1. Op zoek naar oude PC game dat zich afspeelt in space

Re: Op zoek naar oude PC game dat zich afspeelt in space

Mooi zo! ^_^
 • Mooi zo! ^_^
 • Dat is hem helemaal. kicken !!
 • Flashback

  http://www.youtube.com/watch?v=FnTChlCcJtQ

  Ik neem aan dat je die game bedoelt tenminste. Mocht je de originele game hebben kun je de nieuwe engine gebruiken die voor de game geschreven is: http://cyxdown.free.fr/reminiscence/
  Als je dan ook de originele amiga-mods hebt (kan ik op zich wel voor je regelen) heb je de ultieme Flashback-ervaring.
  Probeer ook het vervolg eens, Fade to Black. Is volgens mij ook op de PSX uitgekomen.
 • Het spel was 2D, neem ik aan?
 • Je speelt een vent die in het begin van het spel ontsnapt uit een gevangenis: een redelijk aardig (voor die tijd) filmpje waar hij al wegrennend onder vuur wordt genomen. Hij weet te ontsnappen op een soort van space motor: geen wielen maar met straalaandrijving. Dan start het spel: je bent met je bike neergestort op een onbekende planeet. Aldaar moet je allerlei vallen, rare wezens, gevaarlijke planten. e.d zien te ontwijken. Je moet klimmen, springen, slingeren en wat al niet meer. Volgens mij moet je (volgens goed gaming gebruik) ook voorwerpen verzamelen. Als je een level hebt gecompleteerd volgt weer een intermezzo filmpje waarna je naar een volgend level ga.

  Hoe het spel heet en wat precies het verhaal is weet ik niet meer. Wat ik wel weet is dat ik het destijds een geweldig spel vondt. Ik hoop dat er bij iemand een bel gaat rinkelen obv van bovenstaande….

Dit topic is gesloten. Er kan niet meer gereageerd worden.