1. Parasite Eve: The 3rd Birthday

Re: Parasite Eve: The 3rd Birthday • PE was een relatief smerige M-rated game. Dat zal wel zo blijven denk ik. Verwacht erg ranzige monsters, en levend smeltende mensen.

  Aangezien ik een PE adept ben, kan ik me wel indenken wat er op die bruiloft gebeurt. En een leuk feestje is het niet :)

  Ik denk dat dit gebeurt. Toasty!
 • Ik ben blij dat het uiteindelijk geen mobile game is geworden. Hetzelfde geldt voor FFXIII Agito…

  Nu kan ik ze tenminste spelen…
 • Vette trailer idd. Alleen raar dat er nog geen voice acting is. Maar goed ik las ook ergens dat dat net pas in ontwikkeling was.
 • Een nieuwe trailer: http://www.youtube.com/watch?v=jynS0ML3dVc&

  Awesome!
 • Echte gameplaybeelden. Niet erg veel, maar goed het zijn volgens mij de eerste.

  http://www.gametrailers.com/video/japan ... 3rd/702781
 • Ik wist niet dat die chick uit Chuck de stem deed van Aya Brea. Leuk detail imo!

 • spoiler tags perhaps?

  Ik spoil niks, dit staat al in de PU.
 • spoiler tags perhaps?
 • PE1 is sowieso de beste door zijn eigen art direction, gameplay en smoel. PE2 lijkt qua art gewoon op Resident Evil, en de locations zijn fictief. Tot overmaat van ramp is de gameplay van PE2 ook gewoon RE geworden.

  Het aller sterkste punt van PE1 vind ik de real life locatie waarin het zich afspeelt. Zo gebruikelijk was dat in die tijd niet. De game speelt zich in Manhattan af, en verloopt echt zo cinematisch als je het in die tijd op de PSX kon krijgen. Brute filmpjes en snelle pacing (buiten het langzame lopen om dan toch), travelen tussen gebieden ging via autorit scenes met dialogen. PE1 werd door Square als Cinematic RPG aangemerkt, en dat is het ook.

  En die soundtrack.
 • Ben benieuwd naar dit einde, ben pas halverwege dus echt veel verhaal heb ik nog niet gezien, maar het speelt wel lekker, maar ja ik heb ook een zwak voor Gears of War controls.
 • De eerste Parasite Eve vind ik echt tof. Een paar weken geleden gekocht, maar qua gameplay is die echt goed. Een soort mix van turn-based en realtime vechten. Ben eigenlijk een beetje verbaasd dat niemand dit systeem heeft gekopieerd. Beetje jammer dat SE er een shooter van heeft gemaakt in de volgende delen. 3rd Birthday wil ik wel hebben, maar wel jammer van het verhaal.
 • Oh… Nice volgens mij heb ik daar nog wel genoeg geld voor van toe ik xenogears kocht.
 • PE1 is al een tijdje te koop in de US store :)

  5,99 maar!

  En PE2 heb je niet nodig, want die zuigt.
 • Ik heb het maar gelezen, want ik was na al die wisselende berichten toch wel heel erg aan het twijfelen om hem te kopen. Na dit verhaal laat ik hem toch maar liggen en hoop ik dat parasite eve 1 (en of 2) een keer op de US PSN store veschijnt.
 • Godse tering.

  Wat een kutverhaal. Was al bekend, maar dit verhaal is zo slecht dat het de franchise anaal verkracht, de grond in stampt en vervolgens nog onder kotst.

  Dit is waarschijnlijk het slechtste verhaal in een game ooit. En laat ik als PE liefhebber onderbouwen waarom, major everything spoilers:


  Het originele PE verhaal was naar een novel van Hideki Sena. Daar is helaas niets van over.

  Game zelf is erg leuk imo, wel een beetje FFXIII in de zin van dat het lange, repetitieve lineaire levels zijn en met een nonsensical storyline eronder. Upgrade systeem, OE Board, is vrij diep. Azen op Overdive kills omdat het OE Chips kan opleveren is ook wel tof.
 • Square, Square, Square… was je op de consoles maar half zo goed als op de PSP. Dan was je al een van de beste van deze gen geweest.

  Vette intro met dito muziek; check
  NYC at X-mas time: check
  Opera muziek tijdens grote ramp: Check

  Its PE allright!

  Graphics zijn vrij onbehoorlijk voor PSP begrippen. De soundtrack vind ik tot de beste die in jaren behoren. Het is namelijk ook heel nostalgisch als de eerste PE toevallig een van je favoriete games is.

  Gameplay beviel me beter dan verwacht, dat overdiven is origineel in een shooter. Helaas is de game een shooter ja, maar wel eentje zoals ik het nog nooit eerder heb gespeeld. Het is wel PE. Het origineel was een cinematic RPG met gunz (en wat mij betreft de enige in z'n soort), deel 2 was een RE clone en dit is slechts weer iets anders.
 • ik heb hem ook, 3rd Birthday is superfun om te spelen. Wat Jeroen van de PU lulde over dat ene stukje waar je moet rennen om van de Reaper af te komen en zo frusterend is… pffff kom op zeg. De game heeft niet voor niets een dodge functie. Dus gewoon lock on the Reaper en equip de Handgun (met Assault Rifle doe je alleen sidesteps) en dodge roll wanneer hij gaat aanvallen. Na een tijdje gaat de barrier down en kun je je weg vervolgen.
 • IGN geeft The Third Birthday gewoon een dikke 8,5 (en Duodecim een 9). Nogal een verschil met de PU.

  Fuck de PU. :'D
 • Oh jij speelt de game al? In het japans ofzo?

  Review copy voor andere (Belgische) site.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren