1. Pc assemblage

Re: Pc assemblage

Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik de standaardinstellingen van de jumpers moest veranderen. En als dat wel zo is is het vrij lastig dat fout te doen. Bovendien staat in de handleiding van elk moederbord een schema met jumperinstellingen, dus als je dat aanhoudt levert het geen problemen op.
 • Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik de standaardinstellingen van de jumpers moest veranderen. En als dat wel zo is is het vrij lastig dat fout te doen. Bovendien staat in de handleiding van elk moederbord een schema met jumperinstellingen, dus als je dat aanhoudt levert het geen problemen op.
 • En hoe zit het dan met het instellen van de jumpers op het moederbord?
 • Zelf had ik tot afgelopen zomer nooit een chip o.i.d. aangeraakt. Van de zomer zelf onderdelen besteld en zelf mijn PC geassembleerd.

  Het assembleren van een PC is vandaag de dag zo simpel, dat je achterlijk bent als je nog een PC in de winkel koopt.

  M.a.w., kijk eens wat filmpjes op youtube (zoek eens onder: bouweenpc), en dan kun je het makkelijk zelf fixen.
 • Je zou idd denken dat het simpel is, maar een maat van me heeft het voor elkaar gekregen zijn ram verkeerd om in zijn moederbord te willen duwen (hij vroeg zich nog echt af waarom het niet werkte ook, terwijl je gewoon kon zien dat de een kant gewoon niet in het slot zat) en toen mijn broertje zijn pc kocht en ik zei dat ie het wel zelf in elkaar kon zetten flikkerde alle onderdelen van het moederbord af toen ik het aanraakte omdat ie niks had vastgemaakt :')

  Maar als je geen complete idioot bent en de handleiding leest dan is het ook zelf te doen ;)
 • Precies. Zolang je niets gaat forceren kan er eigenlijk maar weinig mis gaan, en in de handleiding van je moederbord/kast staat vaak met plaatjes enz uitgelegd hoe het moet. Ik zou het gewoon zelf proberen, je kunt altijd nog een ander inschakelen als het echt niet lukt.
 • Als je je eigen computer even open schroeft zie je hoe makkelijk het in elkaar zit. Alles klikt vast en zit soms met 1 schroefje ofzo vast en er lopen een paar kabeltjes van het ene naar het andere onderdeel. Het past maar op 1 manier (tenzij je echt gekke dingen gaat doen :P) en ik denk dat een 12 jarige het nog voor elkaar krijgt.
 • Misschien niet helemaal de goede plek om dit te vragen maar weet even niet waar ik het anders moet vragen. Het gaat om het volgende.

  Mijn moederbord is onlangs kapot gegaan. Nu heb ik al een vervangend soort gelijk type moederbord aangeschaft waar de rest van mijn computerapparatuur mee correspondeert. Ik heb alleen nog niemand die het voor me kan inbouwen. En omdat dit toch wel een tricky klusje is wat je vaker gedaan moet hebben wil je het enigszins goed doen, laat ik het toch liever door een externe winkel doen of een particulier met veel verstand van deze dingen. Ik heb zelf echter tot op heden nog niet echt iemand kunnen vinden die het graag doet.

  Kent iemand van dit forum misschien een pc winkel of een betrouwbare particulier die dit soort klusjes doet? Maakt niet uit waar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren