1. Operation Flashpoint 2 : Dragon Rising

Re: Operation Flashpoint 2 : Dragon Rising

Wreed.
 • Wreed.
 • Preview van psonly.nl

  Operation Flashpoint 2: Dragon Rising

  Preview - First-look | 21 augustus 2008 - Operation Flashpoint is een franchise die de harten van veel PC-gamers heeft gestolen. Zij sprongen dan ook een gat in de lucht toen een tweede deel, Operation Flashpoint 2: Dragon Rising, werd aangekondigd. Ditmaal verschijnt hij naast de PC ook op de Playstation 3 en Xbox360. Op de Games Convention gingen wij rond de tafel zitten met Clive Lindop, Lead AI designer bij Codemasters

  Operation Flashpoint 2: Dragon Rusing is een moderne oorlog shooter die, net als zijn voorganger, wordt gekenmerkt door grootschalige gevechten waarbij infanterie en voertuigen nauw samenwerken. De game speelt zich volledig af op een eiland met 220 km2 oppervlak. Dit hele gebied is toegankelijk waardoor je geheel vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. De omgeving is bezaaid met idyllische boerendorpen inclusief weilanden en tractoren. Clive Lindop wist ons te vertellen dat de game maar liefst 1,4 miljoen bomen bevat en dat de draw-distance de afstand die je in-game kunt kijken, ongeveer 30,5 km bedraagt. Deze behoorlijk indrukwekkende cijfers worden allemaal gegenereerd met de Ego engine, de in-house engine van Codemasters die we eerder al zagen schitteren in Race Driver: GRiD.

  Naast boerderijen bevat het eiland veel vijandelijke nederzettingen die jij moet uitschakelen. Hoe je dit doet is compleet aan jou. Maak je gebruik van een van de 17 authentieke wapens of kies je liever voor een van de 15 verschillende voertuigen? Gamers die van realistische shooters houden kunnen hun lol op, want Operation Flashpoint 2 bevat echte, moderne wapens zoals de M4A1, de M249 of de Type 05 Uzi die allemaal tot in het kleinste detail zijn nagemaakt. Ook de voertuigen lijken sprekend op hun grote broers uit het echte leven. Zoals gezegd draait het in Operation Flashpoint 2 vooral om het samenspel tussen infanterie en voertuigen. De AI zal namelijk reageren op haar omgeving en dekking zoeken achter een rijdende tank. Zodra er wordt geroepen “ Riflemen 200m North” zullen je AI-gestuurde mede-soldaten hierop reageren en deze zo snel mogelijk uitschakelen. Lindop beloofde ons dat de AI volledig unscripted is, wat betekent dat de game iedere keer anders is wanneer je hetzelfde level speelt. Gelukkig zien je mede soldaten er nu niet allemaal hetzelfde uit, zoals in sommige andere oorlog games. Je kunt nu op basis van het uiterlijk en de uitrusting al van een afstand zien of je commando’s geeft aande sniper of de medic. Hun animaties zijn bovendien gemotion captured met behulp van echte soldaten en Special Force eenheden.

  Grafisch ziet de game er nu al heel goed uit, met uitzondering van de grassprieten. Ik ben er echter van overtuigd dat deze in de uiteindelijke versie wel een flink opknapbeurt gaan krijgen. Een mooi voorbeeld van de graphics zijn de opgeblazen objecten uit de omgeving. Deze zullen compleet veranderen en er echt uitzien alsof het aan flarden geschoten is. Tevens zullen brandende voorwerpen uren lang nabranden waardoor je de rook kunt gebruiken als cover. Operation Flashpoint 2: Dragon Rising zal daarnaast een dag/nacht cyclus bevatten en dynamische weersomstandigheden.

  Mijn eerste indruk van Operation Flashpoint 2: Dragon Rising was erg aangenaam. De game liet goede graphics zien met authentieke omgevingen en wapens die de grootschalige gevechten goed tot hun recht laten komen. Op deze manier probeert Codemasters de game ook te onderscheiden van andere games in het genre. Ik kan in ieder geval niet wachten totdat ik de game mag gaan spelen.

  Klinkt goed ^^D
 • Ik hoor/lees overal dat deze game heel erg verschrikkelijk gaat zuigen <img alt=":(" src="/plugins/sceditor/emoticons/sad.png" />

  verwar je de game niet met ArmA2?? die game blijkt wel te zuigen als ik het hoor
 • Dat IG het slecht vindt betekent toch niet dat het voor jou ook niks is? 'k vind dat je het eerst maar eens gespeeld moet hebben voor dat je zelf ook gaat oordelen of het goed of slecht is.
 • Weet iemand of hier een Mission Editor inkomt? (zoals in ArmA 2?) Dat was dan ook mijn favoriete onderdeel.
 • Link?
 • Sowieso Co-op
 • Nevermind… ^_^'
 • is er ook een club of clan die OPF2 gaan spelen op de PS3??
 • Misschien dat allstyles en/of Mercenary@Work meer noten op hun zang hebben.

  wat zijn dat?
  ;}
 • Ik ga hem zo eens uitproberen en dan laat ik wel even mijn eerste impressie hier achter :)
 • nou, dan probeer ik het vanavond met frisse moed maar weer…. ^^D
 • Dan ligt het aan je eigen instellingen, heb gister een hele avond met een stel Nederlanders gespeeld & we hebben de hele tijd contact gehad over de headset.

 • [size=3]Operation Flashpoint 2 : Dragon Rising[/size]

  [size=2]Info over de serie[/size]

  Ontwikkelaar Codemasters komt met Operation Flashpoint 2: Dragon Rising voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3. Het spel is een oorlogsimulatie en moet volgens de ontwikkelaar de meest realistische weergave van conflictscenario's in tijden van oorlog leveren.

  Het eerste deel verscheen in 2001 en werd ontwikkeld door Bohemia Interactive Studio en uitgegeven door Codemasters. Het spel bleef dicht bij de realiteit, maar kreeg ook de kritiek te moeilijk te zijn. Codemasters, eigenaar van de naam Operation Flashpoint, besloot het vervolg niet door Bohemia te laten ontwikkelen, maar om de eigen ontwikkelstudio op de klus te zetten.


  [size=2]Dragon Rising[/size]

  Er woedt een fictieve oorlog tussen Rusland en China waarin de speler als Amerikaanse soldaat hulp moet bieden aan Russische troepen. Een eiland, eigendom van de Russen, wordt binnengevallen door Chinese strijdkrachten, de 'Dragon Rising' genoemd. Aan de speler de taak om dit te voorkomen.

  De A.I. moet volgens Codemasters in staat zijn zelf tactische beslissingen te maken op basis van de acties van de speler. Dit moet als resultaat opleveren dat geen enkel scenario hetzelfde is en er elke keer anders wordt gereageerd op de speler.

  De speler zal zich in verscheidene voertuigen kunnen voortbewegen. Zo kan men in een tank rijden of een helikopter gebruiken voor een luchtaanval. De speler kan als soldaat vechten of soldaten aansturen in de rol van commandant. In stealth-missies zal de speler vijandige locaties moeten infiltreren. Daarnaast kunnen er missies op het water gespeeld worden. Missies vinden zowel bij dag als nacht plaats. Codemasters voegt ook nieuwe wapens toe en verwacht dat er rond de vijftig verschillende modellen beschikbaar zullen zijn. Het gebruik van wapens moet de realiteit zo dicht mogelijk benaderen.

  Codemasters belooft het gevoel van een hedendaagse oorlog en van achter zijn computer zal de speler dan ook grootse landschappen kunnen ontdekken. Het eiland beslaat zo'n 220 km² en belooft een simulatie te zijn van een echte oorlogslocatie met groot gevoel voor detail. Naast de singleplayercampagne, zal het spel ook een multiplayer-modus bevatten. In deze modus kan tegen elkaar en met elkaar gespeeld worden. Daarnaast kunnen eigen missies gecreëerd worden.


  [size=2]Overige Info[/size]
  Titel : Operation Flashpoint 2: Dragon Rising
  Platform :Playstation 3, PC, Xbox 360
  Uitgever : Codemasters
  Ontwikkelaar : Codemasters
  Releasedatum : Lente 2009

  [size=2]Trailers[/size]
  GC 2007 Debut Trailer HD
  Shot Fired Trailer HD
  Tank Fire HD
  Grenade Trailer HD
  Sheer Scale Cinematic HD
  Operation Flashpoint 2 First Look Interview
  Operation Flashpoint 2 AI Interview

  [size=2]Links[/size]
  Officiële site
  Wikipedia info
  Insidegamer impressie
 • Ik heb vroeger Operation Flashpoint gespeeld op de computer en vond deze game wel apart en zo uniek vanwege zijn realistische gameplay .
  Ik heb Operation Flashpoint : dragon rising bij release niet gekocht omdat ik deze wat duur vond en toen ook andere mooie games uitkwamen .
  Nu kost hij bij Free Record Shop nog maar €19,95 .
  Een echte miskoop zal het voor mij niet worden omdat ik al bekend ben met Operation Flashpoint op PC .
  Alleen moet ik ervaren hoe deze game speelt op mijn Playstation 3 .
 • Operation Flashpoint is geen normale shooter, niet vergelijkbaar met de COD-serie. ;) Als je van moeilijke games houd (waar je bijvoorbeeld al na één kogel doodgaat), dan is deze game geschikt voor jouw. ;) Ikzelf vind het een hele goede game, mede doordat het zo'n realistische game is.
 • Ik heb Operation Flashpoint 2 nog niet gespeeld en ben nu wel nieuwsgierig geworden sinds operation flashpoint red river is aangekondigd .
  Ik houd zelf niet van shooters zoals Call of Duty series maar wel mooie shooters zijn rainbow six vegas 2 / ghost recon 2 en Farcry 2 .
  Ik twijfel om operation flashpoint dragon rising te kopen omdat op de site van Metacritics.com ze negatief zijn .
  Nu is mijn vraag of operation flashpoint dragon rising wel in dat genre past waar ik van houd ?
  Heb jij ervaring met deze shooter dan lees ik graag jouw mening hierover
 • Klopt dit had al gewoon in het spel moet zitten.
  Maar ik denk dat Codemasters bijna niks van die 4 euro krijgt het meeste gaat naar sony toe.
 • Belachelijk dat je voor die onzin moet betalen helemaal omdat spel gewoon niet af was. Codemasters moet zich diep schamen om hier geld voor te vragen :(
 • Bron : Ps3life:

  Patch en eerste DLC pack voor Operation Flashpoint: Dragon Rising

  Een patch voor de game zal vandaag beschikbaar zijn voordat het eerste DLC pack 'Skirmish' vanavond met de store update komt. Met één van de missies zal het mogelijk zijn om nu echt het gehele eiland te verkennen, maar deze beloofde feature zit helaas in het DLC pack en niet in de patch.

  De patch
  In sommige regio's is de patch al beschikbaar, het zou heel goed kunnen dat de patch nu al te downloaden is wanneer je de game opstart. Met deze patch heeft Codemasters de volgende punten aangepakt:


  The game will now automatically unlock the FTE missions when a specific DLC is added to the game.

  Gameplay online:

  - Lag issues reduced for 8 players pvp
  - The Client and Host shooting are now synchronised. The client will no longer empty a magazine into a player and not killing him.
  - In an online game, the mines are now correctly synchronised. The player can place mines on the ground with no problems.
  - The weapon will now continue working if the player spam the fire button and the change fire rate button.
  - The Players will now position correctly when re-spawned inside a vehicle.
  - Clients are now able to enter vehicles with no problem.
  All sniper rifles will now have a sway effect.
  - When a building is destroyed any corpses that are within the building are removed, so they are not floating in the air.
  - The inventory UI from the crate or corpse can now be opened correctly when the player is standing at distance.
  - A rare online crash bug has been fixed when the Client is assaulting the fuel depot towards the end of the mission Bleeding Edge.
  - If the player signs out whilst creating an online then the LAN game will not fail to create.
  - Friend status changed message will not cause an issue to join a new game.
  - Loading the 1st checkpoint with javelin equipped in the mission Dragon’s fury will not cause a loss of audio in certain instances.
  - If the fireteams are following orders and then the player select an ROE order on all fireteams including themselves the orders will now be spread across all fireteams.
  - The reloading time is now correct when the player is going prone straight after firing a SMAW or Queen Bee weapons.
  - The LOD in the FTE Ambush is now corrected when loading the mission for first time.
  - If the player signs out whilst creating an online then the LAN game will not fail to create.
  - When exiting the credits, the heading will not transition twice.

  Het Skirmish DLC pack
  Er zitten vier nieuwe multiplayer mappen in, en twee nieuwe 'Fire Team Engagement' missies in die zowel solo als in vier-speler co-op te spelen zijn. In de multiplayer mappen zal het mogelijk zijn om met helicopters, tanks en APC's elkaar te lijf te gaan. Het meest opmerkzame aan dit DLC pack is dat je met de co-op missie 'Island Tour' nu eindelijk echt het complete eiland van 220km² kunt gaan verkennen, iets wat eerder niet mogelijk was met de console versies van de game.


  Hunt down SAM launchers hidden in the sprawling complex of ‘Lumberyard’ and assault dug in PLA forces and fight room to room in ‘White Fang’, two tense new ‘Infiltration’ multiplayer maps. ‘Annihilation’ multiplayer maps pitch armour and infantry against each other in rolling battles across a valley in ‘Stomping Grounds’ and in ‘Force Dispersal’ military bases separated by a strategic hill become a close-quarters killing ground.

  New FTE missions include ‘All Round Defence’, which places gamers in control of air support and attack helicopters as they defend a fortified complex against relentless waves of PLA. In ‘Uphill Struggle’ players must capture a bunker under heavy fire from hillside reinforcements. Gamers can also recon the entire 220 km² island of Skira alone or co-operatively in a range of vehicles at day or night in ‘Island Tour.’


  Het Skirmish DLC pack zal gratis zijn voor de PC gamers, maar voor de PS3 gamers zit er helaas een prijskaartje aan van €3.99. Iets wat veel gamers waarschijnlijk in het verkeerde keelgat zal schieten aangezien de 'Island Tour' missie waarin je het hele eiland kan verkennen eigenlijk meer een fix is voor de game dan extra content. Dit was namelijk één van de vele beloofde features die niet in de game bleken te zitten.

  Enkele screenshots van het Skirmish pack:

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren