1. Nintendo en 3rd party's: Hoe nu verder?

Re: Nintendo en 3rd party's: Hoe nu verder?

replace high quality ==> high budget.
 • replace high quality ==> high budget.
 • Plus, ze zijn gewend om met dit soort exclusieve partijen te werken gezien de geschiedenis met sega en met MS.
  Tevens is een titel als furfighters helemaal in het straatje van Nintendo..

  Zou een gouden greep zijn, daarnaast vermoed ik dat BC nu goedkoop in de etalage staat.
 • Ik zat inderdaad ook al aan Bizarre te denken. Die gasten deden dingen op de eerste Xbox met PGR die 8 jaar later nog steeds niet zijn geevenaard op de Wii.
 • Nintendo moet gewoon haar ding blijven doen, de wii is volgens velen hier een flop, maar is samen met de nintendo ds (weet je nog hoe we allemaal dachten dat de PSP de DS wel de grond in zou boren) de reden geweest dat Nintendo nu ijzersterk is.

  Ik denk dat wij het allemaal prima kunnen bedenken hoe wij het graag zouden willen, maar Nintendo is momenteel de enige die de afgelopen jaren enorm wist te scoren ondanks (dankzij?) de crisis.
  Het blijft echter een luxe-product en dan nog zoveel verkopen is gewoonweg geniaal.

  Reken er dus maar niet op dat de wii2 net zo gaat worden als de xbox720 of de PS4.

  Zelf zou ik graag een device willen zien dat samenwerkt met de 3DS en de games upscaled naar een degelijk niveau (1080p <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />) en bestuurt via een vernieuwde wii-mote (2.0) en standaard ook de classic controller pro meebundelt.
  Dus 3D voor onderweg en thuis… ik zie er wel potentie in.
  Launchprijs is 199 euro, omvang niet veel groter dan de huidige wii en speelt NGC, Wii en de huidige wii-ware en VC games af.
  Dankzij de architectuur kan het ook DS games afspelen, wat prima gaat gezien de wii-mote2 ook een geweldige pointer heeft en daarmee de singletouch van de huidige DS prima kan vervangen.

  Tel daarbij op de VC zoals deze is aangekondigd voor de DS en aandacht voor het online gebeuren en ik ben tevreden.
  Voor echte high-end dingen moet je gewoon bij Sony of MS zijn…..

  Dat kan je vast niet kopen voor 199 euro, dan ga je al richting de 300.
 • Nintendo moet gewoon zorgen voor een uniek selling point wat gewoon niet mogelijk is op de PS3 en 360. Ik zie de Wii 2 namelijk niet veel krachtiger zijn dan de PS3. En als het nieuwe Wii foefje door Sony te kopieren is, dan zullen ze dat zeker niet nalaten en heeft je Wii 2 dus nauwelijks bestaansrecht. Als Nintendo geen uniek selling point weet te verzinnen, kunnen ze zelfs misschien voorlopig maar blijven doorgaan met de huidige Wii en dan nog twee jaar met sequels op Wii Party, DKCR, NSMB Wii en nog een Wii Sports game komen.

  Wat dat moet zijn? Geen idee eigenlijk. Ik hoop dat het niet richting de vitality sensor gaat. Want ik vind het een beetje te verdacht dat men dat eerst met veel bombarie op een aankondigt en het vervolgens twee jaar in de ijskast zet. Uiteindelijk komen dat soort proefballonnetjes van Nintendo namelijk altijd wel weer ergens bovendrijven. Tijdens de ontwikkeling van de Cube expirimenteerden ze al met 3d en op de GBA hebben ze die tiltsensoren al getest wat 10 jaar later pas in de 3DS wordt verkerkt. Wat dat betreft zou een samenwerking tussen de 3DS en de Wii2 niet zo onlogisch zijn. Heeft die geflopte connectivity kabel toch nog nut gehad :)

  Wat Nintendo trouwens zou moeten doen is het opkopen van een westerse 3rd party ontwikkelaar die ervaring heeft met het maken van realistische aktie games en racers. De Nintendo 1st party games zijn geweldig, maar allemaal in dezelfde kleurrijke stijl en vaak in dezelfde genre's. Een goede ontwikkelaar die een goede en exclusieve race en shooter IP kan maken zou al een groot deel van het probleem oplossen. In Retro hebben ze zo'n studio, maar die laten ze dan weer volkomen onlogisch een nieuwe Donkey Kong game maken die volgens mij ook prima door een EAD Tokyo of een Intelligent Systems in elkaar gezet had kunnen worden. Nintendo investeert veel te weinig in externe ontwikkelaars. En als ze het al doen zijn het vaak van die net-niet ontwikkelaars als N-Space, Kuju of Artoon. Maar een vette shooter of racer heeft eigenlijk ook alleen nut als je je specs op orde hebt. Want niemand zit op een race-simulator te wachten net last gen graphics.


  http://www.wired.co.uk/news/archive/201 ... -3d-patent

  Dit zou trouwens wel een geniale samenwerking kunnen opleveren :)
 • Dat wel, maar af en toe een klapper is wel leuk. Daarbij kunnen ze flink profiteren van eventueel teleurgestelde ps360 gamertjes (want geloof me, de Xbox360 en Ps3 gaan binnen een tijdspanne van 2 jaar naar casual consoles, Microsoft vooral). Als het powerweb enige indicatie is van de ''massa CoD spelende hardc000re ps360 gamert" dan zie je dat ze best positief zijn over de 3ds met ''dikke games'' als MGS, Street Fighter en Resi.
 • An sich mee eens, maar qua techniek stelt Nintendo sinds de Gamecube niks meer voor. Dat is niet erg, maar mede daardoor ga ik geen hoge verwachtingen hebben bij de Wii2.
  Zeker niet gezien de goedkopere opties Nintendo van rijk naar schatrijk hebben gebracht.

  3rd-parties mogen wat mij betreft huillies blijven en zijn niet nodig voor succesvolle Nintendo consoles.
  Je koopt het toch voornamelijk voor de 1st-party games.
 • Alleen speelt het voor geen meter.

  Het zal mij benieuwen of de telefoonmarkt de simpele spelletjes voor de Iphone zal droppen en er grotere games voor de PSPhone aagekondigt gaan worden.. de app store leert ons dat die casual shit helemaal op een klein schermpje voor even tussendoor tot zijn recht komt.

  Voor dieper portable entertainment moet je nog steeds bij de handhelds zijn, machines die er speciaal voor gemaakt zijn.
 • Ik zie de iPhone4 wel Resi3D draaien, dat kan hij makkelijk aan. Dat zonder een 3D scherm, maar daar komen NEC, HTC en een aantal andere leveranciers in 2011 ook mee helpen… zij komen met tientallen 3D telefoons.

  Plus de 3DS is 200Mhz, zelfs mijn freaking magnetron heeft nog een betere processor.
  De gebruikte processor van de 3DS is verre van speciaal en ook nog eens underclocked ten opzichte van de standaard-chipset.

  De processor van de iPhone4 smashed wat dat betreft de 3DS op alle fronten behalve het 3D zelf.

  9 December is de aankondiging van de Playstation Phone btw….
 • Ik zie de Iphone 4 anders nog geen Resi 3DS draaien. Alleen fancy techdemo's.

  Daarnaast zullen telefoon altijd voor casuals en tussendoor zijn, zolang er geen fatsoenlijk stickje of knoppenbesturing op zit. Tot er iemand in dit gat springt heeft Nintendo met de 3DS niets te vrezen.

  De Next Gen N console heeft uiteraard een extraatje wat de rest niet heeft, zoals de Wiimote voor de Wii het USP was.

  Wat men er mee bereikt is dat 1: ps360 niet meer de mooiste beelden hebben en 2: door de nieuwe gimmick van de N console ook Natal en Move oude koek zijn voor de massa. Kortom, men dwingt de concurrentie bijna om een nieuwe console uit te brengen wat A: tijd kost en B: geld kost. Vooral Sony met hun beloofde 10 year life cycle..dat gaan ze wss niet volhouden. In de tijd dat de volgende consoles van M$ en Sony dan uitkomen kan Big N weer een voorsprong opbouwen. Waana M$ en Sony de gimmick van de Wii2 weer zullen kopieren na een tijdje waardoor deze generatie zich min of meer herhaalt.

  Dat is dan het ideale scenario :P maar het zit m vooral in het marktwinnen terwijl M$ en Sony een volgende console aan het klaarstomen zijn. ;)
 • 3DS is geen krachtig staaltje techniek, maar nu al achterhaalde zooi, wat toevallig 3D kan tonen dankzij een fijne aanbieding aan nintendo zelf.
  3DS is nu al voorbij gestreven qua kracht door de gemiddelde smartphone. Volgend jaar komen tientallen 3D telefoons op de markt die allen sterker zijn dan de 3DS.

  Dus op het moment van release is de 3DS even geinig door het 3D de maanden erna wordt het gigantisch ingehaald.

  geen teken van verandering dus. Wel qua software, maar de kans is heel groot dat Nintendo hier te laat mee is en de gamers niet meer interesseert.

  Gezien de techniek zou de wii2 inderdaad krachtiger kunnen zijn dan de PS3, maar welk voordeel kan Nintendo hiermee halen?
  Als de nieuwe nintendo niet meer doet dan de huidige xbox360 / PS3, waarom zou je dan als gamer overstag gaan?

  Nintendo moet gewoon haar ding doen en een goedkope console ontwikkelen voor een degelijke prijs op de markt brengen en coole games ontwikkelen. Fuck de rest, die kunnen ze toch niet terugwinnen.
 • Tuurlijk gaan ze niet de tech strijd aan, maar het verschil zal minder groot zijn als met de Wii. De DS kon je zien als voorbode voor de Wii. Ik zie de 3DS als voorbode voor de next gen N console.

  Dat wil dus zeggen, de next gen van Nintendo word dus korte tijd het meest krachtige stukje console hardware op de markt, waarna het ingehaald gaat worden na een jaartje door de nieuwe consoles van Ms en Sony. Zoals de 3DS vermoedelijk ook voorbijgestreeft gaat worden door de PSP2 in grafische kracht.

  ..de vraag is alleen… hoe lang duurt het en is het wel rendabel voor Ms en Sony om al een volgende console in 2013 te launchen? Daar kan Nintendo flink van profiteren aangezien de Wii geen drol kost om te maken en de Wii 2 waarschijnlijk grotendeels HD tech uit 2007 ofzo gaat gebruiken.
 • Nintendo moet gewoon haar ding blijven doen, de wii is volgens velen hier een flop, maar is samen met de nintendo ds (weet je nog hoe we allemaal dachten dat de PSP de DS wel de grond in zou boren) de reden geweest dat Nintendo nu ijzersterk is.

  Ik denk dat wij het allemaal prima kunnen bedenken hoe wij het graag zouden willen, maar Nintendo is momenteel de enige die de afgelopen jaren enorm wist te scoren ondanks (dankzij?) de crisis.
  Het blijft echter een luxe-product en dan nog zoveel verkopen is gewoonweg geniaal.

  Reken er dus maar niet op dat de wii2 net zo gaat worden als de xbox720 of de PS4.

  Zelf zou ik graag een device willen zien dat samenwerkt met de 3DS en de games upscaled naar een degelijk niveau (1080p <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />) en bestuurt via een vernieuwde wii-mote (2.0) en standaard ook de classic controller pro meebundelt.
  Dus 3D voor onderweg en thuis… ik zie er wel potentie in.
  Launchprijs is 199 euro, omvang niet veel groter dan de huidige wii en speelt NGC, Wii en de huidige wii-ware en VC games af.
  Dankzij de architectuur kan het ook DS games afspelen, wat prima gaat gezien de wii-mote2 ook een geweldige pointer heeft en daarmee de singletouch van de huidige DS prima kan vervangen.

  Tel daarbij op de VC zoals deze is aangekondigd voor de DS en aandacht voor het online gebeuren en ik ben tevreden.
  Voor echte high-end dingen moet je gewoon bij Sony of MS zijn…..

  Dat kan je vast niet kopen voor 199 euro, dan ga je al richting de 300.
  neuh, binnenkort komt men met goedkopere Quadcore processoren geschikt voor mobiles. Die kosten geen kont. verpakking erom en dan als een idioot software ontwikkelen zoals hierboven beschreven.

  Geloof mij nou maar, nintendo gaat de volgende generatie echt niet de strijd aan qua techniek. Geef me één reden waarom ze dat zouden doen?
  Begrijpen jullie wel dat zowel de PS3 als de Xbox360 alleen maar geld hebben gekost, waar de Wii miljarden heeft verdient?

  Even je business-logica gebruiken en niet wat je zou willen zien als gamertje…
 • Nee, Nintendo komt met iets high–ends waarschijnlijk. Sowieso HD en waarschijnlijk iets krachtiger als ps3 en 360 met een unieke gimmick om het fresh te houden. Misschien een soort 3d projector achtig iets? Wie zal het zeggen.

  Wat de 3DS is ten opzichte van de PSP, dat zal de next gen machine van N zijn ten opzichte van de huidige HD consoles. Dus iets krachtiger en met een extra functie die de concurrentie (nog niet) heeft. Nintendo's prioriteiten liggen duidelijk op het terugwinnen van de "core" (ah toe nou, nog een Nconsole guys, we gaan het beter doen voor jullie, we promise! Kijk al die dikke hardcore games in 2010 en die we al aangekondigt hebben voor de 3DS. Revolution, dit keer echt!!!111) en op iets nieuws verzinnen wat ook casuals diggen waar door die move en kinect zooi weer minder interessant word :)
 • Nintendo moet gewoon haar ding blijven doen, de wii is volgens velen hier een flop, maar is samen met de nintendo ds (weet je nog hoe we allemaal dachten dat de PSP de DS wel de grond in zou boren) de reden geweest dat Nintendo nu ijzersterk is.

  Ik denk dat wij het allemaal prima kunnen bedenken hoe wij het graag zouden willen, maar Nintendo is momenteel de enige die de afgelopen jaren enorm wist te scoren ondanks (dankzij?) de crisis.
  Het blijft echter een luxe-product en dan nog zoveel verkopen is gewoonweg geniaal.

  Reken er dus maar niet op dat de wii2 net zo gaat worden als de xbox720 of de PS4.

  Zelf zou ik graag een device willen zien dat samenwerkt met de 3DS en de games upscaled naar een degelijk niveau (1080p :)) en bestuurt via een vernieuwde wii-mote (2.0) en standaard ook de classic controller pro meebundelt.
  Dus 3D voor onderweg en thuis… ik zie er wel potentie in.
  Launchprijs is 199 euro, omvang niet veel groter dan de huidige wii en speelt NGC, Wii en de huidige wii-ware en VC games af.
  Dankzij de architectuur kan het ook DS games afspelen, wat prima gaat gezien de wii-mote2 ook een geweldige pointer heeft en daarmee de singletouch van de huidige DS prima kan vervangen.

  Tel daarbij op de VC zoals deze is aangekondigd voor de DS en aandacht voor het online gebeuren en ik ben tevreden.
  Voor echte high-end dingen moet je gewoon bij Sony of MS zijn…..
 • Zoals publishers en developers praten houden ze me anders (en vele anderen met me) voor dan. En het merendeel van de financiele cijfers spreken je dan ook tegen.
  Juist niet. De meeste grote publishers maken winst.
  http://www.mygaming.co.za/news/news/595 ... green.html
  http://en.gamers.com/news/view_7545.html
  http://www.vgchartz.com/article/82629/k ... mber-2010/
  http://www.capcom.co.jp/ir/english/news ... 0729b.html
  http://news.bigdownload.com/2010/08/09/ ... al-report/

  En jij dan wel? Kom op man, de laatste jaren komen steeds meer nare verhalen uit de industrie voor. Of het nu mensen zijn die met gemak de straat worden opgeslingerd of totale studio’s die hun deuren moeten gaan sluiten. Dat de industrie geen liefdadigheidsinstelling is, duh. Maar als ik zie wat bedrijven investeren om er vervolgens voor terug te krijgen… meest recente voorbeeld is Bizarre Creations. Als Activision zijnde is dat toch pure geld verspilling?
  Anekdotische verhaaltjes =/= financiële toestand gamesindustrie.
  Jammer voor Bizarre creations maar uiteindelijk zijn ze verantwoordelijk geweest voor hun eigen lot. Ze hebben de kans gekregen om te bewijzen dat ze meer konden ontwikkelen dan alleen maar racegames maar zijn hier niet in geslaagd.
 • Niet iedere franchise hoeft een multimillion seller te zijn om winstgevend te zijn. Omgekeerd is niet iedere multimillion seller winstgevend. Feit is wel dat er gezien het grote aantal releases dat deze generatie meer dan 1 miljoen sales weet te halen, voor publishers meer dan genoeg opportuniteit is om winst te maken.

  Zoals publishers en developers praten houden ze me anders (en vele anderen met me) voor dan. En het merendeel van de financiele cijfers spreken je dan ook tegen. Er zullen verscheidene releases zijn die genoeg kunnen genereren, maar ik denk dat er meer games bij zijn die helemaal niks opbrengen. Meer dan we denken eigenlijk.

  De gamesindustrie is niet achterlijk, dat zegt ge alleen maar zo omdat ge er eigenlijk niets van kent. Games publishen is trial en error. Succesvolle franchises groeien door, wat niet genoeg verkoopt wordt weggeknipt. De gamesindustrie is geen liefdadigheidsinstelling.
  En jij dan wel? Kom op man, de laatste jaren komen steeds meer nare verhalen uit de industrie voor. Of het nu mensen zijn die met gemak de straat worden opgeslingerd of totale studio’s die hun deuren moeten gaan sluiten. Dat de industrie geen liefdadigheidsinstelling is, duh. Maar als ik zie wat bedrijven investeren om er vervolgens voor terug te krijgen… meest recente voorbeeld is Bizarre Creations. Als Activision zijnde is dat toch pure geld verspilling?

  Games publishen is absoluut trial en error, al vermoed ik dat de error ratio veel hoger ligt dan nodig is.

  MadWorld is inderdaad geen graadmeter, maar welke Wii game er ook als voorbeeld gebruikt wordt… Er is echt al-tijd wel een excuus. De ene is te vrolijk, de ander te duister en weer een ander is te vrolijk en te duister tegelijk. Die is te moeilijk, die weer te makkelijk.. ik snap best dat het voor een outsider soms wel een beetje lachwekkend is.

  Maar het is stiekem wel zo. De Wii heeft van bijzonder weinig franchises een game gekregen die in zijn normale genre zit of die er toe doet. Ik bedoel, Silent Hill, Prince of Persia The Forgotten Sands, Fatal Frame/Project Zero (niet in Europa..) en Monster Hunter Tri zijn enkele voorbeelden. Die overigens heel tof zijn. Maar dat soort games kwamen gewoonweg niet. Dan krijg je onrail Resident Evil en Dead Space, een Castlevania fighting game, een Soul Calibur hack and slash etc. En van die “grote” Wii exclusives zijn het allemaal games waar de meesten of helemaal niet over na te denken om in huis te halen. De gemiddelde liefhebber buiten beschouwing gehouden.

  Ze kunnen wel met allemaal zogenaamde hardcore games aankomen zoals oversoul zegt, maar je hebt met een game als Sin &amp; Punishment 2 kunnen zien wat er gebeurt. Die game verkoopt geen drol omdat er nog maar weinig hardcore gamers op de Wii zijn.
  Had het vervolg op de slechts verkopende N64 titel gepubliseerd door Nintentdo dan moeten verkopen? ;) Dan zou ik eerder Other M als voorbeeld nemen, voor relevantie.
 • Moest er dan toch een Wii HD van komen, Nintendo gaat eerst toch wel echt keihard moeten beginnen bijscholen op technisch vlak voor zoiets mogelijk is. Ze hebben dankzij de Wii 5 jaar achterstand op de rest van de gamesindustrie.
  Ik heb er wel redelijk vertrouwen in dat het bij Nintendo met de technische ‘know how’ goed zit op eigen terein.
  De achterstand zal reuze meevallen. Kijk wat ze kunnen met een Mario Galaxy op een stukje 2001 hardware.
  Vergeet ook niet hoe zij in het verleden sprongen van een Starfox naar een Mario 64 hebben gemaakt. Terwijl een ieder dacht dat Sega de 3D know how had, maar de ene arcade port bout na de andere uitbracht.

  Maar aangezien bijna elke developer uit het land van de rijzende zon deze generatie geen technische hoogstandjes leverd, is blindelings vertrouwen hebben natuurlijk meer wishfull thinking.
 • Begin 2012 gok ik inderdaad. Ik zie ooit op een dag trouwens Apple en Nintendo wel eens samenwerken, gewoon om M$ kaput te maken :'D

  Apptendoe
  iTendo

  iCome

  iCube :7
  iPiid
  Kort samengevat hoe ik hem graag zou willen zien? Een Xbox 360, maar dan met Nintendo games <img alt=":)" src="/plugins/sceditor/emoticons/smile.png" />

  - High-Def
  - Xbox live-achtig account systeem
  - Xbox 360-achtige controller met pointerfunctie
  - Harddisc


  Moest er dan toch een Wii HD van komen, Nintendo gaat eerst toch wel echt keihard moeten beginnen bijscholen op technisch vlak voor zoiets mogelijk is. Ze hebben dankzij de Wii 5 jaar achterstand op de rest van de gamesindustrie.
 • Of ze gaan gewoon apple kant op, komen ze met een 3DS tablet, waar het echt uit je scherm komt :'D

  Meh teveel optimisme en fantasie om dat te zien.

  Somber jaartje word het, 2008 all over again.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren