1. Onlive

Re: Onlive

Als je internet uitvalt kun je dus niet gamen? Of wordt het mogelijk er een harde schijf aan te hangen om daar je games op te dumpen?
 • Als je internet uitvalt kun je dus niet gamen? Of wordt het mogelijk er een harde schijf aan te hangen om daar je games op te dumpen?
 • Helaas, OnLive zuigt.

  Enorme, maar zeer interessante hands-on:

  http://www.eurogamer.net/articles/digit ... ve-article

  Lagged as fuck, bij 60fps gaat het tearen en de grafische kwaliteit stijgt ook nauwelijks boven een low budget PC uit. 40 dollar voor een Creed 2? lol.
 • Worden we een beetje emotioneel Oversoul? Pak je rust jongen…

  We gaan kijken hoe het loopt:)
 • Je internet zal maar uitvallen met dit soort stream troep.

  Bieden ze die games ook downloadable aan zodat ie altijd beschikbaar is? Ik wil kunnen gamen verdomme, ook als ziggo eruitligt
 • Heb net even Onlive uitgeprobeerd. Werkt perfect moet ik zeggen.
  Heb de 30min trial van Assasin's Creed II gedaan, en was gewoon prima speelbaar.
  En ik speelde gewoon met wifi, al heb ik wel het beste beschikbare ziggo pakket (alles in 1 extra).

  Enig minpunt vind ik alleen nog het aanbod, die is nog niet al te groot.
 • IGN Review: http://uk.gear.ign.com/articles/113/1135364p1.html
 • Dat 'fletse' stoorde mij ook al. Als ze dat fixen + minder lag (door plek in Europa) en nog een paar goede games, dan werkt dit best prima:p
 • Hmm, je kunt schijnbaar tegenwoordig, ongeacht ping sowieso spelen. Ik heb het net even geprobeerd, en het werkt erg lekker vind ik. Tuurlijk, nog wat lag, maar als er eenmaal servers in Europa staan komt dat wel goed. Enige waar ik een beetje tegenopzie is het feit dat je zelf geen controle erover hebt.
  Ander nadeel is ook dat alles een beetje 'flets' wordt door de compressie, net als sommige filmpjes op youtube.
  Maar ik zie hier wel toekomst in, beetje bijschaven en het komt wel goed :)
 • Dit dus:


  Net ff geprobeerd, ik moet zeggen dat ik een behoorlijke snelle connectie heb maar Onlive was echt onspeelbaar.

  Reden dat je zoveel lag hebt is omdat alle servers nu nog in de VS staan. Ik meen dat het officieel ook alleen voor mensen uit de VS mogelijk is te spelen. Als je te veel latency hebt krijg je geloof ik een melding dat het niet gaat (kreeg ik in ieder geval een paar weken geleden). Sommige snelle internetverbindingen (en een boel mazzel) halen dat net niet, en krijgen dus geen melding, maar wel een hoop lag.

  Ik wacht nog even op Europese (Nederlandse?) servers voor ik een oordeel vel in ieder geval.
 • Het instappen is in ieder geval niet duur:

  OnLive, the streaming service that has the potential to change forever the way we play (and purchase) video games, will begin selling its small TV "console" tomorrow. And it's got a rather attractive price-point to go along with it.

  The small unit, which plugs into your internet connection and then into your TV - bringing you the OnLive service - goes on sale for $99, which when you consider the service now no longer includes a subscription fee, is a pretty good price, especially since a control pad is also included.

  In addition to the box and pad, purchasers will also be given a $50 credit with OnLive, which means you'll get your first game for free. While OnLive will begin taking orders for the box tomorrow, consoles won't ship until December 2.

  OnLive has been available for a little while now on the PC, but it's expected this "console" will be the service's bread and butter.
 • Zoals de meesten wel verwachtten is Onlive zijn tijd vooruit. Het is een leuk project omdat remote play waarschijnlijk wel de toekomst van consoles zal worden maar ook niet meer dan dan. Remote play via wifi PSP-PS3 koppeling lukt niet eens lagvrij, laat staan via internet. Tegen dat dit eindelijk realiseerbaar is zijn de patenten waarschijnlijk al lang verlopen.
 • Net ff geprobeerd, ik moet zeggen dat ik een behoorlijke snelle connectie heb maar Onlive was echt onspeelbaar.
 • Ja, misschien dat OnLive het niet gaat redden, maar men kan deze ervaring wel meenemen naar een nieuw project/product als de bandbreedte het wel aankan. Trouwens ze zouden het eens moeten proberen in landen waar een hoger bandbreedte word ondersteund (denk aan ons eigen landje).
 • Technisch een draak, vrij hoge maandelijkse abbo kosten, dure games die je kan "huren" of "kopen" en een beperkte cataloog.


  SUCCES VERZEKERD :lol:
 • Het probleem is dat de huidige bandbreedte nog geen perfecte stream kan maken, laat staan als de games high detail zouden runnen.

  Tegen de tijd dat OnLive dit met de huidige games kan, zijn de consoles en PC alweer verder met software en ook onder meer 3D en whatnot.

  OnLive loopt dus altijd achter de feiten aan.
 • Helaas, OnLive zuigt.

  Enorme, maar zeer interessante hands-on:

  http://www.eurogamer.net/articles/digit ... ve-article

  Lagged as fuck, bij 60fps gaat het tearen en de grafische kwaliteit stijgt ook nauwelijks boven een low budget PC uit. 40 dollar voor een Creed 2? lol.

  Ik heb niet het hele artikel gelezen, maar alsnog zie ik er potentie in. Ja de techniek werkt nog niet optimaal, maar als men de kritiek oppakt en verbeterd heeft het nog steeds potentie. Eigenlijk zouden ze maandelijks een artikel als deze moeten schrijven over de voortgang.
 • Layout is af en toe wel meh, maar ik ben benieuwd hoe het gaat uitwerken.
 • Mits het daadwerkelijk technisch haalbaar is, zie ik grote mogelijkheden voor dit concept. Sinds ik via steam al m'n HL2 zonder schijfje geruisloos op 3 pc's heb kunnen installeren, ben ik voor digitale distributie en eigendom. Geen gezeik met je schijfje zoeken, nee gewoon aanzetten en klaar. Dit borduurt verder op online/social gaming met vette features, ik kan niet wachten (nou ja, 2 jaar, ik wil nog wel wat tijd met m'n lieve xboxje spelen).
 • MS zit in de business om een plek onder de tv te veroveren. Dat is de plek die straks belangrijker is dan de PC en dat weten ze… Dat is de ENIGE reden waarom MS erin zit.
 • Dat ze eerst maar zorgen dat de technologie er is om servers onnozele youtube filmpkes instant te laten uploaden en simpele peer to peer services tijdens piekmomenten niet meer plat vallen voor ze dit bij het mainstream publiek introduceren.

  De phantom is nog zo'n console die zijn tijd vooruit liep met download only games.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren