1. Oude pc games en XP

Re: Oude pc games en XP

Ik mis Dune 2 zo :(
 • Ik mis Dune 2 zo :(
 • En nee, Windows 98 installeren is geen optie.

  Als je 2 harde schijven hebt of je hardeschijf in 2-en splitst toch wel of gaat het erom dat je de cd niet hebt?
 • Dit probleem heb ik ook weleens, zo wilde ik laatst Anno 1602 installeren, maar dat werkte niet, en bij nog een paar andere spellen (ook Red Alert trouwens) precies hetzelfde :S

  En nee, Windows 98 installeren is geen optie. Er moet toch nog een andere mogelijkheid zijn?
 • Inderdaad, het ging me vooral om Red Alert, die wilde ik laatst bij een vriend thuis via LAN spelen, maar XP werkte niet mee.
 • misschien een optie:

  ga naar het .exe bestand van het spel, en ga naar de eigenschappen. dan moet je naar het tabblad compabiliteit. en dan kies je de compabiliteitsmodus die bij het spel hoort.

  dat moest ik volgens mij ook doen bij ff7 voor op de pc.

  Dat is al een paar keer langsgekomen dat je dat moest doen -_-'
 • misschien een optie:

  ga naar het .exe bestand van het spel, en ga naar de eigenschappen. dan moet je naar het tabblad compabiliteit. en dan kies je de compabiliteitsmodus die bij het spel hoort.

  dat moest ik volgens mij ook doen bij ff7 voor op de pc.
 • Als iemand nog een oude LucasArts adventure wilt spelen onder XP (Day of the Tenticle, Monkey Island 1 &2) dan kan dit. LucasArts heeft een programmatje genaamd ScummVM gemaakt dat draait onder XP. Hiermee kunnen deze spellen wel opgestart worden en alle problemen die ik vroeger had met het geluid bij deze spellen heb ik nu ook niet meer. Het werkt eigenlijk zelfs beter :P
 • @Alargule: Captain Comic krijg ik wel nog gewoon aan de praat onder XP. Hoef niet eens iets in te stellen. Hele game is wel ongelofelijk gay trouwens. Ik was toen een jaar of 6~7, helemaal verslaafd aan. Nu weer eens opgestart & het is echt een hele foute game, je loopt op stranballen & veren te schieten. :S
 • Ik zit ook met dit probleem, ik wil Settlers II spelen 8] .

  EDIT: Dosbox!!

  http://www.abandonia.com/main.php?nav=index&FAQ=1
 • GTA2 doet het bij mij nog steeds onder Windows XP en met een vrij goede PC.
 • Hier hetzelfde probleem. Probeerde laatst Jill of the Jungle 2 en 3 te spelen; 2 ging alleen met geluid uit en 3 werkte überhaupt nog maar heel langzaam (terwijl ik toch echt een 2,67 GHz processor heb, hoor! :lol: ). Ook Captain Comic (ja, da's echt een oudje uit 1988!) doet het niet meer echt lekker.
  Ook muziek en geluid van oudere spellen geven onder XP problemen, of ligt dit aan de nieuwere hardware van geluidskaarten tegenwoordig?
  Als iemand een 'algemene' patch weet waardoor oude spellen weer goed lopen onder XP, houd ik me aanbevolen.
 • GTA2 werkt ook niet en daar baal i kwel van dat was altijd zo erg leuk en als je het in Windows 98 modus zet met die wizard werkt het ook neit.
 • Een dos emulator gebruiken werkt meestal wel goed. Die compatibiliteitsmodus heb ik nooit lekker aan de praat gekregen, denk dat dat door m'n hardware komt. Dos emulators heb ik wel weer gemengd succes mee gehad. Enigste game die ik niet aan de praat heb gekregen is Heart of Darkness (en die lijkt me nou net zo leuk :( ).
 • Zeer vervelend, veel oude(re) pc games willen niet draaien onder Windows XP. Weet iemand hier hoe dit te verhelpen is?

  Windows 98 installeren op je 2e harde schijf :)

  Red Alert 1 werkt ook niet in XP -_-'
 • Ik krijg de meeste spellen wel aan de praat door ze in 98 modus te laten lopen met de wizzard programma compatibiliteit !
 • Ik zoek nog altijd een versie van Micromachines 2 die onder XP draait… Dat spel was zo ontzettend lachen. Zelf banen en auto's maken. Had ik met m'n buurjongen een klein simpel rondje gemaakt en dan zo langzaam mogelijke auto's. En dan moest je elkaar dus uit beeld rijden. Het ging zo langzaam, maar de spanning was te snijden. Elkaar proberen de muur in te duwen om vervolgens zelf vast te komen zitten en ter nauwer nood in beeld te blijven. Ik heb me nog nooit zo vermaakt met een game in de multiplayer modus. Dus als iemand hem heeft of weet waar ik hem kan krijgen, inclusief de banen en auto editor is mijn dank zeer groot.
 • Voor een aantal oude spellen zijn er patches waardoor het wel onder XP werkt. Bij welke precies weet ik niet, maar ik heb laatste Duke 3D weer eens geinstalleerd en daar had ik een patch bij waardoor hij goed draaide onder XP.
 • Zeer vervelend, veel oude(re) pc games willen niet draaien onder Windows XP. Weet iemand hier hoe dit te verhelpen is?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren