwikkelt oid. Had liever iets nieuws gezien, want dat is ook iets wat het huidige Nintendo heel erg mist.

  En over die handheld, de PSP heeft best veel Westerse games gehad en de PSV dalijk ook. Het zullen merendeels wel poorts zijn van huidige gen games, maar het maken die games er echt niet minder op. Dat is genoeg reden voor veel gamers om dalijk een PSV te halen. Als de PSP niet zulke tegenvallende verkoopcijfers had gehad, zag het er denk ik allemaal iets rooskleuriger uit voor de Westerse ontwikkelaars op de handheld.
 • De bonnen die ik aan de 3DS heb uitgegeven had ik natuurlijk ook voor games ofzo kunnen gebruiken, dus het heeft me weldegelijk geld gekost. Ik kan er gewoon met mijn pet niet bij dat je je NIET keihard genaaid voelt als je gekochte product enkele weken later de helft goedkoper is. Of dat nou iets van 10 euro is of iets van 250 euro en of daar nou Nike of Nintendo op staat. En ik heb bij jou een beetje het gevoel dat het komt omdat er Nintendo op gedrukt staat. Jezelf moeten verwijten dat een bedrijf je naait met zo'n idiote move? Veel gekker moet het niet worden.
  Different strokes eh?

  En nope, not really. Ik zit gewoon zo in elkaar. Als ik een nieuwe shirt/broek whatever koop en een paar weken kom ik die tegen voor de helft van het geld dan reageer ik "oh das kut". Ik kijk drie seconden voor me uit, haal mijn schouders op en ga verder met mijn dagelijkse bezigheden. Het geld wat ik daar "extra" aan heb uit gegeven haal ik ergens anders weer terug met een koopje.

  Misschien ben ik daar wel te makkelijk in dan volgens jouw, maar met de 3DS had ik precies hetzelfde. Het was wel veel eerder dan verwacht, krabde achter mijn oor en keek opzij naar mijn drie 3DS games en snel groeiende collectie DS games: ik haalde mijn schouders op en zei "eh". Toen ging ik weer verder.

  Je zou het ook moeten proberen, scheelt je een hoge bloeddruk later :P

  De show is wel puur gericht voor Japan, maar Nintendo doet nooit zulke deals sluiten voor onze markt. Die GTA voor de DS was denk ik ook nooit echt een deal, de DS was gewoon zo populair dat Rockstar die niet links had kunnen laten liggen.

  Dat was het wel eigenlijk. Nintendo of America heeft tot in den treure Rockstar geprobeerd over te halen om GTA naar de Wii te brengen en het beste wat ze konden bieden was een DS game. Nintendo koos eieren voor hun geld.

  En zulke deals sluiten met westerse partijen heeft geen zin, aangezien de meerderheid gewoon geen ene flying fuck geven om handheld development. (man, hoe vaak heb ik dit verhaal niet moeten vertellen?) Een Call of Duty en BioShock op de Vita nu bijvoorbeeld zullen nu opeens veel bekijks trekken, maar kijk niet vreemd op wanneer het alleen bij deze twee blijft op de Vita. Sony heeft duidelijk wel deals gesloten daarvoor, maar of het westerse development zal stimuleren? Neh. De PSP had ook GTA Liberty/Vice City Stories en verder dan dat ging het ook niet qua westerse derde partij support. Bij de DS had je dan Chinatown Wars, Scribblenauts, Henry Hatsworth en… uh… juist.

  Derde partij support voor handhelds? Japan is your bestest friend.
 • Ik vond het wel een leuke conferentie, het was geen E3 dus ik verwachte niet al te veel. Ik ben wel blij met wat is aangekondigd. :) Nja, grotendeels dan…

  Anywhoo, waar was die Yoshi game die door Good Feel in ontwikkeling zou zijn? :(

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren