1. Nintendo krabbelt terug

Re: Nintendo krabbelt terug

Gezien het feit dat het nog even duurt voordat Nintendo de Revolution op de markt zet snap ik hun gedachtengang wel. Kans is groot dat de Xbox 360 (Core editie) straks evenveel kan kosten als de Revolution. Dus dan gaat het voor hun niet op dat de Revolution de goedkoopste wordt.

Als Nintendo een prijs van €199, wil gaan hanteren bij de lancering -wat zeer aannemelijk is-, dan ga ik er sowieso zeker vanuit dat dit dezelfde prijsklasse als de Xbox 360 (Core edite) zal zijn. Mochten ze nog lager dan dat gaan zitten, zeg maar €149,-, dan zie ik ze wel het goedkoopste worden.
 • Gezien het feit dat het nog even duurt voordat Nintendo de Revolution op de markt zet snap ik hun gedachtengang wel. Kans is groot dat de Xbox 360 (Core editie) straks evenveel kan kosten als de Revolution. Dus dan gaat het voor hun niet op dat de Revolution de goedkoopste wordt.

  Als Nintendo een prijs van €199, wil gaan hanteren bij de lancering -wat zeer aannemelijk is-, dan ga ik er sowieso zeker vanuit dat dit dezelfde prijsklasse als de Xbox 360 (Core edite) zal zijn. Mochten ze nog lager dan dat gaan zitten, zeg maar €149,-, dan zie ik ze wel het goedkoopste worden.
 • Ja, maar ik vind toch dat mensen realistisch moeten blijven. Na een half jaartje zullen de productie kosten echt niet lager uitvallen(zie xbox en die prijsverlaging).

  Na een half jaar kunnen de productiekosten wel iets lager uitvallen, alleen bij een eventuele prijsverlaging zal er geen "direct" profijt uitgehaald kunnen worden.

  Pas na een paar jaar is er een goed profijt uit te halen.

  Maarja ik ga ook van het uiterst positieve scenario uit, namelijk:
  KILLER INSTINCT 360!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Haha, me 2.. 8] ^^D
  Zit alleen nog te wachten op de aankondiging daarvan.. :9
 • Tot een zeker nivo wel. Maar als je het over prijzen als 400 a 500 euro gaat hebben dan zullen veel mensen wel 2x nadenken voordat ze die console aanschaffen. Kijk maar naar de psp. Die is zogenaamd ''hip'' maar ik hoor veel mensen klagen dat ze er geen 1 kopen omdat het ding veel te duur is (en het games aanbod zuigt maar das weer wat anders).

  De ipod was denk nog vaker verkocht als ie echt maar 25 euro was ;)
 • Goedkoop is niet altijd een garantie voor succes. Als de Ipod nou 25 euro kostte was ie lang niet zo'n gewilde gadget als ie nu is. Bij een hip, stijlvol apparaatje hoort nou eenmaal een hoger prijskaartje. Anders denkt iedereen: "Dat cheap-ass ding kan vast niet veel zijn" ;)
 • Nintendo moet het hebben van een combinatie van factoren om een verschil te maken tussen haar concurrenten, namelijk:
  - andere doelgroep;
  - Inovatie –> anders dan de concurrenten;
  - aantrekkelijke prijs.

  Nintendo wilt een zo groot mogelijke doelgroep bereiken, namelijk (iedereen van gamers en niet gamers (sinds kort)). dus moeten ze zeker hebben van de aantrekkelijke prijs dat de mainstream het kan betalen. 400 - 500 euro vind ik persoonlijk erg duur voor een console. en je moet onthouden dat de x360 dan al een tijdje uit is. Microsoft kennende zullen ze de prijzen van de x360 gaan verlagen of een andere aantrekkelijke actie bedenken om mensen aan te trekken. Nintendo moet het niet van de graphics hebben. alhoewel wij nog niks hebben gezien ga ik ervan uit dat de revolution de "zwakte" console zal gaan worden van de 3. Misschien zijn de kosten voor het ontwikkelen van de revo, x360 en ps3 ongeveer gelijk maar nintendo heeft waarschijnlijk meer kosten gemaakt in de revo controller en de x360 en ps3 meer in de hardware.

  maar nintendo moet zeker goedkoper wezen dan de concurrenten. Ik wacht zelf dat nintendo weer als laaste komt met het releasen van haar console.

  maar lage prijzen werkt slecht voor een korte duur. kijk maar naar de cube. die kost nu 99 euro? en het verkoopt slechter dan de ps2 en xbox. hopelijk weet niintendo hiervan de oorzaakt (3dr party support?, bedrijven?, klanten?) wie zal het zeggen
 • Kijk ze kunnen nu wel roepen dat ze zeker de goedkoopste zijn, maar als Microsoft vlak voor de release met een flink pricedrop komt voor de core editie staan ze of voor lul, of ze moeten daaronder kruipen. "Economisch meest aantrekkelijke" zou dan meer op zn plek zijn. Console + controller en gratis 10 downloadbare games naar keuze oid. Kun je iig direct spelen.

  Klinkt misschien gek maar ik zou het niet verkeerd vinden als ze moeite hebben om onder de Xbox 360 prijs te komen. Dat zou nl. betekenen dat het apparaat toch nog flink want onder motorkap krijgt, en niet zomaar een opgefokte GameCube is. Die sensoren kosten echt geen honderden euro's…
 • Maar dit is alleen in het uiterst positieve scenario. <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />
  Daar gaan jullie gasten steeds vanuit.

  En hier zal ik achter blijven staan.
  Als de PS3 over een half jaar uit komt -waar ik niet van uit ga-, dan volgt een grote pricedrop. Mocht de Revolution eerder uitkomen, dan zal Microsoft hun pricedrop tegenover die van Nintendo zetten.
  Ja, maar ik vind toch dat mensen realistisch moeten blijven. Na een half jaartje zullen de productie kosten echt niet lager uitvallen(zie xbox en die prijsverlaging).

  Maarja ik ga ook van het uiterst positieve scenario uit, namelijk:
  KILLER INSTINCT 360!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • Maar dit is alleen in het uiterst positieve scenario. <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />
  Daar gaan jullie gasten steeds vanuit.

  En hier zal ik achter blijven staan.
  Als de PS3 over een half jaar uit komt -waar ik niet van uit ga-, dan volgt een grote pricedrop. Mocht de Revolution eerder uitkomen, dan zal Microsoft hun pricedrop tegenover die van Nintendo zetten.
 • die nieuwe tech is best duur denk ik
  maar duurder dan de competitie denk ik nie
 • Een prijs van 149 euro lijkt me toch wel absurt laag hoor. Als de Revo voor 199 euro gelanceerd gaat worden, vind ik het al erg goedkoop.
  Het is zeker laag, maar gezien het feit dat Nintendo niet staat te springen om op grafisch gebied rare dingen te doen zullen de productiekosten hoogstwaarschijnlijk laag kunnen blijven. "Hoogstwaarschijnlijk", aangezien ik geen flauw idee heb hoeveel de techniek van de Revolution controller kost om te produceren. <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />

  Ja inderdaad. De prijs van de controller is afwachten natuurlijk. En de technologie van de Revo zelf, tja, het zal toch een flinke vooruitgang zijn op de vorige generatie, vergeet dat niet. Het enige wat 'weggelaten' is tov de 360/PS3 is het HD gebeuren. Hoeveel dat uiteindelijk scheelt in wat je ervoor moet betalen, weet ik niet… (mss is hier iemand die hier wel een wilde gok naar durft te doen?)

  Hoe dan ook, 200 euro lijkt me echt het minimale. ik gok zelf op 250, maar dat is ook maar meer op gevoel. ;)
 • Maar dit is alleen in het uiterst positieve scenario. <img alt=":P" src="/plugins/sceditor/emoticons/tongue.png" />
  Daar gaan jullie gasten steeds vanuit.
 • maar met die tijd is de xbox 360 core system goedkoper geworden (waarschijnlijk 200,00 euro dus dan kom je wel in die prijsklasse van nintendo en dat zou een klap in hun gezicht kunnen zijn, ze moeten dus maar afwachten of microsoft doorgaat met de core system na de prijsverlagin, zoja dan zitten ze nintendo redelijk dwars zoniet dan heeft nintendo geluk en hebben ze de goedkooptste console
  Denk het niet Dave, microsoft is heus niet zo dom dat ze nog meer verlies gaan maken op een pakket. En dat al na een kleine half jaartje.

  Nu maken ze(geschat) 75 dollar verlies op de core pakket en wat minder op de premium.

  Verlies op de Core klopt, maar op de Premium is niet helemaal duidelijk dacht ik. Schijnbaar -niet zeker- kost de Xbox 360 $349,- om te produceren, minus de controller prijs. Kans is er dat ze winst maken of gelijk spelen met de Premium. Maar dat is speculatie..

  Als de Revo na maart binnenkomt, dan denken jullie dat MS de core pakket drastisch gaat afprijzen. Denk het niet.
  Ze droppen hem meteen en verkopen de premium pakket met korting of met spel.

  Dit zou veel meer passen bij de motto van MS, ze willen deze gen wat winst maken met de xbox. Met de plan die jullie hebben graven ze de kuil wat dieper, dan is het gewoon xbox all over again.

  Als de productiekosten lager worden is het geen probleem. Analisten speculeren dat de Xbox 360 uteindelijk voor $149,- geproduceerd kan worden. Maar dat is over enkele jaren pas en wederom pure speculatie wat betreft de prijs.

  Nu gaat MS geld verdienen met de Play & Charge kit, battery pack, HDD, Headsets, draadloze controllers, HD kabels, remote controls, spellen etc. Wanneer de productiekosten laag zijn hou je dit principe, waardoor de winst uiteindelijk steeds groter zou moeten worden. Een eigen graf graven zullen ze dus niet snel doen.

  Maar dit is alleen in het uiterst positieve scenario. :P

  Een prijs van 149 euro lijkt me toch wel absurt laag hoor. Als de Revo voor 199 euro gelanceerd gaat worden, vind ik het al erg goedkoop.

  Het is zeker laag, maar gezien het feit dat Nintendo niet staat te springen om op grafisch gebied rare dingen te doen zullen de productiekosten hoogstwaarschijnlijk laag kunnen blijven. "Hoogstwaarschijnlijk", aangezien ik geen flauw idee heb hoeveel de techniek van de Revolution controller kost om te produceren. :P
 • Nintendo terugkrabbelen? Moet zeggen dat ik alleen maar positieve uitspraken heb gehoord sindsdien. Je moet ook altijd voorzichtig zijn met dat soort uitspraken over de prijs. Dat het de goedkoopste next-gen zal zijn ben ik van overtuigd, maar dat het kan zijn dat Microsoft hier dicht bij in de buurt komt qua prijs… maar ik denk dat dat er van af hangt hoe de Revo het doet. Doet hij het beter als verwacht, dan laat MS de prijs dalen, doet hij het normaal of slechter, dan niet.

  Maar ik heb er vol vertrouwen in. Dus ik denk dat MS de prijs gaat laten zakken na de launch van de Revo, ik denk dat Nintendo dit misschien ook al wel een beetje inziet, en daarom voorzichtig hun uitspraken formuleren.
 • Gezien het feit dat het nog even duurt voordat Nintendo de Revolution op de markt zet snap ik hun gedachtengang wel. Kans is groot dat de Xbox 360 (Core editie) straks evenveel kan kosten als de Revolution. Dus dan gaat het voor hun niet op dat de Revolution de goedkoopste wordt.

  Als Nintendo een prijs van €199, wil gaan hanteren bij de lancering -wat zeer aannemelijk is-, dan ga ik er sowieso zeker vanuit dat dit dezelfde prijsklasse als de Xbox 360 (Core edite) zal zijn. Mochten ze nog lager dan dat gaan zitten, zeg maar €149,-, dan zie ik ze wel het goedkoopste worden.

  Een prijs van 149 euro lijkt me toch wel absurt laag hoor. Als de Revo voor 199 euro gelanceerd gaat worden, vind ik het al erg goedkoop.

  Maar de kans dat de 360 Core Pack binnen een jaar goedkoper wordt, zit er zeker in, en daarom zal Nintendo iets voorzichtiger doen. Nintendo probeert het dingen-beloven-maar-niet-nakomen zoveel mogelijk te voorkomen. Ik denk dat Nintendo wil zeggen dat de introductieprijs van de Revo lager is dan de introductieprijs van de 360 (aannemend dat de PS3 ietsje duurder wordt dan de 360). Immers, toen Nintendo beweerde dat de Revo de goedkoopste ging worden, wist men nog geen lanceerdata van de Revo of de 360 (correct me if i'm wrong). Nu blijkt dat de 2 lanceringen heel ver uit elkaar liggen, dus tegen de tijd dat de Revo uitkomt, is de prijs van de 360 ook mogelijk al gedaald. Vandaar dat Nintendo wellicht iets minder zelfverzekerd overkomt.
 • Denk zelf dat de revo 250 euro gaat kosten. Als ze er voor die prijs ook een game bijdoen zijn ze helemaal binnen. Waarom denk ik dit? omdat nintendo altijd met consoles komt met een degelijke prijs en ik niet geloof dat ze nu opeens met een console komen die 400 euro kost. Zeker omdat ie ook ''trager'' gaat worden. Als die echt zo duur zo worden hadden ze die paar tientjes op rekenkracht vast ook niet bespaard.
 • maar met die tijd is de xbox 360 core system goedkoper geworden (waarschijnlijk 200,00 euro dus dan kom je wel in die prijsklasse van nintendo en dat zou een klap in hun gezicht kunnen zijn, ze moeten dus maar afwachten of microsoft doorgaat met de core system na de prijsverlagin, zoja dan zitten ze nintendo redelijk dwars zoniet dan heeft nintendo geluk en hebben ze de goedkooptste console
  Denk het niet Dave, microsoft is heus niet zo dom dat ze nog meer verlies gaan maken op een pakket. En dat al na een kleine half jaartje.

  Nu maken ze(geschat) 75 dollar verlies op de core pakket en wat minder op de premium.

  Als de Revo na maart binnenkomt, dan denken jullie dat MS de core pakket drastisch gaat afprijzen. Denk het niet.
  Ze droppen hem meteen en verkopen de premium pakket met korting of met spel.

  Dit zou veel meer passen bij de motto van MS, ze willen deze gen wat winst maken met de xbox. Met de plan die jullie hebben graven ze de kuil wat dieper, dan is het gewoon xbox all over again.
 • Als Nintendo een prijs van €199, wil gaan hanteren bij de lancering -wat zeer aannemelijk is-, dan ga ik er sowieso zeker vanuit dat dit dezelfde prijsklasse als de Xbox 360 (Core edite) zal zijn. Mochten ze nog lager dan dat gaan zitten, zeg maar €149,-, dan zie ik ze wel het goedkoopste worden.
  Huh???

  In dezelfde prijsklasse, dus als een product voor 100 euro minder verkocht word is het in dezelfde prijsklasse.
  Dat zijn wel twee games of een extra controller met game. En die krijg je niet met de core pakket mee.

  OT:
  Er kan nu wel gezegd worden dat ze zich terugkabbelen, maar gezien de historie is Nintendo altijd voorzichtig geweest. Of dit een goede strategie is blijft de vraag. Maar weet wel zeker dat met Reggie aan de hoofd en Iwata een andere weg ingeslagen zal worden.
  Nintendo gedraagt zich wel als een underdog nu IMO. Geen fanfare gemaakt ofzo. En zeker niet te hoog van de toren geblazen.

  =Edit=
  Do I expect us to be at a lower price point than our competition? Yes, I do. Have we determined a price yet? No, we haven't.
  Laatste interview van Reggie met CNN.

  Talk about your terugkabbelen.

  maar met die tijd is de xbox 360 core system goedkoper geworden (waarschijnlijk 200,00 euro dus dan kom je wel in die prijsklasse van nintendo en dat zou een klap in hun gezicht kunnen zijn, ze moeten dus maar afwachten of microsoft doorgaat met de core system na de prijsverlagin, zoja dan zitten ze nintendo redelijk dwars zoniet dan heeft nintendo geluk en hebben ze de goedkooptste console
 • Als Nintendo een prijs van €199, wil gaan hanteren bij de lancering -wat zeer aannemelijk is-, dan ga ik er sowieso zeker vanuit dat dit dezelfde prijsklasse als de Xbox 360 (Core edite) zal zijn. Mochten ze nog lager dan dat gaan zitten, zeg maar €149,-, dan zie ik ze wel het goedkoopste worden.
  Huh???

  In dezelfde prijsklasse, dus als een product voor 100 euro minder verkocht word is het in dezelfde prijsklasse.
  Dat zijn wel twee games of een extra controller met game. En die krijg je niet met de core pakket mee.

  Als de Xbox 360 Core editie ten tijde van de Revolution lancering dezelfde prijs hanteert, dan is dat naar mijn weten dezelfde prijsklasse. Het stukje dat ervoor staat hoort er ook nog bij namelijk. ;)
 • de prijs intreseert me niet,ga hem toch kopen.
  dan ga ik er maar voor sparen.
 • Als Nintendo een prijs van €199, wil gaan hanteren bij de lancering -wat zeer aannemelijk is-, dan ga ik er sowieso zeker vanuit dat dit dezelfde prijsklasse als de Xbox 360 (Core edite) zal zijn. Mochten ze nog lager dan dat gaan zitten, zeg maar €149,-, dan zie ik ze wel het goedkoopste worden.
  Huh???

  In dezelfde prijsklasse, dus als een product voor 100 euro minder verkocht word is het in dezelfde prijsklasse.
  Dat zijn wel twee games of een extra controller met game. En die krijg je niet met de core pakket mee.

  OT:
  Er kan nu wel gezegd worden dat ze zich terugkabbelen, maar gezien de historie is Nintendo altijd voorzichtig geweest. Of dit een goede strategie is blijft de vraag. Maar weet wel zeker dat met Reggie aan de hoofd en Iwata een andere weg ingeslagen zal worden.
  Nintendo gedraagt zich wel als een underdog nu IMO. Geen fanfare gemaakt ofzo. En zeker niet te hoog van de toren geblazen.

  =Edit=
  Do I expect us to be at a lower price point than our competition? Yes, I do. Have we determined a price yet? No, we haven't.
  Laatste interview van Reggie met CNN.

  Talk about your terugkabbelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren