1. Nog een generatie consoles?

Re: Nog een generatie consoles?

Apple heeft de kwaliteiten om zich in de consolemarkt te wringen.
Maar het is heel onwaarschijnlijk dat ze dat gaan doen
 • Apple heeft de kwaliteiten om zich in de consolemarkt te wringen.
  Maar het is heel onwaarschijnlijk dat ze dat gaan doen
 • waarschijnlijk duurt het wel voordat ze ophouden met nieuwe consoles maken, misschien komen er nieuwe bedrijven die dan de consoles gaan maken.
 • Ze zouden eindelijk is ophouden met consoles te maken maar dan moet je gewoon wat speciale apparaten kopen zodat spellen weer beter worden dat lijkt me een slim idee!
 • Ik vindt dat de nieuwe generatie eigenlijk een beetje had moeten wachten. We doen nog maar heel kort met de gamecube xbox en playstation 2(nou oke, die PS2 niet)

  De gamecube krijgt dan weliswaar nog nieuwe games, maar ik ben voornamelijk een xbox speler. Het enigste spel wat ik nu nog zal kopen is Zelda Twilight Princesses.


  Dus ik vindt dat de nieuwe generatie eigenlijk wel een jaartje of twee had mogen wachten.

  Het sneller opvolgen van consoles is het simpele gevolg van de snellere ontwikkelingen in de technologie. Dit zie je bijvoorbeeld bij PC's. De Pentium-chips en nieuwe videokaarten vliegen je om de oren, de een nog sneller dan de andere.

  Dit heeft als gevolg dat ook de hardware in de consoles snel verouderd en snel achterhaald is door de huidige stand van techniek. Als de nieuwe generatie langer op zich had laten wachten, had iedereen weer lopen zeiken dat de consoles zo slecht zijn in vergelijking met de dan gemiddelde PC (zoals in de tijd van de PSX).
 • het zal toch van nintendo afhangen als de consoles wat meer vernieuwing zal bezitten in de next gen, want de ander 2 doen precies niet veel moeite vind ik persoonlijk.

  Ik vond dat 3d zo uit beeldscherm er al lang mocht zijn.

  Want dat geeft dan weer een heel nieuwe wereld, Dan zou je b.v. bij een vliegtuig spel vooe iets stom te noemen echt precies erin vliegen. +
  Ze kunnen nu ook al bij vechtspellen als ze willen, je eigen bewegeningen maken en deze opnemen en die dan ingame laat toepassen.
  waarom ze het nog niet doen, da is een ander vraag.
 • Ik vindt dat de nieuwe generatie eigenlijk een beetje had moeten wachten. We doen nog maar heel kort met de gamecube xbox en playstation 2(nou oke, die PS2 niet)

  De gamecube krijgt dan weliswaar nog nieuwe games, maar ik ben voornamelijk een xbox speler. Het enigste spel wat ik nu nog zal kopen is Zelda Twilight Princesses.


  Dus ik vindt dat de nieuwe generatie eigenlijk wel een jaartje of twee had mogen wachten.
 • Die software ingenieurs kunnen wel wat nieuws bijleren hoor.Soms zie je figuren lopen als robots.Physics kan ook altijd verbeterd worden+wat terrored zei over VR.Ze kunnen nog veel doen vind ik.
 • Tuurlijk moet er een nieuwe generatie consoles komen (en uiteraard gaat ie ook komen). En dat geldt niet alleen voor consoles, maar ook voor pc's, tv's, radio's, mp3 spelers, auto's, horloges, stofzuigers, mobieltjes en noem het maar op.

  De techniek staat niet stil. De mensheid ook niet. Iedereen wil dat alles sneller gaat en mooier wordt. Er worden steeds hogere eisen gesteld. Ook bij de consoles zul je zien dat je aan het begin met je mond open naar het beeld zit te staren. Maar over een jaar of drie ben je eraan gewend en ben je steeds moeilijker te verbazen. Eens zit deze generatie consoles ook aan zijn top en zit er niks anders op dan een nieuwe generatie te lanceren. Er is nog zoveel mogelijk. Het kan altijd mooier en beter, ook al denk je nu van niet.

  En inderdaad, het wordt steeds duurder. Dat is met alles zo. Alleen met games (en dvd's) is het een ander verhaal, denk ik. In het begin waren de prijzen van deze generatie ook zo rond de 70 euro. Nu zie ik steeds vaker dat een nieuwe game voor 60 of zelfs iets minder al in de winkel ligt. Daarnaast worden de games sneller in prijs verlaagd. En dan heb je natuurlijk ook nog de budget reeksen. Vergeet ook niet dat 90 euro straks niet zoveel is als het nu is.

  Nee, laat die nieuwe generaties maar komen. Liefst niet al te snel, maar goed, dat hebben we niet in de hand. En die verhoogde prijzen, tja, dat kun je verwachten.
 • waarschijnlijk duurt het wel voordat ze ophouden met nieuwe consoles maken, misschien komen er nieuwe bedrijven die dan de consoles gaan maken.

  idd, microsoft onthult dat ze ook een console gaan maken en iedereen denkt wtf?
  microsoft en een console.. Hoppaa Xbox komt en het blijkt allemaal toch wel mee te vallen, microsoft is geslaagd in het maken van een console ( tevens krachtigste van het moment) en er komen veel games op uit en Xbox live is het beste online gebeuren wat er op console gebied is.

  Wie weet komt philips wel weer met iets nieuws :) who know's , tijd zal het ons vertellen. voor nu, lekker gamen op de huidige generatie en laat de next-(next) gens maar komen.
 • Derde probleem zijn de kosten. De geruchten gaan dat de next-gen games 80-90 euro worden, ik vind dat echter veel te veel. Games zijn al niet bepaald goedkoop, maar 80-90 euro is wel heel erg overdreven. Ik vraag me dan ook af hoe lang men dat vol gaat houden. Ik verwacht dat als de prijzen van de games echt zo hoog worden ze binnen de kortste keren toch weer omlaag gaan. En dat betekent dus dat de kosten met de nieuwe generatie alleen maar op gaan lopen en de opbrengsten achterblijven, wat weer gevolgen kan hebben voor de kwaliteit van de games en de speelduur. Kortom, nieuwe ronden, nieuwe zorgen.

  De problemen die ik hierboven beschreven heb, gelden allemaal voor de huidige nieuwe generatie consoles en die zullen allemaal groter worden bij nog een generatie consoles. Mijn vraag is dus: Moet er nóg een nieuwe generatie consoles komen?

  dat zal wel mee vallen denk ik want de hulpmiddelen of software (wat ze dan ook gebruiken om games te maken) word ook weer verbeterd dusSsSs

  maybe worden ze wel goedkoper ????  ik denk dat over een tijd {5 jaar ofzo} de console verleden tijd zijn dat alle games dan op de pc worden gespeeld
 • Er mag van mij best nog wel een generatie consoles komen na de komende (ik heb ook nog lang niet het gevoel dat deze generatie voorbij is en van mij had het er gerust nog 2 jaar mee door gekund, maarja…).

  Maar ik weet dan niet wat voor kwaliteiten die nieuwere consoles dan wel niet zullen moeten hebben om hun voorgangers echt goed voorbij te streven. Tuurlijk zullen ze allemaal mooie beelden op scherm kunnen toveren, maar dat kunnen de next-gens ook wel (zelfs de huidige generatie kan veel moois laten zien). Ik weet niet in hoeverre de consoles (IIG op gamesgebied) nog verbeterd kunnen worden. Dan ga je inderdaad aan andere manieren van gameplay denken. Maar daar is het nog veel te vroeg voor om over na te denken (IIG voor mij).

  De huidige generatie is voor mij nog lang niet voorbij en de volgende generatie moet ook eerst nog komen. De komende 7 jaar zit ik wel goed.
 • het mag wel wat langer duren van mij
  als de xbox 360 goed onthaalt wordt
  gaat sony de ps4 weer eerder uitgeven
 • Ik ben nog lang niet bezig met de generatie na de volgende generatie.

  Voor mij is deze generatie nog niet eens afgelopen.
  Maar er zullen wel weer nieuwe consoles komen, met nieuwe mogelijkheden ja.
  Maar nu even niet.
 • iedereen maar denken dat Kill-Zone op PS3 er net zo goed uit gaat zien?

  Het filmpje wat getoond ( en veel andere filmpjes ) werd was overduidelijk PRE-RENDERED. Dus net zo iets als een voor-filmpje. Het had echt alle tekens van een cg film.

  Ten eerste is de engine door Gueurilla gemaakt, nog een nieuw game studio ( en Nederlands :P ).
  Vergelijk het eens met Unreal Technologies: Unreal Engine 3. Wil je nou echt menen dat een nieuwe studio een betere engine kan inelkaar zetten in veel minder tijd, dan een rijke en succesvolle studio???!!!

  En als je echt meent dat de PS3 zoveel kracht heeft dat hij zoiets in 60 frames per second voor je kan renderen, wat COMPUTER FARMS 5 uur over doen? behehhee :7

  EN je ziet zelfs dat alles van punt A naar B was geanimeerd, dat zie je dus nooit Ingame!

  Gueurilla zei dat zelf….

  ik heb genoeg bewijs..

  Maarja, de graphics worden natuurlijk wel gewoon echt goed, zoals je zag bij de eerste paar tech demo's!
  Dus geen zorge :)
 • Uiteindelijk mag er wel een nieuwe generatie consoles komen, ik vind wel dat de nieuwe generatie (Xbox360, Revolution, PS3) veel langer mee moet gaan dan dat de huidige generatie is mee gegaan. Ik vind dat ze best wel ietsje langer door hadden kunnen gaan met de Xbox, Gamecube en PS2, ik speel nog steeds veel op mijn Gamecube dus als ze daar nog een paar jaar mooie spellen voor hadden kunnen maken dan had ik dat niet erg gevonden.
 • Als VR heel duur is zou het MS en Sony niet veel uitmaken denk ik..kijk maar wat ze doen met technologie als blu-ray of die processors en GPU's.

  Pas als er echt veel vraag naar is zullen ze het wel doen denk ik.
  Nu wil de gemiddelde mainstream gamer bijvoorbeeld goeie graphics en veel aktie en de ps3 en 360 bieden dat aan.
 • Idd. Er zijn allerlei punten die nog beter kunnen, maar hoe ver moet je daarin nog gaan? Het gaat alleen nog maar meer kosten.

  Over VR, ik zie Sony en Microsoft nog geen VR-consoles maken eerlijk gezeg. Ik denk niet dat past in hun plannen om de ultieme multimedia-centre te maken. Ik ben echt benieuwd wat zij gaan doen. En ook wat Nintendo gaat doen, want die moeten dan echt volledig op de software gaan leven. Of ze moeten het wiel nog een paar keer opnieuw uitvinden ofzo.
 • Het gaat mij dus om het feit dat de games binnenkort op de komende generatie consoles aan hun grafische top komen en de volgende consoles dus overbodig worden. Het enige wat er eventueel nog verbeterd kan worden zijn de multimediatoepassingen, maar dat betekent dus een PS 3.1 ofzo.

  Is er hier dan niemand die zich afvraagt wat de toekomst gaat brengen?

  Wat moet er hierna op gamesgebied nou nog komen? Alleen op het gebied van gameplay kan er imo nog vooruitgang geboekt worden, maar betekent dat dat er daarom nog nieuwe consoles gaan komen? Staat niemand erbij stil dat dit wel eens de laatste generatie consoles kan worden? Wat is de toekomst van het gamen?
  Ja ok, maar je zei dat alle systemen al geshowed waren enzo.. maar goed hoe kan iemand nou al weten dat de volgende generatie qua graphics aan de top zal zitten, niemand heeft voor zover ik weet al een spel gespeeld van bv dex360 :) En technologie gaat ontzettend snel, over 5 jaar zal vast wel het een en ander verbeterd zijn qua hardware wat misschien wel nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt. Misschien dat we dan echt 'virtual reallity' hebben ipv naar een tv kijken, who knows :)

  Edit: maar je hebt wel gelijk hoor, ik zelf hoef na de nieuwe next-gen denk ik niet nog mooiere graphics (denk ik, ligt eraan hoe mooi ze echt zijn), maar wil gewoon leuke gameplay :)
 • het mag van mij, maar dan moeten ze wel met meer dan een grafische update komen, nu kan het allemaal nog beter, dan niet meer… :(

  dus moeten ze met nieuwe manieren van spelen komen, dan mag je best wel een stap achteruit doen op grafisch gebied, het gaat uiteindelijk toch om het spelplezier, en als er een hele nieuwe manier van spelen komt… :)
 • De nieuwe consoles zijn geshowd en we hebben beelden gezien van waartoe ze in staat zijn.
  niemand weet nog wat van de revolution :S

  Maar goed, ik weet ong wat sony en microsoft willen bereiken.. van nintendo nog niet. Ik wil eerst weten of de revolution echt de moeite waard is, zo ja dan mag er van mij wel nog een nieuwe generatie komen over 6/7 jaar?
  Indien de revo niks blijkt te worden en de next-gen alleen maar draait om mooiere graphics koopt ik denk ik alsnog een ps3 en revolution maar dan hoeft er voor mij niet zo snel meer een next-gen te komen.. maar goed er kan natuurlijk van alles gebeuren.. misschien game ik zelf niet eens meer over 5 jaar? who knows.
  Het gaat mij dus om het feit dat de games binnenkort op de komende generatie consoles aan hun grafische top komen en de volgende consoles dus overbodig worden. Het enige wat er eventueel nog verbeterd kan worden zijn de multimediatoepassingen, maar dat betekent dus een PS 3.1 ofzo.

  Is er hier dan niemand die zich afvraagt wat de toekomst gaat brengen?

  Wat moet er hierna op gamesgebied nou nog komen? Alleen op het gebied van gameplay kan er imo nog vooruitgang geboekt worden, maar betekent dat dat er daarom nog nieuwe consoles gaan komen? Staat niemand erbij stil dat dit wel eens de laatste generatie consoles kan worden? Wat is de toekomst van het gamen?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren