1. PC sluit zich af tijdens spellen

Re: PC sluit zich af tijdens spellen

Ik ga vandeweek maar eens 512 mb extra RAM geheugen kopen. Ik kan er ook een 1024 kaartje naast zetten, maar die kost al minimaal 130 euro, terwijl ik een 512 voor 50 euro kan kopen. En wat ik hier zo lees is dat ook stabieler.

Dan alleen nog even wachten totdat een goede videokaart goedkoper wordt, want om nou 200+ euro neer te leggen vind ik wat veel. Maar goed, zodra die erin zit, kan ik spellen als AOE 3 en BF2 op zeer mooie graphics spelen.
 • Ik ga vandeweek maar eens 512 mb extra RAM geheugen kopen. Ik kan er ook een 1024 kaartje naast zetten, maar die kost al minimaal 130 euro, terwijl ik een 512 voor 50 euro kan kopen. En wat ik hier zo lees is dat ook stabieler.

  Dan alleen nog even wachten totdat een goede videokaart goedkoper wordt, want om nou 200+ euro neer te leggen vind ik wat veel. Maar goed, zodra die erin zit, kan ik spellen als AOE 3 en BF2 op zeer mooie graphics spelen.
 • Qua overall performce zou een extra reepje zeker wat uitmaken. Voor spellen geldt het anders, omdat bij hogere settings(hangt af welke settings) je meer geheugen nodig hebt. Als het geheugen van je graka niet genoeg is, gaat het gebruik maken van je geheugen(RAM).

  Probleem is dat deze veel langzamer is(lager kloksnelheid). Dus mischien merk je iets in de dat de omgevingen verder uitgestrekt zijn of meer objecten geplaatst zijn. Praat je over settings, dus al dat gedoe(shaders en techniekjes) maakt het niet veel uit.
  Dat hangt allemaal van je GPU af(processor op je kaart), hoe snel deze is en hoeveel data het kan transporteren. Je videokaart-geheugen werkt dan als een buffer. Is deze geheugen snel genoeg, dan is dat zeker merkbaar.

  Maar een extra geheugen is zeker aan te raden. Voor je spellen en normaal gebruik.
 • Scheelt het overigens veel kwa Graphics als ik er 512 mb RAM bij zet? Kan ik dan hogere instellingen doen?
 • GeCube X850Proooooooooooo :| :D
 • Stof is inderdaad een bitch.

  En je videokaart is inderdaad niet van je het. Met hetzelfde bedrag kon je een betere graka halen.
  Als je wilt upgraden en toch een goede wilt hebben zou ik voor eentje in de 150-200 prijs categorie kijken.
 • Ik heb zo goed als gereiningd met een kwastje en een kruimeldief, en ik heb het RAM geheugen in het andere slot gedaan, en spellen spelen lijkt nu geen probleem meer, al denk ik nog steeds dat mijn Videokaart niet 'je van het' is. Maar ach, het werkt weer, binnekort wat extra RAM geheugen erin, en ik kan de meeste nieuwe spellen weer aan op mooie graphics.
 • Het is een compleet systeem, HPC By Databyte, maar zelf wat uitgebouwt met een betere Videokaart, TV kaart, en meer RAM geheugen. Maar er zit al wel een nieuw moederbord en processor in.

  Ik heb even de Helpdesk opgebelt, en mijn PC even opengemaakt.

  Ik zie dat ik 300 W voeding hebt, dus dat zit denk ik wel goed, Ik heb gevraagd hoe RAM geheugen eruit moet zien, en ik zie dat het 1 kaart is van 512 MB (groen), en ernaast zit nog een slot.

  Maar wat vooral opvalt is dat er veel stof zit bij de processor en veel stof vlak bij de voeding.

  Die voedings kabel gaat er wat onhandig in, ik heb vaak het gevoel dat ik die stekker er verder in moet doen, maar dat kan niet. Bij mijn oude PC was dit ook al, en tevens bij mijn beeldscherm, dus dat zal wel normaal zijn.
 • Kan het verder geen kwaad als ik de Ram geheugen kaartjes los haal en in een ander slot stop? En detecteert hij ze automatisch?
  Als je weet waar je ze kan vinden.

  En ook eff je ontladen(pak een deel ongeverfd kachel beet, of die aard pinnen van stopcontact aanraken).

  En jah hij vindt ze automatisch.

  Ik kijk wel eff op databyte. Is het een compleet systeem, of heb je zelf de compo's uitgezocht? Welke merk(als het een compleets systeem was)?
 • Ik heb hem gekocht bij Databyte.

  Maar ik heb geen rare vervormingen, hij sluit zich gewoon zomaar af.

  Ik ga hem morgen eens open maken, en kijken of ik iets kan doen. Kan het verder geen kwaad als ik de Ram geheugen kaartjes los haal en in een ander slot stop? En detecteert hij ze automatisch?
 • Oke, my bad.

  Voeding is wat anders dan de kabel.
  De plek waar je hem inknalt(kabel) is een soort kistje. In deze kistje bevindt zich een fan(propellor), deze is nodig om de voeding te koelen.

  Als je je pc open haalt zie je die kistje duidelijk zichtbaar, en kan je ook de eigenschappen van die ding oplezen.

  Tijdens het spel spelen, dus voordat je ie abrupt afsluit, zie je dan rare tekens vervormingen op je scherm. Dus kleurtjes en vlakken die wat anders zijn, of rare tekens?

  Ik weet niet hoeveel reepjes(geheugen) je in je pc hebt zitten (ik gok op twee x 256mb).

  Maar als je nou die winkel eff opnoemt kan ik het systeempje voor je bekijken. Is het een e-winkel of gewoon een pc boer in de buurt.
 • De PC sluit zich echt onmiddelijk af, laatst vloog ik in een helikopter biJ Battlefield 2, en net voordat ik hem op een tank wilde crashen, was het zzzip en uit. Dus onmiddelijk.

  Maar tijdens het internetten, loopt het gewoon soms wat vast, en na een 30 tal seconde doet hij het weer gewoon.

  We is het zo dat na wanneer mijn PC is gecrashed, dat bij het opstarten hij extreem ratelt, en het zeker 2 minuten duurt voordat ik ergens op kan klikken.

  Ik verder weinig verstand van PC's, dus hoe moet ik kijken wat mijn Wattage is? Ik zie op die kabel staan 250volt, maar verder zie ik niets staan.

  Die geheugenreepjes, bedoel je daarmee het Ram geheugen mee? Hoeveel zitten er dan ongeveer in en hoe zien ze eruit.

  Van de koeler weet ik zelf ook niets.
 • Yo Harry,

  Krijg je voordat je pc zomaar afsluit(of naar windows gaat) artifacts op het scherm te zien. Tijdens het spelen van een spel.

  Als dat zo is kan het aan je videokaart liggen en is er wat mis mee.
  Kan ook zijn dat de voeding niet bijster veel kan opleveren. Zoals hiervoor werd gezegd minder dan 300 voor zo'n systeem kan echt niet.

  Dus check die videokaart en check de voeding(wattage) en ook eff je geheugenreepjes in een andere slot zetten(helpt ook weleens).

  Verder kun je proggies draaien die je temperaturen bijhouden. Maar ik weet niet welke koelers je hebt zitten op je graka of cpu. Kun je me vertellen uit welke winkel je het hebt gehaald (kan ik kijken welke onderdelen goed zijn of niet).

  Maar het kan ook zeker daaraan liggen. Je pc sluit zich namelijk af als het te warm wordt.
 • Bedoelde meer je sterkte, minder dan 300W kan niet meer
 • Hoe bedoel je? Die kabel? Gewoon een standaard kabel, ik heb eigelijk nog nooit een andere gezien bij een PC.
 • Waarschijnlijk is je voeding niet goed genoeg daar had een vriend van me ook last van
  wat voor voeding heb je?
 • Ik zal hem vandeweek wel eens uitmekaar halen, en is kijken of er stof in zit. Ik hou het wat stof betreft best goed bij, dus ik denk eigelijk dat dat wel meevalt.

  Overigens als ik spellen speel, speel ik puur en alleen het spel, en staat er niets anders aan, en ook dan heb ik hetzelfde probleem. Ook lijkt het me niet normaal als ik niet tegelijk kan MSNnen, ShareAzaen, Internetten en muziek luisteren tegelijk, zeker met deze PC zou dat nooit een probleem mogen zijn.
 • want ik ook eens n keer heb gedaan is de kast eraf halen zodat je in de computerkast kan kijken en de pc aangezet. zo zie je of alles goed draait. het kan ook aan de fans liggen van de koeling
 • in mijn pc zit echt een laag stof, maar ik ben zo bang om 'n schoon te maken… ik ben ook nog pas 14 dus…
 • Ik heb het sinds kort ook. Al meerdere keren als ik CIV 4 speel gaat mn computer gewoon uit. Nu zegt Windows dat het komt door een apparaatstuurprogramma en ik heb sinds kort de nieuwe driver voor mn ATI kaart gedownload. Ik heb nu bij meerder spellen probs. Civ sluit af naar windows of helemaal uit en Lost Coast zit steeds helemaal vast.
 • hi,

  het kan ook aan je voeding of je koeling liggen.

  als je veel dingen te gelijk hebt aanstaan wordt het apparatuur in de pc ook warm en die moet dat voldoende gekoeld worden. als dit niet gebeurd start de pc zich opnieuw op als de temperatuur hoger oploopt dan door de bios is toegestaan.

  maar ook tijdens het spelen vraagt de videokaart veel stroom als je spellen speelt vooral die met een wat hogere specs. door een te slechte voeding krijgt de videokaart niet genoeg stroom en schakelt zich uit uit beveiliging.

  wat je dus kan doen is mss naar een andere voeding kijken. minstend 350 watt of kijk je kast ff naar na voor stof. dit kan de koeling belemeeren voldoende te koelen

  Gevonden op ander forum:

  Schoonmaken!

  Je computer is een grote aantrekkingsbron van stof en ander vuil, het is dan ook niet verwonderlijk dat dit soms schoon gemaakt moet worden. Hier een beschrijving van hoe je de PC schoon kan maken.

  Let Op! tijdens het schoonmaken moet de PC uit zijn en niet aangesloten zijn op het stroomnet, dit voor je eigen veiligheid!


  De computer kast en hardware
  Het moeilijkste en meeste werk van het schoonmaken van je PC is de kast en het hardware. Het is echter wel noodzakelijk om kortsluiting, oververhitting en slijtage van je PC te voorkomen. Hier volgt een stappenplan voor het schoonmaken:

  Het is verstandig om tijdens het schoonmaken een polsbandje te dragen die je aard (verkrijgbaar bij de computerwinkel), dit om schade aan je PC te voorkomen.


  1. Haal alle stekkers uit je PC en verwijder de zijkant van de PC.
  2. Spuit met een perslucht spuitbus alle onderdelen schoon in de PC (verkrijgbaar bij een computer winkel of onderdelenhuis) en zuig het stof op met een stofzuiger
  3. Maak de ventilatoren met de spuitbus vrij van stof en zuig dit ook op
  4. Als alles schoon is maak je de kast weer dicht en sluit je alles weer aan, je PC kan er weer een stuk sneller van worden omdat er weer beter gekoeld kan worden

  Blaas nooit zelf in de kast, aangezien je eigen lucht vochtdeeltjes bevat!


  Als laatste tip is het verstandig om je PC met hoezen af te dekken zodra je hem niet gebruikt, dit voorkomt een hoop stof en vuil!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren